Milujete müsli, ale rádi byste si ho připravili sami, zdravěji a levněji?
Pak vyzkoušejte naše recepty na domácí müsli 5x jinak!
Najdete u nás skvělé návody, jak si tuto pochoutku jednoduše vyrobit a mít ji tak kdykoli po ruce.
Užijte si to!
Nepečené müsli tyčinky
Tyto müsli tyčinky jsou ideální jako svačinka pro děti, ale i pro vás. Můžete si je připravit večer předtím, než je budete chtít konzumovat a ráno budou hotové. Použijte jakékoli sušené ovoce a semínka, které máte ve spíži!
INGREDIENCE
- 1 a 1/2 hrnku ovesných vloček
- 1 šálek sušeného kokosu
- 1/2 šálku sušených brusinek
- 1/4 šálku slunečnicových semínek
- 1/4 šálku dýňových semínek
- 1/4 šálku goji
- 1 lžíce sezamových semínek
- 1 lžička chia semínek
- 110 g másla
- 1/3 šálku kokosového nebo třtinového cukru
- 1/3 šálku medu
POSTUP
- Plech o rozměrech 18 x 27 cm vyložte pečicím papírem.
- Ve velké míse smíchejte vše kromě másla, cukru a medu.
- Tyto zbylé tři ingredience vložte do hrnce na střední plamen.
- Míchejte, dokud se cukr nerozpustí, a poté nechte 5 minut na plameni, bez promíchávání.
- Směs bude probublávat, poté na zkoušku kápněte lžičku směsi do studené vody.
- Pokud se vytvoří karamelová koulie, je hotovo.
- Nalijte směs na suché přísady a rychle promíchejte, dokud se vše nespojí.
- Rovnoměrně rozetřete na plech a dejte na pár hodin do lednice.
- Nakrájejte na požadované kousky a skladujte ve vzduchotěsné nádobě v lednici po dobu až jednoho měsíce.

Vyzkoušejte také naše skvělé a zdravé recepty na kaše z ovesných vloček ve sladkých a slaných variantách!
Müsli sušenky s rozinkami
Vynikající a zdravá svačinka nejen pro děti! S naším návodem si tyto skvělé sušenky připravíte raz dva.
INGREDIENCE
- ¼ šálku třtinového cukru
- ½ šálku medu
- 90 g změklého másla
- 1 vejce
- 1 a ½ šálku hladké mouky
- 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 1 šálek ovesných vloček
- ¼ šálku rozinek
- ¼ šálku sultánek
- ¼ šálku kokosu
- 1 lžíčka skořice
POSTUP
- Dva plechy vyložte pečicím papírem.
- Troubu předehřejte na 160 stupňů Celsia.
- Do elektrického mixéru dejte máslo a cukr, a vyšlehejte dohladka.
- Přidejte vejce, šlehejte, aby se vše spojilo.
- Přidejte zbytek ingrediencí a míchejte, dokud se všechno nespojí.
- Dvě polévkové lžíce müsli směsi vyválejte do kuliček, zatlačte, aby vám vznikla sušenka a narovnejte na připravené plechy.
- Dávejte je asi 3 cm od sebe.
- Vložte plechy do trouby a pečte 20 minut nebo do krásně zlaté barvy.
- Před přenesením na mřížky nechte 5 minut vychladnout.

Keto müsli
Pokud vás nebaví každý den snídat vejce v rámci vaší keto nebo low carb diety, tento recept na müsli je pro vás ten pravý. A potřebujete na něj pouhých pár ingrediencí!
INGREDIENCE
- ⅓ šálku konopných semínek
- ⅔ šálku nakrájených mandlí
- 1 šálek kokosových lupínků
- ¼ šálku nasekaných lískových ořechů
POSTUP
- Smíchejte všechny ingredience v misce a naplňte keto müsli do vhodné nádoby.
- Podávejte s obyčejným řeckým jogurtem nebo mlékem s nízkým obsahem uhlohydrátů dle vlastního výběru (jako neslazené mandlové mléko).
- Keto müsli skladujte ve skladovací dóze, kterou můžete vzduchotěsně uzavřít a spotřebovat do 4 týdnů.

Objevte podobné tipy
Vanilkové proteinové tyčinky
Luxusní domácí müsli tyčinky s vanilkovým proteinem a úžasnými čokopecičkami, které si můžete vzít kdykoli a kamkoli s sebou jako rychlou svačinku!
INGREDIENCE
- 2 šálky ovesných vloček
- 1/2 šálku vanilkového proteinového prášku
- 2 lžíce mletého lněného semínka
- 1 lžička mleté skořice
- 1/4 lžičky soli
- 1/4 šálku mandlového másla (nebo jakéhokoli ořechového másla)
- 1/4 šálku medu
- 1/2 šálku neslazeného vanilkového mandlového mléka
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/3 šálku čokopeciček
POSTUP
- Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia a připravte si pekáč o rozměrech 20×20 cm.
- Plech postříkejte olejem ve spreji a dejte stranou.
- Ve velké míse smíchejte ovesné vločky, proteinový prášek, lněné semínko, skořici a sůl.
- Dejte stranou.
- Ve středně velké míse smíchejte mandlové máslo, med, mandlové mléko a vanilku.
- Míchejte, dokud se vše úplně nespojí.
- Nalijte mokrou směs do suché směsi a míchejte, dokud se zcela nezapracuje.
- Vmíchejte čokopecičky.
- Nalijte do připraveného pekáče.
- Pomocí stěrky nebo rukou směs rovnoměrně rozprostřete a pevně přitlačte.
- Pečte 18-20 minut, dokud okraje nezačnou hnědnout.
- Vyjměte z trouby a před nakrájením na tyčinky nechte 20 minut vychladnout v pekáči.

Domácí pečené müsli
Za tento recept vám poděkuje celá vaše rodina! Müsli je totiž mnohem chutnější než to z obchodu a jako bonus má méně cukru a tuku.
INGREDIENCE
- 4 šálky ovesných vloček
- 3/4 šálku sušeného kokosu
- 3/4 šálku slunečnicových nebo dýňových semínek
- 3/4 šálku mixu syrových ořechů dle vašeho výběru (nahrubo nasekaných)
- 1 lžička skořice
- 1/2 šálku sultánek
- 1/2 šálku sušených meruněk, nakrájených
POSTUP
- Smíchejte ovesné vločky, kokos, semínka, ořechy a skořici.
- Vložte směs na velký mělký pečící plech.
- Postříkejte trochou oleje na vaření.
- Pečte na 150 stupňů Celsia asi 25 minut nebo dozlatova.
- Občas promíchejte.
- Vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout.
- Přidejte sultánky a nasekané sušené meruňky (nebo jiné sušené ovoce) a dobře promíchejte.
- Skladujte ve velké vzduchotěsné nádobě.

Jak jíst domácí müsli?
- Nejzákladnější a nejběžnější způsob konzumace müsli je ten, že k porci müsli přidáte stejné množství vašeho olíbeného mléka.
- Zkuste mléko ohřát a poté nechat müsli pár minut nasáknout v horkém mléce, aby lehce změklo a bylo tak trochu jako ovesná kaše. Müsli můžete také zalít studeným mlékem v misce vhodné do mikrovlnné trouby a poté celou směs ohřát v mikrovlnné troubě.
- Místo klasického mléka můžete vyzkoušet také svůj oblíbený bílý či ochucený jogurt nebo kokosové mléko.
- Přidejte nakrájené čerstvé, mražené nebo sušené ovoce.
Možná se vám budou hodit i naše recenze 3 nejoblíbenějších jogurtovačů, do kterých se vyplatí investovat! Budete tak mít nejen domácí müsli, ale i svůj vlastní domácí jogurt.
A jak vám naše dnešní recepty chutnaly? Napište nám do komentářů!