Také jste fanoušky výtečného krémového moučníku vonícího po kávě?
Pak vás jistě potěší následující recepty na tiramisu, podle kterých připravíte jak tradiční provedení, tak i jeho oblíbené obměny.
Nechce se inspirovat právě teď!
Pravé tiramisu z mascarpone
Připravte tiramisu lepší nežli v nejbližší cukrárně.
INGREDIENCE pro 8 osob
- 2 mascarpone (2 x 250 g)
- 3 žloutky
- 2 smetany na šlehání
- 2 lžíce moučkového cukru
- 2 balíčky cukrářských piškotů (2 x 200 g)
- 2 šálky silné kávy
- 1 dl likéru Amaretto
- kakaový prášek
POSTUP
- Kávu necháme vychladnout a promícháme s likérem.
- Žloutky vyšleháme ve vodní lázni s cukrem.
- Vyšleháme mascarpone a opatrně vmícháme žloutkový krém.
- Vytvoříme šlehačku a taktéž ji vmícháme do krému.
- Cukrářské piškoty jeden po druhém namáčíme v kávě a dáme na dno připravené nádoby.
- Přelijeme krémem.
- Stejným způsobem vytvoříme i druhou vrstvu.
- Poprášíme kakaem a necháme přes noc uležet v ledničce.
- Podáváme.

Tiramisu bez vajec
Dezert nadýchaný jako obláček. I bez vajec lze hrát velké divadlo.
INGREDIENCE pro 8 osob
- 2 mascarpone (2 x 250 g)
- 2 smetany na šlehání
- 2 lžíce moučkového cukru
- 2 balíčky cukrářských piškotů (2 x 200 g)
- 2 šálky silné kávy
- 1 dl likéru Amaretto
- kakaový prášek
POSTUP
- Kávu necháme vychladnout a promícháme s likérem.
- Mascarpone vyšleháme s cukrem.
- Ušleháme šlehačku a opatrně promícháme s mascarpone.
- Cukrářské piškoty jeden po druhém namáčíme v kávě a dáme na dno připravené nádoby.
- Přelijeme krémem.
- Stejným způsobem vytvoříme i druhou vrstvu.
- Poprášíme kakaem a necháme přes noc uležet v ledničce.
- Podáváme.

Objevte podobné tipy
Tiramisu ze zakysané smetany
Žádný recept není vytesán do skály. Zkuste nahradit mascarpone smetanou a užijte si výsledek.
INGREDIENCE pro 8 osob
- 2 kelímky zakysané smetany
- 2 vanilkové cukry
- 2 balíčky cukrářských piškotů (2 x 200 g)
- 2 šálky silné kávy
- 1 lžíce rumu
- kakaový prášek
POSTUP
- Kávu necháme vychladnout a promícháme s rumem.
- Zakysanou smetanu promícháme s vanilkovým cukrem.
- Cukrářské piškoty jeden po druhém namáčíme v kávě a dáme na dno připravené nádoby.
- Přelijeme smetanou.
- Stejným způsobem vytvoříme i druhou vrstvu.
- Poprášíme kakaem a necháme přes noc uležet v ledničce.
- Podáváme.

Tiramisu z pomazánkového másla
Napadlo by vás, že skvělé tiramisu lze vytvořit i z pomazánkového másla? Nevěřící vyzkoušejí.
INGREDIENCE pro 8 osob
- 2 pomazánková másla
- 2 smetany ke šlehání
- 2 vanilkové cukry
- 2 balíčky cukrářských piškotů (2 x 200 g)
- 2 šálky silné kávy
- 2 lžíce rumu
- hořkou čokoládu nebo kakaový prášek
POSTUP
- Kávu necháme vychladnout a promícháme s rumem.
- Pomazánkové máslo vyšleháme se smetanou a promícháme s vanilkovým cukrem.
- Cukrářské piškoty jeden po druhém namáčíme v kávě a dáme na dno připravené nádoby.
- Přelijeme krémem.
- Stejným způsobem vytvoříme i druhou vrstvu.
- Poprášíme kakaem a necháme přes noc uležet v ledničce.
- Podáváme.

K přípravě kávy by se mohl hodit jeden z kávovarů Siemens z naší recenze.
Představili jsme vám čtyři skvělé recepty na tiramisu.
Vyberou si milovníci tradice i inovátoři. Pro ty, co rádi experimentují, kromě zakysané smetany a pomazánkového másla dobře fungují i recepty s lučinou.
Do dezertu můžete vpašovat vrstvu banánů, jahod, ale i jiné ovoce. Hned se stane svěžejším.
Krom dezertů určitě vyzkoušejte i další italské recepty na hlavní chody.
Stojí to za to. 🙂