Skvělé recepty na těstoviny s panenkou z vepřového masa na 5 různých způsobů. Ochutnejte všechny!

Přemýšlíte, co si dnes připravíte k večeři?

Hledáte tipy na rychlá a snadná jídla?

Pak vyzkoušejte naše vynikající recepty na těstoviny s vepřovou panenkou 5x jinak.

Máme pro vás luxusní variantu s pestem či pomalu pečenými cherry rajčaty.

Pochutnáte si!

Vepřová panenka s těstovinami, brokolicí a pečenými cherry rajčaty

Tento chutný a snadný pokrm z jednoho hrnce, který je plný brokolice, pomalu pečených cherry rajčat, čedaru, kořeněného vepřového masa a těstovin, si oblíbíte a to nejen pro jeho jednoduchost, ale i pro vynikající chuť!

Co budete potřebovat

  • 500 g vepřové panenky, nakrájené na kostky
  • cajunské koření, podle chuti
  • sůl, podle chuti
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 malá žlutá cibule, nakrájená na kostičky
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 2 šálky kuřecího vývaru (může být potřeba i více)
  • 1/2 šálku smetany na vaření
  • 230 g mini těstovin penne
  • 1 šálek strouhaného čedaru
  • 2 šálky lehce podušených růžiček brokolice
  • 1 šálek pomalu pečených cherry rajčat

Na pomalu pečená cherry rajčata:

  • 1 kg cherry rajčat, nakrájených na poloviny
  • olivový olej
  • sůl, podle chuti
  • čerstvě mletý černý pepř, podle chuti

Postup

  • Nejprve si připravte pomalu pečená cherry rajčata.
  • Troubu předehřejte na 110 stupňů Celsia a plech vyložte pečicím papírem.
  • Na připravený plech přidejte rozpůlená rajčata a pokapejte olivovým olejem.
  • Dochuťte požadovaným množstvím soli a černého pepře.
  • Promíchejte.
  • Pečte asi 3 hodiny, nebo dokud rajčata nejsou trochu scvrklá, vysušená, ale stále si udrží část své přirozené šťávy.
  • Do mísy přidejte vepřovou panenku nakrájenou na kostičky s požadovaným množstvím cajunského koření a soli.
  • Promíchejte.
  • Dejte 30 cm pánev na středně vysoký plamen a přidejte olivový olej.
  • Jakmile je olej horký, přidejte ochucené vepřové maso a opékejte do zhnědnutí, asi 5 minut.
  • Přidejte cibuli a česnek a restujte, dokud cibule nezměkne.
  • Přidejte kuřecí vývar, smetanu a těstoviny.
  • Přiveďte k mírnému varu, snižte teplotu na střední, zakryjte a vařte, dokud těstoviny nezměknou.
  •  Pokud to vypadá, že se vám všechna tekutina vyvaří, přidejte do směsi ještě trochu kuřecího vývaru, aby těstoviny zůstaly vlhké.
  • Po úplném uvaření těstovin vmíchejte asi 3/4 šálku sýra a promíchejte.
  • Vmíchejte podušené růžičky brokolice, pomalu pečená cherry rajčata a opečenou vepřovou panenku.
  • Promíchejte a posypte zbylým strouhaným sýrem.
  • V případě potřeby dochuťte mletým pepřem.
Pokrm z jednoho hrnce, který je plný brokolice, pomalu pečených cherry rajčat, čedaru, kořeněného vepřového masa a těstovin s vařečkou.
www.nutmegnanny.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze nerezových pánví, které jsou klasikou kuchyní po celém světě. Představíme vám jejich hlavní výhody, ale i případné nedostatky.

Pappardelle s vepřovou panenkou a cuketou

Krásné cuketové proužky s těstovinami a čerstvou pažitkou servírované s grilovanou vepřovou panenkou vytváří jedinečný chuťový zážitek, který ocení celá vaše rodina!

Co budete potřebovat

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 4 lžičky hrubozrnné hořčice
  • 4 lžičky medu
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 1/2 lžičky soli
  • ½ lžičky pepře
  • 1 vepřová panenka o hmotnosti cca 340 g
  • 110 g těstovin pappardelle
  • 2 střední cukety s odřízlými konci
  • 2 lžíce najemno nakrájené čerstvé pažitky

Postup

  • Předehřejte gril na střední stupeň; dobře namažte rošt.
  • Smíchejte olej, ocet, hořčici, med a polovinu soli a pepře.
  • Odeberte 2 lžíce směsi a dejte stranou.
  • Vepřové maso dochuťte zbylou solí a pepřem.
  • Grilujte asi 10 minut, během kterých maso obracejte.
  • Potřete 2 lžícemi hořčičné směsi a grilujte dalších asi 10 minut nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 71 °C.
  • Před nakrájením na tenké plátky nechte panenku 10 minut odpočinout.
  • Mezitím si uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
  • Sceďte.
  • Pomocí škrabky na zeleninu nakrájejte cuketu na dlouhé tenké proužky, podle potřeby otočte a odstraňte střed plný semen.
  • Cuketu promíchejte s odloženou hořčičnou směsí.
  • Vmíchejte těstoviny a pažitku.
  • Rozdělte na talíře a podávejte s nakrájenou vepřovou panenkou.
  • Dobrou chuť!
Cuketové proužky s těstovinami a čerstvou pažitkou servírované s grilovanou vepřovou panenkou v miskách.
www.sharethepasta.org

Toskánská panenka s rajčaty a bylinkami

V tomto rustikálním a elegantním receptu ucítíte slunné chutě Toskánska! Pokrm je dostatečně rychlý, abyste si ho mohli připravit jako snadnou večeři během pracovního týdne, ale zároveň neuvěřitelně lahodný, takže se hodí i pro nečekanou návštěvu, kterou chcete pohostit.

Co budete potřebovat

  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 vepřová panenka o hmotnosti cca 500 – 600 g
  • 1 střední žlutá cibule, nakrájená na plátky
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
  • 1 šálek suchého bílého vína
  • 1 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 400 g konzervovaných cherry rajčat, scezených
  • 1 a 1/2 lžičky nasekaných čerstvých listů rozmarýnu
  • 1 a 1/2 lžičky nasekaného čerstvého tymiánu
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • těstoviny dle vaší volby, uvařené
  • rozdrobená gorgonzola nebo kozí sýr (volitelně)

Postup

  • Předehřejte troubu na 220 °C.
  • Vepřové maso osolte a opepřete.
  • Zahřejte olivový olej a 1 lžíci másla ve velké pánvi vhodné do trouby na středně vysokém plameni a opékejte vepřové maso rovnoměrně ze všech stran, podle potřeby otáčejte.
  • Vyjměte z pánve a dejte stranou.
  • Ve stejné pánvi rozpusťte zbývající máslo a cibuli a česnek opékejte na středním plameni asi 8 minut, nebo dokud cibule nezezlátne.
  • Vmíchejte víno, snižte teplotu na minimum a vařte.
  • Během toho seškrabujte hnědé kousky ze stěn pánve.
  • Když se víno zredukuje na polovinu, vmíchejte citronovou šťávu, cherry rajčátka, rozmarýn a tymián a povařte.
  • Vařte, dokud se směs mírně nezredukuje.
  • Vepřovou panenku vraťte do pánve a přesuňte pánev do trouby.
  • Pečte asi 15 minut nebo dokud teploměr na maso vložený do středu masa neukáže 63 °C.
  • Přendejte na prkénko a nechte maso asi 5 minut odpočinout.
  • Do rajčatové směsi v pánvi vmíchejte citronovou kůru a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  • Nakrájené vepřové maso s pečenými rajčaty a cibulí podávejte s uvařenými těstovinami dle vaší volby.
  • Ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou a rozdrobeným sýrem.
Plátky panenky s cherry rajčaty a těstovinami na talíři s vedle položeným příborem.
www.mutti-parma.com

Vyzkoušejte i naše recepty na těstoviny pomodoro s rajčatovou omáčkou. Jsou vynikající!

Vepřová panenka ve smetanové omáčce ze žampionů

Výborná krémová omáčka ze žampionů s vepřovým masem a těstovinami je jednoduchou večeří, kterou zvládnete připravit takřka kdykoli!

Co budete potřebovat

  • cca 1 kg vepřové panenky
  • 1/2 šálku hladké mouky
  • 1 lžíce sušeného česneku
  • 1 lžíce sušené cibule
  • 1 lžíce papriky
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená na plátky
  • 500 g žampionů, nakrájených na plátky
  • 2 stroužky česneku, nakrájené
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1/2 šálku bílého vína
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • 1/2 šálku zakysané smetany nebo smetany na vaření
  • sůl a pepř na dochucení
  • čerstvá pažitka, tymián, kopr nebo petrželka na ozdobu
  • těstoviny dle vaší volby, uvařené dle návodu na obalu

Postup

  • Nakrájejte vepřovou panenku na několik medailonů o tloušťce asi 2,5 cm
  • Na velkém talíři nebo pomocí sáčku na zip smíchejte mouku, sušený česnek, sušenou cibuli, papriku, sůl a pepř.  
  • Vepřové medailonky obalte v ochucené mouce a opečte je na olivovém oleji na středně vysoké teplotě do zlatova.
  • Odložte na teplé místo.
  • Snižte teplotu na střední a přidejte máslo a olivový olej.
  • Do pánve přidejte nakrájenou cibuli a žampiony.
  • Restujte, dokud žampiony nezhnědnou a cibule nezkaramelizuje.
  • Přidejte česnek a minutu restujte.
  • Přidejte 2 lžíce kukuřičného škrobu a dobře promíchejte.
  • Přilijte bílé víno a kuřecí vývar a seškrábejte všechny kousky na dně pánve.
  • Vmíchejte 1/2 šálku zakysané smetany (můžete také použít 1/2 šálku smetany ke šlehání).
  • Medailonky vraťte do pánve a vařte 1 – 2 minuty, dokud omáčka nezhoustne.
  • Osolte a opepřete, podle chuti.
  • Uvařte své oblíbené těstoviny podle návodu na obalu.
  • Přidejte do pánve a promíchejte se smetanovou omáčkou.
  • Ozdobte pažitkou, tymiánem, koprem nebo čerstvou petrželkou.
  • Užijte si to!
Krémová omáčka ze žampionů s vepřovým masem a těstovinami na pánvi.
www.craftycookingbyanna.com

Máme pro vás i zajímavé žampionové recepty, které se hodí pro jakoukoliv příležitost. Inspirujte se!

Linguine s bazalkovým pestem a vepřovým masem

Neuvěřitelně snadné a rychlé na přípravu! Takové jsou tyto těstoviny linguine s bazalkovým pestem, vepřovou panenkou a piniovými oříšky.

Co budete potřebovat

  • 250 g těstovin linguine
  • 200 g bazalkového pesta
  • 500 – 600 g vepřové panenky
  • 1/4 šálku smetany na vaření
  • 2 lžíce piniových oříšků

Postup

  • Předehřejte troubu na 175 °C.
  • Opláchněte vepřové maso ve studené vodě a osušte papírovou utěrkou.
  • Umístěte panenku na malý plech s okraji a potřete ji 2 lžícemi pesta.
  • Panenku pečte 35 až 40 minut nebo do požadovaného stupně propečení.
  • Když je panenka téměř hotová, uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
  • Sceďte a nechte si trochu vody z těstovin.
  • Vraťte těstoviny do hrnce; vmíchejte zbývající pesto a smetanu.
  • V případě potřeby přidejte malé množství vody z těstovin.
  • Přikryjte a udržujte v teple.
  • Vyjměte vepřové maso z trouby a zakryjte alobalem.
  • Nechte 5 minut odstát.
  • Nandejte těstoviny na servírovací talíř.
  • Nakrájejte vepřovou panenku a položte ji na těstoviny.
  • Posypte piniovými oříšky.
Těstoviny linguine s bazalkovým pestem, vepřovou panenkou a piniovými oříšky na talíři.
www.buitoni.com

A jak se vám naše dnešní recepty na těstoviny s vepřovou panenkou líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X