Všichni si asi rádi zamlsáme, ale ne každému se chce péct náročné dezerty.
Proto jsme si pro vás připravili jednoduché recepty na nepečené dorty s jahodami v 5 lahodných variantách.
Vyzkoušejte tiramisu, cheesecake i výborný dort s pudinkem.
Užijte si to!
Nepečený smetanový dort s jahodami
Oblíbený jednoduchý dort z tvarohu, zakysané smetany, piškotů a jahod, na který nepotřebujete zapínat troubu. Stačí jednoduše vše navrstvit na sebe, dát do lednice a máte hotovo. Není to super?
Co budete potřebovat
- 500 ml zakysané smetany
- 500 g tvarohu
- 1 vanilkový cukr
- 2 – 3 lžíce moučkového cukru
- 1 velké balení kulatých piškotů
- 400 g jahod (plus pár na ozdobu)
Postup
- Zakysanou smetanu smíchejte s tvarohem a cukrem.
- Jahody očistěte a nakrájejt.
- Na dno 24 cm dortové formy rozložte piškoty.
- Rozetřeme na piškoty třetinu krému a na to dejte polovinu jahod.
- Znovu nandejte vrstvu piškotů, krému a jahod.
- Nakonec dejte poslední vrstvu piškotů a krém a dort odložte do chladničky alespoň na 4 hodiny, klidně do druhého dne.
- Před podáváním ozdobte nakrájenými jahodami.
- Užijte si to!

Tento dort si můžete dopřát třeba k odpolední kávě. Možná využijete i naše recenze kapslových kávovarů, kde vám poradíme s výběrem toho nejlepšího!
Dort s pudinkem, čerstvými jahodami a dortovou polevou
Tento nepečený jahodový dort je jednoduchý na přípravu a chuťově opravdu lahodný. Skládá se ze sušenkového základu, pudinku, čerstvých jahod a dortové polevy a potřebuje několik hodin na vychladnutí v lednici.
Co budete potřebovat
Na sušenkový základ:
- 200 g BeBe sušenek
- 100 g másla
Na náplň:
- 350 ml mléka
- 70 g cukru
- vanilkový extrakt, dle chuti
- 1 balíček vanilkového pudinku
- 250 g créme fraîche
- 1 lžička limetkové kůry
- 500 g jahod
- 1 balíček červené dortové polevy
- bílá čokoláda, na ozdobu
Postup
- Máslové sušenky rozdrťte v kuchyňském robotu.
- V hrnci rozehřejte máslo.
- Přidejte rozdrcené sušenky.
- Vše spolu dobře promíchejte.
- Dortovou formu vyložte pečicím papírem.
- Rovnoměrně do ní rozprostřete sušenkovou směs a polévkovou lžící jí dobře přitlačte ke dnu.
- Formu dejte do lednice.
- O něco méně než polovinu mléka smíchejte s cukrem, vanilkovým extraktem a pudinkem.
- V hrnci přiveďte k varu zbylé mléko.
- Hrnec odstavte ze sporáku a vmíchejte pudink.
- Hrnec postavte na sporák a na středním plameni za stálého míchání přiveďte pudink k varu.
- Vanilkový pudink nechte mírně vychladnout.
- Vmíchejte crème fraîche a limetkovou kůru.
- Jahody omyjte, očistěte a odstraňte zelené části.
- Pudink rozetřete na vychladlý sušenkový základ.
- Jahody rozpůlte nebo rozčtvrťte a naaranžujeme na pudink.
- Červenou polevu připravte dle návodu na obalu a natřeme ji na jahody.
- Jahodový dort dejte vychladit do lednice alespoň na 3 hodiny, nejlépe přes noc.
- Ozdobte kousky bílé čokolády.

Vyzkoušejte i naše další jahodové recepty! Je libo knedlíky, koláče, buchty nebo sirup? U nás si vybere každý.
Objevte podobné tipy
Nepečený cheesecake s jahodami
Jednoduchý na přípravu, slaný, sladký a nepečený. Takový je tento dezert, který zpestří váš den! Navíc ho máte hotový za pouhých 15 minut. Tak si ho s námi pojďte připravit!
Co budete potřebovat
Na korpus:
- 1 a ½ šálku solených preclíků
- ½ šálku rozpuštěného másla
- 1/3 šálku třtinového cukru
Na náplň:
- 500 g mascarpone
- 1/4 šálku medu, javorového sirupu nebo datlového sirupu
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička nastrouhané citronové kůry
- 2 lžičky vanilkového extraktu nebo pasty
- 500 g čerstvých jahod na ozdobu
Postup
- Do mísy kuchyňského robota přidejte preclíky a pulzujte, dokud se nezačnou tvořit malé drobky.
- Přidejte cukr a rozpuštěné máslo a ještě trochu promixujte, dokud se vše nesmíchá.
- Přeneste směs do dortové formy a pořádně ji přitlačte ke dnu a na strany.
- Dejte formu do mrazáku a nechte ji tam, dokud korpus neztuhne, asi 1 hodinu.
- K přípravě náplně smíchejte v malé misce mascarpone, med nebo sirup, citronovou šťávu a vanilku do hladka.
- Směs rovnoměrně rozprostřete na vychlazený korpus a dejte na 1 hodinu do lednice.
- Ozdobte cheesecake jahodami a servírujte.

Jahodové tiramisu
Tohle tiramisu je naprosto luxusní! Vrstvy cukrářských piškotů, šlehačky, smetanové směsi a čerstvých jahod dohromady vytváří ten nejdokonalejší dezert, jaký si umíte představit.
Co budete potřebovat
Na jahody:
- 470 g čerstvých jahod, zbavených stopek a nakrájených na plátky
- 3 lžíce cukru
- 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
Na náplň:
- 230 g smetanového sýra, změklého na pokojovou teplotu
- ½ šálku prosátého moučkového cukru
- 2 lžičky jahodového džemu, rozpuštěného
- 1 balení cukrářských piškotů lady fingers
- ¼ šálku pomerančové šťávy
Na ozdobu:
- 450 g šlehačky
- 2 lžičky jahodového extraktu
- čerstvé nakrájené jahody na ozdobu
Postup
- Do velké mísy přidejte nakrájené jahody, krystalový cukr a citronovou šťávu.
- Jemně promíchejte a dejte stranou.
- Ve velké míse smíchejte smetanový sýr, moučkový cukr a rozpuštěný jahodový džem.
- Šlehejte elektrickým šlehačem na střední rychlost, dokud se vše nespojí a nebudete mít hladkou směs.
- Vmíchejte jeden šálek našlehané šlehačky.
- Dejte stranou.
- Dejte piškoty do malé misky a pokapejte pomerančovou šťávou.
- V jiné míse prošlehejte zbytek našlehané šlehačky s jahodovým extraktem.
- Dejte stranou.
- Polovinu smetanové směsi rozetřete na dno zapékací misky 23 x 23 cm.
- Pokračujte rovnoměrnou vrstvou piškotů.
- Poté na piškoty nandejte polovinu jahod (s trochou šťávy).
- Na jahodovou vrstvu rovnoměrně rozetřete zbytek smetanové směsi.
- Na vrstvu smetanové směsi nandejte polovinu šlehačky s jahodovou příchutí.
- Rovnoměrně navrstvěte zbytek piškotů a poté pokračujte se zbytkem jahod se šťávou.
- Vše završte zbytkem jahodové šlehačky.
- Zakryjte potravinářskou fóliíí a dejte chladit přes noc nebo alespoň na 6 hodin.
- Až budete připraveni k podávání, ozdobte čerstvými nakrájenými jahodami.

Pokud vám dezert chutnal, pak vás jistě potěší i naše další recepty na tiramisu, podle kterých připravíte jak tradiční provedení, tak i jeho oblíbené obměny.
Nepečený jogurtovo-jahodový dort
Mlsat se dá i zdravě a tento recept je toho důkazem. Nejen že je zdravý, ale je i chutný, jemný, nadýchaný a krásně osvěžující. Ideální do horkých letních dní!
Co budete potřebovat
Na základ:
- 350 g ovesných vloček
- 2 lžíce kokosového oleje
- 3 lžíce medu
- špetka skořice
Na jogurtovou vrstvu:
- 500 g řeckého jogurtu
- 1/2 šálku kokosového cukru
- 3 lžíce 100% želatiny
- 3 lžíce vody
Na jahodovou vrstvu:
- 500 g jahod (plus nějaké na ozdobu)
- 200 g řeckého jogurtu
- 5 lžic kokosového cukru
- 3 lžíce 100% želatiny
- 3 lžíce vody
- 2 lžíce citronové šťávy
Postup
- Ovesné vločky rozmixujte na jemnou konzistenci.
- V míse smíchejte ovesnou mouku s medem, rozpuštěným kokosovým olejem a skořicí.
- Těsto by mělo být hodně husté a trochu lepivé.
- Připravte si formu na dort (asi 20 cm v průměru).
- Rukou nebo stěrkou přitlačte ovesné těsto na dno formy a vyrovnejte ho.
- V menším hrnci smíchejte 6 lžic želatiny s 6 lžícemi vlažné vody.
- Směs zahřejte na mírném ohni a stáhněte ji z ohně, jakmile se všechna želatina rozpustí ve vodě.
- V misce smíchejte řecký jogurt, kokosový cukr (nebo jiné sladidlo) a polovinu rozpuštěné želatiny.
- Jogurtovou náplň důkladně prošlehejte a když už v ní nejsou žádné hrudky, nalijte ji na připravený dortový základ.
- Dortovou formu dejte na pár minut do lednice.
- Mezitím omyjte a očistěte jahody a rozmixujte je v mixéru s 200 g řeckého jogurtu, kokosovým cukrem, citronovou šťávou a zbytkem rozpuštěné želatiny do hladka.
- Když je jogurtová vrstva navrchu již pevná, jemně ji zalijte jahodovým krémem.
- Dort dejte ztuhnout do lednice alespoň na 4 hodiny.
- Nakonec můžete dort ozdobit čerstvými jahodami, lístky máty a nakrájet.

Červené jahody ve tvaru srdce a posyté malými semínky jsou jedním z nejoblíbenějších druhů ovoce na světě. Chcete vědět, jak si je můžete vypěstovat? Jaké jsou jejich zdravotní benefity? A jak je můžete využít v kuchyni? To vše a mnohem více se dozvíte v našem rozsáhlém článku o jahodách!
A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!