Luxusní recepty na sladké řezy s ananasem na 5 různých způsobů. Který vyzkoušíte jako první?

Ananas asi není první volbou, kterou zvolíte, když se chystáte upéct nějaký moučník.

A je to škoda!

My jsme si pro vás tentokrát připravili 5 lahodných receptů na ananasové řezy, které si zamilujete.

Vyzkoušejte variantu s mrkví, cuketou či kokosem.

Pochutnáte si!

Ananasové řezy s vanilkovou polevou

Na tyto jednoduché řezy s ananasem potřebujete pouze pár ingrediencí. Dokonalá poleva ze sýru Philadelphia a vanilky jim dodává ten správný šmrnc. Servírujte je k snídani či jako výtečný dezert.

Co budete potřebovat

  • 2 vejce pokojové teploty
  • 2 šálky hladké mouky
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 560 g konzervovaných ananasových kousků včetně šťávy

Na polevu:

  • 230 g sýra Philadelphia pokojové teploty
  • 2 šálky moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  • Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  • Nerezový pekáč o rozměrech 23×33 cm vyložte listem pečícího papíru tak, aby zakrýval i okraje pekáče a nastříkejte olejem ve spreji.
  • Smíchejte cukr a vejce ve velkém stolním mixéru a mixujte 1 minutu.
  • Přidejte mouku a jedlou sodu a pokračujte v míchání.
  • Poté přidejte ananasové kousky včetně šťávy.
  • Mixujte, dokud se vše nespojí a poté vyjměte misku z mixéru.
  • Těsto přendejte do pekáče a pečte 35 minut, dokud není vršek zlatavě hnědý a do středu lze zapíchnout párátko a vyjmout, aniž by se těsto přilepilo.
  • Po upečení buchtu vyjměte a nechte vychladnout.
  • Zatímco buchta chladne, smíchejte sýr, moučkový cukr a vanilku ve velkém stolním mixéru.
  • Mixujte velmi pomalu a nechte zapracovat sýr a moučkový cukr, přičemž nezapomeňte občas seškrábat boky, dokud nezískáte hustou polevu.
  • Polevou potřete buchtu a podávejte.
Ananasová buchta z plechu s polevou.
www.whatsgabycooking.com

K nejen tomuto moučníku určitě oceníte skvělou kávu. Pokud ještě doma nemáte kvalitní kávovar, možná se vám budou hodit naše recenze nejlepších kávovarů Tchibo. Kdo vyhrál v našem srovnání? 

Řezy z ananasu s kokosovou polevou a pekanovými ořechy

Užijte si tropickou chuť ananasu a kokosu s těmito luxusními dekadentními řezy! Jsou neuvěřitelně snadné na přípravu a přitom tak božsky chutnají. Rozpalte troubu a jdeme péct!

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 2 šálky cukru
  • 2 šálky hladké mouky
  • 1/2 šálku rostlinného oleje
  • 2 velká vejce
  • 560 g konzervovaných kousků ananasu se šťávou
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/4 lžičky soli

Na polevu:

  • 1 šálek cukru
  • 1/2 šálku másla nakrájeného na kostky
  • 2/3 šálku zahuštěného neslazeného mléka
  • špetka soli
  • 3/4 šálku strouhaného kokosu
  • 1/2 šálku nasekaných opečených pekanových ořechů

Postup

  • Předehřejte troubu na 190 stupňů Celsia.
  • Nastříkejte pekáč nebo plech o rozměrech 40 x 25 x 2,5 cm olejem ve spreji.
  • Ve středně velké míse míchejte všechny ingredience na těsto, dokud nebudete mít hladkou směs.
  • Nalijte na připravený plech.
  • Pečte v předehřáté troubě 20–24 minut, nebo dokud vršek nezezlátne a párátko zapíchnuté do středu nevyjde čisté.
  • Zatímco se buchta peče, připravte si polevu.
  • V hrnci smíchejte cukr, máslo, sůl a zahuštěné mléko.
  • Směs přiveďte k varu, poté snižte teplotu a vařte 10 minut za častého míchání.
  • Vmíchejte kokos.
  • Nalijte polevu na horkou buchtu.
  • Vršek posypte pekanovými ořechy.
  • Před krájením nechte polevu ztuhnout a vychladnout.
  • Nechte si chutnat!
Ananasový řez s ořechy na talířku.
www.gonnawantseconds.com

Vyzkoušejte i naše recepty na smoothie s ananasem 5x jinak. Které kombinace se k ananasu hodí? A proč si tolik rozumí s kokosovým mlékem? U nás se vše dozvíte!


Cuketové řezy s ananasem

Připravte si také něco jiného než svůj obvyklý čokoládový či vanilkový moučník. Vaše rodina i hosté budou nadšeni! Na tyto snadné řezy potřebujete jednoduše dostupné ingredience a jejich příprava vám nezabere příliš času. Výsledek však bude stát za to!

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 3 šálky hladké mouky
  • 1 a 1/2 šálku cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička soli
  • 560 g konzervovaných kousků ananasu
  • 1/3 šálku ananasové šťávy (z konzervovaných kousků)
  • 3 vejce
  • 3/4 šálku oleje
  • 2 lžičky vanilky
  • 2 šálky nastrouhané cukety (vymačkejte z cukety přebytečnou tekutinu)
  • 1 šálek sušených třešní (volitelně)

Na polevu:

  • 1/2 šálku másla
  • 230 g sýru Philadelphia
  • 4 lžíce ananasové šťávy (z konzervovaných kousků)
  • 4 šálky moučkového cukru

Postup

  • Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  • Nastříkejte pekáč o rozměrech 23 x 33 cm olejem ve spreji a vysypte moukou.
  • Smíchejte suché ingredience ve velké míse.
  • Dejte stranou.
  • Ananasovou šťávu sceďte z konzervy do misky.
  • Vejce, olej a vanilku smíchejte dohromady.
  • Přidejte scezené kousky ananasu a 1/3 šálku ananasové šťávy.
  • Mokré ingredience přidejte k suchým a vmíchejte cuketu a sušené třešně.
  • Přendejte směs do připraveného pekáče a pečte 25–30 minut, nebo dokud nevyjde párátko čisté.
  • Nechte zcela vychladnout.
  • Máslo a sýr utřete dohromady a postupně přidávejte ananasovou šťávu a moučkový cukr.
  • Šlehejte, dokud nebudete mít hladkou a krémovou polevu.
  • Buchtu potřete polevou, nakrájejte a podávejte.
Řez z cukety a ananasu s polevou a koktejlovou třešničkou na talířku s vidličkou.
www.pintsizedbaker.com

Ananasové řezy s bílou čokoládou a kokosem

Tyto lahodné řezy z ananasu, bílé čokolády a strouhaného kokosu prostě musíte vyzkoušet! Stanou se vaším oblíbeným moučníkem, který ocení i všichni vaši hosté. Tak pojďme na to!

Co budete potřebovat

  • 90 g másla, nakrájeného nahrubo
  • 250 g bílé čokolády nasekané nahrubo
  • 440 g konzervovaných kousků ananasu ve vlastní šťávě
  • 350 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 300 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 65 g strouhaného kokosu

Postup

  • Předehřejte troubu na 160°C.
  • Připravte si plech o rozměrech 24 cm x 32 cm a vyložte jeho základnu a dlouhé strany pečicím papírem.
  • Papír přetáhněte o 5 cm přes strany.
  • Míchejte máslo a čokoládu ve středním hrnci na mírném ohni, dokud nebudete mít hladkou směs.
  • Nechte 10 minut chladit.
  • Mezitím dobře sceďte ananas a ponechte si asi 2 lžíce šťávy.
  • Do čokoládové směsi vmíchejte 110 g moučkového cukru, vejce, prosátou mouku, prášek do pečiva, 40 g sušeného kokosu a okapaný ananas.
  • Směs rozprostřete na plech.
  • Pečte asi 35 minut.
  • Upečenou buchtu nechte vychladit na plechu.
  • Mezitím prosejte zbytek moučkového cukru do střední žáruvzdorné mísy a vmíchejte ananasovou šťávu, kterou jste si předtím odložili.
  • Dejte misku na hrnec s vroucí vodou a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
  • Buchtu potřete polevou a posypte zbylým strouhaným kokosem.
  • Před podáváním nechte stát při pokojové teplotě, dokud poleva neztuhne.
  • Užijte si to!
Řezy z ananasu, bílé čokolády a strouhaného kokosu na tácu.
www.womensweeklyfood.com.au

Mrkvové řezy s ananasem a vlašskými ořechy

Pokud máte v lásce mrkvové buchty, pak nezapomeňte vyzkoušet i tyto lahodné řezy, které jako bonus obsahují také ananas. Je to lahůdka!

Co budete potřebovat

  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 a ¼ lžičky mleté ​​skořice
  • ¼ lžičky mletého hřebíčku
  • ¼ lžičky mletého zázvoru
  • 1 lžička jedlé sody
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky soli
  • 1 šálek třtinového cukru
  • ¾ šálku krystalového cukru
  • ½ šálku rostlinného oleje
  • 3 velká vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 šálky jemně nastrouhané mrkve
  • 1 šálek konzervovaných kousků ananasu
  • 1 šálek nasekaných vlašských ořechů

Na polevu:

  • 230 g sýru Philadelphia pokojové teploty
  • ¼ šálku másla pokojové teploty
  • 3 šálky moučkového cukru
  • ¼ lžičky soli

Postup

  • Předehřejte troubu na 175 °C a vymažte zapékací misku o rozměrech 23 x 33 cm.
  • Ve velké míse prošlehejte mouku, skořici, hřebíček, zázvor, muškátový oříšek, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl.
  • Ve střední misce smíchejte cukry, olej, vejce a vanilku.
  • Suché ingredience vsypte do mokrých a míchejte, dokud se vše nespojí.
  • Vmíchejte mrkev, ananas a ořechy.
  • Těsto rovnoměrně rozetřete do připravené zapékací mísy.
  • Pečte 45–55 minut, nebo dokud párátko zapíchnuté do středu nevyjde čisté.
  • Pokud vršek hnědne příliš rychle, volně jej zakryjte alobalem.
  • Buchtu vyndejte z trouby a nechte zcela vychladnout na mřížce.
  • Na polevu šlehejte sýr a máslo, dokud nebudete mít hladkou a krémovou směs.
  • Přidejte moučkový cukr a sůl a šlehejte, dokud se vše nespojí.
  • Polevu rozetřete na vychladlou buchtu.
  • Uchovávejte v lednici po dobu až 5 dnů.
Cuketová buchta s polevou na talířku.
www.ninakneadstobake.com

Máme pro vás i další vynikající recepty na buchty s ananasem tak, jak je neznáte.
Vyzkoušejte bábovku, chlebíček nebo obrácený koláč.

A jak se vám naše dnešní recepty na ananasové řezy líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X