Hledáte něco, co vás osvěží a zároveň vám nechá příjemnou chuť na jazyku?
Vyzkoušejte naše lahodné receptury na sangrii.
My pro vás máme alkoholické i nealkoholické varianty, plné ovocné chuti a lehkosti.
Domácí červená sangria
Osvěžující a ovocný nápoj je jedním z oblíbených nápojů k popíjení po celý rok. Pokud plánujete večírek nebo noční pokec se svými přáteli, tento koktejl je perfektním nápojem.
Co budeme potřebovat
- 750 ml láhve červeného vína
- 250 ml pomerančového džusu
- 125 ml brandy
- 60 g cukr
- 1 pomeranč (nakrájený na plátky)
- 1 jablko (nakrájené na plátky)
- 150 g borůvek
- 150 g nakrájených jahod
- 1 plechovka Hard seltzer (sodovka s alkoholem)
Postup
- Ve velkém džbánu smíchejte víno, pomerančový džus, brandy a cukr.
- Vmíchejte pomeranče, jablka, borůvky a jahody.
- Nechte v chladu, dokud nebudete připraveni k podávání, nejlépe 2 hodiny.
Alkoholických nápojů je celá řada, proto se nebojte experimentovat a doma si připravte i některý z těchto koktejlů, které můžete servírovat i jindy než jen na Nový rok!

Broskvová sangria z bílého vína
Takzvaná bílá sangria vyrobená je světlejší alternativou k originálu. Je to také super osvěžující letní drink. Tento snadný recept na sangrii, aby byl ještě lepší, nechte ovoce chvíli namáčet v pomerančovém likéru, který se často používá v margaritách.
Co budeme potřebovat
- 150 g nakrájených jahod
- 1 mango ( na kostky)
- 1 broskev (nakrájená na plátky)
- 60 g krystalový cukr
- 60 ml pomerančového likéru
- 1 jablko (nakrájené na plátky)
- 1 pomeranč (nakrájený na plátky)
- 1 limetka (nakrájená na plátky)
- 750 ml láhve suchého bílého vína (vychlazeného)
- 250 ml Hard seltzer (alkoholická minerálka)
Postup
- Ve střední misce smíchejte jahody, mango, broskev, cukr a pomerančový likér.
- Dejte na 1 hodinu do lednice.
- Do velkého džbánu přidejte chlazené ovoce a plátky jablka, pomeranče a limetky.
- Zalijte bílým vínem a sodovkou a míchejte, aby se ingredience spojily.
- Podávejte dobře vychlazenou.
Tyto recepty na sangrii jsou plné ovoce, takže pokud ho chcete zpracovat i jinak než do alkoholického nápoje vymačkejte z něj šťávu a připravte si domácí džus za pomoci kvalitního a spolehlivého elektrického odšťavňovače. Vybírejte mezi těmi, které jsme pro vás zrecenzovali na našem webu!

Objevte podobné tipy
Koktejl alá sangria
Tento koktej na bázi jablek vás připraví na podzim. Zde se použilo bílé víno, které je doplněné kořeněným zázvorovým pivem a sladkým jablečným moštem. Níže najdete několik tipů, jak vytvořit ten nejlepší možný nápoj.
Co budeme potřebovat
- 1 jablko (kyselejší odrůda, nakrájené na plátky)
- 1 jablko (sladší odrůda, nakrájené na plátky)
- 1 citron (nakrájený na plátky)
- 1 pomeranč (nakrájený na plátky)
- 250 ml jablečného cideru
- 350 ml zázvorového piva
- 750 ml láhev bílého vína
Postup
- Naplňte velký džbán nakrájeným ovocem, poté přidejte jablečný mošt, zázvorové pivo a bílé víno.
- Směs promíchejte a nalijete do sklenic.
Jaká použít jablka?
Pokud jde o jablka, můžete použít jakákoliv, ale rozhodně si myslíme, že nejlepší (jak vizuálně, tak chuťově) je skombinovat několik druhů jablek. Použijte Granny Smith, Red Delicious a Golden Delicious, ale Honeycrisp a Gala fungují skvěle i v tomto koktejlu.
Jaké víno je nejlepší?
Někdy je nejlepším způsobem, jak spotřebovat láhev ne tak skvělého vína, dát ji do sangrie. Ale pokud stojíte v obchodě před regálem plným nejrůznějších vín vybírejte sušší nebo kyselejší bílá vína jako Sauvignon Blanc, Albariño a Muscadet. Můžete dokonce použít suché šumivé víno nebo Prosecco.

Sangria jako nealkoholický napoj
Tento nealkoholický „mocktail“ je barevný, zábavný, snadno se vyrábí, osvěží vás a je ideální pro každé roční období!
Co budeme potřebovat
- 750 ml šťávy z červených hroznů
- 375 ml perlivé vody
- 375 ml brusinkové šťávy nebo pomerančové šťávy
- 500 ml nakrájeného ovoce
- led
- bylinky (skořice, levandule) a čerstvé plátky citrusů na ozdobu
Postup
- Do velkého džbánu přidejte hroznovou šťávu, brusinkovou nebo pomerančovou šťávu, perlivou vodu a nakrájené ovoce.
- Nechte vychladit v lednici minimálně 1 hodinu.
- Před podáváním vyndejte z lednice, naplňte ledem a ozdobte bylinkami a ovocem.

Jak vyrobit nejlepší sangrii?
Původ sangrie
Sangria k nám přišla ze Španělska a Portugalska. Má dlouhou a bohatou historii, která sahá až do středověku. Bylo to původně vyzrálé víno smíchané s ovocem a kořením, jako je skořice, pak se postupem času vyvinulo do různých regionálních variací, které najdete i v našich receptech.
Jaké je nejlepší víno?
Nemusíte nutně chtít použít své nejlepší víno, protože do něj budete míchat další ingredience. Několik oblíbených druhů k použití jsou: Pinot Noir, Merlot a Cabernet Sauvignon, ale vše závisí na osobních preferencích. Jen nezapomeňte, že přidáte spoustu ovocných prvků a pěknou dávku cukru. Pokud připravujete bílou sangrii, potom použijte: sušší nebo kyselejší vína jako Sauvignon Blanc, Albariño a Muscadet.
Jaké je nejlepší ovoce?
Chcete použít voňavé ovoce, které může zůstat ve džbánu po dlouhou dobu, aniž by se rozpadlo. Citrusy, hrušky, brusinky a granátová jablka jsou skvělá do sangrie v zimních měsících! Mezi další oblíbené ovoce patří: pomeranče, jablka, borůvky, jahody, broskve, ostružiny a ananas.