Vylepšené řízečky z kuřete: ochutnejte ten rozdíl

Řízky umí snad každý.

Nakrájené řízky se obalí v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Pak se usmaží a je hotovo.

Ale řízky můžeme před obalováním nebo při obalování trochu vylepšit, aby byly pokaždé alespoň trochu jiné.

Kuřecí řízky jsou pro vyzkoušení změn asi nejvhodnější.

Dají se běžně koupit již naporcované a dobře a rychle se smaží.

Zkuste připravit i méně tradiční způsoby úpravy řízků, které jsou stejně chutné a jejich příprava nezabere moc času.

Kuřecí řízky pečené v troubě

Obrácené řízky  se dopékají v troubě, proto nejsou tolik tučné a zůstanou šťavnaté. A pečená cibule jim dodá výbornou chuť.

INGREDIENCE :

  • 4 ks kuřecí prsa
  • 2 vejce
  • strouhanka
  • 2 ks cibule, na proužky
  • mletý sušený česnek
  • sůl
  • pepř
  • máslo
  • olej na smažení

POSTUP :

  1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme sušeným česnekem.
  2. Obalíme nejprve ve strouhance, hodně ji do masa vmáčkneme.
  3. Poté protáhneme osolenými vejci rozmíchanými s trochou mléka.
  4. Ihned klademe na pánev s rozehřátým olejem a opečeme z obou stran.
  5. Maso vyjmeme a na stejné pánvi orestujeme cibuli.
  6. Cibuli přendáme do pekáčku, na ni rozprostřeme maso.
  7. Na maso dáme kousky másla.
  8. Podlijeme několika lžícemi vody a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C na přibližně 25 minut.
  9. Výpekem můžeme přelévat maso.

Kuřecí řízky naruby

zdroj : fresh.iprima.cz

Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku

Křehké řízky v křupavém sýrovém těstíčku, jsou rychle připravené a navíc můžete toto skvělé jídlo i při slavnostní příležitosti.

INGREDIENCE :

  • 600 g kuřecích řízků
  • 2 dl mléka
  • 60 g strouhaného tvrdého sýra
  • 60 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 1 lžíce Solamylu
  • sůl
  • pepř
  • česnek
  • tuk na smažení

POSTUP :

  1. Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a potřete rozetřeným česnekem.
  2. Z mléka, vajec, mouky, sýra, soli a solamylu připravíme hladké  těstíčko, ve kterém řízky obalíme.
  3. Smažíme ve vyšší vrstvě tuku do růžova.

Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku

zdroj : recipes555.biz

Kuřecí řízky v jogurtu

Kuřecí maso naložené v jogurtu bude po usmažení nebo upečení zcela křehké a šťavnaté.

Proč jíst kuřecí maso ?

  • Je výborným zdrojem proteinů, které jsou nezbytné jak pro podporu a nárůst svalové hmoty, tak pro regeneraci
  • Díky nízkému obsahu tuku se dobře hodí pro redukční diety.
  • Obsahuje niacin, jeden z vitamínů skupiny B, který ovlivňuje uvolňování energie ze sacharidů a podílí se na řízení hladiny krevního cukru, niacinu se také připisuje schopnost snižovat riziko vzniku rakoviny
  • Zajišťuje příjem selenu, který chrání tělo při stresu, zvyšuje účinnost imunitního systému a je prevencí proti vzniku rakovinného bujení
  • Obsahuje vitamín B6, který společně s niacinem ovlivňuje energetický metabolismus
  • Je zdrojem fosforu, který udržuje zdravé zuby a kosti a má protizánětlivé účinky

INGREDIENCE :

  • 4 kuřecí prsní řízky
  • sůl
  • pepř
  • 150 ml bílého jogurtu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 vejce
  • 200 g cornflake

POSTUP :

  1. Maso nakrájíme na menší kousky, mírně naklepeme.
  2. Osolíme, opepříme, promícháme s jogurtem a  olivovým olejem.
  3. Necháme marinovat přes noc.
  4. Troubu předehřejme na 200 °C.
  5. Cornflaky dáme do sáčku a válečkem mírně rozdrtíme.
  6. K masu v marinádě přimícháme rozšlehané vejce.
  7. Jednotlivé kousky masa potom obalujeme v připravených cornflakách.
  8. Pokládáme je v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem.
  9. Pokapeme olivovým olejem a pečeme zhruba 25 minut dozlatova.
  10. Během pečení můžeme jednou obrátit, ale není to nutné.

Kuřecí prsní řízky v jogurtu

zdroj : lazyassmeals.com

Do těstíčka můžeme místo mléka přidat i smetanu, víno, nebo pivo. Kromě těstíčka z mouky se dají řízky obalovat i v hustém bramborákovém nebo pikantním těstíčku.

K řízkům podáváme vařené brambory či bramborovou kaši a doplňujeme zeleninovým salátem nebo ovocným kompotem. Hodí se i bramborový salát.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.