Tisk

Solamyl

 Solamyl je obchodní název bramborové škrobové moučky. Je tak vžitý, že se běžně používá pod tímto označením i v receptech. Bramborovou moučku používáme k zahušťování polévek, zahušťování slaných i sladkých omáček a k vaření pudinků. Kaší z bramborové škrobové moučky nastavujeme sladké krémy. Bramborová moučka se může míchat s moukou na bábovky, dorty a další moučníky, protože upečené těsto je pak křehčí.


Další pojmy slovníku:

  • Asa (Asant)

    Druhý název tohoto koření je poněkud nestandardní. Ase se říká čertovo lejno. Je to klejopryskyřice, získávaná naříznutím oddenků kořene rostliny,...

  • Mandle

    Jsou to semena mandloně, středozemní dřeviny příbuzné broskvi. Plod je obalen zelenou slupkou, která se později sloupne. Jeden z nejoblíbenějších...

  • Hamburger

    Hamburger (nebo pouze burger) je původně americký sendvič, který je vyrobený z opečené masové placky, (může být také uzená, pařená nebo grilovaná)...

  • Mořská sůl

    Mořská sůl se získává odpařováním mořské vody a je používána nejen při vaření, ale i v kosmetickém průmyslu. Pro svůj obsah minerálních látek má...

  • Pálivá mletá paprika

    Mletá pálivá paprika se vyrábí ze sušených velmi zralých paprikových plodů a z druhů, které mají zvláště vysoký obsah kapsicinu a tím jsou velmi...

Recepty s "Solamyl":

  • Roláda s jablky a švestkami

    Maso rozkrojíme na větší plát, opepříme a osolíme. Poklademe ho oloupanými, drobně nakrájenými jablky a nudličkami vypeckovaných švestek...

  • Kávové roličky

    Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého po částech přidáváme krupicový cukr. Pak do něj lehce vmícháme mleté ořechy a mouku prosátou se škrobovou...

  • Orientální játra s ořechy

    Játra očistíme a nakrájíme na malé kousky. Posypeme je solamylem tak, aby v něm byly obaleny. Na pánvi rozehřejeme olej, opražíme na něm nasekané...

  • Čertovská směs s bramboráčky

    maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, opaprikujeme, očesnekujeme, zakápneme olejem, zaprášíme solamylem, promícháme a necháme odležet.Maso...

  • Zázvorové karbanátky z woku

    Kuřecí maso rozmixujeme nebo velmi drobně nasekáme, přidáme k němu nadrobno nakrájenou cibuli, rozšlehané vejce, strouhaný nebo mletý zázvor, lžíci...



Nové příspěvky