Ty nejchutnější recepty na kuřecí maso se žampiony na jednom místě. Inspirujte se!

Není nad rychlé, snadné a chutné pokrmy, které zvládnete uvařit takřka kdykoli.

A přesně takové jsou naše recepty na kuřecí na žampionech!

Připravte si třeba kuřecí paličky, asijskou směs či omáčku s pivem.

Pochutnáte si!

Kuřecí paličky se žampiony a balzamikovou omáčkou

Výborná omáčka ze žampionů, šalotky a balzamika promíchaná s lahodnými kuřecími paličkami je skvělý pokrm, který zvládnete hravě připravit i během pracovního týdne.

Co budete potřebovat

  • ½ lžíce olivového oleje
  • 8 kuřecích paliček s kůží
  • 500 g žampionů, nakrájených na plátky
  • čerstvá petrželka k podávání

Na omáčku:

  • 1 lžička olivového oleje
  • malá šalotka, nakrájená
  • 1 šálek balzamikového octa

Postup

  • Rozehřejte nepřilnavou pánev na vysokém plameni.
  • Po zahřátí přidejte olivový olej a restujte paličky asi minutu a půl z každé strany.
  • Snižte teplotu na střední, přikryjte pokličkou a vařte asi 35 minut, nebo dokud kuře přestane být uvnitř růžové.
  • Vyndejte z pánve a dejte stranou.
  • Slijte tuk z pánve a nechte jen tolik, aby se na něm orestovaly žampiony.
  • Zatímco se maso vaří, připravte si omáčku.
  • Zahřejte olivový olej v malém hrnci na středním plameni.
  • Šalotku restujte asi jednu minutu.
  • Přidejte balzamikový ocet a přiveďte k varu.
  • Snižte teplotu a vařte asi 8 minut nebo dokud se ocet nezredukuje na polovinu.
  • Sundejte z plotny a dejte stranou.
  • Do stejného hrnce přidejte žampiony a opékejte asi 3 minuty.
  • Musí zůstat trochu pevné.
  • Přidejte balzamikovou omáčku a seškrábněte dno hrnce.
  • Přidejte paličky a opékejte další 3 minuty, aby se maso prohřálo.
  • Servírujte!
Omáčka ze žampionů, šalotky a balzamika promíchaná s lahodnými kuřecími paličkami, ozdobená čerstvými bylinkami a servírovaná na talíři.
www.notenoughcinnamon.com

Kuřecí se zelenými fazolkami, žampiony a modrým sýrem

Delikátní křupavé kuřecí maso doplněné jemnými zelenými fazolkami a smetanovou omáčkou ze žampionů a modrého sýra je neuvěřitelně plné chuti a vy si ho budete chtít připravovat znovu a znovu.

Co budete potřebovat

  • 4 kuřecí stehna s kostí a s kůží
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky mleté ​​papriky
  • 230 g čerstvých zelených fazolek, ořezaných
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 230 g nakrájených žampionů
  • ½ lžičky sušeného tymiánu
  • 1 šálek smetany ke šlehání
  • ¾ šálku rozdrobeného modrého sýra

Postup

  • Předehřejte troubu na 190 °C.
  • Kuřecí maso rovnoměrně posypte 1/4 lžičky soli a pepře.
  • Kuře vložte kůží dolů do velké pánve vhodné do trouby a dejte na sporák na středně vysoký plamen.
  • Opékejte, dokud není kůže křupavá a zhnědlá, 10 až 12 minut.
  • Otočte a opékejte do zhnědnutí, 2 až 3 minuty.
  • Kuře přendejte na talíř.
  • Pánev nevytírejte.
  • Do pánve přidejte zelené fazolky a opékejte na středním plameni za občasného míchání, dokud se neopečnou do křupava, asi 3 minuty.
  • Fazole přendejte na talíř s kuřecím masem.
  • Přidejte do pánve olej a zahřejte ho na tředně vysokém plameni.
  • Přidejte žampiony, tymián a zbývající 1/4 lžičky soli a pepře.
  • Restujte za občasného míchání, dokud žampiony nezměknou a lehce nezhnědnou, asi 4 minuty.
  • Přidejte smetanu a modrý sýr.
  • Přiveďte k varu na středně vysokém ohni za občasného míchání.
  • Odstraňte ze sporáku, přidejte zelené fazolky a rozprostřete je v omáčce do rovnoměrné vrstvy.
  • Kuřecí maso položte na fazolky.
  • Přeneste pánev do trouby a pečte, dokud fazolky nezměknou a kuře není propečené (teploměr vložený do nejtlustší části kuřete by měl zaznamenat 73 °C), asi 15 minut.
  • Dobrou chuť!
Kuřecí maso doplněné jemnými zelenými fazolkami a smetanovou omáčkou ze žampionů a modrého sýra na pánvi s vedle položenou vařečkou.
www.eatingwell.com

Vyzkoušejte i našich 5 skvělých receptů se zelenými fazolkami, které si zamilují i ti, kteří je nemají zrovna dvakrát v lásce!


Kuřecí kousky s cuketou a žampiony v asijském stylu

Vyzkoušejte tento luxusní recept na jemné, lehce křupavé kuřecí kousky se žampiony a cuketou v aromatické omáčce, který kvalitou předčí i mnohé čínské restaurace. Přesvědčte se sami!

Co budete potřebovat

  • 450 g kuřecích prsních řízků, nakrájených na 2,5 cm kostky
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 250 g žampionů, nakrájených na plátky
  • 250 g cukety, nakrájené na poloviny a poté na plátky
  • 1 lžíce čerstvého česneku, jemně nasekaného
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru, jemně nasekaného
  • ½ lžičky červených chilli vloček (volitelně)
  • 6 jarních cibulek (pouze bílé a světle zelené části), nakrájených na plátky
  • 4 lžíce světlé sójové omáčky
  • 2 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • sezamová semínka, na ozdobu (volitelně)

Postup

  • Vložte kuřecí maso do misky s kukuřičným škrobem a dobře promíchejte.
  • Dejte stranou, zatímco budete krájet zbylé ingredience.
  • Zahřejte řepkový a sezamový olej ve velké pánvi nebo woku a přidejte na pánev kuřecí kousky.
  • Smažte 3 minuty z každé strany na středně vysokém ohni nebo dokud nezhnědnou podle vašich představ, poté je vyjměte z pánve a dejte stranou.
  • Do stejné pánve přidejte žampiony a cuketu a restujte 3–4 minuty, dokud vše nezměkne.
  • Vmíchejte česnek, zázvor, vločky červeného chilli a jarní cibulku a za častého míchání restujte další 1-2 minuty.
  • Orestované maso přendejte zpět do pánve a promíchejte.
  • Do pánve přidejte sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, rýžový ocet a třtinový cukr a promíchejte.
  • Vařte minutu, dokud omáčka nezhoustne a nebude lepkavá.
  • Kuře a zeleninu dobře promíchejte, aby vše bylo pokryto omáčkou.
  • Ihned podávejte s rýží nebo s vašimi oblíbenými nudlemi, ozdobené nakrájenou jarní cibulkou a sezamovými semínky.
Kuřecí kousky s žampiony a cuketou v aromatické omáčce v misce, ozdobené jarní cibulkou a sezamem, podávané s hůlkami.
www.skinnyspatula.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze pánví Woll. Jedná se o luxusní set pánví pro různé účely, které jsou schopny dosáhnout opravdu skvělých výsledků. Mají ale také nějaké nedostatky? To se dozvíte v našem článku!

Kuřecí prsa na žampionech s pivem Guinness

Tento pokrm zvládnete připravit za pouhých 30 minut a je to skvělý způsob, jak z obyčejného kuřecího masa udělat naprostou lahůdku!

Co budete potřebovat

  • 2 kuřecí prsa bez kůže, každé o hmotnosti cca 230 g
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • 230 g čerstvých žampionů, nakrájených na plátky
  • 3 lžíce másla
  • 3 lžíce worcesterské omáčky
  • 1/4 šálku piva Guinness

Postup

  • Dvě kuřecí prsa rozkrojte podélně napůl a dochuťte solí a pepřem.
  • Do velké pánve přidejte olej a zahřejte na střední teplotu.
  • Kuřecí prsa opékejte, dokud nebudou opečené dozlatova, asi čtyři minuty z každé strany.
  • Vyjměte maso na talíř.
  • Ve velké pánvi poduste žampiony na másle asi 4 až 5 minut, dokud nezměknou a nezhnědnou.
  • Přidejte worcesterskou omáčku a pivo Guinness a vařte, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu.
  • Na orestované kuře nalijte nalijte žampiony s omáčkou a podávejte.
Kuřecí maso se žampiony servírované v pánvi.
www.homeandplate.com

Kuřecí restované se žampiony a česnekem

Neuvěřitelně jednoduchý, ale zároveň lahodný pokrm z kuřecích stehen, česneku a žampionů hravě zvládne připravit i úplný začátečník. Vyzkoušejte ho!

Co budete potřebovat

  • 8 vykostěných kuřecích stehen bez kůže nebo více
  • 1 a ½ lžičky sušené cibule
  • 1 a ½ lžičky sušeného česneku
  • 1 lžička uzené nebo sladké papriky
  • 1 lžička sušené bazalky
  • ½ lžičky soli a pepře nebo podle chuti
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 a ½ lžíce másla
  • 230 g žampionů nakrájených na čtvrtky
  • 2-3 lžíce lisovaného česneku

Postup

  • Kuřecí stehna ochuťte sušenou cibulí, sušeným česnekm, paprikou, sušenou bazalkou, solí a pepřem.
  • Rozehřejte velkou pánev na středním plameni s olivovým olejem, přidejte kuřecí stehna hladkou stranou dolů a 5 minut opékejte.
  • Otočte a opékejte dalších 6 až 7 minut, nebo dokud nebude maso hotové.
  • Pánev nepřeplňujte, v případě potřeby vařte ve dvou dávkách.
  • Jakmile je kuře hotové, vyjměte a dejte stranou.
  • Ve stejné pánvi rozpusťte máslo a restujte na něm žampiony 4 až 5 minut, minutu před dopečením přidejte prolisovaný česnek.
  • Přidejte kuře zpět do pánve a podávejte.
Pokrm z kuřecích stehen, česneku a žampionů na pánvi.
www.carmyy.com

Máme pro vás i výborné recepty na pečené žampiony s mletým masem 5x jinak. Dokonalý předkrm či luxusní svačinka!

A jak vám naše dnešní recepty na kuřecí na žampionech chutnaly? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X