Pomazánka z avokáda a česneku je jasnou volbou na rychlou a zdravou svačinku! Zkuste ji

Recepty na avokádovou pomazánku s česnekem jsou zdravé a voňavé.

A rozhodně by vám neměly uniknout!

Ochutnejte je s námi.

Avokádová pomazánka s česnekem a bazalkou

Pokud máme po ruce avokádo, devětkrát z deseti receptů vždy nakonec uděláme tuto pomazánku. Nejen, že její výroba zabere pár minut, ale je to vážně BOMBA. Stejně jako i další recepty na zdravé pomazánky.

Co budeme potřebovat

  • 2 avokáda
  • 5 stroužků česneku
  • Snítka čerstvé bazalky
  • sůl

Postup

  • Oloupejte avokádo.
  • Rozpulte ho, odstraňte pecku a vložte ho do misky.
  • V misce rozmačkejte avokádo.
  • Do avokáda prolisujte česnek, přidejte najemno nakrájenou bazalku a podle chuti osolte.
  • Ihned podávejte nebo si přečtěte tip, jak tuto pomazánku uchovat, aby nezhnědla.

Aby pomazánka nezhnědla, postříkejte ji citronovou šťávou, limetkovou šťávou nebo zakápněte olivovým olejem, poté ji pevně zabalte do plastové fólie a dejte do lednice.

Miska plná krémové pomazánky s avokádem a česnekem a nachos.
Zdroj: pinchofyum.com

Pomazánka z avokáda a zakysané smetany

Krémová avokádová pomazánka je vyrobená ze zakysané smetany, česneku a citronové šťávy a je to perfektní dip k nachos, naší pitě nebo zelenině. Udělejte si jí jako rychlou svačinku nebo na příští párty, abyste zapůsobili na své hosty.

Co budeme potřebovat

  • 2 středně zralá avokáda
  • 60 g zakysané smetany
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • ½ lžičky čerstvého černého pepře
  • sůl
  • snítka čerstvého koriandru

Postup

  • Vložte všechny ingredience kromě koriandru do kuchyňského robotu.
  • Pulzujte, dokud se vše nesmíchá a směs nevypadá hladce a krémově.
  • Při podávání navrch posypte nakrájeným koriandrem.
Miska s krémovou pomazánkou z avokáda a smetany.
Zdroj: theflavoursofkitchen.com

Pomazánka s avokádem, sýrem a rajčaty

Tento recept na pomazánku kombinuje krémové avokádo se zakysanou smetanou, salsou, rajčaty a strouhaným sýrem pro rychlou a snadnou svačinku na každý den. Nebo jí servírujte s tímto receptem na mexické nachos.

Co budeme potřebovat

  • 2 velká avokáda
  • 120 g zakysané smetany
  • 150 g smetanového sýra
  • 1 lžička kmínu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička limetkové šťávy
  • 1/2 lžičky chilli omáčky
  • 100 g salsy
  • 150 g strouhaného sýra čedar
  • 100 g nakrájených rajčat
  • sůl
  • pepř
  • čerstvý koriandr na ozdobu

Postup

  • Ve velké míse rozmačkejte avokádo vidličkou nebo šťouchadlem na brambory.
  • V malé misce smíchejte zakysanou smetanu, smetanový sýr, kmín, limetkovou šťávu, prolisovaný česnek a chilli omáčku.
  • Do avokáda vmícháme zakysanou smetanu a salsu.
  • Přidejte sýr a rajčata, dochuťte solí a pepřem, dobře promíchejte.
  • Zakryjte a nechte chladit 1 hodinu.
  • Před podáváním posypte trochou sýra a rajčaty. Ozdobte koriandrem. Podávejte s chipsy.

Nejlepší přílohou je opečený taostový chléb. Můžete si ho snadno udělat ve kvalitním topinkovači. Vyberte si podle naší recenze ten, který se bude hodit do vaší kuchyně!

Mísa plná dipu s rajčaty, sýrem a koriandrem.
Zdroj: mybakingaddiction.com

Krabí a avokádová pomazánka s česnekem v asijském stylu

Vyzkoušejte jinou chuťovou kombinaci než na kterou jste zvyklí. Tato pomazánka z avokáda a česneku vás nadchne, stejně jako další naše pomazánky z tuňáka.

Co budeme potřebovat

  • 2 avokáda
  • 250 g Philadelphie
  • šťáva ze 2 limetek
  • 185 g krabího masa
  • 75 ml sladké chilli omáčky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce nasekaného koriandru
  • sušenky, zeleninové tyčinky, k podávání

Postup

  • Avokádo, Philadelphii, česnek a limetkovou šťávu dejte do procesoru a zpracujte do hladka.
  • Vmíchejte krabí maso, sladkou chilli omáčku a koriandr a vychlaďte.
  • Podávejte se sušenkami a křupavými zeleninovými tyčinkami.
Miska s pomazánkou s krabím masem a kořením.
Zdroj: thetopmeal.com

Jak vybrat správné avokádo?

Zralost: Avokádo by mělo být dostatečně zralé, ale ne příliš měkké. Při stisku by mělo být mírně pružné, ale nemělo by se příliš propadnout pod tlakem prstu. Pokud je avokádo příliš tvrdé, znamená to, že ještě není zralé.

Barva: Zralá avokáda mají často tmavě hnědou až černou barvu. Avšak ne všechny odrůdy jsou stejné, některé zůstávají zelené i při zralosti.

Stopka: Odstraňte malou stopku z horní části avokáda. Pokud pod ní uvidíte zelenou barvu, je pravděpodobné, že je avokádo zralé. Pokud je barva pod stonkem hnědá nebo černá, může být přezrálé.

Váha: Pokud možno, zkuste si avokádo před zakoupením podržet v ruce. Pokud je překvapivě lehké, může to znamenat, že je uvnitř suché nebo příliš zralé.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X