Tisk

Fazolky (fazolkové lusky)

Fazolky je zkrácený název pro nezralé fazolkové lusky, které se používají k přípravě polévek, omáček nebo zeleninové přílohy k masitým či jiným jídlům. Jde o velmi zdravou zeleninu, která obsahuje mnoho bílkovin, cukrů a vitamínů skupiny B. Doporučují se rovněž jako DIA potravina, protože výrazně snižují hladinu cukru v krvi. Zelené fazolkové lusky se dobře konzervují ve slaných nebo sladkokyselých nálevech a mohou se i mrazit pro spotřebu v dalším období. 


Další pojmy slovníku:

  • Skořice čínská (kasiová)

    Čínská skořice kassia, jedno z nejstarších koření světa, je sušená kůra skořicovníku kassiového, stromu z čeledi vavřínovitých, který roste v...

  • Rýže basmati

    Je to dlouhozrnná rýže s jedinečným aroma a jemnou delikátní chutí. Nakonec i její název znamená v překladu aromatická nebo také jemná. Pěstuje se...

  • Sýr feta

    Sýr s názvem feta je tradiční řecký sýr, podobný balkánskému sýru. Vyrábí se již velmi dlouho především z ovčího mléka a jednalo se o sýr domácí...

  • Karafa

    Je to dekorativní nádoba pro studené nápoje, která má obvykle úzké hrdlo a je často vybavena uzávěrem. Obvykle je vyrobena ze skla, ale může být i...

  • Rybí filé

    Rybí filé je všeobecný název pro části mořských ryb. Většinou se jedná o některý z druhů tresky. Ryby jsou již očištěné a prodávané jako řezy...

Recepty s "Fazolky (fazolkové lusky)":

  • OBED ZA 15 MINUT

    OBED ZA 15 MINUT 1)Ryby vloz do hlubsi panve,dej tam na ni koreni a osmaz na olejiz obou sran do zlatova.Muzes ji tam nechat,nez si udelas salat. SALAT Vsechny...

  • Fazolky dušené

    Na kastrolku rozpálíme tuk, vsypeme jen zpola rozmražené fazolky, přidáme sůl a dusíme do měkka asi za 5 minut po vložení se začnou fazolky vařit....

  • Grilované masové závitky

    Řízky omyjeme a okořeníme. Fazolky chvilku povaříme v osolené vodě. cibuli a zeleninu a vše nakrájíme na proužky, cibuli a rajče na kostky. Hrušku...

  • Zeleninová polévka s masovými knedlíčky

    Mrkev, petržel, brambory a celer nakrájí,me na kousky a společně s fazolkami vaříme v masovém vývaru asi 10 minut. V mléce namočíme housku. Cibulku...

  • Těstovinový salát

    Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě, prolijeme vodou a smícháme s 1 lžící olivového oleje. Cibuli oloupeme, posekáme najemno a osmahneme...



Nové příspěvky