Lahodné recepty na trhané kuřecí, které se vám bude rozpadat v ústech. Inspirujte se našimi 5 recepty!

Trhané maso získává na oblibě a není se čemu divit.

Skvěle chutná a můžete ho použít do spousty různých pokrmů, od tacos přes burgery až po různé saláty.

Vyzkoušejte naše recepty na trhané kuřecí maso 5x jinak a už nebudete chtít maso v žádné jiné podobě!

Máme pro vás barbecue, rajčatovou i sečuánskou verzi.

Užijte si to!

Trhané kuřecí maso z pomalého hrnce

Vyzkoušejte tento neuvěřitelně jednoduchý recept z pomalého hrnce na trhané kuřecí, které můžete použít do různých wrapů, tacos nebo zapečených pokrmů.

Co budete potřebovat

  • 4 velká kuřecí prsa
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička cibulového prášku

Postup

  • Položte kuřecí prsa na dno pomalého hrnce.
  • Kuřecí prsa zalijte kuřecím vývarem a posypte kořením.
  • Vařte při nízké teplotě 6–8 hodin nebo při vysoké teplotě 3–4 hodiny.
  • Vyjměte kuře z hrnce a natrhejte ho dvěma vidličkami.
  • Trhané kuřecí můžete použít hned do svých oblíbených receptů nebo ho nechte vychladnout, naporcujte ho do sáčků se zipem a zamrazte na až dva měsíce.
Trhané kuřecí v pomalém hrnci.
www.thesaltymarshmallow.com

Na trhané maso se skvěle hodí pomalý hrnec. Pokud ho stále ještě nemáte doma, možná využijete naše recenze na hrnce na pomalé vaření!

Sečuánské kuře Bang Bang

Sečuánská verze pokrmu Bang Bang připravená ze šťavnatého trhaného kuřecího masa zalitého pikantní kořeněnou omáčkou s nasládlými tóny je skvělým předkrmem nebo hlavním chodem, který zaručeně uspokojí vaše chuťové buňky!

Co budete potřebovat

  • 700 g kuřecích prsou bez kosti a kůže
  • 1 lžička soli
  • 4 jarní cibulky

Na omáčku:

  • 4 lžíce světlé sójové omáčky
  • 2 lžíce neslazeného arašídového másla
  • 2 lžíce chilli oleje (nebo více)
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 4 lžičky cukru
  • 2 stroužky česneku, nastrouhané
  • 2 lžičky strouhaného zázvoru
  • 1/2 lžičky mletého sečuánského pepře

Postup

  • Nakrájejte 2 jarní cibulky na 5 cm proužky.
  • Zbývající 2 jarní cibulky nakrájejte na tenké plátky.
  • Do hrnce nalijte 5 cm vody, přikryjte a zahřívejte na středně vysokém ohni až do varu.
  • Na pařák rozložte proužky jarní cibulky, abyste vytvořili lůžko.
  • Na něj položte kuřecí prsa a ta rovnoměrně posypte solí.
  • Vložte pařák do hrnce a přikryjte pokličkou.
  • Vařte 20 minut.
  • Vložte teploměr do nejtlustší části masa.
  • Měl by ukazovat 73 stupňů Celsia, v tu chvíli je maso hotové.
  • Pokud je kuře uvnitř stále růžové, vařte v páře dalších 5 až 10 minut.
  • Jakmile je hotové, přendejte ho na talíř, aby vychladlo.
  • Během vaření masa v páře smíchejte zbytek ingrediencí ve velké míse.
  • Šlehejte, aby se vše dobře promíchalo.
  • Jakmile maso vychladne, přendejte ho na prkénko.
  • Válečkem prsa naklepejte a poté je pomocí dvou vidliček natrhejte na tenká vlákna.
  • Maso vložte do velké mísy nebo hlubokého talíře.
  • Zalijte omáčkou a dobře promíchejte.
  • Pomocí drtiče na maso nebo válečku naklepejte kuře (volitelně) a poté nakrájejte na tenké plátky pomocí dvou vidliček.
  • Ozdobte na tenké plátky nakrájenou jarní cibulkou.
  • Kuřecí maso můžete pokapat asi 1/3 až ½ šálkem dalšího chilli oleje.
  • Dobrou chuť!
Trhané kuřecí s asijskou omáčkou na talíři s hůlkami.
www.omnivorescookbook.com

Burgery s BBQ trhaným kuřecím masem a zelným salátem

Tyto luxusní burgery obsahují pomalu vařené kuřecí maso v lahodné BBQ omáčce a křupavý zelný salát. Připravte si je jako snadnou večeři v pracovním týdnu nebo jako geniální pohoštění pro hosty.

Co budete potřebovat

Na trhané maso:

  • 700 – 800 g kuřecích stehenních řízků
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička drceného římského kmínu
  • 1 šálek BBQ omáčky
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 3 lžíce vody
  • 4-6 bulek na burgery

Na Coleslaw:

  • 2 šálky pekingského zelí
  • 2 šálky nakrájeného červeného zelí
  • 1 šálek nastrouhané mrkve
  • ⅔ šálku řeckého jogurtu
  • 1 lžička vody
  • 1 lžička jablečného octa
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 1 lžička česnekového prášku
  • ½ lžičky soli
  • 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička medu

Postup

  • Do pomalého hrnce nalijte ¾ šálku BBQ omáčky, hořčici, jablečný ocet a vodu.
  • Kuřecí maso osolte, opepřete a posypte česnekovým práškem a římským kmínem z obou stran.
  • Vložte maso do pomalého hrnce a pomocí kleští ho otočte ve směsi, aby se obalilo. Pomalý hrnec přikryjte pokličkou a vařte 2–3 hodiny na vysokou teplotu nebo 4–5 hodin na nízkou teplotu.
  • Když maso dosáhne vnitřní teploty 73 stupňů Celsia, přesuňte ho do misky nebo na prkénko a nakrájejte ho pomocí dvou vidliček.
  • Vložte kuře zpět do pomalého hrnce, přidejte zbývající ¼ šálku BBQ omáčky a míchejte, dokud nebude celé maso obaleno.
  • Udržujte teplé, dokud nebudete připraveni k podávání.
  • Zatímco se kuře vaří, připravte si zelný salát.
  • Do mixovací nádoby přidejte řecký jogurt, vodu, jablečný ocet, citronovou šťávu, pepř, sůl, česnekový prášek, hořčici a med.
  • Míchejte, dokud se vše nespojí.
  • Do samostatné velké mísy dejte pekingské zelí, červené zelí a mrkev a promíchejte.
  • Zeleninu přelijte zálivkou a kleštěmi míchejte, dokud se zelenina v zálivce neobalí.
  • Rozdělte burgerové bulky na poloviny.
  • Do každé bulky dejte kuřecí maso, poté zelný salát a přiklopte.
  • V případě potřeby můžete do burgeru přidat ještě další BBQ omáčku.
  • Ihned podávejte!
Burgery plněné trhaným masem a salátem Coleslaw.
www.theheirloompantry.co

Máme pro vás i dalších 6 vynikajících receptů s trhaným masem. Která varianta se stane vaším favoritem?


Trhané kuřecí do tacos

K přípravě tohoto receptu nepotřebujete žádné speciální vybavení ani ingredience. Lahodně ochucené a šťavnaté trhané kuřecí maso se skvěle hodí do tortill nebo jako součást tacos a zvládne ho připravit i úplný začátečník.

Co budete potřebovat

  • 700 g kuřecích prsou bez kůže a bez kostí
  • 2 lžičky rostlinného oleje
  • ½ žluté cibule, nasekané
  • 2 stroužky nasekaného česneku
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička chilli prášku
  • 1 lžička soli
  • 130 gramů salsy

Postup

  • Vložte mase do hrnce a zalijte ho vodou.
  • Přiveďte k varu a poté snižte teplotu a vařte 10–12 minut nebo dokud vnitřní teplota kuřete nedosáhne 74 °C.
  • Přendejte maso na prkénko nebo talíř a natrhejte ho 2 vidličkami.
  • Na pánvi rozehřejte olej a restujte cibuli, dokud nebude měkká a průsvitná (3 minuty).
  • Přidejte česnek a restujte 30 sekund.
  • Přidejte římský kmín, chilli prášek a sůl.
  • Restujte ještě 1 minutu.
  • Nakonec přidejte salsu a už jen promíchejte (v případě potřeby podlijte troškou vody) a nechte prohřát.
  • Přidejte maso a promíchejte s omáčkou.
  • Vařte 2-3 minuty.
  • Podávejte v ohřátých tortilách nebo v tacos s oblíbenými toppingy.
Tacos plněné trhaným masem a ozdobené zakysanou smetanou.
www.littlesunnykitchen.com

Inspirujte se u nás i dalšími recepty na tacos, ať už s masem nebo bez. Navíc vám poradíme, jak si vytvořit svou vlastní domácí tacos placku!

Pomalu pečené kuřecí v rajčatové omáčce

Toto kuřecí maso pomalu pečené s rajčatovou omáčkou s přídavkem kouřové BBQ omáčky se vám bude takřka rozpouštět v ústech! Servírujte ho spolu s čerstvým koriandrem, limetkou, kukuřicí, červenou cibulí a rýží a získáte tak jídlo, které je tak lahodné, že ho nebudete chtít přestat jíst.

Co budete potřebovat

  • 1 kg kuřecích stehenních řízků
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 x 400g plechovka drcených rajčat
  • 1/2 šálku kouřové barbecue omáčky
  • čerstvé listy koriandru, grilovaná kukuřice, na tenké plátky nakrájená červená cibule, měsíčky limetky a rýže, k podávání

Postup

  • Předehřejte troubu na 160°C.
  • Zahřejte olej v těžké pánvi vhodné do trouby na středním ohni.
  • Přidejte cibuli a česnek a restujte za častého míchání 4–5 minut, dokud nezměknou.
  • Vmíchejte rajčatový protlak a barbecue omáčku a vařte 1 minutu.
  • Přidejte drcená rajčata.
  • Dochuťte solí a pepřem.
  • Přiveďte k varu a poté vařte bez pokličky 20 minut nebo do zhoustnutí.
  • Vložte maso do velkého pekáče.
  • Přelijte rajčatovou směsí a promíchejte.
  • Přikryjte a pečte 1 hodinu nebo dokud kuře nezměkne.
  • Vyjměte z trouby a přeneste maso na prkénko.
  • Pomocí 2 vidliček kuřecí maso natrhejte.
  • Nakrájené maso promíchejte s rajčatovou omáčkou.
  • Posypte koriandrem a podávejte s kukuřicí, červenou cibulí, měsíčky limetky a rýží.
Maso pomalu pečené s rajčatovou omáčkou s přídavkem kouřové BBQ omáčky servírované na talíři s dvěma vidličkami, ozdobené koriandrem a červenou cibulí.
www.myfoodbook.com.au

Jak natrhat kuřecí maso?

  • V každé ruce držte vidličku.
  • Uvařená, ještě teplá kuřecí prsa položte na prkénko a pomocí vidliček je roztáhněte na dva kusy.
  • Potom vidličkami roztáhněte každý z těchto kusů na další dva kusy.
  • Takto pokračujte, dokud nebudete mít maso natrhané na požadované kousky.

A jak se vám naše dnešní recepty na trhané kuřecí maso líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X