Tisk

Fazolky (fazolkové lusky)

Fazolky je zkrácený název pro nezralé fazolkové lusky, které se používají k přípravě polévek, omáček nebo zeleninové přílohy k masitým či jiným jídlům. Jde o velmi zdravou zeleninu, která obsahuje mnoho bílkovin, cukrů a vitamínů skupiny B. Doporučují se rovněž jako DIA potravina, protože výrazně snižují hladinu cukru v krvi. Zelené fazolkové lusky se dobře konzervují ve slaných nebo sladkokyselých nálevech a mohou se i mrazit pro spotřebu v dalším období. 


Další pojmy slovníku:

  • Fritování

    Fritování je způsob smažení, kdy je smažená potravina celá ponořená v oleji nebo tuku. Protože se přitom používá vysoká teplota, je fritování...

  • Long drink

    Long drink je název pro druh alkoholického míchaného nápoje, koktejlu, který by se měl konzumovat nejméně 30 minut. Je tedy určen na popíjení a...

  • Rybí filé

    Rybí filé je všeobecný název pro části mořských ryb. Většinou se jedná o některý z druhů tresky. Ryby jsou již očištěné a prodávané jako řezy...

  • Pšeničná krupička

     Pšeničná krupička je jen o něco hruběji mletá a má také o něco tmavší barvu než hrubá mouka. Používá se na vaření kaší, zvláště pro malé...

  • Kinpira

    Jedná se o japonský způsob vaření jídla, které je možné popsat jako současné dušení a opékání na malém množství tuku. Tímto způsobem se v japonské...

Recepty s "Fazolky (fazolkové lusky)":

  • Masové závitky

    Řízky omyjeme a nakořeníme. fazolky 10 minut povaříme ve slané vodě. Cibuli olupeme, zeleninu omyjeme, očistíme mrkev, papriku a okurku nakrájíme...

  • Grilované masové závitky

    Řízky omyjeme a okořeníme. Fazolky chvilku povaříme v osolené vodě. cibuli a zeleninu a vše nakrájíme na proužky, cibuli a rajče na kostky. Hrušku...

  • OBED ZA 15 MINUT

    OBED ZA 15 MINUT 1)Ryby vloz do hlubsi panve,dej tam na ni koreni a osmaz na olejiz obou sran do zlatova.Muzes ji tam nechat,nez si udelas salat. SALAT Vsechny...

  • Fazolky dušené

    Na kastrolku rozpálíme tuk, vsypeme jen zpola rozmražené fazolky, přidáme sůl a dusíme do měkka asi za 5 minut po vložení se začnou fazolky vařit....

  • Těstovinový salát

    Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě, prolijeme vodou a smícháme s 1 lžící olivového oleje. Cibuli oloupeme, posekáme najemno a osmahneme...



Nové příspěvky
  • 2 dávky nestačily
    Jo. Těsto se lepí na ruce jako živé, ale výsledek je bomba. Dělal jsem na večeři (radši z dvou...
  • Grilování
    Dobrý den, na grilu mám nejraději kuřecí maso. Vřele doporučuji tento recept...
  • Re: Vám chutná Hellmans?
    Ne, Hellmans nám doma naprosto nechutná, ale lidi ji tu v Čechách kupují, tak nevím. My máme rádi...
  • Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny.
    Děkuji za super trik. určitě ho časem vyzkouším. Marek z https://www.rawmarket.cz
  • Hamburgery
    Dobrý den, hamburgery musejí být dobře ugrilovány. Odpověď naleznete zde:...