Vynikající recepty na kuřecí maso s medem v 5 různých variantách. Inspirujte se!

Kuřecí maso patří mezi stálice spousty kuchyní.

Dá se připravit na spoustu způsobů a skvěle chutná.

My pro vás dnes máme lahodné recepty na kuře na medu, na kterých si pochutná celá rodina.

Tak se na ně pojďme společně podívat!

Kuřecí prsa v krémové omáčce s medem a hořčicí

Křehké kuřecí maso se smetanovou omáčkou s medem a dijonskou hořčicí se připravuje neuvěřitelně rychle a snadno a skvěle se tak hodí pro náročné pracovní dny či víkendy, kdy nemáte čas na dlouhé vyvařování.

Co budete potřebovat

  • 2 velká kuřecí prsa podélně rozkrojená napůl
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1/4 lžičky česnekového prášku
  • hladká mouka
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce másla rozdělené
  • 1/3 šálku kuřecího vývaru
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce medu
  • 1 šálek smetany ke šlehání

Postup

  • Kuřecí prsa rozkrojte podélně napůl, abyste měli 4 menší řízky.
  • Posypte je česnekovým práškem, solí a pepřem a poté obalte v mouce.
  • Zahřejte olivový olej a jednu lžíci másla na pánvi na středně vysokém plameni.
  • Jakmile je pánev rozpálená, přidejte kousky kuřete a opékejte je 4–5 minut z každé strany nebo dokud nezezlátnou.
  • Pokud olej začne hodně prskat, snižte teplotu.
  • Jakmile je maso opečené, vyjměte ho z pánve a dejte stranou.
  • Sundejte pánev z ohně a přidejte zbytek másla, kuřecí vývar, dijonskou hořčici a med.
  • Vraťte pánev na sporák a nastavte teplotu na střední.
  • Omáčku míchejte, dokud se hořčice nerozpustí (ujistěte se, že se tekutina úplně nezredukuje).
  • Přidejte smetanu.
  • Jakmile omáčka opět probublá, přidejte zpět maso.
  • Nechte vařit 5 minut, nebo dokud není kuře propečené a omáčka zredukovaná podle vašich představ.
  • Nechte si chutnat!
Kuřecí maso se smetanovou omáčkou s medem a dijonskou hořčicí na pánvi.
www.saltandlavender.com

Máme pro vás i další skvělé recepty s medem v 5 různých variantách. Ochutnejte luxusní kachní prsa, italské kuličky i oblíbené perníčky!

Pečené kuře na medu a citronech

Rozmazlete tento víkend svou rodinu lahodným receptem na pečené kuře. Chutné koření, křehká cibule a sladký med posouvají tuto klasiku na vyšší úroveň.

Co budete potřebovat

  • 2 velké cibule
  • 1 velké celé kuře (cca 1,9 kg)
  • 60 g másla
  • 2 BIO citrony
  • 4 sušené bobkové listy
  • 2 a ½ lžíce medu
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  • Předehřejte troubu na 200°C.
  • Nakrájejte cibuli a vložte ji do pekáčku.
  • Kuře osušte kuchyňskými utěrkami, celé ho potřete máslem a zevnitř i zvenku osoltea opepřete.
  • Položte na cibuli a vymačkejte na něj šťávu z 2 citronů.
  • Půlky citronu vložte do kuřete spolu s bobkovými listy.
  • Kuře pokapejte medem a pečte 1 hodinu a 10 minut, nebo dokud není propečené.
  • Pokud kuře hnědne příliš rychle, přikryjte alobalem.
  • Upečené, vychladlé kuře skladujte ve šťávě z pekáče, aby zůstalo vlhké.
  • Vydrží v chladu až 3 dny.
Upečené kuře v pekáči.
www.realfood.tesco.com

Křupavé kuřecí kousky se zeleninou v pikantní medové omáčce

Připravte si dokonale křupavé smažené kuřecí maso v neodolatelné chilli medové omáčce za pouhých 30 minut! Podávejte s rýží jako lahodnou večeři či oběd.

Co budete potřebovat

Na omáčku:

  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce sladké chilli omáčky
  • 1 lžíce rýžového nebo jablečného octa

Na restovanou směs:

  • 2 lžíce kukuřičné mouky nebo kukuřičného škrobu
  • ¼ lžičky česnekového prášku
  • špetka bílého pepře (volitelně)
  • ¼ lžičky soli
  • 4 kuřecí stehenní řízky, nakrájené na kousky velikosti sousta
  • rostlinný olej
  • 2 cm kus čerstvého zázvoru, jemně nasekaný
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 1 červená chilli paprička, zbavená semínek a nakrájená
  • 2 velké červené nebo zelené papriky, nakrájené na kousky velikosti sousta

K servírování:

  • 2 jarní cibulky/cibulky, nakrájené na tenké plátky
  • opečená sezamová semínka

Postup

  • Ingredience na omáčku smíchejte v malém džbánku nebo misce a dejte stranou.
  • Smíchejte kukuřičnou mouku nebo škrob, česnekový prášek a volitelně bílý pepř ve středně velké misce, která je dostatečně velká, aby pojala kousky kuřete.
  • Kuřecí kousky vložte do mísy ke kukuřičné mouce a důkladně rukama promíchejte.
  • Zahřejte pánev na vysokém plameni a přidejte asi 0,5 cm vrstvu oleje.
  • Když je olej rozpálený, přidejte kuřecí kousky a opékejte pár minut z každé strany.
  • Vyjměte z pánve a dejte stranou.
  • Opatrně odstraňte přebytečný olej z pánve a opékejte chilli, česnek a zázvor 1–2 minuty, dokud se nerozvoní.
  • Přidejte papriky a pár minut opékejte, dokud nezačnou měknout.
  • Přilijte omáčku, nechte několik sekund zredukovat a poté přidejte kousky kuřete.
  • Ihned podávejte s rýží, ozdobené jarní cibulkou a opraženými sezamovými semínky.
Smažené kuřecí maso  s paprikou v neodolatelné chilli medové omáčce v hrnci.
www.knifeandsoul.com

Asijská kuchyně je známá svými pestrobarevnými pokrmy plnými exotických chutí. Vyzkoušejte i naše tradiční recepty na čínské nudle ať už s masem nebo bez. Inspirujte se variantami rýžových nebo vaječných nudlí, které jsou na přípravu snadné a ve finále velmi chutné!

Glazovaná kuřecí stehna

Kořeněné kuřecí maso v kombinaci se sladko-pikantní omáčkou je perfektním jídlem pro celou vaši rodinu a navíc má tak úžasnou chuť!

Co budete potřebovat

  • 1 šálek pomerančové šťávy
  • 1/2 šálku jablečného octa
  • 1/2 šálku třtinového cukru
  • 1/4 šálku medu
  • 2 lžíce chilli
  • 1 lžíce mletého koriandru
  • 1 lžíce mletého římského kmínu
  • 1 kg kuřecích stehenních řízků
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř

Postup

  • V malém hrnci smíchejte pomerančový džus, jablečný ocet, třtinový cukr, med, chilli, koriandr a římský kmín.
  • Přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte vařit 35–45 minut nebo dokud se omáčka nezredukuje na jeden šálek.
  • Do středního hrnce přidejte olivový olej a zahřejte na středně vysokém plameni.
  • Kuřecí maso osolte a opepřete a opékejte, dokud jejich vnitřní teplota nebude mít 74 stupňů Celsia.
  • Zalijte pomerančovou omáčkou a nechte 1-2 minuty provařit.
  • Ihned podávejte.
Kořeněné kuřecí maso se sladko-pikantní omáčkou a pomeranči v pánvi.
www.therecipecritic.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze plynových varných desek, ve kterých se dočtete vše potřebné pro správnou volbu. Kdo vyhrál v našem srovnání? 

Kuře pečené na pivě s medem

Už jste někdy zkoušeli péct kuře na plechovce piva? Pokud ne, máte nyní jedinečnou příležitost! Kuře je úžasně kořeněné a navíc glazované medem s hrubozrnnou hořčicí. Lahůdka!

Co budete potřebovat

  • 1 celé kuře o hmotnosti cca 2 kg
  • 1x 500 ml plechovka ležáku

Na koření:

  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 1 a 1/2 lžičky česnekového prášku
  • 1/4 lžičky chilli vloček
  • 1/2 lžičky uzené papriky
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • olivový olej

Na glazuru:

  • 80 ml medu
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička hrubozrnné hořčice
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • velká špetka sušených chilli vloček

Postup

  • Předehřejte troubu na 160 stupňů s ventilátorem a připravte si velký pekáč na pečení.
  • Kuře osušte kuchyňskými utěrkami.
  • Vezměte velký sáček a přidejte do něj mořskou sůl, česnekový prášek, chilli vločky, uzenou papriku a černý pepř.
  • Sáček protřepejte, aby se koření promíchalo, poté přidejte do sáčku celé kuře a znovu protřepejte.
  • Vyjměte kuře ze sáčku a poklepejte na koření, které zůstalo uvízlé na dně sáčku.
  • Vezměte si plechovku ležáku a nalijte asi 125 ml piva na dno pekáče.
  • Plechovku se zbylým pivem položte na pekáč.
  • Posaďte kořeněné kuře na plechovku od piva a zatlačte dolů, aby to vypadalo, jako by kuře sedělo.
  • Kuře pokapejte trochou olivového oleje a vložte ho do trouby na 45 minut.
  • V malém džbánku smíchejte med, sójovou omáčku, hořčici, česnek a chilli vločky.
  • Po 45 minutách vyjměte kuře z trouby, přelijte ho medovou glazurou a vraťte do trouby na dalších 15 minut, dokud nebude křupavé a zlatohnědé.
  • Opatrně zvedněte kuře z plechovky a položte na prkénko, aby 10 minut odpočívalo zakryté alobalem.
  • Podávejte s opečenými baby bramborami a salátem.
Upečené kuře na prkýnku s vedle položeným talířem s baby bramborami a salátem.
www.lucylovesuk.com

A jak se vám naše dnešní recepty na kuře na medu líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X