Je to jednoduché kuřecí řízky se obalí v mouce, v rozšlehaném vejci a ve strouhance, nakonec se usmaží a je hotovo.
Ale koho by to bavilo, taková nuda a pořád dokola … proto jsme pro vás připravily tyto recepty na nevšední řízku z kuřecího masa, které si zamilujete!
Vyzkoušejte a uvidíte, bude je milovat celá rodina!
Kuřecí řízky v jogurtu
Kuřecí maso naložené v jogurtu bude po usmažení nebo upečení zcela křehké a šťavnaté.
Co budeme potřebovat
- 4 kuřecí prsní řízky
- sůl
- pepř
- 150 ml bílého jogurtu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 vejce
- 200 g cornflakes
Postup
- Maso nakrájíme na menší kousky, mírně naklepeme.
- Osolíme, opepříme, promícháme s jogurtem a olivovým olejem.
- Necháme marinovat přes noc.
- Troubu předehřejme na 200 °C.
- Cornflaky dáme do sáčku a válečkem mírně rozdrtíme.
- K masu v marinádě přimícháme rozšlehané vejce.
- Jednotlivé kousky masa potom obalujeme v připravených cornflakách.
- Pokládáme je v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem.
- Pokapeme olivovým olejem a pečeme zhruba 25 minut dozlatova.
- Během pečení můžeme jednou obrátit, ale není to nutné.

Kuřecí řízky pečené v troubě
Obrácené řízky se dopékají v troubě, proto nejsou tolik tučné a zůstanou šťavnaté. A pečená cibule jim dodá výbornou chuť.
Co budeme potřebovat
- 4 ks kuřecí prsa
- 2 vejce
- strouhanka
- 2 ks cibule, na proužky
- mletý sušený česnek
- sůl
- pepř
- máslo
- olej na smažení
Postup
- Maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme sušeným česnekem.
- Obalíme nejprve ve strouhance, hodně ji do masa vmáčkneme.
- Poté protáhneme osolenými vejci rozmíchanými s trochou mléka.
- Ihned klademe na pánev s rozehřátým olejem a opečeme z obou stran.
- Maso vyjmeme a na stejné pánvi orestujeme cibuli.
- Cibuli přendáme do pekáčku, na ni rozprostřeme maso.
- Na maso dáme kousky másla.
- Podlijeme několika lžícemi vody a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C na přibližně 25 minut.
- Výpekem můžeme přelévat maso.
Jídlo z jedné pánve si snadno připravíte na pánvi s odnímatelnou rukojetí. Můžete ji pak vložit i do trouby. Podívejte se, jak dopadly pánve s odnímatelnou rukojetí v naší recenzi.

Objevte podobné tipy
Kuřecí stehenní řízky v kyselé marinádě
Jak dosáhnou smažená kuřecí stehna takové křupavosti a šťavnatosti, jako jsme zvyklí ve fastfoodech? Musíte vyzkoušet tento recept na řízky z kuřecího masa a konečně zjistíte, v čem je to tajemství!
Na marinádu
- 1 lžíce žlutých hořčičných semínek
- 1 lžíce hnědých hořčičných semínek
- 1 1/2 lžičky semínek koriandru
- 250 ml jablečného octa
- 80 g soli
- 40 g cukru
- 30 g nasekaného čerstvého kopru
Na kuře
- 8 vykostěných kuřecích stehen bez kůže, rozpůlených
- Rostlinný olej
- 500 ml podmáslí
- 500 g hladké mouky
- sůl
- Med, vločkovitá mořská sůl, sezamová semínka, pálivá omáčka (k podávání)
Postup
- Hořčičná a koriandrová semínka opékejte v suchém středním hrnci na střední teplotu, dokud hořčičná semínka nezačnou praskat, asi 3 minuty.
- Přidejte ocet, sůl a cukr a přiveďte k varu.
- Snižte teplotu a vařte za častého míchání, dokud se sůl a cukr nerozpustí, asi 4 minuty.
- Odstraňte z tepla; vmíchejte kopr a 4 šálky vody. Necháme vychladnout.
- Vložte kuře a solný roztok do velkého uzavíratelného plastového sáčku a nechte chladit 3 hodiny.
- Vyjměte kuře ze slaného nálevu, oškrábejte semínka.
- V pánvi si rozehřejte olej na vysokou teplotu.
- Mezitím dejte do velké mísy podmáslí. Vložte mouku do další velké mísy, dochutíme solí.
- Obalte kuře v podmáslí, pak vyválejte v mouce a přeneste na plech.
- Kuře usmažte na horkém oleji, dokud není kůže tmavě zlatohnědá a křupavá a kuře není propečené, 6–8 minut.
- Kuřecí řízky pokapejte medem a posypte mořskou solí a semínky.
- Podáváme s pikantní omáčkou.

Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku
Křehké řízky v křupavém sýrovém těstíčku, jsou rychle připravené a navíc můžete toto skvělé jídlo i při slavnostní příležitosti.
Co budeme potřebovat
- 600 g kuřecích řízků
- 2 dl mléka
- 60 g strouhaného tvrdého sýra
- 60 g hladké mouky
- 2 vejce
- 1 lžíce Solamylu
- sůl
- pepř
- česnek
- tuk na smažení
Postup
- Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a potřete rozetřeným česnekem.
- Z mléka, vajec, mouky, sýra, soli a solamylu připravíme hladké těstíčko, ve kterém řízky obalíme.
- Smažíme ve vyšší vrstvě tuku do růžova.

Do těstíčka můžeme místo mléka přidat i smetanu, víno, nebo pivo. Kromě těstíčka z mouky se dají řízky obalovat i v hustém bramborákovém nebo pikantním těstíčku.
K řízkům podáváme vařené brambory či bramborovou kaši a doplňujeme zeleninovým salátem nebo ovocným kompotem. Hodí se i bramborový salát.
Proč jíst kuřecí maso?
- Je výborným zdrojem proteinů, které jsou nezbytné jak pro podporu a nárůst svalové hmoty, tak pro regeneraci
- Díky nízkému obsahu tuku se dobře hodí pro redukční diety.
- Obsahuje niacin, jeden z vitamínů skupiny B, který ovlivňuje uvolňování energie ze sacharidů a podílí se na řízení hladiny krevního cukru, niacinu se také připisuje schopnost snižovat riziko vzniku rakoviny
- Zajišťuje příjem selenu, který chrání tělo při stresu, zvyšuje účinnost imunitního systému a je prevencí proti vzniku rakovinného bujení
- Obsahuje vitamín B6, který společně s niacinem ovlivňuje energetický metabolismus
- Je zdrojem fosforu, který udržuje zdravé zuby a kosti a má protizánětlivé účinky