Přemýšlíte, co si dnes připravíte k večeři?
Hledáte tipy na rychlá a snadná jídla?
Pak vyzkoušejte naše vynikající recepty na těstoviny s vepřovou panenkou 5x jinak.
Máme pro vás luxusní variantu s pestem či pomalu pečenými cherry rajčaty.
Pochutnáte si!
Vepřová panenka s těstovinami, brokolicí a pečenými cherry rajčaty
Tento chutný a snadný pokrm z jednoho hrnce, který je plný brokolice, pomalu pečených cherry rajčat, čedaru, kořeněného vepřového masa a těstovin, si oblíbíte a to nejen pro jeho jednoduchost, ale i pro vynikající chuť!
Co budete potřebovat
- 500 g vepřové panenky, nakrájené na kostky
- cajunské koření, podle chuti
- sůl, podle chuti
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 malá žlutá cibule, nakrájená na kostičky
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 2 šálky kuřecího vývaru (může být potřeba i více)
- 1/2 šálku smetany na vaření
- 230 g mini těstovin penne
- 1 šálek strouhaného čedaru
- 2 šálky lehce podušených růžiček brokolice
- 1 šálek pomalu pečených cherry rajčat
Na pomalu pečená cherry rajčata:
- 1 kg cherry rajčat, nakrájených na poloviny
- olivový olej
- sůl, podle chuti
- čerstvě mletý černý pepř, podle chuti
Postup
- Nejprve si připravte pomalu pečená cherry rajčata.
- Troubu předehřejte na 110 stupňů Celsia a plech vyložte pečicím papírem.
- Na připravený plech přidejte rozpůlená rajčata a pokapejte olivovým olejem.
- Dochuťte požadovaným množstvím soli a černého pepře.
- Promíchejte.
- Pečte asi 3 hodiny, nebo dokud rajčata nejsou trochu scvrklá, vysušená, ale stále si udrží část své přirozené šťávy.
- Do mísy přidejte vepřovou panenku nakrájenou na kostičky s požadovaným množstvím cajunského koření a soli.
- Promíchejte.
- Dejte 30 cm pánev na středně vysoký plamen a přidejte olivový olej.
- Jakmile je olej horký, přidejte ochucené vepřové maso a opékejte do zhnědnutí, asi 5 minut.
- Přidejte cibuli a česnek a restujte, dokud cibule nezměkne.
- Přidejte kuřecí vývar, smetanu a těstoviny.
- Přiveďte k mírnému varu, snižte teplotu na střední, zakryjte a vařte, dokud těstoviny nezměknou.
- Pokud to vypadá, že se vám všechna tekutina vyvaří, přidejte do směsi ještě trochu kuřecího vývaru, aby těstoviny zůstaly vlhké.
- Po úplném uvaření těstovin vmíchejte asi 3/4 šálku sýra a promíchejte.
- Vmíchejte podušené růžičky brokolice, pomalu pečená cherry rajčata a opečenou vepřovou panenku.
- Promíchejte a posypte zbylým strouhaným sýrem.
- V případě potřeby dochuťte mletým pepřem.

Možná se vám budou hodit i naše recenze nerezových pánví, které jsou klasikou kuchyní po celém světě. Představíme vám jejich hlavní výhody, ale i případné nedostatky.
Pappardelle s vepřovou panenkou a cuketou
Krásné cuketové proužky s těstovinami a čerstvou pažitkou servírované s grilovanou vepřovou panenkou vytváří jedinečný chuťový zážitek, který ocení celá vaše rodina!
Co budete potřebovat
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce jablečného octa
- 4 lžičky hrubozrnné hořčice
- 4 lžičky medu
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 1/2 lžičky soli
- ½ lžičky pepře
- 1 vepřová panenka o hmotnosti cca 340 g
- 110 g těstovin pappardelle
- 2 střední cukety s odřízlými konci
- 2 lžíce najemno nakrájené čerstvé pažitky
Postup
- Předehřejte gril na střední stupeň; dobře namažte rošt.
- Smíchejte olej, ocet, hořčici, med a polovinu soli a pepře.
- Odeberte 2 lžíce směsi a dejte stranou.
- Vepřové maso dochuťte zbylou solí a pepřem.
- Grilujte asi 10 minut, během kterých maso obracejte.
- Potřete 2 lžícemi hořčičné směsi a grilujte dalších asi 10 minut nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 71 °C.
- Před nakrájením na tenké plátky nechte panenku 10 minut odpočinout.
- Mezitím si uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
- Sceďte.
- Pomocí škrabky na zeleninu nakrájejte cuketu na dlouhé tenké proužky, podle potřeby otočte a odstraňte střed plný semen.
- Cuketu promíchejte s odloženou hořčičnou směsí.
- Vmíchejte těstoviny a pažitku.
- Rozdělte na talíře a podávejte s nakrájenou vepřovou panenkou.
- Dobrou chuť!

Objevte podobné tipy
Toskánská panenka s rajčaty a bylinkami
V tomto rustikálním a elegantním receptu ucítíte slunné chutě Toskánska! Pokrm je dostatečně rychlý, abyste si ho mohli připravit jako snadnou večeři během pracovního týdne, ale zároveň neuvěřitelně lahodný, takže se hodí i pro nečekanou návštěvu, kterou chcete pohostit.
Co budete potřebovat
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce másla
- 1 vepřová panenka o hmotnosti cca 500 – 600 g
- 1 střední žlutá cibule, nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
- 1 šálek suchého bílého vína
- 1 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
- 400 g konzervovaných cherry rajčat, scezených
- 1 a 1/2 lžičky nasekaných čerstvých listů rozmarýnu
- 1 a 1/2 lžičky nasekaného čerstvého tymiánu
- 1 lžička citronové kůry
- 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- těstoviny dle vaší volby, uvařené
- rozdrobená gorgonzola nebo kozí sýr (volitelně)
Postup
- Předehřejte troubu na 220 °C.
- Vepřové maso osolte a opepřete.
- Zahřejte olivový olej a 1 lžíci másla ve velké pánvi vhodné do trouby na středně vysokém plameni a opékejte vepřové maso rovnoměrně ze všech stran, podle potřeby otáčejte.
- Vyjměte z pánve a dejte stranou.
- Ve stejné pánvi rozpusťte zbývající máslo a cibuli a česnek opékejte na středním plameni asi 8 minut, nebo dokud cibule nezezlátne.
- Vmíchejte víno, snižte teplotu na minimum a vařte.
- Během toho seškrabujte hnědé kousky ze stěn pánve.
- Když se víno zredukuje na polovinu, vmíchejte citronovou šťávu, cherry rajčátka, rozmarýn a tymián a povařte.
- Vařte, dokud se směs mírně nezredukuje.
- Vepřovou panenku vraťte do pánve a přesuňte pánev do trouby.
- Pečte asi 15 minut nebo dokud teploměr na maso vložený do středu masa neukáže 63 °C.
- Přendejte na prkénko a nechte maso asi 5 minut odpočinout.
- Do rajčatové směsi v pánvi vmíchejte citronovou kůru a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
- Nakrájené vepřové maso s pečenými rajčaty a cibulí podávejte s uvařenými těstovinami dle vaší volby.
- Ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou a rozdrobeným sýrem.

Vyzkoušejte i naše recepty na těstoviny pomodoro s rajčatovou omáčkou. Jsou vynikající!
Vepřová panenka ve smetanové omáčce ze žampionů
Výborná krémová omáčka ze žampionů s vepřovým masem a těstovinami je jednoduchou večeří, kterou zvládnete připravit takřka kdykoli!
Co budete potřebovat
- cca 1 kg vepřové panenky
- 1/2 šálku hladké mouky
- 1 lžíce sušeného česneku
- 1 lžíce sušené cibule
- 1 lžíce papriky
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule, nakrájená na plátky
- 500 g žampionů, nakrájených na plátky
- 2 stroužky česneku, nakrájené
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 1/2 šálku bílého vína
- 1 šálek kuřecího vývaru
- 1/2 šálku zakysané smetany nebo smetany na vaření
- sůl a pepř na dochucení
- čerstvá pažitka, tymián, kopr nebo petrželka na ozdobu
- těstoviny dle vaší volby, uvařené dle návodu na obalu
Postup
- Nakrájejte vepřovou panenku na několik medailonů o tloušťce asi 2,5 cm
- Na velkém talíři nebo pomocí sáčku na zip smíchejte mouku, sušený česnek, sušenou cibuli, papriku, sůl a pepř.
- Vepřové medailonky obalte v ochucené mouce a opečte je na olivovém oleji na středně vysoké teplotě do zlatova.
- Odložte na teplé místo.
- Snižte teplotu na střední a přidejte máslo a olivový olej.
- Do pánve přidejte nakrájenou cibuli a žampiony.
- Restujte, dokud žampiony nezhnědnou a cibule nezkaramelizuje.
- Přidejte česnek a minutu restujte.
- Přidejte 2 lžíce kukuřičného škrobu a dobře promíchejte.
- Přilijte bílé víno a kuřecí vývar a seškrábejte všechny kousky na dně pánve.
- Vmíchejte 1/2 šálku zakysané smetany (můžete také použít 1/2 šálku smetany ke šlehání).
- Medailonky vraťte do pánve a vařte 1 – 2 minuty, dokud omáčka nezhoustne.
- Osolte a opepřete, podle chuti.
- Uvařte své oblíbené těstoviny podle návodu na obalu.
- Přidejte do pánve a promíchejte se smetanovou omáčkou.
- Ozdobte pažitkou, tymiánem, koprem nebo čerstvou petrželkou.
- Užijte si to!

Máme pro vás i zajímavé žampionové recepty, které se hodí pro jakoukoliv příležitost. Inspirujte se!
Linguine s bazalkovým pestem a vepřovým masem
Neuvěřitelně snadné a rychlé na přípravu! Takové jsou tyto těstoviny linguine s bazalkovým pestem, vepřovou panenkou a piniovými oříšky.
Co budete potřebovat
- 250 g těstovin linguine
- 200 g bazalkového pesta
- 500 – 600 g vepřové panenky
- 1/4 šálku smetany na vaření
- 2 lžíce piniových oříšků
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Opláchněte vepřové maso ve studené vodě a osušte papírovou utěrkou.
- Umístěte panenku na malý plech s okraji a potřete ji 2 lžícemi pesta.
- Panenku pečte 35 až 40 minut nebo do požadovaného stupně propečení.
- Když je panenka téměř hotová, uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
- Sceďte a nechte si trochu vody z těstovin.
- Vraťte těstoviny do hrnce; vmíchejte zbývající pesto a smetanu.
- V případě potřeby přidejte malé množství vody z těstovin.
- Přikryjte a udržujte v teple.
- Vyjměte vepřové maso z trouby a zakryjte alobalem.
- Nechte 5 minut odstát.
- Nandejte těstoviny na servírovací talíř.
- Nakrájejte vepřovou panenku a položte ji na těstoviny.
- Posypte piniovými oříšky.

A jak se vám naše dnešní recepty na těstoviny s vepřovou panenkou líbily? Napište nám do komentářů!