Vyzkoušené recepty na rýžové nudle v kombinaci s kuřecím. Lahůdka, na kterou jen tak nezapomenete!

Co si pro tentokrát nepřipravit těstoviny, ale zkusit zase něco nového?

Máme pro vás luxusní recepty na rýžové nudle s kuřecím masem 5x jinak!

Jsou zdravé, chutné, rychlé a jednoduché na přípravu.

Navíc našim variantám prostě nejde odolat!

Přesvědčte se sami.

Thajská arašídová omáčka s kuřecím masem z pomalého hrnce

Jemné kuřecí maso dušené v chutné omáčce z arašídového másla a kokosového másla a podávané s rýžovými nudlemi je lahůdka, kterou budete chtít konzumovat klidně každý den. Navíc se připravuje v pomalém hrnci, což vaření neuvěřitelně usnadňuje!

Co budete potřebovat

  • 700 g kuřecích prsou bez kosti a kůže
  • 1 šálek kokosového mléka z plechovky
  • ¾ šálku arašídového másla, křupavého nebo krémového
  • 4 stroužky česneku, prolisované
  • 3 lžíce medu
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 2 lžíce rýžového vinného octa
  • ½ lžičky drcených vloček červeného chilli, více či méně podle chuti
  • ⅓ šálku nasekaných arašídů na ozdobu
  • nakrájený čerstvý koriandr na ozdobu
  • rýžové nudle k podávání

Postup

  • Kuřecí prsa uložte na dno velkého pomalého hrnce.
  • Ve střední misce smíchejte kokosové mléko, arašídové máslo, česnek, med, sójovou omáčku, limetkovou šťávu, ocet a vločky červeného chilli a rozmixujte do hladka.
  • Směs nalijte na kuřecí prsa.
  • Přikryjte a vařte na LOW po dobu 3 až 5 hodin (nebo dokud nebude kuře propečené a měkké, ale nepřepečené, v závislosti na síle vašeho pomalého hrnce).
  • Vyjměte maso z pomalého hrnce a nakrájejte ho na kousky.
  • Vraťte nakrájené kuře do pomalého hrnce, aby mohlo absorbovat omáčku a prohřát se.
  • Maso s omáčkou podávejte s vařenými rýžovými nudlemi.
  • Podle potřeby ozdobte nasekanými arašídy, čerstvým koriandrem a dalšími vločkami červeného chilli.
  • Dobrou chuť!
Kuřecí maso dušené v chutné omáčce z arašídového másla a kokosového másla a podávané s rýžovými nudlemi v misce.
www.fivehearthome.com

Stále ještě doma nemáte hrnec na pomalé vaření? Je to opravdu užitečný pomocník, který vám usnadní spoustu práce. Podívejte se na naše recenze pomalých hrnců a zjistěte, kdo vyhrál v našem srovnání!

Smažené rýžové nudle s kuřecím masem, klíčky a jarní cibulkou

Tento neuvěřitelně rychlý a snadný recept na tenké rýžové nudle restované spolu s kuřecím masem, fazolovými klíčky a jarní cibulkou si zamilujete! Navíc ho zvládnete připravit takřka kdykoli.

Co budete potřebovat

  • 230 g rýžových nudlí vermicelli
  • 1 hrst čerstvých fazolových klíčků
  • 230 g kuřecích prsou bez kosti a kůže, nakrájených na malé kousky
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 4 lžíce oleje
  • 3 stroužky česneku, nasekaného
  • 3 stonky jarní cibulky nakrájené na délku 5 cm

Na omáčku:

  • 4 lžíce světlé sójové omáčky
  • 1 lžíce sladké sójové omáčky
  • 4 lžíce vody
  • 1 lžíce cukru
  • 3 špetky mletého bílého pepře

Postup

  • Namočte rýžové nudle do teplé vody na 30 minut nebo dokud nezměknou.
  • Sceďte je v cedníku.
  • Fazolové klíčky propláchněte vodou a nechte okapat.
  • Kuřecí maso lehce potřete kukuřičným škrobem, tím kuře zjemníte.
  • Smíchejte všechny ingredience na omáčku v malé misce.
  • Dejte stranou.
  • Rozehřejte wok nebo velkou pánev na vysokém plameni.
  • Přidejte olej.
  • Když je olej rozehřátý, přidejte nasekaný česnek.
  • Za stálého míchání restujte, dokud se nerozvoní.
  • Přidejte maso a za stálého míchání ho opékejte, dokud na povrchu nezbělá.
  • Přidejte rýžové nudle a omáčku.
  • Rýžové nudle průběžně míchejte, aby se dobře spojily s omáčkou.
  • Za stálého míchání smažte 2 – 3 minuty nebo dokud nudle nezměknou.
  • Přidejte fazolové klíčky a jarní cibulku.
  • Za stálého míchání smažte další minutu nebo dokud nejsou fazolové klíčky uvařené.
  • Ihned podávejte.
Tenké rýžové nudle s kuřecím masem, fazolovými klíčky a jarní cibulkou servírované v misce s vedle položenými hůlkami.
www.rasamalaysia.com

Čínské rýžové nudle s masem a zeleninou

Připravte si tento rychlý pokrm z rýžových nudlí dle vašeho výběru, jednoduché chutné omáčky, kuřecího masa, žampionů a zeleniny. Budete se olizovat!

Co budete potřebovat

Na kuřecí maso:

  • 150 -180 g, nakrájených na tenké proužky
  • 1 lžička kukuřičné mouky nebo kukuřičného škrobu (volitelně)
  • 1 lžička oleje (volitelně)

Na omáčku:

  • 2 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 lžíce tmavé sójové omáčky
  • 1/2 lžičky sezamového oleje
  • ½ lžičky cukru
  • 1 a 1/2 lžíce čínského vína na vaření (shaoxing) nebo mirinu
  • 1/4 lžičky bílého pepře (nebo černého pepře)
  • 3 lžíce vody

Na restovanou směs:

  • 100 g rýžových nudlí
  • 1 lžíce oleje
  • 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
  • 1 malá cibule, nakrájená na plátky
  • 1/2 trsu pak choi, stonky oddělte od listů
  • 1/2 červené papriky, nakrájená na plátky
  • 1 mrkev, oloupaná, rozkrojená podélně napůl a nakrájená diagonálně
  • 5 – 7 žampionů nakrájených na plátky
  • sezamová semínka a jemně nakrájená jarní cibulka (volitelně)

Postup

  • V misce smíchejte kuřecí maso, kukuřičný škrob a olej.
  • Smíchejte ingredience na omáčku v misce.
  • Těsně před vařením namočte nudle do horké vody podle návodu na obalu a poté slijte.
  • Ve woku nebo velké pánvi rozpalte olej na vysokou teplotu.
  • Přidejte česnek a cibuli a restujte 30 sekund.
  • Přidejte maso a restujte 1 minutu, dokud nezmění barvu z růžové na bílou.
  • Dále přidejte mrkev, stonky pak choi a červenou papriku.
  • Restujte 1 minutu.
  • Přidejte žampiony a restujte 30 sekund.
  • Nakonec přidejte nudle, listy pak choi a omáčku.
  • Prohazujte 1 minutu, dokud listy nezvadnou a omáčka se neodpaří.
  • Ozdobte sezamovými semínky a jarní cibulkou a ihned podávejte.
Pokrm z rýžových nudlí , jednoduché chutné omáčky, kuřecího masa, žampionů a zeleniny v pánvi.
www.recipetineats.com

Vyzkoušejte i naše další tradiční recepty na čínské nudle ať už s masem nebo bez. Pochutnáte si!


Červené kari s kuřecím masem a cukrovým hráškem

Užijte si toto svěží a lehké červené kari s kokosovým mlékem, křupavým cukrovým hráškem, kuřecím masem, rýžovými nudlemi, čerstvou limetkou, koriandrem a mungo klíčky. Ideální letní pokrm!

Co budete potřebovat

  • 600 g kuřecích prsou bez kosti a kůže, nakrájených na kostičky
  • 400 ml kokosového mléka z konzervy
  • 1 a ½ lžíce červené kari pasty
  • 2 stonky citronové trávy, nakrájené na 5 cm kousky
  • 1 a ½ lžíce rybí omáčky
  • 2 lžičky čerstvého zázvoru, nastrouhaného
  • nastrouhaná kůra a šťáva z 1 limetky
  • 4 šálky kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 1 velká mrkev, oloupaná a nastrouhaná
  • 1 a ½ šálku cukrového hrášku
  • 170 g vlasových rýžových nudlí
  • 55 mungo klíčků na ozdobu
  • celé lístky koriandru na ozdobu
  • 2 jarní cibulky, nakrájené, na ozdobu

Postup

  • Do velkého hrnce přidejte kokosové mléko.
  • Vmíchejte kari pastu.
  • Po promíchání přidejte citronovou trávu, rybí omáčku, zázvor, limetkovou šťávu a kůru a kuřecí vývar.
  • Přiveďte k varu, snižte teplotu a přikryté vařte ~ 15 minut.
  • Ochutnejte omáčku a přidejte více kari pasty, pokud ji chcete pikantnější, a podle chuti dosolte.
  • Přidejte na kostičky nakrájená kuřecí prsa a vařte ~ 3-4 minuty.
  • Odstraňte citronovou trávu a přidejte cukrový hrášek a nastrouhanou mrkev.
  • Vypněte sporák, odkryjte, přidejte rýžové nudle a nechte asi 5 minut odstát, nebo dokud nebudou nudle měkké.
  • Vložte nudle (pomocí kleští nebo vidličky) do misek a zalijte omáčkou.
  • Navrch dejte mungo fazole, jarní cibulku a koriandr.
  • Nechte si chutnat!
Červené kari s kokosovým mlékem, křupavým cukrovým hráškem, kuřecím masem, rýžovými nudlemi, čerstvou limetkou, koriandrem a mungo klíčky v miskách s hůlkami.
www.eatsimplefood.com

Vietnamský nudlový salát s kuřecím a omáčkou nuoc cham

Léto se blíží a s ním i větší chuť na lehká a svěží jídla. A přesně takový je i tento recept. Chutný salát s rýžovými nudlemi, kuřecím masem, zeleninou a dokonalou omáčkou z octa, česneku, rybí omáčky a chilli potěší vaše chuťové buňky a přitom vám nezatíží žaludek. Tak si ho s námi pojďte připravit!

Co budete potřebovat

Na kuře a marinádu:

  • 500 g vykostěných kuřecích stehen bez kůže
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • šťáva z 1 limetky
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce rostlinného oleje

Na omáčku nuoc cham:

  • 3 stroužky česneku, prolisované
  • šťáva z 1 limetky
  • 2 lžíce rýžového nebo bílého octa
  • 1/4 šálku rybí omáčky
  • 3 lžíce cukru
  • 1 červená chilli paprička, zbavená semínek a nakrájená na plátky
  • 1/2 šálku studené vody

Ostatní ingredience:

  • 200 g rýžových nudlí vermicelli
  • rostlinný olej
  • 2 šálky fazolových klíčků
  • 1 velká mrkev, nakrájená na proužky julienne
  • 1 okurka, nakrájená na proužky julienne
  • 6 listů římského salátu, jemně nakrájených
  • čerstvá máta
  • čerstvý koriandr

Postup

  • Ve střední misce smíchejte kuřecí maso s ingrediencemi na marinádu a nechte při pokojové teplotě odstát 30 minut až 1 hodinu, zatímco budete připravovat ostatní přísady na salát.
  • Smíchejte všechny ingredience na omáčku nuoc cham a míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí v omáčce.
  • Ochutnejte a podle potřeby přidejte kteroukoli z ingrediencí.
  • Uvařte rýžové nudle podle návodu na obalu.
  • Sceďte a propláchněte pod tekoucí studenou vodou.
  • Dejte stranou do cedníku.
  • Zahřejte 2 lžíce rostlinného oleje v pánvi na středně vysokém plameni.
  • Maso opékejte asi 4 minuty z každé strany, nebo dokud nebude propečené.
  • Dejte stranou na talíř.
  • Rýžové nudle smíchejte s fazolovými klíčky, nakrájenou mrkví a okurkou, římským salátem, mátou a koriandrem.
  • Kuřecí maso nakrájejte na plátky a přidejte do salátu.
  • Podávejte s omáčkou nuoc cham.
Salát s rýžovými nudlemi, kuřecím masem, zeleninou a čerstvými bylinkami v hlubokém talíři s vedle položenou omáčkou z octa, česneku, rybí omáčky a chilli.
www.thewoksoflife.com

Zajímavosti o rýžových nudlích

  • Rýžové nudle jsou v Asii považovány za nejkonzumovanější formu produktů z rýže vedle klasické vařené rýže.
  • V kuchyních jihovýchodní a východní Asie najdete mražené, čerstvé nebo sušené nudle různých struktur, tlouštěk a tvarů.
  • Protože čerstvé nudle rychle podléhají zkáze, jejich trvanlivost může být jen několik dní.
  • Rýžový protein neobsahuje lepek, a proto postrádá funkčnost kontinuálního viskoelastického těsta.
  • Hlavními složkami rýžových nudlí jsou voda a rýžová mouka. Někdy se do nich přidává také kukuřičný škrob či tapioka kvůli zvýšení průhlednosti či zlepšení textury.
  • Rýžové nudle se vaří velmi rychle a při převaření se stanou kašovitými.
  • Mají spoustu zdravotních benefitů. Jejich konzumace například pomáhá předcházet trávicím problémům, jako je nadýmání a zácpa, jsou bezlepkové, mají nulový obsah tuku, obsahují železo, které je příznivé pro krevní oběh a další prospěšné minerály, jako je vápník. Ten pomáhá zlepšovat zdraví kostí a snižuje riziko osteoporózy. Rýžové nudle navíc mají nízký glykemický index, který pomáhá kontrolovat hladinu cukru v krvi a předcházet cukrovce. Také obsahují sacharidy, které eliminují toxiny, odpad a další nežádoucí látky.

A jak se vám naše dnešní recepty na rýžové nudle s kuřecím masem líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X