Ty nejlahodnější recepty na borůvkové dorty, které nemusíte péct. Snadný a chutný dezert!

Pečení nepatří mezi vaše oblíbené činnosti?

To nevadí!

I tak si můžete připravit naprosto dokonalý dort, na kterém si pochutná celá rodina.

Vyzkoušejte naše recepty na nepečený dort s borůvkami 5x jinak!

Jsou luxusní!

Nepečený dort s borůvkovým želé

Jednoduchý dort, na jehož přípravu vůbec nepotřebujete troubu a přitom chutná naprosto luxusně! Kombinaci sušenkového základu, vynikajícího krému a borůvek si prostě zamilujete!

Co budete potřebovat

Na základ:

  • 80 g plátků mandlí
  • 100 g BeBe sušenek
  • 150 g rozpuštěného másla

Na náplň:

  • 200 g másla pokojové teploty
  • 250 g moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 300 g sýra Philadelphia pokojové teploty
  • 3 plátky želatiny neutrální chuti
  • 450 g borůvek (čerstvých nebo mražených)
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu

Postup

  • Na přípravu základu rozdrťte sušenky na velmi jemnou mouku.
  • Můžete to udělat tak, že je dáte do plastového sáčku a rozdrtíte válečkem nebo je rozmixujte v kuchyňském robotu.
  • Do mísy nasypte sušenkovou mouku, přidejte mandle a rozpuštěné máslo a důkladně promíchejte.
  • Dortovou pružinovou formu o průměru cca 21 cm vyložte acetátovým papírem nebo pečícím papírem jak na základně, tak na bocích.
  • Sušenkovou směs nalijte do formy a pomocí dna sklenice ji vyrovnejte.
  • Dejte do lednice ztuhnout asi na 30 minut.
  • Do mísy stolního mixéru dejte máslo spolu s moučkovým cukrem a mixujte při středně vysoké rychlosti asi 3 minuty, dokud nezískáte bělavý krém.
  • Přidejte sýr a vanilkový extrakt a pokračujte v míchání další 2 minuty.
  • Do formy nalijte krém, povrch vyrovnejte a dejte chladit alespoň na 60 minut.
  • Plátky želatiny namočte ve studené vodě, aby změkly.
  • V hrnci rozehřejte borůvky spolu s citronovou šťávou, kukuřičným škrobem a 5 lžícemi vody.
  • Vařte 2 minuty.
  • Sundejte z plotny, nalijte do misky a když je směs ještě horká, sceďte želé a za stálého míchání přidejte do misky, aby se želé rozpustilo.
  • Nechte směs vychladnout na pokojovou teplotu.
  • Vychlazenou borůvkovou polevu nalijte do formy, vyrovnejte a dort dejte chladit alespoň na 4 hodiny, nejlépe přes noc.
  • Před servírováním ozdobte čerstvými borůvkami.
  • Nechte si chutnat!
Borůvkový dort na dortovém stojanu.
www.caudesucre.com

K perfektnímu dezertu patří i perfektní káva. Podívejte se na naše recenze švýcarských kávovarů Jura, které potěší každého labužníka kávy!

Veganský borůvkovo-čokoládový dort s mátou

Tento nepečený veganský dort je nejen krásný, ale i velmi chutný. Navíc je bezlepkový a jednoduchý na přípravu, takže rozhodně stojí za vyzkoušení!

Co budete potřebovat

Na základ:

  • 120 g mandlí rozemletých v mlýnku na kávu
  • 40 g strouhaného kokosu
  • 2 lžíce rozpuštěného raw kakaového másla nebo kokosového oleje
  • 2,5–3 lžíce javorového sirupu
  • špetka růžové soli

Na čokoládovou vrstvu:

  • 120 g kešu ořechů (namočených na 4-6 hodin a opláchnutých)
  • 120 ml kokosové smetany
  • 3 lžíce rozpuštěného raw kakaového másla
  • 3 – 4 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce + 2 lžičky kakaového prášku
  • 1/8 lžičky růžové soli

Na mátovou vrstvu:

  • 120 g kešu ořechů (namočených na 4-6 hodin a opláchnutých)
  • 120 ml kokosové smetany
  • 3 lžíce rozpuštěného raw kakaového másla
  • 3 – 4 lžíce javorového sirupu
  • 5 kapek mátového extraktu
  • 3/8 lžičky modré spiruliny
  • špetka růžové soli

Na borůvkovou vrstvu:

  • 120 g kešu ořechů (namočených 4-6 hodin a opláchnutých)
  • 100 g borůvek
  • 3 lžíce rozpuštěného raw kakaového másla
  • 3 – 4 lžíce javorového sirupu
  • 3 – 4 lžíce citronové šťávy
  • 1/4 lžičky citronové kůry
  • špetka růžové soli

Postup

  • Do velké mísy dejte rozemleté mandle, strouhaný kokos a sůl.
  • Dobře promíchejte.
  • Přidejte kakaové máslo a javorový sirup.
  • Dobře promíchejte.
  • Směs vtlačte do základny 16 cm silikonové formy.
  • Do vysokorychlostního mixéru dejte všechny ingredience na čokoládovou vrstvu a dobře rozmixujte, dokud nebude směs hladká.
  • Pokud potřebujete, přidejte více sladidla.
  • Náplň navrstvěte na základ.
  • Dejte do mrazáku, dokud čokoládová vrstva neztuhne.
  • Opakujte stejný postup pro mátovou vrstvu.
  • Opět dejte do mrazáku a nechte ztuhnout.
  • Stejný postup opakujte u borůvkové vrstvy.
  • Dejte do mrazáku přes noc.
  • Vyndejte z formy a ozdobte čerstvými borůvkami.
  • Dobrou chuť!
Dort s čokoládou, borůvkami a mátou na dortovém stojanu.
www.bestofvegan.com

Borůvky, malé bobule, které v sobě ukrývají řadu benefitů pro naše tělo. Co obsahují? Kde všude a v čem je můžete použít? Chrání nás před civilizačními chorobami? To vše a mnohem více se dozvíte v našem obsáhlém článku o borůvkách


Nepečený Oreo cheesecake s borůvkovým džem a krémem z bílé čokolády

Tak tohle je jeden z nejlepších letních dezertů, který si můžete připravit! Je neuvěřitelně osvěžující a textura je velmi dobře vyvážená. Krémová náplň, křupavý základ a sladké čerstvé borůvky vytváří dohromady naprostou dokonalou kombinaci.

Co budete potřebovat

Na borůvkový džem:

  • 300 g borůvek
  • 50 g cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy

Na základ:

  • 200 g oreo sušenek
  • 60 g másla, rozpuštěného
  • kůra z 1 citronu

Na náplň:

  • 200 g bílé čokolády, nalámané na malé kousky
  • 60 ml smetany ke šlehání
  • 550 g sýra Philadelphia pokojové teploty
  • 30 g moučkového cukru
  • kůra ze 2 citronů
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 240 ml smetany ke šlehání, vychlazené
  • 1/2 lžičky želatiny v prášku
  • 2 lžíce studené vody

Na ozdobení:

  • čerstvé borůvky (volitelně)

Postup

  • Do menšího kastrůlku přidejte borůvky, cukr a citronovou šťávu a za stálého míchání přiveďte na středně vysokém ohni k varu.
  • Vařte asi 10 minut nebo do zhoustnutí.
  • Odstraňte ze sporáku a nechte vychladnout, dokud nebudete připraveni k použití.
  • Připravte si základ.
  • Strany kulaté 20 cm dortové pružinové formy vyložte acetátovou fólií a dno formy vyložte pečícím papírem.
  • Oreo sušenky vložte do misky kuchyňského robota a rozdrťte na drobečky.
  • Přidejte rozpuštěné máslo a citronovou kůru a důkladně promíchejte.
  • Pomocí zadní části lžíce vtlačte směs na dno formy.
  • Nechte v chladu, dokud nebude připravena náplň.
  • Do žáruvzdorné mísy dejte bílou čokoládu a 4 lžíce smetany a dejte nad hrnec s vroucí vodou.
  • Nechte na mírném ohni rozpustit.
  • Nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
  • Mezitím si rozpusťte želatinu ve studené vodě a nechte asi 5 až 10 minut bobtnat.
  • Ve velké misce promíchejte sýr dohladka.
  • Přidejte moučkový cukr, citronovou kůru a vanilkový extrakt a promíchejte.
  • Vmíchejte rozpuštěnou čokoládu.
  • Na mírném ohni rozpusťte želatinu, nalijte na sýrovou směs a promíchejte.
  • V jiné misce šlehejte smetanu ke šlehání, dokud se nevytvoří tuhé špičky.
  • Šlehačku jemně vmíchejte do směsi bílé čokolády a sýra.
  • 1/3 náplně rozetřete na připravený základ.
  • Potřete polovinou borůvkového džemu.
  • Pomocí špejle, párátka nebo nože vytvořte spirály.
  • Jemně potřete další třetinou náplně.
  • Přidejte zbylý džem a opět vytvořte spirály.
  • Nakonec potřete zbylým krémem a povrch uhlaďte stěrkou.
  • Přikryjte a nechte dort chladit alespoň 4-6 hodin nebo lépe přes noc.
  • Před podáváním ozdobte čerstvými borůvkami.
  • Užijte si to!
Kus borůvkového dortu na talířku s vidličkou.
www.homecookingadventure.com

Inspirujte se i našimi dalšími jednoduchými recepty na Oreo dort aneb čokoládové sušenky s bílým krémem v ultimátním dezertu!

Tvarohový keto dort s borůvkami

Tento dort má naprosto všechno! Nemusíte ho péct, je bez vajec, bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů, bez cukru a vhodný pro diabetiky. Navíc neuvěřitelně dobře chutná!

Co budete potřebovat

Na základ:

  • 85 g lískových ořechů
  • 85 g mandlí
  • 100 g kokosových plátků
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce kakaa
  • 2 lžíce sladidla

Na náplň:

  • 100 g lesních borůvek
  • 500 g tvarohu
  • 4 lžíce sladidla
  • 40 g agaru nebo želatiny
  • 250 ml smetany ke šlehání

Postup

  • Vložte ořechy, kokos, kakao, sladidlo a kokosový olej spolu s citronovou šťávou do kuchyňského robotu.
  • Vše důkladně rozmixujte, dokud nezískáte konzistenci podobnou drobence.
  • Dortovou formu včetně boků vyložte pečicím papírem.
  • Naplňte základ drobenkovou směsí a pomocí špachtle nebo zadní strany sklenice zatlačte, aby drobenka ztuhla a vytvořila dokonalý základ.
  • Dejte do lednice, aby základ ještě více ztuhl.
  • Borůvky dejte do hrnce a spolu se sladidlem je nechte chvíli vařit, dokud lehce nepopraskají a nepustí tekutinu.
  • Ponorným mixérem rozmixujte všechny borůvky do omáčky hladké konzistence.
  • Přidejte želatinu, důkladně promíchejte a ujistěte se, že z želatiny nezůstaly ve směsi žádné hrudky.
  • Dejte stranou.
  • Ušlehejte smetanu do tuha a dejte stranou.
  • V další míse ušlehejte tvaroh.
  • Přidejte borůvkovou omáčku a prošlehejte.
  • Jakmile se vše spojí, přidejte šlehačku a promíchejte.
  • Náplň nalijte na korpus a dejte přes noc do lednice.
  • Nechte si chutnat!
Nízkosacharidové borůvkový dort.
www.lowcarb-nocarb.com

Ochutnejte i naš další skvělé borůvkové recepty pro každou příležitost. Koláče, kynuté knedlíky i muffiny!

Barevný borůvkový cheesecake

Dekadentní nepečený cheesecake s borůvkami a smetanovým sýrem se snadno připravuje a přitom je tak úžasně bohatý a krémový. Je to skvělý dezert na speciální příležitosti!

Co budete potřebovat

Na základ:

  • 6 kupovaných borůvkových muffinů
  • 1/3 šálku másla

Na náplň:

  • 1,5 kg sýra Philadelphia pokojové teploty
  • 1/2 šálku smetany na vaření
  • 1 šálek smetany ke šlehání
  • 3 šálky moučkového cukru
  • 2 lžíce krystalového cukru
  • 2 lžíce vanilky
  • 500 g čerstvých borůvek plus navíc na ozdobu
  • gelové modré potravinářské barvivo (volitelně)
  • gelové fialové potravinářské barvivo (volitelně)

Postup

  • Dno dortové pružinové formy vyložte pečicím papírem.
  • Rozpusťte 1/3 šálku másla v mikrovlnné troubě a dejte stranou.
  • Do velké mísy rozdrobte borůvkové muffiny na strouhanku.
  • Rozdrobené muffiny přelijte máslem a prsty důkladně promíchejte.
  • Muffinovou drobenku natlačte na dno formy prsty nebo špachtlí.
  • Dejte do mrazáku.
  • Do mixovací nádoby stolního mixéru vložte změkčený sýr a míchejte ho při nízké rychlosti, dokud nebude hladký a krémový.
  • Oškrábejte stěny mixovací nádoby.
  • Přidejte smetanu na vaření ve třech samostatných přídavcích, mezi každým přídavkem promíchejte.
  • Přidejte smetanu ke šlehání ve třech samostatných přídavcích a mezi každým přídavkem promíchejte.
  • Vypněte mixér.
  • Přidejte vanilku a krystalový cukr a dobře promíchejte.
  • Poté přidejte moučkový cukr asi po 1/3 šálku najednou a mezi každým přídavkem promíchejte.
  • Oškrábejte stěny mísy a znovu míchejte, dokud není směs hladká a krémová.
  • Polovinu směsi nalijte do jiné misky a dejte do lednice.
  • 500 g borůvek opláchněte a proberte, abyste odstranili všechny stonky.
  • Poté do mixovací nádoby vložte borůvky a rozmixujte.
  • Pokud používáte potravinářské barvivo, přidejte 1/2 lžičky modrého barviva a promíchejte.
  • Přidejte 1/2 lžičky fialového barviva a promíchejte.
  • Barva by měla připomínat modrou barvu na fotografii viz níže.
  • Pokud chcete, aby byl jasnější, přidejte více barviva, dokud nezískáte barvu, která se vám líbí.
  • Směs nalijte do formy, uhlaďte a vložte zpět do mrazáku na 2 hodiny.
  • Když je modrá vrstva ztuhlá, vyjměte misku s bílým krémem z lednice a nalijte ji do formy na modrou vrstvu.
  • Rovnoměrně rozetřete a dort vložte zpět do mrazničky na alespoň 4 hodiny, nebo přes noc.
  • Když jste připraveni servírovat, odstraňte vnější část pružinové formy.
  • Dort ozdobte drobenkou, borůvkovou omáčkou nebo čerstvými borůvkami.
Cheesecake s borůvkami a smetanovým sýrem, za kterým jsou borůvkové muffiny.
www.upstateramblings.com

A jak se vám naše dnešní recepty na nepečené borůvkové dorty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X