Pečení nepatří mezi vaše oblíbené činnosti?
To nevadí!
I tak si můžete připravit naprosto dokonalý dort, na kterém si pochutná celá rodina.
Vyzkoušejte naše recepty na nepečený dort s borůvkami 5x jinak!
Jsou luxusní!
Nepečený dort s borůvkovým želé
Jednoduchý dort, na jehož přípravu vůbec nepotřebujete troubu a přitom chutná naprosto luxusně! Kombinaci sušenkového základu, vynikajícího krému a borůvek si prostě zamilujete!
Co budete potřebovat
Na základ:
- 80 g plátků mandlí
- 100 g BeBe sušenek
- 150 g rozpuštěného másla
Na náplň:
- 200 g másla pokojové teploty
- 250 g moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 300 g sýra Philadelphia pokojové teploty
- 3 plátky želatiny neutrální chuti
- 450 g borůvek (čerstvých nebo mražených)
- 3 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
Postup
- Na přípravu základu rozdrťte sušenky na velmi jemnou mouku.
- Můžete to udělat tak, že je dáte do plastového sáčku a rozdrtíte válečkem nebo je rozmixujte v kuchyňském robotu.
- Do mísy nasypte sušenkovou mouku, přidejte mandle a rozpuštěné máslo a důkladně promíchejte.
- Dortovou pružinovou formu o průměru cca 21 cm vyložte acetátovým papírem nebo pečícím papírem jak na základně, tak na bocích.
- Sušenkovou směs nalijte do formy a pomocí dna sklenice ji vyrovnejte.
- Dejte do lednice ztuhnout asi na 30 minut.
- Do mísy stolního mixéru dejte máslo spolu s moučkovým cukrem a mixujte při středně vysoké rychlosti asi 3 minuty, dokud nezískáte bělavý krém.
- Přidejte sýr a vanilkový extrakt a pokračujte v míchání další 2 minuty.
- Do formy nalijte krém, povrch vyrovnejte a dejte chladit alespoň na 60 minut.
- Plátky želatiny namočte ve studené vodě, aby změkly.
- V hrnci rozehřejte borůvky spolu s citronovou šťávou, kukuřičným škrobem a 5 lžícemi vody.
- Vařte 2 minuty.
- Sundejte z plotny, nalijte do misky a když je směs ještě horká, sceďte želé a za stálého míchání přidejte do misky, aby se želé rozpustilo.
- Nechte směs vychladnout na pokojovou teplotu.
- Vychlazenou borůvkovou polevu nalijte do formy, vyrovnejte a dort dejte chladit alespoň na 4 hodiny, nejlépe přes noc.
- Před servírováním ozdobte čerstvými borůvkami.
- Nechte si chutnat!
K perfektnímu dezertu patří i perfektní káva. Podívejte se na naše recenze švýcarských kávovarů Jura, které potěší každého labužníka kávy!
Veganský borůvkovo-čokoládový dort s mátou
Tento nepečený veganský dort je nejen krásný, ale i velmi chutný. Navíc je bezlepkový a jednoduchý na přípravu, takže rozhodně stojí za vyzkoušení!
Co budete potřebovat
Na základ:
- 120 g mandlí rozemletých v mlýnku na kávu
- 40 g strouhaného kokosu
- 2 lžíce rozpuštěného raw kakaového másla nebo kokosového oleje
- 2,5–3 lžíce javorového sirupu
- špetka růžové soli
Na čokoládovou vrstvu:
- 120 g kešu ořechů (namočených na 4-6 hodin a opláchnutých)
- 120 ml kokosové smetany
- 3 lžíce rozpuštěného raw kakaového másla
- 3 – 4 lžíce javorového sirupu
- 2 lžíce + 2 lžičky kakaového prášku
- 1/8 lžičky růžové soli
Na mátovou vrstvu:
- 120 g kešu ořechů (namočených na 4-6 hodin a opláchnutých)
- 120 ml kokosové smetany
- 3 lžíce rozpuštěného raw kakaového másla
- 3 – 4 lžíce javorového sirupu
- 5 kapek mátového extraktu
- 3/8 lžičky modré spiruliny
- špetka růžové soli
Na borůvkovou vrstvu:
- 120 g kešu ořechů (namočených 4-6 hodin a opláchnutých)
- 100 g borůvek
- 3 lžíce rozpuštěného raw kakaového másla
- 3 – 4 lžíce javorového sirupu
- 3 – 4 lžíce citronové šťávy
- 1/4 lžičky citronové kůry
- špetka růžové soli
Postup
- Do velké mísy dejte rozemleté mandle, strouhaný kokos a sůl.
- Dobře promíchejte.
- Přidejte kakaové máslo a javorový sirup.
- Dobře promíchejte.
- Směs vtlačte do základny 16 cm silikonové formy.
- Do vysokorychlostního mixéru dejte všechny ingredience na čokoládovou vrstvu a dobře rozmixujte, dokud nebude směs hladká.
- Pokud potřebujete, přidejte více sladidla.
- Náplň navrstvěte na základ.
- Dejte do mrazáku, dokud čokoládová vrstva neztuhne.
- Opakujte stejný postup pro mátovou vrstvu.
- Opět dejte do mrazáku a nechte ztuhnout.
- Stejný postup opakujte u borůvkové vrstvy.
- Dejte do mrazáku přes noc.
- Vyndejte z formy a ozdobte čerstvými borůvkami.
- Dobrou chuť!
Borůvky, malé bobule, které v sobě ukrývají řadu benefitů pro naše tělo. Co obsahují? Kde všude a v čem je můžete použít? Chrání nás před civilizačními chorobami? To vše a mnohem více se dozvíte v našem obsáhlém článku o borůvkách!
Objevte podobné tipy
Nepečený Oreo cheesecake s borůvkovým džem a krémem z bílé čokolády
Tak tohle je jeden z nejlepších letních dezertů, který si můžete připravit! Je neuvěřitelně osvěžující a textura je velmi dobře vyvážená. Krémová náplň, křupavý základ a sladké čerstvé borůvky vytváří dohromady naprostou dokonalou kombinaci.
Co budete potřebovat
Na borůvkový džem:
- 300 g borůvek
- 50 g cukru
- 1 lžíce citronové šťávy
Na základ:
- 200 g oreo sušenek
- 60 g másla, rozpuštěného
- kůra z 1 citronu
Na náplň:
- 200 g bílé čokolády, nalámané na malé kousky
- 60 ml smetany ke šlehání
- 550 g sýra Philadelphia pokojové teploty
- 30 g moučkového cukru
- kůra ze 2 citronů
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 240 ml smetany ke šlehání, vychlazené
- 1/2 lžičky želatiny v prášku
- 2 lžíce studené vody
Na ozdobení:
- čerstvé borůvky (volitelně)
Postup
- Do menšího kastrůlku přidejte borůvky, cukr a citronovou šťávu a za stálého míchání přiveďte na středně vysokém ohni k varu.
- Vařte asi 10 minut nebo do zhoustnutí.
- Odstraňte ze sporáku a nechte vychladnout, dokud nebudete připraveni k použití.
- Připravte si základ.
- Strany kulaté 20 cm dortové pružinové formy vyložte acetátovou fólií a dno formy vyložte pečícím papírem.
- Oreo sušenky vložte do misky kuchyňského robota a rozdrťte na drobečky.
- Přidejte rozpuštěné máslo a citronovou kůru a důkladně promíchejte.
- Pomocí zadní části lžíce vtlačte směs na dno formy.
- Nechte v chladu, dokud nebude připravena náplň.
- Do žáruvzdorné mísy dejte bílou čokoládu a 4 lžíce smetany a dejte nad hrnec s vroucí vodou.
- Nechte na mírném ohni rozpustit.
- Nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
- Mezitím si rozpusťte želatinu ve studené vodě a nechte asi 5 až 10 minut bobtnat.
- Ve velké misce promíchejte sýr dohladka.
- Přidejte moučkový cukr, citronovou kůru a vanilkový extrakt a promíchejte.
- Vmíchejte rozpuštěnou čokoládu.
- Na mírném ohni rozpusťte želatinu, nalijte na sýrovou směs a promíchejte.
- V jiné misce šlehejte smetanu ke šlehání, dokud se nevytvoří tuhé špičky.
- Šlehačku jemně vmíchejte do směsi bílé čokolády a sýra.
- 1/3 náplně rozetřete na připravený základ.
- Potřete polovinou borůvkového džemu.
- Pomocí špejle, párátka nebo nože vytvořte spirály.
- Jemně potřete další třetinou náplně.
- Přidejte zbylý džem a opět vytvořte spirály.
- Nakonec potřete zbylým krémem a povrch uhlaďte stěrkou.
- Přikryjte a nechte dort chladit alespoň 4-6 hodin nebo lépe přes noc.
- Před podáváním ozdobte čerstvými borůvkami.
- Užijte si to!
Inspirujte se i našimi dalšími jednoduchými recepty na Oreo dort aneb čokoládové sušenky s bílým krémem v ultimátním dezertu!
Tvarohový keto dort s borůvkami
Tento dort má naprosto všechno! Nemusíte ho péct, je bez vajec, bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů, bez cukru a vhodný pro diabetiky. Navíc neuvěřitelně dobře chutná!
Co budete potřebovat
Na základ:
- 85 g lískových ořechů
- 85 g mandlí
- 100 g kokosových plátků
- 2 lžíce kokosového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce kakaa
- 2 lžíce sladidla
Na náplň:
- 100 g lesních borůvek
- 500 g tvarohu
- 4 lžíce sladidla
- 40 g agaru nebo želatiny
- 250 ml smetany ke šlehání
Postup
- Vložte ořechy, kokos, kakao, sladidlo a kokosový olej spolu s citronovou šťávou do kuchyňského robotu.
- Vše důkladně rozmixujte, dokud nezískáte konzistenci podobnou drobence.
- Dortovou formu včetně boků vyložte pečicím papírem.
- Naplňte základ drobenkovou směsí a pomocí špachtle nebo zadní strany sklenice zatlačte, aby drobenka ztuhla a vytvořila dokonalý základ.
- Dejte do lednice, aby základ ještě více ztuhl.
- Borůvky dejte do hrnce a spolu se sladidlem je nechte chvíli vařit, dokud lehce nepopraskají a nepustí tekutinu.
- Ponorným mixérem rozmixujte všechny borůvky do omáčky hladké konzistence.
- Přidejte želatinu, důkladně promíchejte a ujistěte se, že z želatiny nezůstaly ve směsi žádné hrudky.
- Dejte stranou.
- Ušlehejte smetanu do tuha a dejte stranou.
- V další míse ušlehejte tvaroh.
- Přidejte borůvkovou omáčku a prošlehejte.
- Jakmile se vše spojí, přidejte šlehačku a promíchejte.
- Náplň nalijte na korpus a dejte přes noc do lednice.
- Nechte si chutnat!
Ochutnejte i naš další skvělé borůvkové recepty pro každou příležitost. Koláče, kynuté knedlíky i muffiny!
Barevný borůvkový cheesecake
Dekadentní nepečený cheesecake s borůvkami a smetanovým sýrem se snadno připravuje a přitom je tak úžasně bohatý a krémový. Je to skvělý dezert na speciální příležitosti!
Co budete potřebovat
Na základ:
- 6 kupovaných borůvkových muffinů
- 1/3 šálku másla
Na náplň:
- 1,5 kg sýra Philadelphia pokojové teploty
- 1/2 šálku smetany na vaření
- 1 šálek smetany ke šlehání
- 3 šálky moučkového cukru
- 2 lžíce krystalového cukru
- 2 lžíce vanilky
- 500 g čerstvých borůvek plus navíc na ozdobu
- gelové modré potravinářské barvivo (volitelně)
- gelové fialové potravinářské barvivo (volitelně)
Postup
- Dno dortové pružinové formy vyložte pečicím papírem.
- Rozpusťte 1/3 šálku másla v mikrovlnné troubě a dejte stranou.
- Do velké mísy rozdrobte borůvkové muffiny na strouhanku.
- Rozdrobené muffiny přelijte máslem a prsty důkladně promíchejte.
- Muffinovou drobenku natlačte na dno formy prsty nebo špachtlí.
- Dejte do mrazáku.
- Do mixovací nádoby stolního mixéru vložte změkčený sýr a míchejte ho při nízké rychlosti, dokud nebude hladký a krémový.
- Oškrábejte stěny mixovací nádoby.
- Přidejte smetanu na vaření ve třech samostatných přídavcích, mezi každým přídavkem promíchejte.
- Přidejte smetanu ke šlehání ve třech samostatných přídavcích a mezi každým přídavkem promíchejte.
- Vypněte mixér.
- Přidejte vanilku a krystalový cukr a dobře promíchejte.
- Poté přidejte moučkový cukr asi po 1/3 šálku najednou a mezi každým přídavkem promíchejte.
- Oškrábejte stěny mísy a znovu míchejte, dokud není směs hladká a krémová.
- Polovinu směsi nalijte do jiné misky a dejte do lednice.
- 500 g borůvek opláchněte a proberte, abyste odstranili všechny stonky.
- Poté do mixovací nádoby vložte borůvky a rozmixujte.
- Pokud používáte potravinářské barvivo, přidejte 1/2 lžičky modrého barviva a promíchejte.
- Přidejte 1/2 lžičky fialového barviva a promíchejte.
- Barva by měla připomínat modrou barvu na fotografii viz níže.
- Pokud chcete, aby byl jasnější, přidejte více barviva, dokud nezískáte barvu, která se vám líbí.
- Směs nalijte do formy, uhlaďte a vložte zpět do mrazáku na 2 hodiny.
- Když je modrá vrstva ztuhlá, vyjměte misku s bílým krémem z lednice a nalijte ji do formy na modrou vrstvu.
- Rovnoměrně rozetřete a dort vložte zpět do mrazničky na alespoň 4 hodiny, nebo přes noc.
- Když jste připraveni servírovat, odstraňte vnější část pružinové formy.
- Dort ozdobte drobenkou, borůvkovou omáčkou nebo čerstvými borůvkami.
A jak se vám naše dnešní recepty na nepečené borůvkové dorty líbily? Napište nám do komentářů!