Také milujete lehoučké pusinky, nadýchané věnečky nebo rozplývající se laskonky?
Sněhové cukroví z bílkového sněhu u vás letos nebude chybět!
Zde jsou totiž nejlepší recepty na sněhové cukroví, které se zaručeně povedou!
Vánoční sněhové pusinky
INGREDIENCE
- 3 bílky
- 210 g krupicového cukru
- pečící papír
POSTUP
- Začneme šlehat sníh z bílků, vmícháme polovinu množství cukru a dovyšleháme.
- Sáčkem s ozdobnou špičkou nebo lžičkou naneseme malé množství na pečící papír a sušíme v mírně vyhřáté troubě (50 – 100 °C).

Objevte podobné tipy
Sněhové ořechové cukroví
INGREDIENCE
- 3 ks bílek
- 180 g cukr krystal
- 100 g mleté ořechy
POSTUP
- Bílky ušleháme s cukrem nad párou do zhoustnutí, vmícháme ořechy.
- Sněhovou masu vložíme do zdobícího sáčku a na vymazaný plech stříkáme kopečky.
- Sušíme v mírně vyhřáté troubě.
- Servírovat můžeme posypané dalšími mletými ořechy.

Linecké cukroví se sněhem
INGREDIENCE
- linecké těsto
- 2 bílky
- 100 g cukr krupice
- 100 g mletých ořechů
POSTUP
- Nejprve vytvoříme ořechovou pěnu. Nad parou vyšleháme z bílků sníh, před dokončením vmícháme cukr a ořechy.
- Z lineckého těsta vykrojíme kolečka a dáme na plech. Na ně nastříkáme ořechovou sněhovou pěnu a navrch položíme polovinu vlašského ořechu.
- Pečeme 15 min při 180°C.

Tip: Ke správnému našlehání bílků využijte ten nejlepší elektrický ruční šlehač z naší recenze.
Tipy na závěr
Sníh na sněhové cukroví musí být opravdu tuhý. Abychom toho dosáhli, přidáme do bílků několik kapek citronové šťávy. Bílky můžeme schovat v lednici po pečení jiného cukroví, ale ne déle než 3 dny!
Tak jaké byly sněhové pusinky? Nebo máte sněhové ořechové? Pokud máte stále dost času a sil pro další cukroví, zkuste naše další recepty na různé vánoční cukroví.