Chutné recepty na ryby na grilu: pochutná si každý

Letní čas je jako zrozený ke grilování. Tradičně se grilují masové steaky, klobásy a zelenina. Pokud je grilování i vaše záliba, jistě vás potěší tipy na úpravu rybího masa.

Mezi výhody ryb patří, že jejich konzumace je zdravá, odborníci doporučují zařadit je alespoň 1× týdně do jídelníčku.

Mezi nejvhodnější ryby na gril patří ty s vyšším obsahem tuku. Jde například o makrelu, tuňáka či pstruha, ale vhodných je mnoho dalších ryb.

Maso vybíráme pokud možno čerstvé. Kvalitní ryby lze však pořídit i hluboce zamražené. V takovém případě kontrolujeme obsah vody v balení.

Grilovaný losos se sojovou omáčkou

Královská ryba vás uchvátí kombinací sójové omáčky a citronové šťávy.

INGREDIENCE

  • 4 filety z lososa
  • 1 prolisovaný stroužek česneku
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1/4 hrnku oleje
  • 1/4 hrnku sójové omáčky
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • sůl
  • pepř

POSTUP

  1. Rozpálíme gril.
  2. Lososa dáme stranou.
  3. Vytvoříme si marinádu promícháním ostatních ingrediencí.
  4. Lososa potřeme a vložíme na gril.
  5. Potíráme marinádou i v průběhu grilování.
  6. Přibližně po 6 minutách lososa otočíme.
  7. Grilujeme dalších 6 minut.
  8. Podáváme.

Recept na grilované ryby – chutný losos

Grilované rybí filé

Lahodné filé, co se doslova rozplývá na jazyku.

INGREDIENCE

  • 4 filety
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • pažitka
  • 1/2 citronu

POSTUP

  1. Rozpálíme gril.
  2. Rybí filety osušíme papírovou utěrkou.
  3. Potřeme olivovým olejem a z obou stran osolíme i opepříme.
  4. Rybu dáme na gril.
  5. Grilujeme přibližně 10 minut. V půlce rybu otočíme.
  6. Filé podáváme zakapané citronovou šťávou a posypané nasekanou pažitkou.

Recept na grilované ryby – výtečné rybí filé

Grilovaná makrela s česnekem

Jednoduchý recept, který si zamilujete.

INGREDIENCE

  • 4 menší makrely
  • sůl
  • pepř
  • 2 citrony
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 prolisované stroužky česneku

POSTUP

  1. Rozpálíme gril.
  2. Makrely omyjeme a vysušíme papírovou utěrkou.
  3. Každou ryby nařízneme 3 diagonálními řezy.
  4. Osolíme a opepříme.
  5. Vetřeme citronovou šťávu.
  6. Promícháme olivový olej s prolisovaným česnekem.
  7. Makrely potřeme.
  8. Grilujeme přibližně 15 minut. V polovině ryby otočíme.
  9. Podáváme.

Recept na grilované ryby – nejlepší grilovaná makrela

Grilovaný pstruh na rozmarýnu

Pstruh s křupavou kůrčičkou, co se rozpadá na talíři.

INGREDIENCE

  • 4 pstruzi
  • olivový olej
  • mořská sůl
  • pepř
  • rozmarýn
  • citron

POSTUP

  1. Rozpálíme gril.
  2. Rybu osušíme papírovou utěrkou.
  3. Vnitřek ryby nasolíme, opepříme a vložíme čerstvý rozmarýn.
  4. Vnějšek ryby potřeme olejem.
  5. Vložíme na gril.
  6. Grilujeme přibližně 15 minut. V polovině rybu otáčíme.
  7. Pstruhy podáváme pokapané citronovou šťávou.

Recept na grilované ryby – skvělý grilovaný pstruh

Tip: Ryby jsou velice zdravou potravinou, více o  pozitivech ryb napsali na webu mojezdravi.cz

Grilovaný kapr s medem

Kapr nepatří jen na vánoční tabuli. Pochutnejte si.

INGREDIENCE

  • 4 filety z kapra
  • 1 citron
  • 2 lžíce medu
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • pepř

POSTUP

  1. Kapra dáme stranou.
  2. Připravíme si marinádu smícháním šťávy z citronu, medu, sójové omáčky a pepře.
  3. Filety marinujeme přibližně 2 hodiny.
  4. Rozpálíme gril.
  5. Vložíme kapra a grilujeme přibližně 4 minuty z každé strany.
  6. Podáváme.

Recept na grilované ryby – chutný grilovaný kapr

Představili jsme vám pět osvědčených receptů na grilované ryby.

Hotovou rybu poklademe plátky másla a chuťový zážitek posuneme ještě o úroveň výše.

Ryby není třeba dlouho marinovat. Skvěle chutnají i ryby dochucené pouze pepřem a solí.

Ke grilovaným rybám jsou vhodné přílohové brambory a nějaký vhodný dip, který si můžete připravit podle našich dalších receptů.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.