Vánoční cukroví z našlehaných bílků: recepty & inspirace

Také milujete lehoučké pusinky, nadýchané věnečky nebo rozplývající se laskonky?

Sněhové cukroví z bílkového sněhu u vás letos nebude chybět!

Zde jsou totiž nejlepší recepty na sněhové cukroví, které se zaručeně povedou!

Vánoční sněhové pusinky

INGREDIENCE

  • 3 bílky
  • 210 g krupicového cukru
  • pečící papír

POSTUP

  1. Začneme šlehat sníh z bílků, vmícháme polovinu množství cukru a dovyšleháme.
  2. Sáčkem s ozdobnou špičkou nebo lžičkou naneseme malé množství na pečící papír a sušíme v mírně vyhřáté troubě (50 – 100 °C).
Sněhové pusinky mají jednoduchý recept.
zdroj: pinterest.com

Sněhové ořechové cukroví

INGREDIENCE

  • 3 ks bílek
  • 180 g cukr krystal
  • 100 g mleté ořechy

POSTUP

  1. Bílky ušleháme s cukrem nad párou do zhoustnutí, vmícháme ořechy.
  2. Sněhovou masu vložíme do zdobícího sáčku a na vymazaný plech stříkáme kopečky.
  3. Sušíme v mírně vyhřáté troubě.
  4. Servírovat můžeme posypané dalšími mletými ořechy.
Sněhové ořechové cukroví je lehoučké a lahodné.
zdroj: pinterest.com

Linecké cukroví se sněhem

INGREDIENCE

  • linecké těsto
  • 2 bílky
  • 100 g cukr krupice
  • 100 g mletých ořechů

POSTUP

  1. Nejprve vytvoříme ořechovou pěnu. Nad parou vyšleháme z bílků sníh, před dokončením vmícháme cukr a ořechy.
  2. Z lineckého těsta vykrojíme kolečka a dáme na plech. Na ně nastříkáme ořechovou sněhovou pěnu a navrch položíme polovinu vlašského ořechu.
  3. Pečeme 15 min při 180°C.
Linecké cukroví se sněhem vypadá dokonale a zvládne ho každý.
zdroj: pinterest.com

Tipy na závěr

Sníh na sněhové cukroví musí být opravdu tuhý. Abychom toho dosáhli, přidáme do bílků několik kapek citronové šťávy. Bílky můžeme schovat v lednici po pečení jiného cukroví, ale ne déle než 3 dny!

Tak jaké byly sněhové pusinky? Nebo máte sněhové ořechové? Pokud máte stále dost času a sil pro další cukroví, zkuste naše další recepty na různé vánoční cukroví.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.