Lahodné recepty na medailonky z kuřecího masa 5x jinak. Rychlé a snadné varianty

Kuřecí maso je zdravé a chutné a dá se kombinovat se vším možným.

My jsme si pro vás dnes připravili 5 vynikajících receptů na kuřecí medailonky, na kterých si pochutná celá rodina.

Vyzkoušejte variantu s žampiony či rozmarýnem. Tu doporučujeme! 🙂

Vzhůru do toho.

Pikantní kuřecí medailonky

Jednoduchý recept na kořeněné medailonky z kuřecího masa, které se skvěle hodí k rýži, těstovinám či do salátu. Navíc na něj nepotřebujete žádné speciální ingredience.

Co budete potřebovat

  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 1 lžíce chilli prášku
  • 1 lžíce papriky
  • 1/2 lžičky česnekového prášku
  • 1/2 lžičky cibulového prášku
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • 1 lžíce sušeného mletého koriandru
  • 1+ lžíce soli
  • 1 lžička černého pepře
  • 4 kuřecí prsa bez kosti a bez kůže
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla

Postup

  • Smíchejte všechno koření a sůl v misce.
  • Kuřecí prsa nakrájejte na medailonky přibližně 5 x 5 cm a 2 cm tlusté.
  • Vložte maso do nádoby a okořeňte ho 3 lžícemi směsi koření.
  • Směsí potřete všechno maso.
  • Nechte marinovat několik hodin až přes noc v lednici.
  • Dejte 1 lžíci másla a olivového oleje do velké pánve na středně vysokém plameni.
  • Po rozpuštění másla přidejte na pánev maso, pracujte se 4 až 5 kusy najednou.
  • Medailonky opékejte asi 4 minuty z každé strany, dokud nebudou obě strany opečené a maso propečené.
  • Dávejte pozor, abyste pánev nepřeplnili.
  • Podle potřeby přidejte zbývající olej a/nebo máslo na další várku medailonů.
  • Medailonky vyndejte na talíř a ozdobte čerstvými bylinkami.
  • Podávejte s těstovinami, rýží, nebo vychlazené a nakrájené do salátu.
Kořeněné medailonky z kuřecího masa nabírané vidličkou.
www.culinarybeets.com

Podívejte se i na naše inspirativní recepty na medailonky z krůty v 5 různých variantách. Vždy chutně a zdravě!

Medailonky z kuřecího masa s houbami a omáčkou Au Poivre

Kuřecí medailonky s houbami a naprosto luxusní omáčkou ze zeleného pepře, bílého vína, šalotky, sherry a smetany ocení i ti největší gurmáni. Potěšte svou rodinu či přátele tímto nezapomenutelným pokrmem.

Co budete potřebovat

  • 1,2 kg kuřecích prsou
  • 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 šálek čerstvých žampionů nebo sezónních lesních hub
  • 1 a 1/3 šálku kuřecího vývaru

Na omáčku:

  • 1 lžička celého zeleného pepře
  • 1 lžíce bílého vína
  • 2 lžíce nasekané ​​šalotky
  • 1/4 lžíce másla
  • 2 a 1/2 lžíce suchého sherry
  • 2/3 šálku hovězího vývaru
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 1 lžíce plus 1 lžička smetany ke šlehání

Postup

  • Smíchejte kuličky pepře a víno v malé pánvi.
  • Přiveďte k varu a vařte, dokud se víno neodpaří.
  • Kuličky pepře nechte vychladnout a nahrubo namelte v mlýnku na kávu.
  • Ve velké pánvi rozpusťte máslo a přidejte šalotku.
  • Restujte na mírném ohni do mírného zhnědnutí a přidejte pepř a sherry.
  • Vařte 1 minutu.
  • Přidejte vývar a přiveďte k varu.
  • Snižte teplotu a zašlehejte dijonskou hořčici.
  • Sundejte z ohně a zašlehejte smetanu.
  • Dejte stranou.
  • Kuřecí prsa nakrájejte na 8 medailonků.
  • Dochuťte solí a pepřem.
  • Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte maso.
  • Restujte na středním plameni dozlatova z jedné strany.
  • Maso otočte a přidejte houby.
  • Krátce orestujte.
  • Přidejte vývar a vařte, dokud není kuře zcela uvařené.
  • Přidejte odloženou omáčku a vařte, dokud se nezahřeje.
  • Vždy podávejte 2 kuřecí medailonky s 1/4 šálkem omáčky.
  • Nechte si chutnat!
Medailonky s houbami a omáčkou ze zeleného pepře, bílého vína, šalotky, sherry a smetany na talíři s vidličkou.
www.canyonranch.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze plynových sporáků, ve kterých vám prozradíme vše důležité a zmíníme i oblíbené kombinované modely. Kdo vyhrál v našem srovnání?


Kuřecí medailonky s rozmarýnem

Připravte si tyto medailonky z kuřecích prsou s rozmarýnem jako úžasnou a neuvěřitelně snadnou večeři. Česnek a oregano dodávají pokrmu klasickou středomořskou chuť, kterou si oblíbíte.

Co budete potřebovat

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 velká kuřecí prsa
  • ½ lžičky sušeného česneku
  • 1 lžička čerstvého nasekaného rozmarýnu nebo ½ lžičky sušeného
  • ½ lžičky sušeného oregana
  • ⅛ lžičky soli

Postup

  • Rozehřejte pánev na středním plameni.
  • Kuřecí maso nakrájejte na centimetrové plátky, na šířku a mírně diagonálně.
  • Na dno pánve rozetřete olej a přidejte maso.
  • Posypte polovinou veškerého koření a bylinek a restujte asi 7-8 minut.
  • Otočte maso na druhou stranu a posypte zbývajícím kořením.
  • Restujte dalších 7-8 minut, nebo dokud obě strany nezískají zlatohnědou barvu.
  • Užijte si to!
Medailonky z kuřecích prsou s rozmarýnem na pánvi s vařečkou.
www.toastathome.com

Medailonky ve slanině s krémovou omáčkou ze žampionů

Rychlý, snadný a chutný recept, který si budete připravovat klidně několikrát měsíčně. Kuřecí maso obalené ve slanině a servírované s delikátní smetanovou omáčkou ze žampionů a koňáku potěší vaše chuťové buňky a je téměř nemožné se tohoto pokrmu přejíst. Přesvědčte se sami!

Co budete potřebovat

  • 2 kuřecí prsa
  • 10 plátků slaniny
  • ½ lžičky soli
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1 lžička provensálských bylinek
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce šalotky nakrájené na kostičky
  • 1 šálek žampionů nakrájených na plátky
  • 2 lžíce koňaku
  • ½ šálku smetany nebo mléka

Postup

  • Kuřecí prsa nakrájejte na asi dvacet 2,5 až 5 cm kousků.
  • Plátky slaniny překrojte napůl.
  • Kolem každého kousku masa omotejte plátek slaniny a posypte z obou stran solí, pepřem a provensálskými bylinkami.
  • Ve velké pánvi rozehřejte máslo a olivový olej na středně vysokém plameni.
  • Přidejte maso do pánve.
  • Vařte 5 minut.
  • Kuřecí kousky otočte, přikryjte a vařte 10 minut.
  • Vyjměte maso z pánve.
  • Přidejte šalotku a žampiony a restujte 1-2 minuty, dokud nezměknou.
  • Přidejte koňak a vařte asi 1 minutu, dokud se většina tekutiny neodpaří.
  • Do pánve přidejte smetanu nebo mléko a vařte, dokud omáčka nezhoustne.
  • Vraťte maso do pánve a promíchejte.
  • Medailonky podávejte s rýží nebo nudlemi, zalité žampionovou omáčkou.
Kuřecí maso obalené ve slanině podávané s rýží na talíři.
www.zestuous.com

A co takové recepty na rolády s masem i bez? Máme pro vás zajímavé chuťové kombinace!

Šťavnaté medailonky z kuřecích prsou

Tyto kuřecí medailonky jsou neuvěřitelně jednoduché a chutné. Pouze je přes noc naložíte do směsi koření, vajec, smetany a škrobu a druhý den je opečete na pánvi do naprosté dokonalosti.

Co budete potřebovat

  • 1 kg kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • 180 ml smetany na vaření
  • 3 lžíce škrobu
  • 2 lžíce hořčice
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • 1 lžička mletého pepře
  • 2 lžičky oregana
  • 2 lžičky soli

Postup

  • Kuřecí prsa nakrájejte na malé tenké kousky a cibuli nakrájejte na delší tenké kousky.
  • V misce smíchejte všechny přísady včetně masa a cibule a dejte do lednice odležet na celou noc.
  • Další den misku vyndejte z lednice.
  • V pánvi si rozehřejte olej a medailonky opečte z obou stran.
  • Hotové medailonky přendejte na talíř a podávejte.
Obalované medailonky ve směsi koření.
www.tastelist.sk

Kuřecí medailonky jsou kousky masa z kuřecích prsou. Obvykle mají stejnou velikost a jsou tlusté cca 2 cm. Mají tendenci se rychle vařit, proto je nepřevařte. Mohou se rychle vysušit.

A jak vám naše dnešní recepty na kuřecí medailonky chutnaly? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X