Luxusní recepty na nepečený i pečený cheesecake s jahodami 5x jinak. Inspirujte se!

Cheesecake patří mezi oblíbené dezerty a není se čemu divit.

Korpus z rozdrobených sušenek s máslem a bohatá krémová vrstva tvoří dokonalou kombinaci, které nejde odolat.

My jsme si pro vás dneš připravili 5 vynikajících receptů na jahodový cheesecake a to z mascarpone i smetanového sýra.

Vyberete si pečenou či nepečenou variantu?

Tak či tak si pochutnáte!

Nepečený jahodový cheesecake se smetanovým sýrem

Dokonalý nepečený cheesecake s jahodovou želatinovou polevou je jednoduchý na přípravu a tak dobře chutná! Připravte ho svým hostům či rodině jako luxusní dezert.

Co budete potřebovat

Na korpus:   

  • 180 g bebe sušenek   
  • 6 lžic másla, rozpuštěného

Na náplň:

  • 680 g smetanového sýru Philadelphia
  • 110 gramů slazeného kondenzovaného mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 110 gramů krystalového cukru
  • 1 lžíce práškové želatiny

Na želé polevu:

  • 375 g čerstvých jahod
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 4 lžíce krystalového cukru
  • 2 lžíce práškové želatiny

Postup

  • Nejprve si připravte korpus.
  • Sušenky přidejte do kuchyňského robotu a mixujte, dokud z nich nebudou drobky.
  • Do zaplého robotu přidávejte rozpuštěné máslo, dokud se nezapracuje.
  • Sušenkovou směs nandejte na dno 23 nebo 25 cm dortové formy s odnímatelnými boky a pružinovým zámkem a protřepejte ze strany na stranu, aby byla v rovnoměrné vrstvě.
  • Pevně ​​směs zatlačte na dno formy pomocí dna odměrky nebo sklenice se zaobleným dnem.
  • Zmrazte na 15 minut nebo dejte na 30 minut do chladničky.
  • Do misky přidejte želatinu a rozmíchejte v 75 ml studené vody.
  • Do jiné mísy přidejte smetanový sýr, kondenzované mléko, vanilku a cukr.
  • Použijte elektrický mixér a šlehejte na nízkou rychlost do hladka.
  • Za stálého šlehání přilévejte želatinu s vodou.
  • Smetanovou směs nalijte do formy.
  • Pohybujte formou tam a zpět a tím se cheesecake vyrovná a povrch uhladí.
  • Zakryjte plastovou fólií a dejte do chladu na 2 až 3 hodiny, dokud dort neztuhne.
  • Jahody, citronovou šťávu a cukr přidejte do mixéru nebo kuchyňského robotu a rozmixujte dohladka.
  • Směs přeceďte a odměřte si 200 ml jahodové omáčky.
  • Do velké mísy přidejte 60 ml studené vody, přidejte želatinový prášek a promíchejte.
  • Vmíchejte jahodovou omáčku.
  • Přeceďte přes sítko na ztuhlý cheesecake.
  • Nechte v chladu, dokud poleva neztuhne, asi 2 hodiny.
  • Nechte si chutnat!
Nepečený cheesecake s jahodovou želatinovou polevou na talířku s vidličkou.
www.culinaryginger.com

Máme pro vás i další lahodné recepty na cheesecake 6x jinak. Vyzkoušejte variantu z Oreo sušenek nebo třeba tvarohovou bez cukru.

Tvarohový cheesecake s jahodami

Skvělý cheesecake si můžete připravit i z tvarohu a zakysané smetany, i když se nejedná o tradiční recepturu. Vyzkoušejte náš lahodný recept, po kterém se budete olizovat!

Co budete potřebovat

Na korpus:   

  • 200 g Bebe sušenek
  • 100 g změklého másla

Na náplň:

  • 750 g odtučněného tvarohu
  • 250 g zakysané smetany
  • 2 vanilínové cukry
  • 50 g krystalového cukru
  • 2 vejce
  • 2 lžíce hladké mouky

Na polevu:

  • 100 g čokolády na vaření 52 % kakaa)
  • 80 ml 33 % smetany ke šlehání
  • 50 g změklého másla

Na ozdobení:

  • čerstvé jahody

Postup

  • Bebe sušenky rozmixujte najemno a smíchejte je se změklým máslem.
  • Sušenkový základ rovnoměrně namačkejte na dno dortové formy vystlané pečícím papírem.
  • Korpus dejte péct na 10 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.
  • Předpečený korpus nechte vychladnout.
  • Mezitím šlehacím mixérem při nízkých otáčkách utřete dohladka tvaroh se zakysanou smetanou, vanilínovým a krystalovým cukrem.
  • Potom za stálého míchání přidejte postupně po jednom vajíčka a mouku.
  • Krém rozetřete na vychladlý korpus.
  • Cheesecake pečte 50 minut v troubě vyhřáté na 170 °C.
  • Po dopečení vypněte troubu, otevřete dvířka a ještě 20 – 30 minut nechte cheesecake v troubě.
  • Potom ho dejte ztuhnout do chladničky min. na 3 hodiny (nejlépe přes noc).
  • Čokoládu nasekejte na malé kousky a zalijte horkou smetanou.
  • Nechte asi 2 minuty odstát a poté míchejte, až se čokoláda úplně rozpustí.
  • Do ještě teplé čokolády přidejte máslo a utřete dohladka.
  • Na ztuhlý cheesecake nalijte čokoládovou polevu a dozdobte čerstvými jahodami.
Cheesecake s jahodami z tvarohu a zakysané smetany na talíři s vedle položenými jahodami a kousky čokolády.
www.kuchynalidla.sk

Krémový pohár à la cheesecake

Tento dekadentní dezert se skládá ze sušenkovo-máslové směsi, lahodného krému a čerstvých jahod. Je úžasně jednoduchý a skvělý třeba na první rande!

Co budete potřebovat

  • 200 g Bebe sušenek
  • 110 g smetanového sýru Philadelphia, pokojové teploty nebo změkčeného
  • 1/2 šálku smetany ke šlehání, pokojové teploty
  • kůra z půlky citronu
  • 1/4 lžičky vanilky
  • 1 lžička cukru (možná i trochu více, záleží na chuti)
  • 1/4 šálku drcených Bebe sušenek
  • 2 lžičky rozpuštěného másla
  • čerstvé jahody

Postup

  • Smetanu ke šlehání šlehejte, dokud se nevytvoří tuhé špičky.
  • Dejte stranou.
  • Přidejte měkký smetanový sýr do samostatné misky s cukrem, citronovou kůrou a vanilkou.
  • Dobře promíchejte a poté vmíchejte smetanu ke šlehání.
  • Ochutnejte a případně dle potřeby přidejte více cukru.
  • Rozdrťte sušenky v uzavíratelném sáčku.
  • Rozpusťte trochu másla.
  • Smíchejte sušenky spolu s máslem, abyste vytvořili pískovou směs.
  • Nakrájejte jahody.
  • Do malých sklenic nandejte sušenkovo-máslovou směs, na ni smetanovou směs a to završte čerstvými jahodami.
  • Pokud chcete, můžete tvořit i více vrstev, je to na vás.
  • Užijte si to!   
Dezert ve sklenici ze sušenkovo-máslové směsi, lahodného krému a čerstvých jahod.
www.campkitchen.ca

Co sklidí stejný úspěch jako dort, ale stojí mnohem méně úsilí? Sladký pohár! Se zmrzlinou i bez, se šlehačkou i smetanou, s piškoty, oplatkami nebo s posypem.
Inspirujte se i našimi dalšími recepty na ovocný pohár, které jsou sázkou na jistotu!


Cheesecake s jahodami a kokosem

Tento jahodový cheesecake je plný tolika lahodných chutí! Náplň je ochucená kokosem a celý dort je doplněn spoustou čerstvých jahod. Mňam!

Co budete potřebovat

Na korpus:

  • 2 lžíce másla, rozpuštěného
  • 3/4 šálku rozdrobených BeBe sušenek
  • 1/2 hrnku strouhaného kokosu
  • 1/4 šálku krystalového cukru

Na náplň:

  • 3x 230 g smetanového sýra Philadelphia pokojové teploty
  • 1 šálek krystalového cukru
  • 1/4 šálku másla pokojové teploty
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • 4 velká vejce
  • 1 šálek kokosového krému, slazeného
  • 1/4 šálku kokosového rumu (například Malibu)
  • 1 a ½ lžičky kokosového extraktu

Na ozdobu:

  • 1/4 šálku jahodového džemu   
  • 2 lžíce vody
  • 1,5 kg jahod zbavených stopek a nakrájených na plátky
  • strouhaný kokos (volitelně)

Postup

  • Předehřejte troubu na 160 ° C.
  • Strouhaný kokos rozetřete na plech v tenké vrstvě a upečte v předehřáté troubě.
  • Je to rychlé, nezabere to více než 5 až 10 minut.
  • Po pár minutách kokos zamíchejte, aby se vše rovnoměrně opeklo.
  • Pozorně kokos sledujte, aby se vám nespálil.
  • Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
  • Předehřejte troubu na 175 °C.
  • Potřete dortovou formu s odnímatelnými boky a pružinovým zámkem o průměru 23 cm 1 lžící rozpuštěného másla.
  • Smíchejte drcené sušenky, opečený kokos, cukr a zbývající máslo ve střední misce.
  • Směs natlačte na dno připravené formy.
  • Pečte, dokud okraje lehce nezhnědnou, asi 10 minut.
  • Nechte vychladnout.
  • Snižte teplotu trouby na 150 °C.
  • Ve velké míse smíchejte pomocí elektrického mixéru smetanový sýr, máslo, cukr a kukuřičný škrob.
  • Po 1 zašlehejte vejce.
  • Poté zašlehejte kokosový krém, rum a kokosový extrakt.
  • Směs nalijte na upečený korpus.
  • Připravte si 2 vrstvy extra silného alobalu.
  • Položte formu na alobal a dejte ji do velké zapékací mísy.
  • Sklopte strany alobalu nahoru, abyste vytvořili „misku“.
  • Do pekáče nalijte tolik vody, aby dosahovala cca 2,5 cm na výšku (ujistěte se, že je forma chráněna alobalem).
  • Celý pekáč zakryjte alobalem.
  • Cheesecake pečte v pekáči 1 hodinu.
  • Odstraňte alobal.
  • Pečte, dokud nebude cheesecake světle hnědý a nafouknutý, asi 40 minut.
  • Umístěte formu na vychladlý sporák a chlaďte ve vodní lázni po dobu 2 hodin.
  • Poté vyjměte z vody a jemně odstraňte boky formy.
  • Cheesecake chlaďte 3 hodiny.
  • V malém kastrůlku spařte džem s 2 lžícemi vody.
  • Vršek cheesecaku potřete teplým džemem.
  • Džem zcela zakryjte jahodami.
  • Ty poté potřete zbylým džemem.
  • Volitelně můžete boky cheesecaku olemovat kokosem.
  • Dejte chladit, dokud nebudete připraveni podávat.
Dort s jahodami a kokosem na talíři.
www.recipegirl.com

Cheesecake se skvěle hodí třeba k odpolední kávičce. Přemýšlíte, jaký kávovar by pasoval do vaší domácnosti? Přečtěte si naše recenze nejlepších kávovarů Tchibo!

Nepečený bezlepkový cheesecake s jahodami a bílou čokoládou

Naprosto luxusní nepečený cheesecake z mascarpone, bílé čokolády a jahod, který je navíc bez lepku! Co může být lepší?

Co budete potřebovat

Na korpus:

  • 320 g digestive sušenek bez lepku
  • 150 g másla

Na náplň:

  • 600 g mascarpone
  • 100 g moučkového cukru
  • 225 g bílé čokolády
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 200 g nakrájených čerstvých jahod

Na ozdobu:

  • kousky bílé čokolády
  • čerstvé jahody

Postup

  • Rozdrťte bezlepkové sušenky buď v kuchyňském robotu nebo je dejte do sáčku a udeřte do nich válečkem.
  • Rozpusťte si máslo v mikrovlnné troubě.
  • Nalijte rozpuštěné máslo do rozdrcených sušenek a promíchejte.
  • Natlačte sušenkovou směs do dortové formy, ve které budete dort připravovat.
  • Pěkně a pevně ji přitlačte.
  • Dejte do lednice vychladit, zatímco budete dělat náplň.
  • Rozpusťte si bílou čokoládu v mikrovlnné troubě.
  • Nechte vychladnout.
  • Smíchejte mascarpone, moučkový cukr a vanilkový extrakt.
  • Přidejte smetanu ke šlehání a míchejte, dokud trochu neztuhne.
  • Přilijte studenou rozpuštěnou bílou čokoládu a krátce promíchejte.
  • Přidejte nasekané čerstvé jahody.
  • Směs rozetřete na sušenkový základ a dejte přes noc vychladit do lednice.
  • Ozdobte kousky bílé čokolády, jahodami a strouhanou bílou čokoládou.
  • Uchovávejte v chladu až do podávání.
  • Užijte si to!
Nepečený cheesecake z mascarpone, bílé čokolády a jahod.
www.glutenfreecuppatea.co.uk

Jaký sýr na cheesecake použít?

Tradičně se používá smetanový sýr Philadelphia, ale často bývá nahrazen mascarpone. Jaký je v nich rozdíl?

Mascarpone:

  • při použití mascarpone jsou dorty o něco pevnější a neměknou tak rychle
  • dodává cheesecaku sytější, dekadentní chuť
  • pokud použijete mascarpone, přidejte trochu citronové šťávy
  • vyrábí se z husté smetany
  • má mnohem vyšší obsah tuku než Philadelphia

Philadelphia:

  • při použití Philadephie jsou dorty jemnější a jejich tvar nevydrží moc dlouho, když je vyndáte z lednice
  • vyrábí se z mléka
  • má lehce kyselou chuť, která skvěle doplňuje cheesecake

Červené jahody ve tvaru srdce a posyté malými semínky jsou jedním z nejoblíbenějších druhů ovoce na světě. Chcete vědět, jak si je můžete vypěstovat? Jaké jsou jejich zdravotní benefity? A jak je můžete využít v kuchyni? To vše a mnohem více se dozvíte v našem rozsáhlém článku o jahodách!

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X