Ananas asi není první volbou, kterou zvolíte, když se chystáte upéct nějaký moučník.
A je to škoda!
My jsme si pro vás tentokrát připravili 5 lahodných receptů na ananasové řezy, které si zamilujete.
Vyzkoušejte variantu s mrkví, cuketou či kokosem.
Pochutnáte si!
Ananasové řezy s vanilkovou polevou
Na tyto jednoduché řezy s ananasem potřebujete pouze pár ingrediencí. Dokonalá poleva ze sýru Philadelphia a vanilky jim dodává ten správný šmrnc. Servírujte je k snídani či jako výtečný dezert.
Co budete potřebovat
- 2 vejce pokojové teploty
- 2 šálky hladké mouky
- 2 lžičky jedlé sody
- 560 g konzervovaných ananasových kousků včetně šťávy
Na polevu:
- 230 g sýra Philadelphia pokojové teploty
- 2 šálky moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup
- Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
- Nerezový pekáč o rozměrech 23×33 cm vyložte listem pečícího papíru tak, aby zakrýval i okraje pekáče a nastříkejte olejem ve spreji.
- Smíchejte cukr a vejce ve velkém stolním mixéru a mixujte 1 minutu.
- Přidejte mouku a jedlou sodu a pokračujte v míchání.
- Poté přidejte ananasové kousky včetně šťávy.
- Mixujte, dokud se vše nespojí a poté vyjměte misku z mixéru.
- Těsto přendejte do pekáče a pečte 35 minut, dokud není vršek zlatavě hnědý a do středu lze zapíchnout párátko a vyjmout, aniž by se těsto přilepilo.
- Po upečení buchtu vyjměte a nechte vychladnout.
- Zatímco buchta chladne, smíchejte sýr, moučkový cukr a vanilku ve velkém stolním mixéru.
- Mixujte velmi pomalu a nechte zapracovat sýr a moučkový cukr, přičemž nezapomeňte občas seškrábat boky, dokud nezískáte hustou polevu.
- Polevou potřete buchtu a podávejte.

K nejen tomuto moučníku určitě oceníte skvělou kávu. Pokud ještě doma nemáte kvalitní kávovar, možná se vám budou hodit naše recenze nejlepších kávovarů Tchibo. Kdo vyhrál v našem srovnání?
Řezy z ananasu s kokosovou polevou a pekanovými ořechy
Užijte si tropickou chuť ananasu a kokosu s těmito luxusními dekadentními řezy! Jsou neuvěřitelně snadné na přípravu a přitom tak božsky chutnají. Rozpalte troubu a jdeme péct!
Co budete potřebovat
Na těsto:
- 2 šálky cukru
- 2 šálky hladké mouky
- 1/2 šálku rostlinného oleje
- 2 velká vejce
- 560 g konzervovaných kousků ananasu se šťávou
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/4 lžičky soli
Na polevu:
- 1 šálek cukru
- 1/2 šálku másla nakrájeného na kostky
- 2/3 šálku zahuštěného neslazeného mléka
- špetka soli
- 3/4 šálku strouhaného kokosu
- 1/2 šálku nasekaných opečených pekanových ořechů
Postup
- Předehřejte troubu na 190 stupňů Celsia.
- Nastříkejte pekáč nebo plech o rozměrech 40 x 25 x 2,5 cm olejem ve spreji.
- Ve středně velké míse míchejte všechny ingredience na těsto, dokud nebudete mít hladkou směs.
- Nalijte na připravený plech.
- Pečte v předehřáté troubě 20–24 minut, nebo dokud vršek nezezlátne a párátko zapíchnuté do středu nevyjde čisté.
- Zatímco se buchta peče, připravte si polevu.
- V hrnci smíchejte cukr, máslo, sůl a zahuštěné mléko.
- Směs přiveďte k varu, poté snižte teplotu a vařte 10 minut za častého míchání.
- Vmíchejte kokos.
- Nalijte polevu na horkou buchtu.
- Vršek posypte pekanovými ořechy.
- Před krájením nechte polevu ztuhnout a vychladnout.
- Nechte si chutnat!

Vyzkoušejte i naše recepty na smoothie s ananasem 5x jinak. Které kombinace se k ananasu hodí? A proč si tolik rozumí s kokosovým mlékem? U nás se vše dozvíte!
Objevte podobné tipy
Cuketové řezy s ananasem
Připravte si také něco jiného než svůj obvyklý čokoládový či vanilkový moučník. Vaše rodina i hosté budou nadšeni! Na tyto snadné řezy potřebujete jednoduše dostupné ingredience a jejich příprava vám nezabere příliš času. Výsledek však bude stát za to!
Co budete potřebovat
Na těsto:
- 3 šálky hladké mouky
- 1 a 1/2 šálku cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička soli
- 560 g konzervovaných kousků ananasu
- 1/3 šálku ananasové šťávy (z konzervovaných kousků)
- 3 vejce
- 3/4 šálku oleje
- 2 lžičky vanilky
- 2 šálky nastrouhané cukety (vymačkejte z cukety přebytečnou tekutinu)
- 1 šálek sušených třešní (volitelně)
Na polevu:
- 1/2 šálku másla
- 230 g sýru Philadelphia
- 4 lžíce ananasové šťávy (z konzervovaných kousků)
- 4 šálky moučkového cukru
Postup
- Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
- Nastříkejte pekáč o rozměrech 23 x 33 cm olejem ve spreji a vysypte moukou.
- Smíchejte suché ingredience ve velké míse.
- Dejte stranou.
- Ananasovou šťávu sceďte z konzervy do misky.
- Vejce, olej a vanilku smíchejte dohromady.
- Přidejte scezené kousky ananasu a 1/3 šálku ananasové šťávy.
- Mokré ingredience přidejte k suchým a vmíchejte cuketu a sušené třešně.
- Přendejte směs do připraveného pekáče a pečte 25–30 minut, nebo dokud nevyjde párátko čisté.
- Nechte zcela vychladnout.
- Máslo a sýr utřete dohromady a postupně přidávejte ananasovou šťávu a moučkový cukr.
- Šlehejte, dokud nebudete mít hladkou a krémovou polevu.
- Buchtu potřete polevou, nakrájejte a podávejte.

Ananasové řezy s bílou čokoládou a kokosem
Tyto lahodné řezy z ananasu, bílé čokolády a strouhaného kokosu prostě musíte vyzkoušet! Stanou se vaším oblíbeným moučníkem, který ocení i všichni vaši hosté. Tak pojďme na to!
Co budete potřebovat
- 90 g másla, nakrájeného nahrubo
- 250 g bílé čokolády nasekané nahrubo
- 440 g konzervovaných kousků ananasu ve vlastní šťávě
- 350 g moučkového cukru
- 2 vejce
- 300 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 65 g strouhaného kokosu
Postup
- Předehřejte troubu na 160°C.
- Připravte si plech o rozměrech 24 cm x 32 cm a vyložte jeho základnu a dlouhé strany pečicím papírem.
- Papír přetáhněte o 5 cm přes strany.
- Míchejte máslo a čokoládu ve středním hrnci na mírném ohni, dokud nebudete mít hladkou směs.
- Nechte 10 minut chladit.
- Mezitím dobře sceďte ananas a ponechte si asi 2 lžíce šťávy.
- Do čokoládové směsi vmíchejte 110 g moučkového cukru, vejce, prosátou mouku, prášek do pečiva, 40 g sušeného kokosu a okapaný ananas.
- Směs rozprostřete na plech.
- Pečte asi 35 minut.
- Upečenou buchtu nechte vychladit na plechu.
- Mezitím prosejte zbytek moučkového cukru do střední žáruvzdorné mísy a vmíchejte ananasovou šťávu, kterou jste si předtím odložili.
- Dejte misku na hrnec s vroucí vodou a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
- Buchtu potřete polevou a posypte zbylým strouhaným kokosem.
- Před podáváním nechte stát při pokojové teplotě, dokud poleva neztuhne.
- Užijte si to!

Mrkvové řezy s ananasem a vlašskými ořechy
Pokud máte v lásce mrkvové buchty, pak nezapomeňte vyzkoušet i tyto lahodné řezy, které jako bonus obsahují také ananas. Je to lahůdka!
Co budete potřebovat
- 2 šálky hladké mouky
- 1 a ¼ lžičky mleté skořice
- ¼ lžičky mletého hřebíčku
- ¼ lžičky mletého zázvoru
- 1 lžička jedlé sody
- ½ lžičky prášku do pečiva
- ½ lžičky soli
- 1 šálek třtinového cukru
- ¾ šálku krystalového cukru
- ½ šálku rostlinného oleje
- 3 velká vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 šálky jemně nastrouhané mrkve
- 1 šálek konzervovaných kousků ananasu
- 1 šálek nasekaných vlašských ořechů
Na polevu:
- 230 g sýru Philadelphia pokojové teploty
- ¼ šálku másla pokojové teploty
- 3 šálky moučkového cukru
- ¼ lžičky soli
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C a vymažte zapékací misku o rozměrech 23 x 33 cm.
- Ve velké míse prošlehejte mouku, skořici, hřebíček, zázvor, muškátový oříšek, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl.
- Ve střední misce smíchejte cukry, olej, vejce a vanilku.
- Suché ingredience vsypte do mokrých a míchejte, dokud se vše nespojí.
- Vmíchejte mrkev, ananas a ořechy.
- Těsto rovnoměrně rozetřete do připravené zapékací mísy.
- Pečte 45–55 minut, nebo dokud párátko zapíchnuté do středu nevyjde čisté.
- Pokud vršek hnědne příliš rychle, volně jej zakryjte alobalem.
- Buchtu vyndejte z trouby a nechte zcela vychladnout na mřížce.
- Na polevu šlehejte sýr a máslo, dokud nebudete mít hladkou a krémovou směs.
- Přidejte moučkový cukr a sůl a šlehejte, dokud se vše nespojí.
- Polevu rozetřete na vychladlou buchtu.
- Uchovávejte v lednici po dobu až 5 dnů.

Máme pro vás i další vynikající recepty na buchty s ananasem tak, jak je neznáte.
Vyzkoušejte bábovku, chlebíček nebo obrácený koláč.
A jak se vám naše dnešní recepty na ananasové řezy líbily? Napište nám do komentářů!