Vychutnejte si krémovost, kterou vám nabízí tyto recepty na těstovinový salát s hermelínem.
Všechny ingredience spolu dokonale ladí!
Proto budou chutnat celé rodině.
Jaký salátek si připravíte jako první?
Těstovinový salát s hermelínem
Těstoviny, syrový česnek nebo cibule, rajčata, bazalka, olivový olej, čerstvá mozzarella jsou dokonalou chuťovou kombinací, která vám nedovolí přestat!
Co budeme potřebovat
- 450 g těstovin farfalle nebo penne
- 4 rajčata (červené a žluté)
- 4 plátky prosciutta
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 1 šálek nasekané čerstvé bazalky
- 2 lžíce olivového oleje
- špetka soli
- 140 g hermelínu
Postup
- Těstoviny vařte podle návodu na obalu do al dente, asi 8 až 10 minut.
- Mezitím si nadrobno nakrájíme rajčata.
- Prosciutto nakrájejte na tenké proužky.
- Dejte do velké mísy s česnekem a bazalkou. Přidejte olej a sůl, promíchejte.
- Hermelín nakrájejte na malé kousky.
- Když jsou těstoviny uvařené, nalijte a odložte si asi 50 ml těstovinové vody.
- Sceďte těstoviny a poté je vraťte do hrnce.
- Přidejte rajčata a hermelín. Promíchejte.
- V případě potřeby vmíchejte po troškách vodu z těstovin, dokud nebude krémová.

Salát z těstovin, hermelínu a s chřestem
Teplý těstovinový salát s hermelínem a chřestem je naplněn sladkou chutí čerstvé bazalky, a krémovostí měkkého sýra.
Co budeme potřebovat
- 250 g těstovin
- 500 g chřestu (nakrájený)
- 3 lžíce olivového oleje
- kolečko hermelínu (nakrájený na klínky)
- 2 nakrájená rajčata
- 60 g nakrájené sladké cibule
- 30 g čerstvé bazalky (nakrájené)
- sůl
- pepř
- strouhaný parmazán podle chuti
Postup
- Smíchejte olej a hermelín, jemně vmíchejte rajčata, cibuli a bazalku.
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.
- poslední minutě přidejte chřest.
- Těstoviny sceďte, ale neproplachujte.
- Přidejte do olejové směsi a jemně promíchejte. Dochuťte solí a pepřem.
- Posypeme parmazánem a podáváme.
Chřest je skvělou surovinou snad do každého jídla! Připravte si jeden z těchto rozmanitých receptů s chřestem.

Objevte podobné tipy
Smažený hermelín v těstovinovém salátu
Tento lahodný salát má vše a je vysoce návykový! Vychutnejte si grilovaný zelený chřest, maliny a křupavé smažené sýrové krutony!
Co budeme potřebovat
- 100 g malého zeleného chřestu
- 20 g piniových oříšků
- 1 hermelín
- 1 vejce
- 20 g strouhanky
- rostlinný olej
- 125 g míchaného salátu
- hrst lístků bazalky
- 50 g malin
Na dresink
- 50 g malin
- 2 lžíce balzamikového octa
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce vody
- sůl
- pepř
Postup
- Vložte chřest do misky a pokapejte trochou olivového oleje.
- Rozpalte pánev a chřest grilujte 5 minut (nebo déle, podle tloušťky), pravidelně jej otáčejte, aby se ze všech stran lehce opekl. Dochuťte solí a pepřem a dejte stranou.
- Piniové oříšky opražíme na suché pánvi a dáme stranou.
- Všechny ingredience na dresink dejte do malého kuchyňského robotu a vyšlehejte.
- Hermelín nakrájejte na 8 klínků.
- Vejce rozklepneme do hlubokého talíře a rozšleháme vidličkou. Strouhanku dejte na druhý talíř a dochuťte solí a pepřem.
- Každý klínek obalte v trojobalu.
- Do pánve dejte rostlinný olej.
- Pánev rozpalte a opékejte hermelín asi 1 minutu z každé strany, dokud nezezlátnou.
- Salát přidejte do mísy, přidejte bazalku a dresink a promíchejte.
- Salát rozdělte a navrch dejte grilovaný chřest a osmažené měsíčky hermelínu, poté posypte piniovými oříšky a malinami.
Přikusujte k těmto těstovinovým salátům opečené pečivo! Skvěle to doladí celý pokrm. Opečte si toastový chleba v jednom z těchto výkonných topinkovačů, které prošly naší recenzí.

Salát s hermelínem, těstovinami a kukuřicí
Krémová kukuřice, bazalka a těstoviny s hermelínem. Pokrm je citronový, bylinkový a samozřejmě chutný. Protože kdo by nemiloval krémové, lehké letní těstoviny uprostřed týdne?!
Co budeme potřebovat
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
- 300 g kukuřice
- 2 lžíce lístků čerstvého tymiánu
- sůl
- pepř
- 1/2 lžičky červené papriky
- 420 g sýru ricotta
- 115 g hermelínu
- 60 g čerstvé bazalky
- kůra a šťáva z 1 citronu
- 500 g těstovin
Postup
- Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a máslo.
- Když máslo prská, přidejte kukuřici, tymián, červenou papriku, sůl a černý pepř.
- Vařte, dokud kukuřice nezezlátne.
- Mezitím si uvařte těstoviny a 120 ml vody z těstovin si dejte stranou.
- Na pánev přidejte asi 60 ml vody z těstovin, ricottu.
- Míchejte, dokud se sýr nerozpustí a nezamíchá.
- Přidejte těstoviny a pokračujte ve vaření, podle potřeby podlévejte vodou.
- Přidejte bazalku a citronovou šťávu a citronovou kůru. Dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte přelité další bazalkou a citronovou kůrou.
- Před podáváním salát ozdobte nakrájeným hermelínem.

Čemu se vyhnout při přípravě těstovinového salátu
Než si připravíte plnou mísu těstovinového salátu, ujistěte se, že neděláte žádnou z těchto chyb.
- Špatná velikost a tvar těstovin
Pokud jde o výběr těstovin do salátu, existuje mnoho možností. A věřte nebo ne, na velikosti a tvaru těstovin při výrobě této letní přílohy záleží. Nejlepší je držet se dál od čerstvých těstovin. Přestože linguine a špagety jsou chutné, těstovinový salát není pokrm, do kterého je lze použít.
- Převaření nebo nedovaření těstovin
Těstoviny jsou středobodem tohoto jídla, takže je důležité zajistit, aby byly správně uvařené. U těstovin je důležité pamatovat na to, že chladnutím ztvrdnou. Protože se nepodávají horké nebo s omáčkou, těstovinám prospěje minuta vaření navíc, ale nepřevařte je.
- Nedostatečně ochucené těstoviny
Na rozdíl od teplých jídel mohou být chutě ve studených pokrmech více tlumené a vyžadují trochu více koření. Poslední věc, kterou chcete, je nevýrazný těstovinový salát.
- Přidejte dresink, dokud je salát ještě teplý
Není důvod čekat, až těstoviny úplně vychladnou, abyste přidali dresink. Ve skutečnosti, pokud tak učiníte, přicházíte o chuť salátu.
- Nepřipravujte těstovinový salát příliš dopředu
Když toto jídlo uděláte příliš dopředu, skončíte s miskou rozmočených těstovin.