Výborné recepty na ty nejlepší francouzské dorty z Paříže. Vyzkoušejte je s námi

Nejlepší recepty na pařížský dort najdete právě tady.

Pokud hledáte ideální sladkou tečku po vydatném obědu nebo jen něco na zub pro narozeninovou oslavu, toto jsou recepty přímo pro vás.

Čokoláda a kakao jsou zde v hlavní roli a tu plní naprosto perfektně.

Dobrou chuť!

Jednoduchý pařížský čokoládový dort

Začneme snadným a rychlým dortíkem. Jeho chuť ještě více vyšperkujete, když použijete kvalitní čokoládu, nejlépe, pokud bude mít obsah kakaa vyšší než 55 % procent.

Co budeme potřebovat

  1. 125 g čokolády na vaření
  2. 2 lžíce hladké mouky
  3. 3 lžíce mléka
  4. 125 g másla
  5. 125 g cukru krystal
  6. 2 bílky
  7. 2 žloutky
  8. Špetka soli

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů
  2. Máslem si vymažeme formu na dort
  3. Na vodní lázni ve větším hrnci si rozpusíme čokoládu s mlékem
  4. Poté přidáme máslo a za stálého míchání, necháme čokoládu rozpustit
  5. Hrnec sundáme ze sporáku, přimícháme cukr a žloutky
  6. Promícháme, aby se vše spojilo a pak prosejeme mouku
  7. Ve vedlejší míse si rozšleháme bílky se solí
  8. Sníh opatrně zapracujeme do čokoládové směsi a dobře promícháme
  9. Čokoládové těsto vylijeme do připravené formy a dáme do trouby
  10. Dort pečeme po dobu 30 -35 minut
Lahodný čokoládový dort.
Zdroj: theviewfromgreatisland.com

Pravý pařížský dort

Čokoláda kam se jen podíváte. Čokoládový korpus, čokoládový krém a čokoládová poleva, dělá z tohoto dortu naprostou čokoládovou bombu. Přesně tak jak to Francouzi ve své kuchyni umí.

Co budeme potřebovat

Na těsto

  1. 110 g mandlové mouky
  2. 90 g cukru kdystal
  3. 30 g hladké mouky
  4. 3 vejce
  5. Žloutek
  6. Bílek
  7. 50 g moučkového cukru
  8. 2 lžíce másla (rozpuštěného)

Na sirup

  1. Lžíce instantní kávy
  2. 5 lžic teplé vody
  3. 50 g cukru krupice
  4. 3 lžíce brandy nebo koňaku

Na krém

  1. Lžíce instantní kávy
  2. 125 ml vody
  3. 150 g cukru krupice
  4. 4 žloutky
  5. 230 g másla (změklého)

Čokoládová poleva

  1. 125 g másla
  2. 200 g čokolády na vaření

Na ozdobu

  1. 280 g čokoládových chipsů (nebo nakrájená čokoláda)
  2. 110 ml javorového sirupu

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů
  2. Vymažeme si dortovou formu a její dno vyložíme papírem na pečení
  3. Ve větší míse spolu smícháme mandlovou mouku, cukr krystal, hladkou mouku, všechna vejce, žloutek a mixujeme, dokud se vše spolu nespojí
  4. Ve vedlejší míse si vyšleháme bílky s moučkovým cukrem do hustého sněhu
  5. Sníh vmícháme do mandlového těsta
  6. Přidáme rozpuštěné máslo a opět promícháme
  7. Jednolité těsto přelijeme do připravené, vymazané formy a pomocí stěrky ho ve formě rozprostřeme
  8. Korpus pečeme 5 – 7 minut a poté ho vyndáme z trouby
  9. Korpus vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout
  10. Na kávový sirup smícháme instantní kávu s polévkovou lžící vody
  11. Kávu mícháme dokud se nerozpustí
  12. Zbylou vodu nalijeme do hrnce, přidáme cukr a přivedeme k varu
  13. Směs mícháme, dokud se cukr nerozpustí
  14. Poté směs sundáme z plotny, vmícháme rozpuštěnou kávu a přidáme alkohol
  15. Necháme vychladnout
  16. Na krém smícháme instantní kávu, lžíci vody a mícháme dokud se káva nerozpustí
  17. V hrnci si opět zahřejeme zbytek vody a rozpustíme v ní cukr
  18. Vodu s cukrem přivedeme k varu, aby se začaly vytvářet krystalky
  19. Poté hned odstraníme z tepla
  20. Ve vedlejší míse si vyšleháme žloutky, přidáme sirup a pomalu mixujeme
  21. Přidáme kávovou směs a šleháme na vysokou rychlost
  22. Krém může být více tekutý, to je v pořádku
  23. Když je krém vychladlý, přidáme kousky másla a šleháme na vysokou rychlost
  24. Vytvoří se nám hustý máslový krém
  25. Na čokoládovou polevu si na vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem
  26. Směs promícháme dohladka, poté čokoládu odstavíme a necháme zchladnout
  27. Na sestavení dortu si korpus rozřízneme na tři stejně velké části
  28. Základní korpus potřeme kávovým sirupem, poté namažeme pařížským krémem
  29. Položíme druhý korpus, ten potřeme kávovým sirupem a pomažeme čokoládovou polevou
  30. Navrch umístíme poslední korpus a ten potřeme kávovým sirupem
  31. Vršek dortu a jeho okraje potřeme zbylou pařížskou šlehačkou
  32. Dort dáme odpočinout do ledničky na 30 minut
  33. Zbývající čokoládu rozpustíme na vodní lázni, přidáme javorový sirup a smícháme
  34. Čokoládovou směsí dort polijeme

Abyste si nemuseli kupovat celé balení mandlové mouky, kupte si v obchodě pouze namleté mandle.

Dvoupatrový čokoládový krém, plný kakaové šlehačky a politý čokoládou.
Zdroj: bakeandtell.com

Dort s pařížským krémem

Pařížský dort, který se ideálně hodí k narozeninám. Dvoupatrová nádhera, která je plněná delikátním čokoládovým krémem a čokoládovou posypkou.

Co budeme potřebovat

Na korpus

  1. 250 g hladké mouky
  2. 400 g cukru krupice
  3. 65 g kakaa
  4. 2 lžičky jedlé sody
  5. Lžička prášku do pečiva
  6. Špetka soli
  7. 85 ml oleje
  8. 215 ml podmáslí
  9. 215 ml horké vody
  10. 2 vejce
  11. 2 lžičky vanilkového extraktu

Na krém

  1. 170 g másla (změklého)
  2. 200 g moučkového cukru
  3. 2 lžičky vanilkového extraktu
  4. 85 g čokolády na vaření (rozpuštěné a vychladlé)
  5. 3 vejce

Na ozdobu

  1. čokoládové vločky nebo posyp

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 170 stupňů
  2. Vymažeme si dvě dortové formy, vysypeme je kakaem a dna vyložíme pečícím papírem
  3. V míse si promícháme všechny suché ingredience, tak aby se spojily
  4. Ve středně velké míse si prošleháme všechny mokré ingredience
  5. Horkou vodu musíme přilévat pomalu, aby se vejce nezačala vařit
  6. Mokré přísady začneme nalévat do suchých a postupně všechny společně promícháváme
  7. Těsto poté rovnoměrně nalijeme do připravených forem a dáme do trouby
  8. Pečeme přibližně 45 minut a průběžně provádíme test špejlí
  9. Poté korpusy vyndáme a necháme je chladnout 10 minut ve formách
  10. Pak je z forem vyndáme a dáme na vychladit na mřížku
  11. Na čokoládový krém si utřeme máslo s cukrem, přidáme rozpuštěnou čokoládu a vanilku
  12. Vše společně šleháme a postupně začneme přidávat a zašlehávat vejce
  13. Krém bude poměrně tekutý, celou mísu umístíme do lednice alespoň na 30 minut
  14. Na každou vrstvu, pomocí cukrářského pytlíku, navrstvíme čokoládový krém a posypeme čokoládovým sypáním a korpusy položíme na sebe
  15. Dort uložíme do lednice a vyndáme ho až když bude připraven k servírování
Dvoupatrový dort s pařížským krémem a jahodami.
Zdroj: bethcakes.com

Pařížský dort s čokoládovou šlehačkou

Tak trochu atypický dortík, který se skládá ze dvou různých korpusů. Klasického piškotového těsta a čokoládového těsta. Tento recept nám zároveň dává více prostoru na experimenty. Můžeme si například udělat dort se světlým piškotem a kakaovou šlehačkou a nebo alá zebra.

Co budeme potřebovat

Na klasický korpus

  1. 4 vejce
  2. 6 lžic cukru
  3. 7 lžic hladké mouky
  4. 2 lžíce vody
  5. Lžička prášku do pečiva

Na čokoládový korpus

  1. 4 vejce
  2. 6 lžic cukru
  3. 4 lžíce hladké mouky
  4. 3 lžíce kakaa
  5. 2 lžíce vody
  6. Lžička prášku do pečiva

Na krém

  1. 200 ml šlehačky ke šlehání
  2. 200 g moučkového cukru
  3. 250 g másla
  4. 100 g kakaa

Postup

  1. Dortovou formu si vymažeme máslem a dno vyložíme pečícím papírem
  2. Oddělíme si bílky od žloutků
  3. Žloutky si vyšleháme s cukrem, poté přidáme vodu a smícháme
  4. Z bílků si vyšleháme sníh
  5. Do žloutků si zapracujeme mouku a prášek do pečiva
  6. Do této směsi přimícháme sníh
  7. Vzniklé těsto přelijeme do vymazané formy a pečeme na 180 stupňů přibližně 20 minut
  8. Průběžně provádíme test špejlí
  9. Když korpus vyndáme, necháme ho zcela vychladnout
  10. Postup opakujeme i s druhým korpusem, kdy do žloutkové směsi přidáme i kakao
  11. Na pařížský krém si dáme do hrnce smetanu s cukrem a na vysokou teplotu zahříváme
  12. Tuto směs vaříme přibližně 7 minut
  13. Přidáme máslo a pokračujeme ve vaření dalších 5 minut
  14. Smetanu sundáme ze sporáku, přidáme kakao a mícháme, dokud nám nevznikne hladký krém
  15. Necháme ho zchladit na pokojovou teplotu a poté ho umístíme do lednice
  16. Když krém získá hustou konzistenci, vyšleháme ho mixérem, aby byl roztíratelný
  17. Vychladlé korpusy promažeme krémem a navrstvíme je na sebe, zbytkem krému pomažeme celý obvod dortu
  18. Dozdobíme podle vlastních preferencí například nastrouhanou čokoládou
Lehký nadýchaný čokoládový dort zdobený fíky.
Zdroj: cakeboyparis.com

Lehký pařížský dort

Jednoduchý recept, který budete mít hotový v pár krocích. Krém je stejně jednoduchý na přípravu, jako korpus samotný. Dortík se skvěle hodí jako rychlý sladká tečka po vydatném rodinném obědu.

Co budeme potřebovat

Na korpus

  1. 125 g másla
  2. 200 g čokolády na vaření
  3. 3 lžíce vody
  4. Lžička prášku do pečiva
  5. 40 g hladké mouky
  6. 30 g kakaa
  7. 4 žloutky
  8. 4 bílky
  9. Lžička vanilkového extraktu
  10. Špetka soli

Na krém

  1. 250 ml šlehačky ke šlehání
  2. Lžíce kakaa

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů
  2. Máslem si vymažeme dortovou formu a její dno vyložíme pečícím papírem
  3. Ve větším hrnci si rozpustíme máslo
  4. Když se máslo rozpustí, vmícháme nakrájenou čokoládu a mícháme, dokud nevznikne jednolitá směs
  5. Jakmile se rozpustí, přidáme 2 lžíce vody, prášek do pečiva, mouku a kakao
  6. Ve vedlejší míse si vyšleháme žloutky s cukrem, lžící vody a vanilkovým extraktem
  7. Žloutky vmícháme do čokoládové směsi
  8. Dále si vyšleháme z bílků a soli sníh
  9. Sníh vmícháme do čokoládové směsi, aby vzniklo jednolité těsto
  10. Těsto přelijeme do připravené formy a dáme na 25 – 30 minut péct do trouby
  11. Když korpus vyndáme, necháme ho odpočinout na 5 minut ve formě
  12. Poté ho z formy vyndáme a necháme ho zcela zchladnout
  13. Na ozdobení si smícháme šlehačku a kakao
  14. Vyšleháme je do husté šlehačkové pěny
  15. Korpus rozřízneme na půl, promažeme pařížskou šlehačkou a přiklopíme druhou polovinou korpusu
  16. Zbytkem pařížské šlehačky potřeme vršek dortu (nebo můžeme využít cukrářský pytlík a šlehačku naaranžovat)
Čokoládový krémový koláč na podstavci.
Zdroj: fooodplease.tumblr.com

Mini čokoládové dortíky

Recept na pařížský dort v jeho mini verzi. Tyto dortíky jsou plněné luxusním slaným karamelem a zdobené čokoládovým krémem.

Co budeme potřebovat

Na korpus

  1. 165 g cukru
  2. 200 g hladké mouky
  3. 30 g kakaa
  4. 2 lžičky prášku do pečiva
  5. Špetka soli
  6. 2 vejce
  7. 160 g podmáslí
  8. 110 g oleje (opravdu GRAMY)
  9. Lžička vanilkového extraktu
  10. 125 g čokolády na vaření (nasekaná)

Na karamelový krém

  1. 100 g cukru krystal
  2. 125 ml smetany ke šlehání
  3. 75 g másla (změklého)
  4. Špetka soli

Na kakaový krém

  1. 155 g másla (změklého)
  2. 280 g moučkového cukru
  3. 30 g kakaa
  4. 35 ml g smetany ke šlehání
  5. Špetka soli

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 210 stupňů
  2. Ve střední míse prosejeme cukr, mouku, kakaový prášek, prášek do pečiva a sůl.
  3. Mícháme, aby se ingredience spojily
  4. Ve velké míse vyšleháme vejce, podmáslí, olej a vanilku
  5. K mokrým ingrediencím přidáme ty suché a mícháme
  6. Vmícháme čokoládu
  7. Těsto přelijeme do připravených muffinových formiček
  8. Pečeme asi 5 minut na 210 stupňů a dalších 15 minut na 180 stupňů
  9. Vyndáme je z trouby a necháme vychladnout
  10. Do každé bábovky uděláme díru pomocí cukrářské zdobící špičky (asi do ¾ jeho výšky)
  11. Na slaný karamelový krém si v hrnci zahřejeme cukr, dokud se nerozpustí a nezkaramelizuje
  12. Mezitím v menším hrnečku zahřejeme smetanu a vanilku
  13. Poté, co cukr zkaramelizoval do něj vijeme zahřátou smetanu a mícháme, dokud nevznikne hladký krém
  14. Sundáme z tepla, přidáme máslo, sůl a mícháme dokud se vše nespojí a nevytvoří hladký karamelový krém
  15. Krém přendáme do cukrářského pytlíku
  16. Každou dírku v dortíku naplníme karamelovým krémem
  17. Na kakaový krém si ušleháme máslo
  18. Přidáme moučkový cukr, kakaový prášek, smetanu a sůl
  19. Krém z kakaového másla přendáme do cukrářského pytlíku
  20. A krémem ozdobíme všechny vršky dortíků

Milujete mini dortíky? Ale postrádáte inspiraci, jaké si doma upéct? Podívejte se na tyto recepty, které přináší sedm různých receptů na muffiny. A vychutnejte si každý den v týdnu jinou variantu.

Buďte VELICE opatrní, abyste tyto čokoládové korpusy nepřepekli. Korpusy se vždy snažte vyndat z trouby, když na špejli, kterou těsto testujete, jsou zachyceny malé vlhké drobky korpusu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X