Recepty na andělské dorty, které chutnají jako božská mana! Ochutnejte

Není pochyb o tom, proč tento dort získal svůj název.

Jeho korpus je tak měkký, jemný a nadýchaný, že vás odnese přímo do nebe.

Zkuste jeden z těchto receptů na andělský dort a nechte se unést.

Originální andělský dort

Ve výčtu receptů, než se pustíme do těch méně obvyklých, nesmí chybět jeden klasický. Pokud nejste zarputilý experimentátoři, zůstaňte u tohoto léty osvědčeného receptu na klasický dort a výsledek vás nemůže zklamat.

Co budeme potřebovat

  1. 350 g moučkového cukru
  2. 133 g hladké mouky
  3. ¼ lžičky soli
  4. 12 bílků
  5. 1 ½ lžičky zakysané smetany
  6. 1 ½ lžičky vanilkového extraktu

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 170 stupňů
  2. Do mísy přidáme 250 g cukru, mouku a sůl
  3. Sypkou směs spolu smícháme
  4. Ve vedlejší míse si z bílků vyšleháme sníh
  5. Do sněhu postupně přidáváme zbylý cukr
  6. Šleháme ho tak dlouho, dokud se nezačnou tvořit tuhé špičky
  7. K bílkům přidáme extrakt z vanilky a znovu šleháme, dokud se vanilka nezapracuje
  8. Do bílků pomalu začneme přidávat sypké přísady
  9. Důležité je sypké přísady přidávat po částech, abychom předešli tomu, že nám bílky spadnou
  10. Vzniklé těsto přendáme do formy a povrch vyhladíme
  11. Dort pečeme přibližně 40 – 45 minut, průběžně provádíme test špejlí
  12. Když je dort hotový, vyndáme ho a dnem vzhůru ho položíme na mřížku, aby se vychladil
  13. Poté ho vyndáme z formy a posypeme moučkovým cukrem
  14. Dort můžeme podávat se šlehačkou a čerstvým ovocem
Nadýchaný a lehký koláč.
Zdroj: sallysbakingaddiction.com

Růžový nadýchaný dort

Ideální dortík na jakoukoliv oslavu. Jeho barevnost vykouzlí skvělou atmosféru a úsměv na tváři všech účastníků. Díky své barevnosti bude nepřehlédnutelný.

Co budeme potřebovat

Na korpus

  1. 50 g másla
  2. 150 g moučkového cukru
  3. 4 vejce
  4. 150 g hladké mouky
  5. kapku růžového a žlutého potravinářského barviva
  6. citronový a malinový extrakt

Na máslový krém

  1. 100 g másla (změklého)
  2. 200 g moučkového cukru
  3. Lžička vanilkového extraktu
  4. ½ lžíce mléka

Na polevu

  1. 200 g moučkového cukru
  2. Růžové potravinářské barvivo

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 190 stupňů
  2. Formu si vymažeme a dno vyložíme pečícím papírem
  3. Formu pomocí alobalu rozdělíme na přibližně tři stejně velké části
  4. Máslo si v hrnci rozpustíme a dáme stranou
  5. Na vodní lázni s vroucí vodou si ušleháme vejce s cukrem
  6. Šleháme, dokud směs nemá hustou konzistenci, přibližně 4 – 5 minut
  7. Trochu vajíčkové směsi nalijeme do rozpuštěného másla a promícháme, aby se ingredience spojily
  8. Potom máslovou směs celou vlijeme do vaječné směsi a promícháme
  9. Postupně začneme přidávat mouku
  10. Těsto si rozdělíme do tří misek
  11. Jednu misku s těstem necháme tak jak je
  12. V druhé misce smícháme kapku růžového barviva s malinovým extraktem
  13. Do třetí přidáme kapku oranžového barviva s citronovým extraktem
  14. Do předem rozdělené formy, do každé její jedné části vlijeme jednu misku s těstem
  15. V troubě pečeme asi 12 – 15 minut
  16. Necháme dort lehce vychladnout ve formě a poté opatrně jeho 3 části přesuneme na mřížku a necháme zcela vychladnout
  17. Na máslový krém prošleháme máslo, cukr, vanilkový extrakt a mléko
  18. Směs musí získat konzistenci krému
  19. Dort sestavíme tak, že jeho základ bude klasický korpus, ten potřeme polovinou krému, navrch dáme korpus malinový a potřeme ho druhou polovinou krému a na něj položíme korpus citronový
  20. Na polevu do mísy prosejeme cukr a přidáme vodu, tak aby vnikla hustá, ale tekutá směs
  21. Do směsi kápneme potravinářské barvivo a promícháme
  22. Polevou poté potřeme celý povrch dortu a necháme ztuhnout
Buchta s růžovou polevou a duhovou posypkou uvnitř.
Zdroj: oldhousetonewhome.net

Vláčný dort s pomerančem

Nemusíte se upínat jen ke klasickým receptů a vyzkoušejte tento recept na andělský dort plný voňavého pomeranče.

Co budeme potřebovat

  1. Olivový olej
  2. 12 bílků
  3. 1¼ lžičky zakysané smetany
  4. Špetku soli
  5. 215 g + 210 g moučkového cukru
  6. Lžíce pomerančové kůry
  7. Lžička vanilkové esence
  8. 150 g hladké mouky

Na náplň

  1. 4 žloutky
  2. 55 g moučkového cukru
  3. 125 ml čerstvé pomerančové šťávy
  4. 300 g tvarohu
  5. 2 lžičky vanilkového extraktu
  6. 375 ml ke šlehání

Postup

  1. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů
  2. Dortovou formu si vystříkáme olivovým olejem a vyložíme pečícím papírem
  3. V míse si ušleháme bílky se zakysanou smetanou a přidáme špetku soli
  4. Postupně přidáváme cukr (215 g) a dobře prošleháme, dokud se cukr nerozpustí
  5. Zašleháme kůru z pomeranče a vanilku
  6. Do směsi prosejeme cukr (210 g) a mouku, mícháme dokud směs není zcela hladká
  7. Těsto nalijeme do připravené formy a uhladíme
  8. Pečeme přibližně 35 – 40 minut a dáme vychladnout
  9. Na přípravu náplně si dohladka ušleháme žloutky a cukr (55 g)
  10. Postupně budeme zašlehávat pomerančovou šťávu
  11. Na vodní lázni směs budeme zahřívat a míchat, dokud nezhoustne
  12. Poté jí odstraníme z tepla a necháme vychladnout
  13. Do tvarohu zamícháme vanilkový extrakt
  14. Ve vedlejší míse vyšleháme smetanu a přidáme jí do tvarohové směsi
  15. Upečený korpus dortu rozřízneme na tři stejné díly
  16. Jednotlivé vrstvy dortu budeme promazávat krémovou náplní
  17. Dort dáme na alespoň 4 hodiny, nejlépe přes noc, odležet do lednice
  18. Andělský dort zdobíme čerstvými pomerančovými měsíčky nebo jinými citrusy
Nadýchaná buchta s krémovou polevou a strouhaným pomerančem.
Zdroj: sweetandsavorybyshinee.com

Vánoční nadýchaný dortík

Vánoce už klepou na dveře a někteří z nás už přemýšlí, čím vyšperkují štědrovečerní večeři tento rok. Tento recept na andělský dort je dělaný přímo pro vás. Lehký dortík, který se podobá božské maně.

Co budeme potřebovat

Na těsto

  1. 150 g hladké mouky
  2. 2 lžíce škrobu
  3. ½ lžičky soli
  4. 370 g moučkového cukru
  5. 14 bílků
  6. 1 ½ lžíce citronové šťávy
  7. 1 ½ lžíce teplé vody
  8. 2 lžičky zakysané smetany
  9. 110 g mražených brusinek
  10. 2 lžíce cukru krystal

Na sirup

  1. 375 ml Prosecca
  2. 330 g moučkového cukru
  3. 1 lžička vanilkového extraktu
  4. Lžíce citronové šťávy
  5. 3 lžičky růžové vody

Na krém

  1. 500 g Mascarpone
  2. 250 g zakysané smetany
  3. 250 ml smetany ke šlehání

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 160 stupňů
  2. Do velké mísy prosejeme hladkou mouku a škrob, přidáme sůl a cukr (110 g)
  3. Ve vedlejší míse ušleháme z bílků sníh společně s citronovou šťávou a vodou
  4. Přidáme zakysanou smetanu a šleháme, dokud se nevytvoří pevné vrcholky
  5. Postupně za stálého šlehání přidáváme zbylý cukr, dokud se nerozpustí
  6. Sypké ingredience postupně přisypáváme do vyšlehaných bílků
  7. Těsto vlijeme do dortové formy a vyhladíme jeho povrch
  8. Dort pečeme kolem 35 – 40 minut nebo dokud není zlatavý
  9. Koláč nechce zcela vychladnout v dortové formě
  10. Na sirup si v hrnci smícháme Prosecco, cukr, vanilku a vaříme na střední teplotu
  11. Vaříme, dokud se cukr nerozpustí, přibližně 5 minut do mírného zhoustnutí
  12. Vmícháme citronovou šťávu a růžovou vodu
  13. Necháme sirup vychladnout
  14. Na krém smícháme Mascarpone a 2 lžíce vychladlého sirupu a šleháme dokud směs nezhoustne
  15. Korpus dortu rozřízneme na 3 části
  16. Každé patro potřeme 2 lžícemi sirupu a třetinou mascarpone krému
  17. Necháme si trochu krému a sirupu na boky a vršek dortu
  18. Brusinky a moučkový cukr vložíme do mísy a promícháme, aby se brusinky v cukru obalily
  19. Dort zdobíme brusinkami a zbylým sirupem
Vánočně zdobený dortík, posypaný moučkovým cukrem.
Zdroj: hallmarkchannel.com

A protože se Vánoce blíží nechte se inspirovat těmito recepty na vánoční cukroví.

Kokosový andělský dort

Pro milovníky kokosu nemůže být jiné volby, než vyzkoušet tento skvělý dort celý plněný kokosovým krémem a sypaný kokosem.

Co budeme potřebovat

Na těsto

  1. 225 g hladké mouky
  2. Lžička kypřícího prášku
  3. 300 g moučkového cukru (rozdělený do dvou misek)
  4. 12 bílků
  5. 1 ½ lžíce zakysané smetany
  6. Špetka soli
  7. 2 lžičky vanilkového extraktu

Na náplň

  1. 250 ml kokosové smetany
  2. 500 ml smetany ke šlehání
  3. 75 g strouhaného kokosu

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů
  2. Do mísy prosejeme mouku, kypřící prášek a 150 g cukru
  3. Bílky ušleháme se zakysanou smetanou a solí
  4. Bílkovou směs přidáme do sypké směsi
  5. Přidáme zbytek cukru a vanilkový extrakt a šleháme na nízkou teplotu
  6. Těsto by mělo být husté a lesklé
  7. Těsto nalijeme do dortové formy a pečeme 30 – 35 minut, dokud nebudou zlatavé
  8. Korpus necháme vychladnout a poté ho rozřízneme na 3 stejné části
  9. Na kokosový krém ušleháme kokosovou šlehačku se smetanou ke šlehání, dokud směs neztuhne
  10. Jednotlivé části promazáváme kokosovým krémem a poté potřeme celý povrch koláče
  11. Strouhaným kokosem dort posypeme
Kokosem zdobený a krémem plněný dortík.
Zdroj: countryliving.com

Andělský dort se peče v klasické formě na bábovku. Je jasné, že na formě úplně nesejde, základem je mít výborně vyšlehané a nadýchané těsto, které udělá tento dort dortem. Pokud ale holdujete spíš staré dobré klasice v podobě bábovky i pro vás tu máme skvělé recepty na různé bábovkové obměny, zkuste je.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X