Vyzkoušejte naše lahodné recepty na řezy z mascarpone v 5 skvělých variantách.
Skvěle se hodí jako pohoštění na různé oslavy, jako svačinka i dezert k odpolední kávě.
Máme pro vás úžasné verze s nutellou, citronem i kakaem, pečené i nepečené.
Ochutnejte je všechny!
Nepečené řezy z mascarpone a nutelly
Tento nepečený dezert je snadný a rychlý na přípravu a navíc skvěle zasytí. Lahodná kombinace mascarpone, nutelly, zakysané smetany a sušenek uspokojí vaše chuťové buňky a vy ji budete chtít zažívat znovu a znovu.
Co budete potřebovat
- 24 ks BeBe sušenek
- 500 g mascarpone
- 400 g zakysané smetany
- 60 g moučkového cukru
- 200 g nutelly
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 150 ml mléka, studeného
Postup
- Ve velké míse vyšlehejte elektrickým šlehačem mascarpone, vanilku, moučkový cukr a asi polovinu zakysané smetany.
- V jiné misce ušlehejte zbytek zakysané smetany spolu s nutellou.
- Nalijte mléko do mísy.
- Každou sušenku ponořte do mléka na několik sekund.
- Na dno formy o rozměrech 28 x 18 cm nebo podobné rozprostřete sušenky.
- Možná budete muset některé z nich rozlomit, aby se vešly.
- Natřete asi ⅓ náplně z mascarpone.
- Vyhlaďte povrch špachtlí.
- Potřete ⅓ nutellové směsi.
- Pokračujte v procesu ještě dvakrát.
- Zakryjte řezy potravinářskou fólií a nechte v chladu 6-8 hodin nebo přes noc.
- Podávejte posypané rozdrobenými sušenkami.
- Řezy můžete volitelně ozdobit lesním ovocem.
- Dobrou chuť!

Inspirujte se i našimi chutnými recepty na dorty z mascarpone. Rozplynou se na jazyku!
Banánové řezy s mascarpone polevou
Vynikající řezy z vlašských ořechů a banánů doplněné luxusní polevou z mascarpone a semínek z vanilkového lusku. Zní to lahodně? Tak si je pojďte s námi společně připravit!
Co budete potřebovat
- 140 g vlašských ořechů
- 200 g třtinového cukru
- 180 ml rostlinného oleje
- 200 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička soli
- ½ lžičky skořice
- 2 banány, nahrubo rozmačkané se 2 lžičkami citronové šťávy
- 3 žloutky
Na polevu:
- 350 g mascarpone
- 50 g třtinového cukru
- vyškrábaná semínka z 1 vanilkového lusku
Postup
- Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
- Čtvercovou formu o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem.
- Vlašské ořechy pečte na plechu v troubě dozlatova, 8–12 minut, nechte zcela vychladnout, poté odstraňte uvolněnou slupku a polovinu vlašských ořechů nasekejte najemno a zbytek nahrubo.
- Cukr a olej šlehejte v elektrickém mixéru, dokud se dobře nespojí (4–5 minut).
- Mezitím si do mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, koření a sůl, vmíchejte vlašské ořechy a dejte stranou.
- Do směsi cukru přidejte banán a žloutky, prošlehejte a poté vmíchejte suché přísady.
- Směs nalijte do připravené formy, rovnoměrně rozetřete ke krajům, uhlaďte vršek a pečte ve středu trouby do zlatohněda, 30-35 minut.
- Nechte krátce vychladit ve formě, poté vyklopte a nechte úplně vychladnout.
- Všechny přísady na polevu šlehejte v elektrickém mixéru, dokud se nevytvoří měkké vrcholy (1-2 minuty).
- Těsně před podáváním potřete buchtu polevou pomocí malé špachtle, nakrájejte a podávejte.

Objevte podobné tipy
Mascarpone řezy s jahodami
Tyto úžasné řezy s náplní z mascarpone s čerstvými jahodami v italském stylu jsou krásně lehké a proto skvěle fungují jako luxusní letní dezert. Užijte si ho!
Co budete potřebovat
Na těsto:
- 300 g hladké mouky
- 80 g cukru
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky prášku do pečiva
- 3/4 šálku studeného másla, nakrájeného na 0,5 cm kostky
- 1 velké vejce plus 1 velký žloutek
- ¼ šálku plnotučného mléka
Na náplň:
- 230 g mascarpone, pokojové teploty
- 170 g řeckého jogurtu
- 2 velká vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 110 g krystalového cukru
- 30 g hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 1 kg jahod, oloupaných a nakrájených na plátky
K servírování:
- med, cukr, čerstvá bazalka nebo lístky máty (volitelně)
Postup
- Mouku, cukr, sůl a prášek do pečiva 3krát nebo 4krát promíchejte v kuchyňském robotu.
- Máslo rozetřete do moučné směsi a zapracujte, dokud nebude směs vypadat pískově a neuvidíte žádné kousky másla.
- Vyšlehejte vejce, žloutek a mléko.
- Nalijte do moučné směsi a několikrát promíchejte, dokud se těsto nezačne spojovat.
- Přidejte po kapkách trochu ledové vody, pokud se těsto zdá suché.
- Vyjměte těsto z mísy a jemně ho prohněťte, abyste vytvořili kouli.
- Kouli těsta vyrovnejte do tvaru kotouče, zabalte do potravinářské fólie a chlaďte v lednici asi 1 hodinu, dokud těsto nebude pevné, ale ne tvrdé.
- Pokud je těsto příliš studené a nepružné, nechte ho 15 minut odležet, dokud nebude zpracovatelné.
- Těsto lehce poprašte moukou a dejte na lehce pomoučněnou plochu.
- Zakryjte velkým kusem potravinářské fólie a těsto rozválejte na kruh o průměru 30 cm.
- Opatrně sloupněte fólii, z těsta udělejte váleček a rozviňte ho na 25 cm čtvercovou formu s odnímatelnou základnou.
- Těsto vtlačte do formy a vytáhněte ho po stranách až k vrchu formy, přebytek odřízněte.
- Předehřejte troubu na 160 stupňů Celsia.
- Mascarpone, jogurt, vejce, vanilku, cukr, mouku a sůl vyšlehejte v elektrickém mixéru s lopatkovým nástavcem nebo v kuchyňském robotu do hladka.
- Přendejte na těsto ve formě.
- Formu položte na plech a pečte, dokud se náplň nepřestane třást ve středu, 30 – 37 minut.
- Nechte zcela vychladnout ve formě a poté z formy vyjměte.
- Zabalte moučník do potravinářské fólie a dejte alespoň na 2 hodiny do lednice.
- Těsně před podáváním naaranžujte na moučník jahody.
- Pokapejte medem nebo posypte cukrem a podle chuti ozdobte lístky čerstvé máty nebo bazalky.

Kakaové řezy s polevou z mascarpone a akátového medu
Dokonalý jemný kakaový moučník s hladkou polevou z mascarpone je neuvěřitelně snadný na přípravu a zároveň božsky chutná. Připravte ho své rodině či přátelům k odpolední kávě. Možná využijete i naše recenze nejlepších automatických kávovarů. Kdo vyhrál v našem srovnání?
Co budete potřebovat
Na těsto:
- 190 ml vroucí vody
- 270 g hladké mouky
- 300 g krupicového cukru
- 75 g neslazeného kakaového prášku
- 1 lžička instantního espressa
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 a ½ lžičky jedlé sody
- 1 lžička soli
- 240 g podmáslí pokojové teploty
- 110 g rostlinného oleje
- 3 velká vejce pokojové teploty
- 2 lžičky vanilkového extraktu
Na polevu:
- 200 g mascarpone
- 15 g akátového medu
- ½ lžičky vanilkové pasty
- 100 g moučkového cukru
- 125 g smetany ke šlehání
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C a vyložte plech na pečení o rozměrech 23 x 33 cm pečicím papírem.
- Dejte vařit 190 ml vody a nechte vychladnout.
- Do mísy prosejte všechny suché ingredience a pořádně promíchejte.
- Do jiné mísy přidejte všechny mokré ingredience včetně vychladlé vody a ručním šlehačem je šlehejte, dokud se nespojí.
- Dávejte si pozor, abyste nepřemíchali vejce.
- Mokré ingredience pomalu nalijte do suchých a vše jemně promíchejte.
- Ujistěte se, že v těstě nezůstaly žádné hrudky.
- Těsto nalijte na připravený plech a pečte 30–35 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu buchty nevyjde čistá.
- Buchtu nechte vychladnout na mřížce.
- Po 15 minutách buchtu opatrně vyjměte z plechu na chladicí mřížku a nechte zcela vychladnout.
- Elektrickým mixérem umíchejte mascarpone, akátový med a vanilkovou pastu.
- Poté přidejte moučkový cukr a promíchejte do hladka.
- Přidejte smetanu ke šlehání a šlehejte, dokud nebude směs tuhá a nebude držet tvar.
- Nalijte polevu na buchtu a rovnoměrně ji rozetřete stěrkou.
- Poprašte trochou kakaa a podávejte.

Máme pro vás i výborné recepty na řezy s čokoládou! Jakou variantu vyzkoušíte jako první?
Citronové řezy s vanilkovou polevou a kokosem
Tyto citronové řezy s polevou z mascarpone a strouhaným kokosem jsou prostě nejlepší! Skvěle se hodí na jakýkoli večírek jako luxusní pohoštění, kterým ohromíte všechny hosty.
Co budete potřebovat
Na těsto:
- 2 šálky hladké mouky
- ¾ šálku cukru
- 1 lžička soli
- 2 šálky opečeného strouhaného kokosu
- 110 g másla nakrájeného na kostky
Na náplň:
- 3 šálky cukru
- 8 vajec
- ¾ šálku čerstvé citronové šťávy
- kůra ze dvou citronů
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 a ½ lžičky prášku do pečiva
- ¼ lžičky soli
Na polevu:
- 2 šálky smetany ke šlehání
- 230 g mascarpone
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- ½ šálku moučkového cukru
Na ozdobu:
- 3 šálky strouhaného kokosu
- kůra z 1 citronu
- ¼ plátku citronu na každý řez (volitelně)
Postup
- Promíchejte všechny suché ingredience na těsto v kuchyňském robotu.
- Přidejte máslo a míchejte, dokud nevznikne zrnité těsto.
- Natlačte těsto na máslem vymazaný a moukou vysypaný velký plech (použijte pečicí papír, jinak se těsto z formy špatně sundává).
- Těsto pečte při 175 stupních Celsia 10 minut do světle hněda.
- Vložte ingredience na náplň do procesoru a rozmixujte.
- Nalijte náplň na horké těsto a pečte při 175 stupních, dokud mírně nezhnědne a neztuhne, 25-30 minut.
- Koláč vyndejte, nechte vychladit a dejte do mrazáku, aby pevně ztuhl a vychladl.
- Připravte si polevu.
- Smetanu vyšlehejte do tuha.
- Přidejte vanilkový extrakt a moučkový cukr.
- Vmíchejte mascarpone.
- Vychladlý koláč potřete polevou a posypte kokosem.
- Zmrazte, sundejte z plechu a nakrájejte na řezy.
- Ozdobte citronovou kůrou a na každý řez položte 1/4 plátku citronu (volitelně).
- Užijte si to!

Lahodně krémový italský sýr mascarpone je nám známý zejména z klasického dezertu tiramisu. Věděli jste však, že je neskutečně všestranný a perfektně se vyjímá i ve slaných pokrmech nebo dokonce polévkách? Přečtěte si náš článek o mascarpone a objevte všechny jeho skryté stránky a zpříjemněte si svůj kulinářský a chuťový zážitek díky této jednoduché surovině!
A jak se vám naše dnešní recepty na řezy z mascarpone líbily? Napište nám do komentářů!