Vyzkoušené recepty na bramborové noky se sýrovou omáčkou. Hledáte tipy na rychlý oběd či večeři?

Málokdo rád tráví v kuchyni věčnost.

Zároveň byste ale rádi své rodině dopřáli chutné a vydatné jídlo.

Přesně proto pro vás máme recepty na gnocchi se sýrovou omáčku v 5 lahodných variantách.

Zkuste je s kuřecím masem, brokolicí nebo artyčoky!

Gnocchi s omáčkou ze 3 sýrů

Kdo by nemiloval sýr! A co teprve takovou omáčku ze 3 druhů sýrů promíchanou s bramborovými noky! Ozdobte praženými vlašskými ořechy a čerstvou pažitkou a získáte tak jednoduché, ale gurmánské jídlo.

Co budete potřebovat

  • 1 šálek jemně nastrouhaného parmazánu
  • 1/2 šálku mascarpone
  • 1/4 šálku mléka
  • 100 g jemného plísňového sýra
  • 625 g bramborových noků
  • 2/3 šálku nahrubo nasekaných vlašských ořechů, opražených
  • 1 lžíce nasekané čerstvé pažitky
  • rukola, k servírování

Postup

  • Parmazán, mascarpone, mléko a plísňový sýr dejte do hrnce na střední teplotu.
  • Zahřívejte za častého míchání 3 až 4 minuty nebo dokud nebudete mít hladkou omáčku (směs nenechte dojít k varu).
  • Dochuťte pepřem.
  • Mezitím vařte gnocchi v hrnci s vroucí osolenou vodou podle návodu na obalu, dokud nezměknou.
  • Sceďte a vraťte do hrnce.
  • Přidejte sýrovou omáčku.
  • Promíchejte
  • Gnocchi nandejte do misek.
  • Navrch dejte vlašské ořechy a pažitku.
  • Podávejte s rukolou.
Omáčka ze 3 druhů sýrů s bramborovými noky podávaná s vlašskými ořechy a rukolou na talíři s vedle položenou vidličkou a lžící.
www.taste.com.au

Bramborové noky s brokolicí a sýrovou omáčkou

Připravte si rychlou bezmasou večeři, kterou zvládnete připravit za 20 minut a ještě si na ní pochutná celá rodina!

Co budete potřebovat

  • 800 g gnocchi
  • 1 brokolice nakrájená na růžičky velikosti sousta
  • 150 g krémového sýra
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 malá cibule nakrájená nadrobno
  • 1 lžička italského koření
  • ¾ šálku kuřecího vývaru
  • ½ šálku strouhaného parmazánu
  • ½ lžičky vloček červeného chilli nebo podle potřeby
  • sůl a pepř dle potřeby

Postup

  • Přiveďte k varu osolenou vodu ve velkém hrnci, přidejte gnocchi a vařte podle návodu na obalu, většinou to bývají 2-3 minuty.
  • Uvařené gnocchi poznáte podle toho, že vyplavou na hladinu vody.
  • Gnocchi poznáte, že jsou uvařené, když vyplavou na hladinu vody.
  • Gnocchi vyndejte děrovanou lžící z vroucí vody a dejte je stranou.
  • Do vroucí vody přidejte růžičky brokolice, vypněte plamen a pokračujte v přípravě krémové omáčky.
  • Rozehřejte pánev na středně vysokém plameni, dokud nebude horká, přidejte máslo a olivový olej a zahřívejte, dokud se nerozpálí a máslo se nerozpustí.
  • Orestujte nakrájenou cibuli, dokud nebude měkká a voňavá, přidejte krémový sýr a kuřecí vývar a promíchejte.
  • Přidejte italské koření, vločky chilli a parmazán a míchejte, dokud se parmazán nerozpustí.
  • Brokolici sceďte a přidejte do omáčky, vařte 1 minutu nebo dokud se omáčka mírně nezredukuje.
  • Uvařené gnocchi vmíchejte do omáčky, ochutnejte a podle potřeby osolte a přidejte černý pepř.
  • Nechte ještě 2-3 minuty provařit, omáčka by v tuto chvíli měla být zredukovaná a krémová.
  • Sundejte z ohně a ihned podávejte s kapkou čerstvě vymačkané citronové šťávy.
  • Nechte si chutnat!
Noky se sýrem a brokolicí v pánvi.
www.thedinnerbite.com

Možná vás budou zajímat naše recenze pánví německé značky Woll. Kdo vyhrál v našem srovnání? 


Gnocchi se sýrem, hráškem a šunkou

Jednodušší recept už snad ani nemůže existovat! A přitom je tak chutný. Bramborové noky podávané se sýrovou omáčkou, hráškem a nakrájenou šunkou si zamilují nejen vaše děti.

Co budete potřebovat

  • 500 g gnocchi
  • 2 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 a 1/2 šálku plnotučného mléka
  • 1/2 šálku strouhaného čedaru
  • 1/3 šálku strouhaného sýra Asiago
  • 1/3 šálku strouhaného parmazánu
  • 1/2 šálku mraženého hrášku
  • 200 g šunky nakrájené na kostičky

Postup

  • Vodu v hrnci přiveďte k varu na vysokém plameni.
  • Přidejte gnocchi a vařte, dokud nevyplavou na povrch.
  • Sceďte a dejte stranou, dokud nebudete připraveni k použití.
  • Umístěte velkou pánev s vysokým okrajem na střední plamen a přidejte máslo.
  • Jakmile je máslo rozpuštěné, přidejte česnek a restujte asi 30 sekund, dokud nebude voňavý.
  • Vmíchejte mouku.
  • Pomalu zašlehejte mléko.
  • Neustále šlehejte, dokud není směs hladká a nezačne lehce houstnout.
  • Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu mléka.
  • Snižte teplotu na minimum.
  • Přidejte všechen sýr, hrášek a šunku.
  • Míchejte, dokud se sýr nerozpustí.
  • Vmíchejte gnocchi a podávejte teplé.
Bramborové noky podávané se sýrovou omáčkou, hráškem a nakrájenou šunkou v misce.
www.nutmegnanny.com

A co naše recepty na dýňové gnocchi? Dýni používáme buď přímo do noků nebo do omáčky. Navíc pro vás máme i veganskou a bezlepkovou variantu, takže u nás si přijde na své úplně každý!

Bramborové noky s artyčoky a baby špenátem

Perfektní dekadentní příloha nebo hlavní chod z jedné pánve, které přijdete na chuť! Nezašpiníte hromadu zbytečného nádobí, pokrm máte na talíři za pár minut a přitom se jedná o takovou lahůdku.

Co budete potřebovat

  • 230 g sýra Philadelphia, změkčeného
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 šálek kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 500 g gnocchi
  • 400 g konzervovaných artyčoků (balených ve vodě), propláchnutých, scezených a nakrájených
  • 2 šálky čerstvého baby špenátu
  • 1 šálek čerstvě nastrouhaného parmazánu
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  • Philadephii nechte chvíli odležet na lince.
  • Artyčoky nakrájejte nahrubo.
  • Přidejte olivový olej do pánve na střední plamen.
  • Vmíchejte Philadephii, dokud se nerozpustí.
  • Přidejte česnek a vařte asi minutu.
  • Přilijte kuřecí vývar a omáčku míchejte, dokud nebude hladká.
  • Přidejte gnocchi a artyčoky.
  • Promíchejte.
  • Přidejte do pánve baby špenát.
  • Zakryjte pánev a nechte 5 minut vařit.
  • Vmíchejte sýr a nechte gnocchi vařit odkryté dalších pár minut, dokud nebudou hotové.
  • Pokrm podle potřeby dochuťte solí a pepřem a ihned podávejte.
Noky se sýrovou omáčkou a špenátem na talíři.
www.saltandlavender.com

Gnocchi s kuřecím masem, sýrem a slaninou

Bramborové noky, křupavá slanina, jemné kuřecí maso a krémová sýrová omáčka! Už se vám sbíhají sliny? Tak se pojďte podívat na náš recept.

Co budete potřebovat

  • 6 plátků slaniny nakrájených na malé kousky
  • 2 kuřecí prsa nakrájená na kousky velikosti sousta
  • 1 velký stroužek česneku, nasekaný
  • 1/2 šálku kuřecího vývaru
  • 1 šálek smetany ke šlehání
  • 1 špetka italského koření
  • 500 g nevařených gnocchi
  • 1/2 šálku čerstvě nastrouhaného parmazánu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  • V hluboké pánvi na středně vysokém ohni opečte slaninu, dokud není křupavá (asi 10 minut).
  • Mezitím si připravte maso.
  • Jakmile je slanina hotová, vyjměte ji z pánve a na pánvi nechte asi lžíci tuku.
  • Zbytek tuku vyhoďte nebo uložte pro jiné použití.
  • Přidejte maso do pánve a restujte 2-3 minuty za častého míchání, nebo dokud zvenku nezbělá.
  • Pokud se kuře při pokusu o zamíchání lepí, dejte mu trochu více času, aby se přirozeně uvolnilo.
  • Do pánve přidejte česnek a pořádně promíchejte.
  • Snižte teplotu na střední a poté do pánve přidejte kuřecí vývar, smetanu, italské koření, gnocchi a slaninu.
  • Dobře promíchejte.
  • Zakryjte pánev a vařte 4 minuty.
  • Sundejte pokličku a vařte ještě několik minut, dokud omáčka nezhoustne podle vašich představ, občas promíchejte.
  • Vmíchejte parmazán a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  • Ihned podávejte.
Bramborové noky s masem, slaninou a sýrem na talíři.
www.saltandlavender.com

Vyzkoušejte i naše další recepty na křehké kuřecí maso s nadýchanými gnocchi. Připravte si tuto lahůdku jako praví Italové!

A jak se vám naše dnešní recepty na gnocchi se sýrovou omáčkou líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X