Na jaře přichází období první jarních salátků z čerstvé zeleniny.
V nabídce už je hlávkový salát, ředkvičky, jarní cibulka, leckde i kedlubny.
Salátky můžeme podávat jak k hlavním jídlům nebo samostatně jako vitamínovou jarní posilu.
Zkuste ty naše!
Jarní bramborový salát
Salát z brambor nemusíme servírovat jen na Vánoce, ale i v jeho odlehčené verzi na jaře.
Co budeme potřebovat
- 1 kg malé červené brambory
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje, rozdělené
- 60 ml citronové šťávy
- Hrst máty, jemně nasekané
- 2 lžíce mleté šalotky
- 2 lžičky dijonské hořčice
- Sůl a pepř na dochucení
- 250 g rukoly
- 150 g hrášku
Postup
- Brambory vařte ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou 10 až 15 minut do měkka.
- Scedíme a necháme vychladnout.
- Brambory nakrájejte na poloviny a přendejte do velké mísy.
- Přidejte 2 lžíce oleje a promíchejte.
- Brambory grilujte 3 až 5 minut na pánvi.
- V malé misce prošlehejte zbylý olej, citronovou šťávu, mátu, šalotku a Dijon.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Smíchejte brambory, rukolu, hrášek a dresink.
Připravte si k lehkému letnímu salátku i lahodného lososa se zeleninou! Inspirujte se našimi recepty!

Mrkvový salát s jarní cibulkou
Křupavý a lehký recept na jarní salátek.
Co budeme potřebovat
- 500 g mrkve, nakrájená
- 150 g nakrájené jarní cibulky
- 100 g čerstvé petrželky, nahrubo nasekané
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce červeného vinného octa
- Hrubá sůl a čerstvě mletý pepř
- 1/2 šťávy citronu
Postup
- Smíchejte mrkev, cibuli a petržel ve velké misce.
- Smícháme olej a ocet a dochutíme solí a pepřem.
- Necháme 1 hodinu uležet.
- Před podáváním vymačkejte citron.

Objevte podobné tipy
Jarní okurkový salát s ředkvičkami
Na tomto salátu z okurek je toho tolik co milovat. Snadno se připravuje, používá ty nejjednodušší ingredience a je plný čerstvé chuti.
Co budeme potřebovat
- svazek malých čerstvých ředkviček
- 1 salátová okurka
- salát lollo rosso
- extra panenský olivový olej
- 1 lžička citrónové šťávy
Postup
- Ředkvičky a okurku důkladně omyjeme, okrájíme konce a nakrájíme na tenké plátky.
- Salát dle potřeby propereme, důkladně vysušíme a natrháme na menší trsy.
- Vše smícháme ve velké míse, přidáme lžíci olivového oleje a citrónovou šťávu.
- Podáváme vychlazené.

Jarní rajčatový salát s bazalkou a dýňovými semínky
Čerstvá rajčata ze zahrádky se dokonale hodí k dýňovým semínkům a bylinkám!
Co budeme potřebovat
- 10 středních rajčat
- dýňová semínka – lépe budou chutnat opražená
- bazalkové listy
- chlebové krutony (nejlépe z dýňového chleba)
- olivový olej
- balsamico ocet nebo redukci
- sůl, pepř
Postup
- Rajčata nakrájíme a dáme do mísy.
- Přidáme dýňová semínka, natrhané bazalkové listy, zalijeme olivovým olejem.
- Dochutíme solí a pepřem, balsamicem
- Můžeme doplnit krutony z chleba.
Všechny nabízené recepty můžeme doplňovat celozrnným pečivem, nebo domácím chlebem. Pro jednodušší přípravu si můžete pořídit ty nejlepší domácí pekárny, jejichž hodnocení najdete v naší recenzi.
