Luxusní recepty na britský dezert crumble pro slavnostní příležitost i rodinnou pohodu. Inspirujte se!

Pokud milujete ovoce v kombinaci s drobenkou, pak rozhodně vyzkoušejte recepty na crumble.

Je to lahodný britský dezert, který si natolik oblíbíte, že ho budete dělat neustále.

Inspirujte se v našem článku a vyzkoušejte námi pečlivě sesbírané pochoutky jednu po druhé.

Může to být lehká svačina, malá snídaně, ale i sladká večeře či jen pohoštění při odpoledním dýchánku.

Tradiční britský jablečný crumble

Vybrat správné suroviny není jednoduché, zvlášť pokud jde o tu nejlepší odrůdu daného ovoce, ale pokud se držíme toho, co nám běžně chutná, nemůžeme udělat chybu.

Tento lahodný dezert vás ohromí a vaše chuťové pohárky si budou zpívat. Ostatně kdo má rád toto ovoce, může omrknout recepty na muffiny z jablek.

Ingredience:

Náplň:

  • 600 g jablek
  • 2 polévkové lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce skořice

Poleva:

  • 180 g polohrubé mouky
  • 125 g krystalového cukru
  • 125 g čerstvého másla
  • Na servírování:
  • 1 hrnek uvařeného pudinku
  • 1 kopeček vanilkové zmrzliny

Postup

  • Jablka oloupeme, přepůlíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kousky (plátky, kostky). Nesmí být na příliš malé kousky, jinak se rozpadnou a rozvaří.
  • Kousky jablek dáme do mísy, posypeme jablky i skořicí a promícháme, aby byla všechna pěkně obalená.
  • Přendáme je do zapékací misky/pekáče a rozprostřeme po celém povrchu.
  • V míse smícháme mouku, cukr i máslo a pomocí prstů vyrobíme drobenku.
  • Máslo zapracujeme do mouky s cukrem, aby vznikla hrubá směs, kterou nasypeme do pekáče na jablka.
  • Rovnoměrně rozprostřeme, aby bylo ovoce zcela pokryto.
  • Troubu předehřejeme na 180 stupňů a poté vložíme pečící misku. Pečeme zhruba 30 minut.
  • Když je povrch zlatavý, vyjmeme z trouby a necháme 5 minut odpočinout.
  • Poté můžeme podávat s pudinkem a vanilkovou zmrzlinou.
Britský dezert s jablky.
Zdroj: https://www.thespruceeats.com

Švestkový crumble

Každý dezert je něčím zvláštní a u tohoto receptu vás možná překvapí kokos v kombinaci se švestkami, ale věřte, že je to opravdu vynikající dvojka.

Ingredience:

  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 1/4 hrnku hnědého cukru
  • 1/3 hrnku strouhaného kokosu
  • 200 g čerstvých švestek
  • 1 lžička mleté skořice
  • 100 g nakrájeného másla

Postup

  • Švestky přepůlíme, vypeckujeme, propláchneme a necháme okapat.
  • Do misky dáme kokos, mouku, ovesné vločky, cukr i skořici a promícháme.
  • Přidáme máslo a konečky prstů jej zapracujeme do suché směsi, aby vznikla drobenka.
  • Okapané švestky rozprostřeme do pekáčku nebo pečící formy vymazané trochou másla a posypeme drobenkou.
  • Dáváme si záležet, aby byla skutečně po celém povrchu a nikde nezůstalo obnažené ovoce.
  • Předehřejeme si troubu na 180 stupňů a vložíme pekáč. Necháme péct cca 25 – 30 minut.
  • Jakmile je povrch světle zlatohnědý, můžeme vyjmout a nechat 2 – 3 minuty odpočinout.
  • Servírujeme jen tak bez ničeho. Kdo chce, může přidat zmrzlinu, uvařený pudink nebo jen šlehačku.
Skvělý dezert se švestkami.
Zdroj: https://www.bestrecipes.com.au

Zapečená mísa s letním ovocem

Pro letní měsíce je tenhle crumble naprosto ideální. Přestože je to zapékaný dezert, rozhodně stojí za to. Je chutný, šťavnatý a osvěžující.

Ingredience:

  • 6 hrnků čerstvého ovoce – broskve, maliny, borůvky, jahody
  • 3/4 hrnku krystalového cukru
  • 1 1/2 hrnku hnědého cukru
  • 1 chemicky neošetřený citron
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1 polévková lžíce vanilkového extraktu
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 1/4 lžičky soli
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 kostka másla
  • 1/2 hrnku ovesných vloček
  • Vanilková zmrzlina na ozdobu

Postup

  • Připravíme si pekáč nebo zapékací misku a vymažeme máslem, kterým rozhodně nemusíme šetřit.
  • Ovoce propláchneme, necháme okapat a poté nasypeme do velké mísy.
  • Přisypeme 1/2 hrnku krystalového cukru, 1/2 hrnku hnědého, strouhanou citronovou kůru, 1 lžičku skořice, vanilkový extrakt, kukuřičný škrob a 1/4 lžičky soli.
  • Důkladně promícháme a pustíme se do přípravy drobenky.
  • V jiné misce smícháme 1/4 hrnku krystalového cukru, 1 hrnek hnědého cukru, 1 lžičku skořice, mouku, a 1 lžičku soli.
  • Přilijeme rozpuštěné máslo s vanilkovým extraktem a prsty začneme zpracovávat, aby se všechny suroviny propojily s máslem a vznikly drobné kousky.
  • Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.
  • Ovoce přendáme do připraveného pekáčku, pokryjeme drobenkou a dáme do předehřáté trouby na 40 až 45 minut. Případně i méně, záleží na typu trouby. Důležité je, aby získal povrch zlatohnědý nádech.
  • Upečené vyjmeme z trouby a zhruba na 30 – 60 minut odložíme stranou.
  • Poté můžeme servírovat ozdobené vanilkovou zmrzlinou, případně i šlehačkou nebo čokoládou, co kdo má rád.
Letní crumble s ovocem.
Zdroj: https://www.today.com

Pokud chceme zapékat jakékoliv dezerty tohoto druhu, potřebujeme na to kvalitní troubu nebo rovnou sporák. Podívejte se na naši recenzi, jak vybrat elektrický sporák.

Jednoduchý ovocný moučník

V dnešní době se snažíme hledat i takové recepty, které se snadno připravují, nejsou nijak náročné na suroviny a chutnají skvěle. To přesně splňuje i tato skvělá pochoutka.

Ingredience:

  • 1/2 kostky čerstvého másla
  • 3/4 hrnku třtinového cukru
  • 1 1/4 hrnku polohrubé mouky
  • 1 lžička skořice
  • 3 půlky kompotovaných broskví

Postup

  • Broskve nakrájíme na kostky a rozprostřeme do malé zapékací misky vymazané máslem.
  • Posypeme drobenkou a uhladíme, aby byl každý kousek broskve zakrytý.
  • Troubu předehřejeme na 170 stupňů a dáme péct na cca 30 minut.
  • Jakmile je povrch zlatavý, můžeme crumble vyndat a nechat 15 minut odpočinout, aby nebyl tak horký.
  • Pak už jen stačí naservírovat jen tak samotné, případně se zmrzlinou.
Ovoce s drobenkou.
Zdroj: https://www.friendshipbreadkitchen.com

Crumble s ovesnými vločkami

Pro každého, kdo miluje čerstvé ovoce je tento dezert luxusní pochoutkou pro jakoukoliv příležitost. Třeba jej můžete připravit jako pohoštění pro návštěvu, nebo malou svačinu pro své potomky.

Ingredience:

  • 3 hrsti čerstvého ovoce (jahody + třešně)
  • 3/4 hrnku polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku celozrnných ovesných vloček
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 6 lžic změklého soleného másla

Postup

  • Začneme tím, že si předehřejeme troubu na 180 stupňů.
  • V misce smícháme mouku, ovesné vločky, hnědý cukr a skořici.
  • Přidáme změklé máslo a prsty důkladně zapracujeme do suchých surovin, aby se utvořila drobenka.
  • Hotovou drobenku nasypeme do pekáče vymazaného silnou vrstvou nesoleného másla.
  • Vložíme do trouby a pečeme cca 15 minut.
  • Poté vyjmeme z trouby, promícháme a dáme péct na dalších 7 minut.
  • Upečenou drobenku necháme 2 – 3 minuty odpočívat.
  • Na talíře či do misky dáme čerstvé ovoce a posypeme drobenkou.
  • Kdo chce, může ještě přidat vanilkovou zmrzlinu.
  • Pokud se nám nechce péct jen samotnou drobenku, dáme čerstvé ovoce na dno pekáče, na něj drobenku a pečeme klasicky. V letních měsících je ale přijatelnější první varianta se studeným ovocem.
Moučník s vůní skořice.
Zdroj: https://www.becel.ca

Hruškový koláč s drobenkou

Kdo by nemiloval ovoce v jakékoliv podobě. No a když se k němu ještě přidá trochu cukru a másla spolu s jinými surovinami, máme o gastronomický zážitek postaráno a nemusíme ani vytáhnout paty z domu. Neváhejte kouknout také na hruškové koláče.

Ingredience:

Na drobenku:

  • 120 g neslaného másla
  • 120 g hladké mouky
  • 60 g krystalového cukru
  • 60 g třtinového cukru

Ovocný základ:

  • 20 g vody
  • 80 g třtinového cukru
  • 60 g neslaného másla
  • 4 zralé hrušky
  • 5 g čerstvého zázvoru (asi 2 cm)

Postup

  • Předehřejeme si troubu na 200 stupňů a pekáč vymažeme máslem.
  • Do misky dáme mouku, cukr, změklé máslo a prsty zpracujeme na drobné kousky.
  • Hotovou drobenku dáme do pekáčku, rozprostřeme a dáme na 15 minut zapéct, aby získala směs barvu.
  • Poté vyjmeme z trouby a dáme stranou.
  • Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu s cukrem a za občasného míchání vaříme, až se utvoří sirup.
  • Snížíme teplotu a necháme sirup probublávat, aby se z něj udělal světlý karamel.
  • Přihodíme máslo, hrušky a zhruba 6 – 8 vaříme.
  • Přimícháme nastrouhaný zázvor, chvilku necháme vařit a hned odstavíme, nalijeme do zapékací misky vymazané máslem a necháme vychladnout.
  • Na vychladlé ovoce nasypeme předpečenou drobenku a dáme do trouby zapéct na 10 minut.
  • Servírujeme teplé jen tak nebo vychlazené s vanilkovou zmrzlinou. Může být i čokoládová či skořicová.
Zapečený moučník s hruškami.
Zdroj: https://www.raymondblanc.com

Jablka s ostružinami a drobenkou

Jablečný crumble je oblíbený asi nejvíc, ale když k němu zkusíte přidat ještě další druh ovoce, máte o luxusní pochoutku postaráno a obyčejný recept tak povýšíte na daleko lepší úroveň.

Ingredience:

Ovocný základ:

  • 750 g jablek Jonagold nebo RedDelicious
  • 400 g jablek Granny Smith
  • 250 g ostružin
  • 3 lžičky kukuřičné mouky
  • 150 g hnědého cukru

Na drobenku:

  • 240 g hladké mouky
  • 150 g změklého másla
  • 120 g hnědého cukru
  • Špetka soli

Postup

  • Předehřejeme si troubu na 190 stupňů a připravíme pekáček, který vymažeme silnou vrstvou másla.
  • Mouku se solí prosejeme do mísy, přidáme cukr, máslo a prsty zpracujeme do drobnějších kousků v podobě drobenky.
  • Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na středně velké kostky.
  • Dáme do mísy, přisypeme ostružiny a promícháme.
  • Kukuřičnou mouku smícháme s cukrem a přisypeme k ovoci.
  • Znovu zamícháme a nasypeme do pekáče.
  • Rozprostřeme na celé dno a posypeme drobenkou.
  • Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 45 minut do zlatohněda.
  • Ovoce bude krásně bublat a získá jemnou konzistenci.
  • Vyjmeme z trouby a dáme na 10 minut odpočinout.
  • Podáváme ještě horké s pudinkem, creme fraîche, smetanou, zmrzlinou nebo také s jogurtem.
Luxusní dezert z ostružin a jablek.
Zdroj: https://www.deliciousmagazine.co.uk

Vegetariánský dezert s jablky bez lepku

Crumble je populární pochoutka, která se skvěle hodí jako lehká večeře, odpolední svačina, ale i jako pohoštění pro návštěvy.

Ingredience:

  • 75 g hnědého cukru
  • 3 lžíce vody
  • 1 lžička skořice
  • 250 g bezlepkové hladké mouky
  • 150 g krupicového cukru
  • 150 g másla

Postup

  • Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostky a dáme do mísy.
  • Přisypeme hnědý cukr, skořici, zalijeme vodou a promícháme.
  • Do jiné misky prosejeme mouku, přidáme cukr a na kousky nakrájené máslo.
  • Prsty zpracováváme tak dlouho, až vznikne hrudkovité kousky.
  • Předehřejeme si troubu na 180 stupňů a pekáč vymažeme vrstvou másla.
  • Jablka nasypeme do pekáče a rozprostřeme na celé dno.
  • Na to dáme připravenou drobenku, uhladíme a vložíme do předehřáté trouby.
  • Pečeme dozlatova asi 55 až 60 minut.
  • Pak už jen stačí vyjmout z trouby a servírovat.
Bezlepková jablka s drobenkou.
Zdroj: https://www.dovesfarm.co.uk

Mandlový moučník s citronem

Tak tenhle recept na crumble je naprosto luxusní, zvlášť díky kombinaci úžasných surovin. Lahodná chuť jde ruku v ruce s nádhernou vůní.

Ingredience:

  • 6 velkých jablek (kyselejší odrůda)
  • 150 g třtinového cukru
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • 5 lžic citronové šťávy
  • 250 g hladké mouky
  • 125 g másla
  • 100 g ovesných vloček
  • 100 g mandlových lupínků
  • 80 g krupicového cukru

Postup

  • Ve velké míse zpracujeme ručně hladkou mouku s máslem, až dokud směs nevypadá jako strouhanka.
  • Přidáme ovesné vločky, mandlové lupínky, krupicový cukr, zamícháme a dáme na stranu.
  • V jiné misce smícháme oloupaná a nakrájená jablka zbavená jádřinců, třtinový cukr, polohrubou mouku a citronovou šťávu.
  • Přendáme do pekáče, zasypeme drobenkou a dáme do trouby předehřáté na 190 stupňů.
  • Pečeme po dobu 25 minut, potom troubu vypneme a necháme pekáč v troubě ještě 30 – 40 minut dojít.
  • Servírujeme ještě teplé zalité například uvařeným pudinkem.
Lákavý dezert s vůní citronu a mandlí.
Zdroj: https://www.agaliving.com

Rychlý dezert s ovocem

Crumble je nejjednodušší dezert, který si můžeme připravit na poslední chvíli.

Výhodou je také možnost využití pestré škály ovoce, takže je vždy jiný. Ideální je vždy zvolit sezónní plody a potěšit tak nejen sebe, ale i naše blízké.

Ingredience:

Na drobenku:

  • 150 g hladké mouky
  • 150 g ovesných vloček
  • 175 g třtinového cukru
  • 200 g vychlazeného másla

Ovocná náplň:

  • 600 g jablek (odrůda jakou máme rádi)
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 60 g hnědého cukru
  • Šťáva i kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu
  • Špetka mletého hřebíčku

Na ozdobu:

  • Vanilková zmrzlina nebo krém podle chuti
  • Šlehačka

Postup

  • Začneme předehřátím trouby na 190 stupňů.
  • Do mísy prosejeme mouku, přisypeme ovesné vločky i hnědý curk, přihodíme máslo a konečky prstů zpracujeme všechny suroviny dohromady, až se nám utvoří klasická drobenka.
  • V jiné míse smícháme jablka, lžíci mouky, šťávu i kůru z citronu, hřebíček a cukr.
  • Ovoce nasypeme do pekáče vymazaného máslem.
  • Celý povrch poté zasypeme připravenou drobenkou a vložíme do předehřáté trouby.
  • Necháme péct asi 35 – 40 minut, aby získal povrch zlatohnědý nádech.
  • Ovoce bude krásně měkké a pod drobenkou si bude spokojeně bublat.
  • Servírujeme teplé, ale můžeme nechat i vychladnout.
  • Ozdobíme tím, co máme nejraději.
Crumble s ovesnými vločkami a jablky.
Zdroj: https://donalskehan.com

Zapečené borůvky s ovesnými vločkami

Pořádáte malé posezení s přáteli a nemáte absolutně žádný nápad, co jim připravit? Zkuste tento jednoduchý recept na crumble, který je hned hotový a skvěle chutná.

Ingredience:

Drobenka:

  • 1 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 3/4 hrnku polohrubé mouky
  • 3/4 hnědý cukr
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky jemné mořské soli
  • 3/4 hrnku rozpuštěného másla

Náplň:

  • 2/3 hrnku krystalového cukru
  • 1/4 hrnku kukuřičného škrobu
  • 8 hrnků čerstvých borůvek
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 lžíce čerstvé citronové šťávy

Postup

  • Nejdříve začneme tím, že si předehřejeme troubu na 175 stupňů.
  • Ve střední misce smícháme ovesné vločky, mouku, hnědý cukr, skořici i sůl.
  • Vmícháme rozpuštěné máslo a mícháme tak dlouho, dokud se všechny kousky nenavlhčí od másla a nezačnou se tvořit malé hrudky.
  • Hotovou drobenku uložíme na 30 minut do ledničky.
  • Vezmeme si jinou mísu a nasypeme do ní krystalový cukr s kukuřičným škrobem a promícháme.
  • Přidáme borůvky, vanilkový extrakt i citronovou šťávu a mícháme, aby se vše spojilo a promísilo.
  • Připravíme si větší pekáč nebo zapékací mísu a namažeme silnější vrstvou másla.
  • Ovocnou náplň rozprostřeme na celé dno a posypeme drobenkou.
  • Dáme do trouby a pečeme 45 minut, aby se na povrchu utvořila zlatohnědá světlá vrstva a po stranách probublávalo ovoce.
  • Poté vyjmeme, necháme 15 – 20 minut odpočinout a můžeme servírovat.
  • Na ozdobu se hodí šlehačka nebo vanilková zmrzlina.
Ovesný dezert s borůvkami.
Zdroj: https://www.thepioneerwoman.com

Meruňkový zákusek s kokosem

V letních měsících je nejlepší chystat takové sladkosti, které jsou hned hotové, potěší chuťové pohárky, ale nejsou zbytečně náročné. Tento crumble všechny požadavky splňuje na výbornou.

Ingredience:

  • 1 kg čerstvých meruněk
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek strouhaného kokosu
  • 1/2 kostky másla
  • 1/2 hrnku třtinového cukru

Postup

  • Předehřejeme si troubu na 190 stupňů.
  • Meruňky pečlivě omyjeme, necháme okapat, poté přepůlíme, vypeckujeme a rozprostřeme do pekáče.
  • V misce smícháme hladkou mouku, třtinový cukr, kokos i máslo.
  • Vypracujeme drobenku, kterou nasypeme do pekáče na meruňky.
  • Pečeme 30 minut, až bude povrch zbarvený dozlatova.
  • Ovoce musí být měkké a jemné.
  • Podáváme ideálně se zmrzlinou nebo šlehačkou, ale klidně se na to může dát i čokoládová poleva.
Kokosový crumble s meruňkami.
Zdroj: https://mypoppet.com.au

Koláč s borůvkami

Crumble s vločkami může někomu připadat zvláštní, protože drobenka má základ ve 3 surovinách, ale věřte, že je to velká dobrota. Připravte tento skvělý dezert jako večeři, nebudete litovat.

Ingredience:

  • 3 1/2 hrnku zmrazených borůvek
  • 2 lžičky vanilkového cukru nebo vanilkového extraktu
  • 1 hrnek celozrnných ovesných vloček
  • 1 hrnek nasekaných pekanových ořechů
  • 1/2 hrnku mandlové mouky
  • 1/3 hrnku javorového sirupu
  • 1/4 hrnku kokosového oleje
  • 1 lžička skořice
  • 1/4 lžičky mořské soli

Postup

  • Pekáček nebo zapékací mísu vystříkáme kuchyňským sprejem a předehřejeme si troubu na 180 stupňů.
  • Zmrazené borůvky nasypeme do misky, posypeme vanilkou, promícháme a přendáme do pekáče.
  • Do středně velké misky dáme ovesné vločky, pekanové ořechy, mandlovou mouku, javorový sirup, rozehřátý kokosový olej, skořici a mořskou sůl.
  • Promísíme, aby se jednotlivé suroviny spojily a nasypeme do pekáče na borůvky.
  • Vložíme do trouby a pečeme 30 minut, dokud posyp neztuhne a nezíská zlatohnědou barvu.
  • Vyndáme a odložíme na 20 minut stranou.
  • Pak už jen stačí naservírovat se šlehačkou nebo zmrzlinou.
Vegetariánský dezert s pekany, vanilkou a kokosovým olejem.
Zdroj: https://www.eatingbirdfood.com

Kořeněný dezert s brusinkami

Když už se člověk rozhodne trochu hřešit, vždy by to mělo být s takovou pochoutkou, se kterou to bude stát za to. Hoďte na to šlehačku, zmrzlinu nebo vařený pudink a budete se olizovat až za ušima.

Ingredience:

  • 175 g hladké mouky
  • 110 g nesoleného másla
  • 50 g hnědého cukru
  • 3 lžíce krystalového cukru
  • Špetka soli
  • 750 g jablek
  • 175 g brusinek (čerstvé nebo zmrazené)
  • Šťáva a kůra z 1 pomeranče
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého nového koření
  • Špetka strouhaného muškátového oříšku

Postup

  • Nejdříve začneme tím, že si předehřejeme troubu na 200 stupňů.
  • Mouku prosejeme do misky, přidáme nakrájené máslo, hnědý cukr, špetku soli a zpracujeme v drobenku, která bude podobná strouhance.
  • Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky.
  • Dáme do misky, přihodíme brusinky, pomerančovou kůru i šťávu, skořici, nové koření, krystalový cukr a promícháme.
  • Pekáč vymažeme máslem a nasypeme do něj ovoce s kořením.
  • Posypeme drobenkou, uhladíme a vložíme do předehřáté trouby na 35 minut.
  • Pak už jen stačí vyjmout, nechat 5 minut odpočinout a hned servírovat.
Jablečný crumble s brusinkami a směsí koření.
Zdroj: https://www.lovefood.com

Co je vlastně crumble?

Crumble je velmi populární a maximálně jednoduchý dezert, který má svůj původ na Britských ostrovech. Je tvořen ovocem a drobenkou. Zajímavé je, že tento druh moučníku vznikl v období druhé světové války.

Byla to vlastně alternativa na klasický drobenkový koláč, protože mouka a máslo bylo nedostatkovým zbožím a v té době vydávané pouze na příděl. Pro přípravu je typická zapékací mísa, což neznamená, že není možné použít i nějakou formu či dokonce pekáč.

Jaké ovoce se používá?

  • Švestky
  • Jablka
  • Ostružiny
  • Brusinky
  • Meruňky
  • Hrušky
  • Ostružiny
  • Borůvky
  • Broskve
  • Maliny
  • Rybíz
  • Rebarbora

Pokud nechcete ztrácet moc času přípravou běžného koláče s drobenkou, můžete zvolit tuto pochoutku. Je to svým způsobem to samé, jen nepotřebujete zadělávat těsto. Výhodou je, že kromě klasické drobenky, se dá připravit i verze s ovesnými vločkami, mandlemi, ořechy, slunečnicovými semínky atd.

Chcete vidět, jak se dá takový dezert v podobě crumble vlastně připravit? Mrkněte, jak to dělá vyhlášený šéfkuchař.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X