6 úžasných receptů na nepečené kuličky s kokosem! Neuvěříte, že to nejsou originální Raffaelo

Milovníci všeho kokosového pozor! Připravte se na nejlepší recepty na kokosové kuličky, jaké kdy budete mít šanci ochutnat!

Postupy jsou tak jednoduché a vyžadují minimum ingrediencí, že si na této dobrotě budete moct pochutnat za méně než 30 minut.

Jsou také skvělým nápadem, pokud chcete strávit hezký společný čas s vašimi dětmi. Recepty jsou totiž velmi jednoduché, bez pečení, ale plné zábavy!

Upečte si svůj kousek zábavy i vy.

Kokosové kuličky Raffaelo ze Salka

Toto dokonalé nepečené cukroví vás naprosto dostane. Sladké a lahodné domácí kuličky na způsob Raffaella s kondenzovaným mlékem a mandlemi se hodí nejenom jako sladké pohoštění, ale také jako malá sladká drobnost, když chcete někomu udělat radost malým dárečkem.

Co budeme potřebovat

  • 125 g cukru
  • 100 g másla (pokojová teplota)
  • 250 g sušeného mléka
  • 90 g sušeného strouhaného kokosu
  • 250 g drcených vanilkových oplatek (použijeme ty dlouhé cukrové oplatky s náplní uprostřed)
  • Lžička čistého vanilkového extraktu
  • 60 g pražených lískových ořechů
  • 125 g sušeného strouhaného kokosu na posypání

Postup

  • Stojanový mixér nastavíme na střední rychlost a 2 minuty prošleháme máslo a cukr
  • Snížíme rychlost na nízkou a přidáme sušené mléko, sušený strouhaný kokos, vanilkové oplatky a vanilku
  • Šleháme, dokud se všechny ingredience důkladně nespojí
  • Směs přikryjeme a dáme na 1 hodinu do chladničky
  • Pomocí naběračky vytvoříme kuličky těsta
  • Do středu každé kuličky vložíme lískový ořech a tvarujeme kuličky
  • Každou kuličku obalíme v kokosu a dáme na servírovací talíř
  • Ihned podáváme nebo skladujeme ve vzduchotěsné nádobě
  • Kokosové kuličky uchováváme v chladu po dobu 4 až 5 dnů
Křupavé kuličky s chutí jako originální kuličky Raffaelo obalené kokosem.
Zdroj: whereismyspoon.co

Meruňkové kuličky se zázvorem a kokosem

Tento recept na jednoduché a zdravé kokosové kuličky využívá jen přírodní ingredience, které vám poskytnou rychlý příval energie, už po jediném soustu. Sušené meruňky a med drží pohromadě kokos a oves, zatímco zázvor a tahini prohlubují sladké chutě. Dobrota připravená za pouhých 25 minut. Můžete si je dát jako snídani, odpolední svačinku nebo sladkou pochoutku po večeři.

Postup

  • 300 g sušených meruněk
  • 90 g ovesných vloček
  • 90 g jemně nastrouhaného neslazeného kokosu
  • 6 lžic tahini
  • 3 lžíce medu
  • Lžička mletého zázvoru
  • Špetka soli

Postup

  • Smícháme meruňky, ovesné vločky, kokos, tahini, med, zázvor a sůl v kuchyňském robotu
  • Ingredience spolu propracujeme, dokud se směs nerozdrolí, ale dá se s ní stále pracovat a vytvářet kuličky
  • Mokrýma rukama (aby se na ně směs nelepila) pevně vymodelujeme koule o velikosti polévkové lžíce
  • Kuličky z kokosu umístíme do skladovací nádoby nebo na servírovací tác

Čekáte velkou návštěvu a víte, že by vám jen kokosové kuličky nestačily? Podávejte jeden z těchto kokosových řezů podle našeho receptu a potěšte návštěvou něčím sladkým na zakousnutí ke kávě.

Jemné kuličky z kokosu, sušených meruněk a sypaného zázvoru.
Zdroj: bakeplaysmile.com

Kokosové kuličky s čokoládou

Tato sladká dobrota s jemným krémem je směsí sladké tvarohové náplně a kokosu, které jsou obaleny bohatou čokoládovou polevou ze dvou druhů.

Co budeme potřebovat

  1. 250 g plnotučného smetanového sýra
  2. 2 lžíce másla
  3. Lžička kokosového extraktu
  4. 750 g moučkového cukru (plus další na poprášení/tvarování kuliček)
  5. 250 g slazeného strouhaného kokosu
  6. 400 g mléčných čokoládových lupínků
  7. 250 g polosladkých čokoládových lupínků
  8. 2 lžíce másla

Postup

  1. Ve středně velké míse pomocí ručního rozmixujeme smetanový sýr, máslo a kokosový extrakt, dokud směs nebude hladká a krémová
  2. Do směsi nejprve přisypeme polovinu moučkového cukru a rozmixujeme
  3. Poté přidáme zbývající polovinu moučkového cukru a mícháme mixérem
  4. Vmícháme slazený strouhaný kokos
  5. Misku zakryjeme plastovým obalem a dáme na 30 minut do chladničky
  6. Plech vyložíme pečicím papírem
  7. Z vychladlé směsi tvarujeme kuličky
  8. Vytvarované kuličky pokládáme n plech
  9. Pokračujeme v modelování kuliček, dokud směs nespotřebujeme
  10. Plech vložíme do mrazáku a kuličky chladíme alespoň 1 hodinu
  11. Do misky vhodné do mikrovlnné trouby vložíme kousky mléčné čokolády společně s jednou lžící tuku a v 30 vteřinových intervalech v mikrovlnné troubě zahříváme a průběžně mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí a nebude hladká
  12. Kuličky vyndáme z mrazáku
  13. Pomocí vidličky namáčíme jedno vejce po druhém do čokolády tak, aby se úplně obalilo
  14. Vejce z čokolády vyjmeme a jemně s nim poklepeme o stěnu misky, aby okapala přebytečná čokoláda
  15. Poté je pokládáme na pečící papír a poté všechny dáme do lednice na cca 15 minut ztuhnout
  16. Polosladké čokoládové lupínky a zbývající polévkovou lžíci tuku v 30 vteřinových intervalech taktéž dohladka rozpustíme v mikrovlnné troubě
  17. Polosladkou čokoládu dáme do igelitového pytlíku, odstřihneme roh a vychlazené kokosové kuličky v čokoládě, polosladkou čokoládou ještě cik-cak pokapeme
  18. Necháme čokoládu ztuhnout, asi 5 minut
  19. Kokosové kuličky s čokoládou ihned podáváme nebo je uchováváme v chladu ve vzduchotěsné nádobě, dokud nebudou připraveny k podávání.
Kokosová koule obalené vrstvou čokolády a polité čokoládou.
Zdroj: vanillacrunch.com

Kuličky z kokosu a arašídového másla

Vyrobit tyto kokosové koule s rumem zabere méně než 20 minut nebo dokonce ještě méně času, pokud zapojíte děti! Žádné pečení a žádné rozpouštění čokolády, pouze smíchání několika ingrediencí a nekonečná zábava s vašimi ratolestmi!  

Co budeme potřebovat

  • 125 g přírodního arašídového másla (mandlového másla nebo másla z lískových ořechů)
  • 90 g neslazeného strouhaného kokosu
  • Lžička javorového sirupu
  • 125 g hořké čokolády (rozpuštěné)

Na posypání

  1. 90 g jemně nastrouhaného sušeného kokosu

Postup

  1. Plech vyložíme pečicím papírem
  2. Smícháme arašídové máslo (nebo jiné), kokos a javorový sirup ve střední misce
  3. Ze směsi vytvarujeme kuličky
  4. Kuličky položíme na připravený plech
  5. Vložíme je do mrazáku a mrazíme je asi 15 minut, dokud nejsou pevné
  6. Kuličky obalujeme v rozpuštěné čokoládě
  7. Poté je na dalších 15 minut vrátíme do mrazáku, aby čokoláda ztuhla
  8. V půlce času kuličky vyndáme a obalíme je ve strouhaném kokosu a znovu je vrátíme do mrazáku

Pro další inspiraci na rychlé, ale lahodné dobroty z kokosu, čerpejte z těchto receptů na kokosové pusinky neboli kokosky!

Dokonalé koule z kokosu a přidaným rumovým aroma, obalené ve strouhaném kokosu.
Zdroj: ifoodreal.com

Tmavé kuličky z kokosu

Zveme všechny fanoušky čokolády a kokosu! Tyto kokosové kuličky hořké čokolády jsou lahodnou pochoutkou, kterou si můžete během chvilky připravit přímo doma, a to pouze z několika základních ingrediencí.

Postup

  1. 125 ml kokosového oleje
  2. 125 g tmavého kakaového prášku
  3. 60 ml javorového sirupu
  4. Lžička vanilkového extraktu
  5. Lžíce tmavého rumu
  6. 90 g neslazeného jemně nastrouhaného kokosu

Co budeme potřebovat

  1. Na mírnou teplotu si zahřejeme střední hrnec
  2. Přidáme kokosový olej a kakaový prášek
  3. Mícháme, dokud se nevytvoří hladká směs a všechen kokosový olej se nerozpustí
  4. Pot hrnec odstraníme z tepla
  5. Vmícháme javorový sirup a vanilkový extrakt a mícháme, dokud se nezapracují
  6. Přidáme strouhaný kokos a mícháme, dokud se vše dobře nespojí
  7. Směs zakryjeme a vložíme jí do chladničky asi na 20 minut, dokud nebude dostatečně pevná, aby se z ní snadno tvořily kuličky
  8. Může být zapotřebí delší doba chlazení
  9. Plech vyložíme pečicím papírem
  10. Z vychlazené kokosové směsi tvarujeme kuličky
  11. Umístíme je na připravený plech
  12. Lehce je zakryjeme a vložíme do mrazáku asi 30 na minut, dokud neztuhnou
  13. Ihned podáváme nebo skladujeme ve vzduchotěsné nádobě až týden
  14. Kuličky lze také zamrazit po dobu až 3 měsíců
Sladkost plná kokosu, tmavého rumu, hořkého kakaa.
Zdroj: cottercrunch.com

Domácí malinové kuličky s kokosem

Toto je nejlepší recept na kokosové kuličky s malinovou příchutí bez ořechů a bez pečení. Ochutnejte tuto zdravou bombu a už si Raffaelo z obchodu nikdy nekoupíte!

Co budeme potřebovat

  1. 140 g mražených malin
  2. 140 g ovesných vloček
  3. 2 lžíce javorového sirupu
  4. Lžíce kokosového oleje (rozpuštěného)
  5. Lžíce chia semínek
  6. 50 g sušeného kokosu

Postup

  1. Maliny, ovesné vločky, javorový sirup, kokosový olej, chia semínka a 40 g kokosu vložíme do kuchyňského robotu a zpracujeme do hladké směsi
  2. Směs přendáme do misky a zakryjeme plastovým obalem
  3. Dáme jí do lednice alespoň na 4 hodiny, nebo dokud směs nezhoustne a neztuhne
  4. Zbývající kokos dáme do malé misky
  5. Po 1 polévkové lžíci z malinové směsi vyválíme kuličky
  6. Ty poté obalíme v kokosu, aby byly celé zakryté
  7. Kokosové kuličky uchováváme ve vzduchotěsné nádobě v lednici po dobu až 2 týdnů
Domácí varianta oblíbených malinových Raffaelo kuliček z kokosu.
Zdroj: healthylittlefoodies.com

Tipy jak kuličky skladovat

Kokosové kuličky můžeme skladovat v ledničce i v mrazáku.

Pokud víte, že kuličky spotřebujete v nadcházejících 7 dnech, potom je vložte do vzduchotěsné skladovací nádoby a uložte je do lednice. Tam takto kuličky vydrží až 7 dní.

Můžete pozorovat, že se jejich chuť může v průběhu dní měnit. To není na závadu, protože dochází pouze k tomu, že se chutě koření rozkládají a tím pádem mění.

Pokud jste kuliček udělali velký nadbytek a víte, že je v nejbližší době nesníte, potom vám doporučuji, kuličky zamrazit.

Umístěte je do mikrotenového sáčku nebo jakékoliv uzavíratelné nádoby a uložte je do mrazáku.

Pokud je budete chtít servírovat, stáčí je den předem vyndat a nechat rozehřát při pokojové teplotě.

Jak kuličky dále vylepšit?

Na oslazení

  • Kokosový cukr
  • Agávový sirup
  • Javorový sirup
  • Stévie
  • Čekankový sirup

Další vhodné ingredience

  • Ořechová ochucená másla (kešu, mandlové, pistáciové) – vhodné jako náhražka tuků v receptech
  • Sušené ovoce (datle, fíky, meruňky, hrušky, jahody, zázvor) – vhodné jako náhražka sladidla
  • Rostlinná semínka (chia, konopné, lněné, sezamové, dýňové) – když chcete přidat něco navíc
  • Ořechy (para, vlašské, pistácie, kešu) – když chcete křupat

Kam kokos použít?

  • Když pečete s kokosovou moukou, nahraďte 20 procent mouky v receptu kokosovou moukou.
  • Pokud s ním pečete, kokosový olej má vyšší procento tuku než máslo. Když chcete nahradit máslo kokosovým olejem, budete muset použít méně kokosového oleje.
  • Pokud jde o vaření, panenský kokosový olej propůjčuje jídlům, jako jsou veškeré smažené pokrmy a například kari, příjemnou tropickou kokosovou chuť.
  • Místo smetany přidejte do kávy kokosové mléko.
  • Připravte si volská oka na pánvi s kokosovým olejem.
  • Naneste olej na vlasy pro hydrataci a zkrocení neposedných vlasů.
  • Olej vetřete do pokožky, abyste snížili suchost.
  • Naneste olej na nehtovou kůžičku pro zlepšení zdraví nehtů.
  • Naneste ho na pleť a poté setřete kosmetickými ubrousky, abyste odstranili make-up.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X