Recept: Rýžový studený dezert

Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 12 dkg rýže
  • 3/4 l mléka
  • špetka soli
  • 3 lžíce cukru
  • 4 lžíce ovocné šťávy (pro dospělé můžeme dát 2 lžíce rumu nebo sladkého likéru,)
  • 1/4 l šlehačky
  • 30 dkg čerstvého ovoce ( jahody
  • maliny
  • borůvky i překrájené větší ovoce) nebo ovoce z kompotu.

Postup receptu

  1. Propláchnutou rýži uvaříme v mléce s trochou soli doměkka a necháme ji vychladnout
  2. Pak do ní vmícháme ovocnou šťávu, větší část ušlehané šlehačky a ovoce podle potřeby nakrájené na kousky
  3. Necháme dobře vychladit a podáváme v miskách nebo pohárech dozdobené zbytkem šlehačky

Sdílejte svým přátelům

4.5 (90%) 18 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *