Zůstal vám doma starý chléb?
Můžete z něho připravit tradiční topinky s pikantní pomazánkou.
Nebo ještě lépe! Vyzkoušejte náš recept na chlebovou polévku, která vás svou chutí ohromí.
Chlebová polévka s houbami
Máme-li doma sušené houby, můžeme je použít pro chlebovou polévku. Houby dodají polévce výbornou příchuť.
INGREDIENCE
- tvrdý chléb
- cibule
- sádlo
- kmín
- 2 brambory
- hrst sušených hub
- slanina
- sůl
- pepř
POSTUP
- Chleba nakrájíme na kostky a cibuli nadrobno.
- Cibuli zpěníme na tuku a přidáme chleba, který na ní osmažíme.
- Vše zalijeme vodou, ochutíme solí a kmínem, přidáme nakrájené brambory a vaříme do změknutí.
- Potom přidáme do hotové polévky vyškvařenou slaninu.
zdroj: tfrnorthcyprus.wordpress.com
Objevte podobné tipy
Chlebová polévka se smetanou
Jemnou chlebovou polévku získáme, když do ní přidáme sladkou smetanu.
INGREDIENCE
- tvrdý chléb
- cibule
- sladká smetana
- česnek
- vejce
- vegeta
- nať petržele
- mletý pepř
- sůl
POSTUP
- Do hrnce nalijeme vodu, přidáme nakrájenou cibuli a utřený česnek a povaříme asi 15 minut.
- Chléb nakrájíme na kostky a přidáme do vody a k tomu asi lžíci vegety.
- Vaříme dalších 10 minut.
- Nakonec přilijete smetanu rozmíchanou s vejcem a ještě chvíli povaříme.
- Dochutíme solí, pepřem a zelenou petrželkou.
zdroj: dzanariah.blogspot.cz
Chlebová polévka se zeleninou
Zelenina je výborná snad v každé polévce, tu chlebovou nevyjímaje. Použít můžeme kořenovou zeleninu – mrkev, celer a petržel.
INGREDIENCE
- starší chléb
- olej nebo sádlo
- kořenová zelenina – mrkev, celer, petržel
- vejce
- česnek
- cibule
- sůl
- pepř
POSTUP
- V hrnci na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, až zesklovatí.
- Přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a osmažíme ji.
- Pak přidáme nakrájený chléb a zalijeme vše vodou.
- Pod pokličkou vaříme doměkka.
- Až máme zeleninu měkkou, rozmixujeme ji tyčovým mixérem.
- Dochutíme solí, pepřem a rozklepneme do polévky vajíčko.
- Ještě chvíli povaříme.
zdroj: whatsthesoup.com
Chlebovou polévku solíme opatrněji, protože chléb je sám o sobě již slaný. Kromě soli se uplatní kmín nebo zázvor.
Může to být i mletá paprika a chlebová polévka pak má charakter gulášové polévky.
Pokud máte chuť na obvyklejší polévky, zkuste využít našich ostatních receptů na polévky nebo například na oblíbenou bramboračku.