Osvěžující recepty na nepečený jahodový dort nejen do horkých letních dní. Inspirujte se!

Všichni si asi rádi zamlsáme, ale ne každému se chce péct náročné dezerty.

Proto jsme si pro vás připravili jednoduché recepty na nepečené dorty s jahodami v 5 lahodných variantách.

Vyzkoušejte tiramisu, cheesecake i výborný dort s pudinkem.

Užijte si to!

Nepečený smetanový dort s jahodami

Oblíbený jednoduchý dort z tvarohu, zakysané smetany, piškotů a jahod, na který nepotřebujete zapínat troubu. Stačí jednoduše vše navrstvit na sebe, dát do lednice a máte hotovo. Není to super?

Co budete potřebovat

  • 500 ml zakysané smetany
  • 500 g tvarohu
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 – 3 lžíce moučkového cukru
  • 1 velké balení kulatých piškotů
  • 400 g jahod (plus pár na ozdobu)

Postup

  • Zakysanou smetanu smíchejte s tvarohem a cukrem.
  • Jahody očistěte a nakrájejt.
  • Na dno 24 cm dortové formy rozložte piškoty.
  • Rozetřeme na piškoty třetinu krému a na to dejte polovinu jahod.
  • Znovu nandejte vrstvu piškotů, krému a jahod.
  • Nakonec dejte poslední vrstvu piškotů a krém a dort odložte do chladničky alespoň na 4 hodiny, klidně do druhého dne.
  • Před podáváním ozdobte nakrájenými jahodami.
  • Užijte si to!
Dort z tvarohu, zakysané smetany, piškotů a jahod.
www.zosrdcadohrnca.sk

Tento dort si můžete dopřát třeba k odpolední kávě. Možná využijete i naše recenze kapslových kávovarů, kde vám poradíme s výběrem toho nejlepšího!

Dort s pudinkem, čerstvými jahodami a dortovou polevou

Tento nepečený jahodový dort je jednoduchý na přípravu a chuťově opravdu lahodný. Skládá se ze sušenkového základu, pudinku, čerstvých jahod a dortové polevy a potřebuje několik hodin na vychladnutí v lednici.

Co budete potřebovat

Na sušenkový základ:

  • 200 g BeBe sušenek
  • 100 g másla

Na náplň:

  • 350 ml mléka
  • 70 g cukru
  • vanilkový extrakt, dle chuti
  • 1 balíček vanilkového pudinku
  • 250 g créme fraîche
  • 1 lžička limetkové kůry
  • 500 g jahod
  • 1 balíček červené dortové polevy
  • bílá čokoláda, na ozdobu

Postup

  • Máslové sušenky rozdrťte v kuchyňském robotu.
  • V hrnci rozehřejte máslo.
  • Přidejte rozdrcené sušenky.
  • Vše spolu dobře promíchejte.
  • Dortovou formu vyložte pečicím papírem.
  • Rovnoměrně do ní rozprostřete sušenkovou směs a polévkovou lžící jí dobře přitlačte ke dnu.
  • Formu dejte do lednice.
  • O něco méně než polovinu mléka smíchejte s cukrem, vanilkovým extraktem a pudinkem.
  • V hrnci přiveďte k varu zbylé mléko.
  • Hrnec odstavte ze sporáku a vmíchejte pudink.
  • Hrnec postavte na sporák a na středním plameni za stálého míchání přiveďte pudink k varu.
  • Vanilkový pudink nechte mírně vychladnout.
  • Vmíchejte crème fraîche a limetkovou kůru.
  • Jahody omyjte, očistěte a odstraňte zelené části.
  • Pudink rozetřete na vychladlý sušenkový základ.
  • Jahody rozpůlte nebo rozčtvrťte a naaranžujeme na pudink.
  • Červenou polevu připravte dle návodu na obalu a natřeme ji na jahody.
  • Jahodový dort dejte vychladit do lednice alespoň na 3 hodiny, nejlépe přes noc.
  • Ozdobte kousky bílé čokolády.
Jahodový dort s pudinkem na tácu.
www.yummytemple.com

Vyzkoušejte i naše další jahodové recepty! Je libo knedlíky, koláče, buchty nebo sirup? U nás si vybere každý.


Nepečený cheesecake s jahodami

Jednoduchý na přípravu, slaný, sladký a nepečený. Takový je tento dezert, který zpestří váš den! Navíc ho máte hotový za pouhých 15 minut. Tak si ho s námi pojďte připravit!

Co budete potřebovat

Na korpus:

  • 1 a ½ šálku solených preclíků
  • ½ šálku rozpuštěného másla
  • 1/3 šálku třtinového cukru

Na náplň:

  • 500 g mascarpone
  • 1/4 šálku medu, javorového sirupu nebo datlového sirupu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička nastrouhané citronové kůry
  • 2 lžičky vanilkového extraktu nebo pasty
  • 500 g čerstvých jahod na ozdobu

Postup

  • Do mísy kuchyňského robota přidejte preclíky a pulzujte, dokud se nezačnou tvořit malé drobky.
  • Přidejte cukr a rozpuštěné máslo a ještě trochu promixujte, dokud se vše nesmíchá.
  • Přeneste směs do dortové formy a pořádně ji přitlačte ke dnu a na strany.
  • Dejte formu do mrazáku a nechte ji tam, dokud korpus neztuhne, asi 1 hodinu.
  • K přípravě náplně smíchejte v malé misce mascarpone, med nebo sirup, citronovou šťávu a vanilku do hladka.
  • Směs rovnoměrně rozprostřete na vychlazený korpus a dejte na 1 hodinu do lednice.
  • Ozdobte cheesecake jahodami a servírujte.
Cheesecake ve formě ozdobený jahodami.
www.wavesinthekitchen.com

Jahodové tiramisu

Tohle tiramisu je naprosto luxusní! Vrstvy cukrářských piškotů, šlehačky, smetanové směsi a čerstvých jahod dohromady vytváří ten nejdokonalejší dezert, jaký si umíte představit.

Co budete potřebovat

Na jahody:

  • 470 g čerstvých jahod, zbavených stopek a nakrájených na plátky
  • 3 lžíce cukru
  • 1 lžíce čerstvé citronové šťávy

Na náplň:

  • 230 g smetanového sýra, změklého na pokojovou teplotu
  • ½ šálku prosátého moučkového cukru
  • 2 lžičky jahodového džemu, rozpuštěného
  • 1 balení cukrářských piškotů lady fingers
  • ¼ šálku pomerančové šťávy

Na ozdobu:

  • 450 g šlehačky
  • 2 lžičky jahodového extraktu
  • čerstvé nakrájené jahody na ozdobu

Postup

  • Do velké mísy přidejte nakrájené jahody, krystalový cukr a citronovou šťávu.
  • Jemně promíchejte a dejte stranou.
  • Ve velké míse smíchejte smetanový sýr, moučkový cukr a rozpuštěný jahodový džem.
  • Šlehejte elektrickým šlehačem na střední rychlost, dokud se vše nespojí a nebudete mít hladkou směs.
  • Vmíchejte jeden šálek našlehané šlehačky.
  • Dejte stranou.
  • Dejte piškoty do malé misky a pokapejte pomerančovou šťávou.
  • V jiné míse prošlehejte zbytek našlehané šlehačky s jahodovým extraktem.
  • Dejte stranou.
  • Polovinu smetanové směsi rozetřete na dno zapékací misky 23 x 23 cm.
  • Pokračujte rovnoměrnou vrstvou piškotů.
  • Poté na piškoty nandejte polovinu jahod (s trochou šťávy).
  • Na jahodovou vrstvu rovnoměrně rozetřete zbytek smetanové směsi.
  • Na vrstvu smetanové směsi nandejte polovinu šlehačky s jahodovou příchutí.
  • Rovnoměrně navrstvěte zbytek piškotů a poté pokračujte se zbytkem jahod se šťávou.
  • Vše završte zbytkem jahodové šlehačky.
  • Zakryjte potravinářskou fóliíí a dejte chladit přes noc nebo alespoň na 6 hodin.
  • Až budete připraveni k podávání, ozdobte čerstvými nakrájenými jahodami.
Tiramisu se šlehačkou a čerstvými jahodami na talířku.
www.thecountrycook.net

Pokud vám dezert chutnal, pak vás jistě potěší i naše další recepty na tiramisu, podle kterých připravíte jak tradiční provedení, tak i jeho oblíbené obměny.

Nepečený jogurtovo-jahodový dort

Mlsat se dá i zdravě a tento recept je toho důkazem. Nejen že je zdravý, ale je i chutný, jemný, nadýchaný a krásně osvěžující. Ideální do horkých letních dní!

Co budete potřebovat

Na základ:   

  • 350 g ovesných vloček   
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 3 lžíce medu
  • špetka skořice

Na jogurtovou vrstvu:

  • 500 g řeckého jogurtu
  • 1/2 šálku kokosového cukru     
  • 3 lžíce 100% želatiny
  • 3 lžíce vody

Na jahodovou vrstvu:

  • 500 g jahod (plus nějaké na ozdobu)
  • 200 g řeckého jogurtu
  • 5 lžic kokosového cukru
  • 3 lžíce 100% želatiny
  • 3 lžíce vody
  • 2 lžíce citronové šťávy

Postup

  • Ovesné vločky rozmixujte na jemnou konzistenci.
  • V míse smíchejte ovesnou mouku s medem, rozpuštěným kokosovým olejem a skořicí.
  • Těsto by mělo být hodně husté a trochu lepivé.
  • Připravte si formu na dort (asi 20 cm v průměru).
  • Rukou nebo stěrkou přitlačte ovesné těsto na dno formy a vyrovnejte ho.
  • V menším hrnci smíchejte 6 lžic želatiny s 6 lžícemi vlažné vody.
  • Směs zahřejte na mírném ohni a stáhněte ji z ohně, jakmile se všechna želatina rozpustí ve vodě.
  • V misce smíchejte řecký jogurt, kokosový cukr (nebo jiné sladidlo) a polovinu rozpuštěné želatiny.
  • Jogurtovou náplň důkladně prošlehejte a když už v ní nejsou žádné hrudky, nalijte ji na připravený dortový základ.
  • Dortovou formu dejte na pár minut do lednice.
  • Mezitím omyjte a očistěte jahody a rozmixujte je v mixéru s 200 g řeckého jogurtu, kokosovým cukrem, citronovou šťávou a zbytkem rozpuštěné želatiny do hladka.
  • Když je jogurtová vrstva navrchu již pevná, jemně ji zalijte jahodovým krémem.
  • Dort dejte ztuhnout do lednice alespoň na 4 hodiny.
  • Nakonec můžete dort ozdobit čerstvými jahodami, lístky máty a nakrájet.
Jogurtový dort s jahodami, ozdobený mátou.
www.fitfoodwizard.com

Červené jahody ve tvaru srdce a posyté malými semínky jsou jedním z nejoblíbenějších druhů ovoce na světě. Chcete vědět, jak si je můžete vypěstovat? Jaké jsou jejich zdravotní benefity? A jak je můžete využít v kuchyni? To vše a mnohem více se dozvíte v našem rozsáhlém článku o jahodách!

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X