Výborné recepty na mascarpone řezy, na kterých si pochutná celá rodina. S nutellou i ovocem!

Vyzkoušejte naše lahodné recepty na řezy z mascarpone v 5 skvělých variantách.

Skvěle se hodí jako pohoštění na různé oslavy, jako svačinka i dezert k odpolední kávě.

Máme pro vás úžasné verze s nutellou, citronem i kakaem, pečené i nepečené.

Ochutnejte je všechny!

Nepečené řezy z mascarpone a nutelly

Tento nepečený dezert je snadný a rychlý na přípravu a navíc skvěle zasytí. Lahodná kombinace mascarpone, nutelly, zakysané smetany a sušenek uspokojí vaše chuťové buňky a vy ji budete chtít zažívat znovu a znovu.

Co budete potřebovat

  • 24 ks BeBe sušenek
  • 500 g mascarpone
  • 400 g zakysané smetany
  • 60 g moučkového cukru
  • 200 g nutelly
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 150 ml mléka, studeného

Postup

  • Ve velké míse vyšlehejte elektrickým šlehačem mascarpone, vanilku, moučkový cukr a asi polovinu zakysané smetany.
  • V jiné misce ušlehejte zbytek zakysané smetany spolu s nutellou.
  • Nalijte mléko do mísy.
  • Každou sušenku ponořte do mléka na několik sekund.
  • Na dno formy o rozměrech 28 x 18 cm nebo podobné rozprostřete sušenky.
  • Možná budete muset některé z nich rozlomit, aby se vešly.
  • Natřete asi ⅓ náplně z mascarpone.
  • Vyhlaďte povrch špachtlí.
  • Potřete ⅓ nutellové směsi.
  • Pokračujte v procesu ještě dvakrát.
  • Zakryjte řezy potravinářskou fólií a nechte v chladu 6-8 hodin nebo přes noc.
  • Podávejte posypané rozdrobenými sušenkami.
  • Řezy můžete volitelně ozdobit lesním ovocem.
  • Dobrou chuť!
Řez s mascarpone s borůvkami na talíři s vedle položenou sklenicí mléka.
www.daniscookings.com

Inspirujte se i našimi chutnými recepty na dorty z mascarpone. Rozplynou se na jazyku!

Banánové řezy s mascarpone polevou

Vynikající řezy z vlašských ořechů a banánů doplněné luxusní polevou z mascarpone a semínek z vanilkového lusku. Zní to lahodně? Tak si je pojďte s námi společně připravit!

Co budete potřebovat

  • 140 g vlašských ořechů
  • 200 g třtinového cukru
  • 180 ml rostlinného oleje
  • 200 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky skořice
  • 2 banány, nahrubo rozmačkané se 2 lžičkami citronové šťávy
  • 3 žloutky

Na polevu:

  • 350 g mascarpone
  • 50 g třtinového cukru
  • vyškrábaná semínka z 1 vanilkového lusku

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
  • Čtvercovou formu o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem.
  • Vlašské ořechy pečte na plechu v troubě dozlatova, 8–12 minut, nechte zcela vychladnout, poté odstraňte uvolněnou slupku a polovinu vlašských ořechů nasekejte najemno a zbytek nahrubo.
  • Cukr a olej šlehejte v elektrickém mixéru, dokud se dobře nespojí (4–5 minut).
  • Mezitím si do mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, koření a sůl, vmíchejte vlašské ořechy a dejte stranou.
  • Do směsi cukru přidejte banán a žloutky, prošlehejte a poté vmíchejte suché přísady.
  • Směs nalijte do připravené formy, rovnoměrně rozetřete ke krajům, uhlaďte vršek a pečte ve středu trouby do zlatohněda, 30-35 minut.
  • Nechte krátce vychladit ve formě, poté vyklopte a nechte úplně vychladnout.
  • Všechny přísady na polevu šlehejte v elektrickém mixéru, dokud se nevytvoří měkké vrcholy (1-2 minuty).
  • Těsně před podáváním potřete buchtu polevou pomocí malé špachtle, nakrájejte a podávejte.
Řezy z vlašských ořechů a banánů doplněné luxusní polevou z mascarpone a semínek z vanilkového lusku na talíři.
www.gourmettraveller.com.au

Mascarpone řezy s jahodami

Tyto úžasné řezy s náplní z mascarpone s čerstvými jahodami v italském stylu jsou krásně lehké a proto skvěle fungují jako luxusní letní dezert. Užijte si ho!

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 80 g cukru
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • 3/4 šálku studeného másla, nakrájeného na 0,5 cm kostky
  • 1 velké vejce plus 1 velký žloutek
  • ¼ šálku plnotučného mléka

Na náplň:

  • 230 g mascarpone, pokojové teploty
  • 170 g řeckého jogurtu
  • 2 velká vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 110 g krystalového cukru
  • 30 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 kg jahod, oloupaných a nakrájených na plátky

K servírování:

  • med, cukr, čerstvá bazalka nebo lístky máty (volitelně)

Postup

  • Mouku, cukr, sůl a prášek do pečiva 3krát nebo 4krát promíchejte v kuchyňském robotu.
  • Máslo rozetřete do moučné směsi a zapracujte, dokud nebude směs vypadat pískově a neuvidíte žádné kousky másla.
  • Vyšlehejte vejce, žloutek a mléko.
  • Nalijte do moučné směsi a několikrát promíchejte, dokud se těsto nezačne spojovat.
  • Přidejte po kapkách trochu ledové vody, pokud se těsto zdá suché.
  • Vyjměte těsto z mísy a jemně ho prohněťte, abyste vytvořili kouli.
  • Kouli těsta vyrovnejte do tvaru kotouče, zabalte do potravinářské fólie a chlaďte v lednici asi 1 hodinu, dokud těsto nebude pevné, ale ne tvrdé.
  • Pokud je těsto příliš studené a nepružné, nechte ho 15 minut odležet, dokud nebude zpracovatelné.
  • Těsto lehce poprašte moukou a dejte na lehce pomoučněnou plochu.
  • Zakryjte velkým kusem potravinářské fólie a těsto rozválejte na kruh o průměru 30 cm.
  • Opatrně sloupněte fólii, z těsta udělejte váleček a rozviňte ho na 25 cm čtvercovou formu s odnímatelnou základnou.
  • Těsto vtlačte do formy a vytáhněte ho po stranách až k vrchu formy, přebytek odřízněte.
  • Předehřejte troubu na 160 stupňů Celsia.
  • Mascarpone, jogurt, vejce, vanilku, cukr, mouku a sůl vyšlehejte v elektrickém mixéru s lopatkovým nástavcem nebo v kuchyňském robotu do hladka.
  • Přendejte na těsto ve formě.
  • Formu položte na plech a pečte, dokud se náplň nepřestane třást ve středu, 30 – 37 minut.
  • Nechte zcela vychladnout ve formě a poté z formy vyjměte.
  • Zabalte moučník do potravinářské fólie a dejte alespoň na 2 hodiny do lednice.
  • Těsně před podáváním naaranžujte na moučník jahody.
  • Pokapejte medem nebo posypte cukrem a podle chuti ozdobte lístky čerstvé máty nebo bazalky.
Řez s náplní z mascarpone s čerstvými jahodami na talířku.
www.familystylefood.com

Kakaové řezy s polevou z mascarpone a akátového medu

Dokonalý jemný kakaový moučník s hladkou polevou z mascarpone je neuvěřitelně snadný na přípravu a zároveň božsky chutná. Připravte ho své rodině či přátelům k odpolední kávě. Možná využijete i naše recenze nejlepších automatických kávovarů. Kdo vyhrál v našem srovnání?

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 190 ml vroucí vody
  • 270 g hladké mouky
  • 300 g krupicového cukru
  • 75 g neslazeného kakaového prášku
  • 1 lžička instantního espressa
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 a ½ lžičky jedlé sody
  • 1 lžička soli
  • 240 g podmáslí pokojové teploty
  • 110 g rostlinného oleje
  • 3 velká vejce pokojové teploty
  • 2 lžičky vanilkového extraktu

Na polevu:

  • 200 g mascarpone
  • 15 g akátového medu
  • ½ lžičky vanilkové pasty
  • 100 g moučkového cukru
  • 125 g smetany ke šlehání

Postup

  • Předehřejte troubu na 175 °C a vyložte plech na pečení o rozměrech 23 x 33 cm pečicím papírem.
  • Dejte vařit 190 ml vody a nechte vychladnout.
  • Do mísy prosejte všechny suché ingredience a pořádně promíchejte.
  • Do jiné mísy přidejte všechny mokré ingredience včetně vychladlé vody a ručním šlehačem je šlehejte, dokud se nespojí.
  • Dávejte si pozor, abyste nepřemíchali vejce.
  • Mokré ingredience pomalu nalijte do suchých a vše jemně promíchejte.
  • Ujistěte se, že v těstě nezůstaly žádné hrudky.
  • Těsto nalijte na připravený plech a pečte 30–35 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu buchty nevyjde čistá.
  • Buchtu nechte vychladnout na mřížce.
  • Po 15 minutách buchtu opatrně vyjměte z plechu na chladicí mřížku a nechte zcela vychladnout.
  • Elektrickým mixérem umíchejte mascarpone, akátový med a vanilkovou pastu.
  • Poté přidejte moučkový cukr a promíchejte do hladka.
  • Přidejte smetanu ke šlehání a šlehejte, dokud nebude směs tuhá a nebude držet tvar.
  • Nalijte polevu na buchtu a rovnoměrně ji rozetřete stěrkou.
  • Poprašte trochou kakaa a podávejte.
Nakrájený kakaový moučník s hladkou polevou z mascarpone,
www.juliemarieeats.com

Máme pro vás i výborné recepty na řezy s čokoládou! Jakou variantu vyzkoušíte jako první?

Citronové řezy s vanilkovou polevou a kokosem

Tyto citronové řezy s polevou z mascarpone a strouhaným kokosem jsou prostě nejlepší! Skvěle se hodí na jakýkoli večírek jako luxusní pohoštění, kterým ohromíte všechny hosty.

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 2 šálky hladké mouky
  • ¾ šálku cukru
  • 1 lžička soli
  • 2 šálky opečeného strouhaného kokosu
  • 110 g másla nakrájeného na kostky

Na náplň:

  • 3 šálky cukru
  • 8 vajec
  • ¾ šálku čerstvé citronové šťávy
  • kůra ze dvou citronů
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 a ½ lžičky prášku do pečiva
  • ¼ lžičky soli

Na polevu:

  • 2 šálky smetany ke šlehání
  • 230 g mascarpone
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • ½ šálku moučkového cukru

Na ozdobu:

  • 3 šálky strouhaného kokosu
  • kůra z 1 citronu
  • ¼ plátku citronu na každý řez (volitelně)

Postup

  • Promíchejte všechny suché ingredience na těsto v kuchyňském robotu.
  • Přidejte máslo a míchejte, dokud nevznikne zrnité těsto.
  • Natlačte těsto na máslem vymazaný a moukou vysypaný velký plech (použijte pečicí papír, jinak se těsto z formy špatně sundává).
  • Těsto pečte při 175 stupních Celsia 10 minut do světle hněda.
  • Vložte ingredience na náplň do procesoru a rozmixujte.
  • Nalijte náplň na horké těsto a pečte při 175 stupních, dokud mírně nezhnědne a neztuhne, 25-30 minut.
  • Koláč vyndejte, nechte vychladit a dejte do mrazáku, aby pevně ztuhl a vychladl.
  • Připravte si polevu.
  • Smetanu vyšlehejte do tuha.
  • Přidejte vanilkový extrakt a moučkový cukr.
  • Vmíchejte mascarpone.
  • Vychladlý koláč potřete polevou a posypte kokosem.
  • Zmrazte, sundejte z plechu a nakrájejte na řezy.
  • Ozdobte citronovou kůrou a na každý řez položte 1/4 plátku citronu (volitelně).
  • Užijte si to!
Citronové řezy s polevou z mascarpone a strouhaným kokosem ozdobené kousky citronu.
www.creative-culinary.com

Lahodně krémový italský sýr mascarpone je nám známý zejména z klasického dezertu tiramisu. Věděli jste však, že je neskutečně všestranný a perfektně se vyjímá i ve slaných pokrmech nebo dokonce polévkách? Přečtěte si náš článek o mascarpone a objevte všechny jeho skryté stránky a zpříjemněte si svůj kulinářský a chuťový zážitek díky této jednoduché surovině!

A jak se vám naše dnešní recepty na řezy z mascarpone líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X