Originální recepty na salát z těstovin a hermelínu. Užijte si krémovou chuť zrajícího sýru

Vychutnejte si krémovost, kterou vám nabízí tyto recepty na těstovinový salát s hermelínem.

Všechny ingredience spolu dokonale ladí!

Proto budou chutnat celé rodině.

Jaký salátek si připravíte jako první?

Těstovinový salát s hermelínem

Těstoviny, syrový česnek nebo cibule, rajčata, bazalka, olivový olej, čerstvá mozzarella jsou dokonalou chuťovou kombinací, která vám nedovolí přestat!

Co budeme potřebovat

  • 450 g těstovin farfalle nebo penne
  • 4 rajčata (červené a žluté)
  • 4 plátky prosciutta
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 šálek nasekané čerstvé bazalky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • špetka soli
  • 140 g hermelínu

Postup

  • Těstoviny vařte podle návodu na obalu do al dente, asi 8 až 10 minut.
  • Mezitím si nadrobno nakrájíme rajčata.
  • Prosciutto nakrájejte na tenké proužky.
  • Dejte do velké mísy s česnekem a bazalkou. Přidejte olej a sůl, promíchejte.
  • Hermelín nakrájejte na malé kousky.
  • Když jsou těstoviny uvařené, nalijte a odložte si asi 50 ml těstovinové vody.
  • Sceďte těstoviny a poté je vraťte do hrnce.
  • Přidejte rajčata a hermelín. Promíchejte.
  • V případě potřeby vmíchejte po troškách vodu z těstovin, dokud nebude krémová.
Lahodné krémové těstoviny obalené v jemném dresinku s hermelínem.
Zdroj: sweetsaltytart.com

Salát z těstovin, hermelínu a s chřestem

Teplý těstovinový salát s hermelínem a chřestem je naplněn sladkou chutí čerstvé bazalky, a krémovostí měkkého sýra.

Co budeme potřebovat

  • 250 g těstovin
  • 500 g chřestu (nakrájený)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • kolečko hermelínu (nakrájený na klínky)
  • 2 nakrájená rajčata
  • 60 g nakrájené sladké cibule
  • 30 g čerstvé bazalky (nakrájené)
  • sůl
  • pepř
  • strouhaný parmazán podle chuti

Postup

  • Smíchejte olej a hermelín, jemně vmíchejte rajčata, cibuli a bazalku.
  • Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.
  • poslední minutě přidejte chřest.
  • Těstoviny sceďte, ale neproplachujte.
  • Přidejte do olejové směsi a jemně promíchejte. Dochuťte solí a pepřem.
  • Posypeme parmazánem a podáváme.

Chřest je skvělou surovinou snad do každého jídla! Připravte si jeden z těchto rozmanitých receptů s chřestem.

Lahodné uvařené těstoviny v talířku s další zeleninou a hřestem.
Zdroj: thelastfoodblog.com

Smažený hermelín v těstovinovém salátu

Tento lahodný salát má vše a je vysoce návykový! Vychutnejte si grilovaný zelený chřest, maliny a křupavé smažené sýrové krutony!

Co budeme potřebovat

  • 100 g malého zeleného chřestu
  • 20 g piniových oříšků
  • 1 hermelín
  • 1 vejce
  • 20 g strouhanky
  • rostlinný olej
  • 125 g míchaného salátu
  • hrst lístků bazalky
  • 50 g malin

Na dresink

  • 50 g malin
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce vody
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Vložte chřest do misky a pokapejte trochou olivového oleje.
  • Rozpalte pánev a chřest grilujte 5 minut (nebo déle, podle tloušťky), pravidelně jej otáčejte, aby se ze všech stran lehce opekl. Dochuťte solí a pepřem a dejte stranou.
  • Piniové oříšky opražíme na suché pánvi a dáme stranou.
  • Všechny ingredience na dresink dejte do malého kuchyňského robotu a vyšlehejte.
  • Hermelín nakrájejte na 8 klínků.
  • Vejce rozklepneme do hlubokého talíře a rozšleháme vidličkou. Strouhanku dejte na druhý talíř a dochuťte solí a pepřem.
  • Každý klínek obalte v trojobalu.
  • Do pánve dejte rostlinný olej.
  • Pánev rozpalte a opékejte hermelín asi 1 minutu z každé strany, dokud nezezlátnou.
  • Salát přidejte do mísy, přidejte bazalku a dresink a promíchejte.
  • Salát rozdělte a navrch dejte grilovaný chřest a osmažené měsíčky hermelínu, poté posypte piniovými oříšky a malinami.

Přikusujte k těmto těstovinovým salátům opečené pečivo! Skvěle to doladí celý pokrm. Opečte si toastový chleba v jednom z těchto výkonných topinkovačů, které prošly naší recenzí.

Hermelín obalený v křupavém trojobalu na mixu salátů.
Zdroj: thehappyfoodie.co

Salát s hermelínem, těstovinami a kukuřicí

Krémová kukuřice, bazalka a těstoviny s hermelínem. Pokrm je citronový, bylinkový a samozřejmě chutný. Protože kdo by nemiloval krémové, lehké letní těstoviny uprostřed týdne?!

Co budeme potřebovat

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 300 g kukuřice
  • 2 lžíce lístků čerstvého tymiánu
  • sůl
  • pepř
  • 1/2 lžičky červené papriky
  • 420 g sýru ricotta
  • 115 g hermelínu
  • 60 g čerstvé bazalky
  • kůra a šťáva z 1 citronu
  • 500 g těstovin

Postup

  • Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a máslo.
  • Když máslo prská, přidejte kukuřici, tymián, červenou papriku, sůl a černý pepř.
  • Vařte, dokud kukuřice nezezlátne.
  • Mezitím si uvařte těstoviny a 120 ml vody z těstovin si dejte stranou.
  • Na pánev přidejte asi 60 ml vody z těstovin, ricottu.
  • Míchejte, dokud se sýr nerozpustí a nezamíchá.
  • Přidejte těstoviny a pokračujte ve vaření, podle potřeby podlévejte vodou.
  • Přidejte bazalku a citronovou šťávu a citronovou kůru. Dochuťte solí a pepřem.
  • Podávejte přelité další bazalkou a citronovou kůrou.
  • Před podáváním salát ozdobte nakrájeným hermelínem.
Krémový dresink z Ricotty s těstovinami a kukuřicí.
Zdroj: theflavoursofkitchen.com

Čemu se vyhnout při přípravě těstovinového salátu

Než si připravíte plnou mísu těstovinového salátu, ujistěte se, že neděláte žádnou z těchto chyb.

  1. Špatná velikost a tvar těstovin
    Pokud jde o výběr těstovin do salátu, existuje mnoho možností. A věřte nebo ne, na velikosti a tvaru těstovin při výrobě této letní přílohy záleží. Nejlepší je držet se dál od čerstvých těstovin. Přestože linguine a špagety jsou chutné, těstovinový salát není pokrm, do kterého je lze použít.
  1. Převaření nebo nedovaření těstovin
    Těstoviny jsou středobodem tohoto jídla, takže je důležité zajistit, aby byly správně uvařené. U těstovin je důležité pamatovat na to, že chladnutím ztvrdnou. Protože se nepodávají horké nebo s omáčkou, těstovinám prospěje minuta vaření navíc, ale nepřevařte je.
  1. Nedostatečně ochucené těstoviny
    Na rozdíl od teplých jídel mohou být chutě ve studených pokrmech více tlumené a vyžadují trochu více koření. Poslední věc, kterou chcete, je nevýrazný těstovinový salát.
  1. Přidejte dresink, dokud je salát ještě teplý
    Není důvod čekat, až těstoviny úplně vychladnou, abyste přidali dresink. Ve skutečnosti, pokud tak učiníte, přicházíte o chuť salátu.
  1. Nepřipravujte těstovinový salát příliš dopředu
    Když toto jídlo uděláte příliš dopředu, skončíte s miskou rozmočených těstovin.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X