Tisk

Mořská sůl

Mořská sůl se získává odpařováním mořské vody a je používána nejen při vaření, ale i v kosmetickém průmyslu. Pro svůj obsah minerálních látek má odlišnou chuť než klasická kuchyňská sůl neboli chlorid sodný, který se vyskytuje v přírodě v podobě nerostu halitu, známého také pod názvem kamenná sůl. Princip výroby mořské soli je postaven na odpařování mořské vody buď pomocí sluneční energie nebo umělým ohřevem. Mezi hlavní producenty mořské soli patří Austrálie, Kajmanské ostrovy, Kolumbie, Řecko, Francie, Irsko, Itálie, Velká Británie, Spojené státy a Kanada.


Další pojmy slovníku:

  • Mangold

    Mangold je listová zelenina se starším domácím názvem cvikla. Podobá se řepě, ale konzumují se z něj jen nadzemní části, dužnaté řapíky a listy,...

  • Grapefruit

    Oblíbený druh citrusu pochází z Karibské oblasti, dnes se pěstuje všude v tropických a subtropických oblastech. Obsahuje enzymy, které povzbuzují...

  • Černý kořen

    Původ černého kořene je v Evropě, konkrétně ve Středozemí. Má i další, poněkud zvláštní název, hadí mord. Patří mezi lahůdkové zeleniny, protože...

  • Zelí červené

    Červené zelí je odrůda zelí, která vytváří středně velkou kulovitou hlávku červenofialové barvy. Připravuje se obdobným způsobem jako zelí bílé....

  • Glazování

    Postup, který se používá k tomu, aby se docílilo u některých potravin při pečení nebo po dokončení vlhkého a lesklého povrchu, glazury. Ke...

Recepty s "Mořská sůl":



Nové příspěvky