Tisk

Mořská sůl

Mořská sůl se získává odpařováním mořské vody a je používána nejen při vaření, ale i v kosmetickém průmyslu. Pro svůj obsah minerálních látek má odlišnou chuť než klasická kuchyňská sůl neboli chlorid sodný, který se vyskytuje v přírodě v podobě nerostu halitu, známého také pod názvem kamenná sůl. Princip výroby mořské soli je postaven na odpařování mořské vody buď pomocí sluneční energie nebo umělým ohřevem. Mezi hlavní producenty mořské soli patří Austrálie, Kajmanské ostrovy, Kolumbie, Řecko, Francie, Irsko, Itálie, Velká Británie, Spojené státy a Kanada.


Další pojmy slovníku:

  • Ztužený pokrmový tuk

    Ztužený pokrmový tuk je tuk, který technologickým postupem dosahuje velmi tuhé konzistence. Dříve byl také nazýván 100% tuk a pod tímto názvem se...

  • Chřest

    Chřest jsou mladé výhonky evropské rostliny, která se pěstuje v mnoha odrůdách. Mladé dužnaté výhonky se často bělí přihrnováním zeminy nebo se...

  • Topinkovač

    Topinkovač je malý elektrický kuchyňský spotřebič určený k opékání krajíců různých druhů chleba. První topinkovače se vyráběly už na přelomu 19. a...

  • Patison (Patizon)

    Patison je tykvovitá zelenina s plochými krémově bílými plody, které mají tvar malého disku a obloukovitě vykrajovaný okraj plodů. Patisony mají...

  • Sašimi (Sashimi)

    Jedná se o japonské tradiční jídlo jehož název se objevuje už ve 14. století. Základem tohoto pokrmu je syrová ryba nebo jiný mořský živočich....

Recepty s "Mořská sůl":



Nové příspěvky