Sušenky z ovesných vloček jsou zdravé a chutné sladké mlsání.
Ovesné vločky patří mezi jednu z oblíbených surovin téměř v každé domácnosti.
Navíc jsou velice zdravé. Obsahují bohatý poměr vlákniny, vitamíny a minerály.
Dají se z nich tvořit různé gastronomické zázraky ve sladkých i slaných podobách.
Pojďte se podívat, jaké recepty jsme si pro vás připravili my.
Sušenky z ovesných vloček s jablky a skořicí
Ovesné sušenky si klidně můžete dopřát na cestách do práce, když ráno nestíháte. Určitě je můžete zařadit do kategorie lehké svačinky, která je zejména oblíbená u dětí.
Ingredience:
- ½ hrnku hladké mouky
- ½ hrnku polohrubé mouky
- 1 lžička skořice
- ¼ lžičky muškátového oříšku
- ½ lžičky jedlé sody
- ¼ lžičky soli
- 115 g změklého másla
- ½ hrnku třtinového cukru
- ¼ hrnku bílého cukru
- 1 velké vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 a ¾ hrnku ovesných vloček
- 1 středně velké jablko
Postup:
- Smíchejte mouky, skořici, muškátový oříšek, sodu a sůl.
- Máslo vyšlehejte s třtinovým i bílým cukrem do pěny.
- Přidejte vejce, vanilku a vyšlehejte.
- Nakonec přidejte suché ingredience, ovesné vločky a na kostičky nakrájené jablko.
- Vše dobře smíchejte a těsto dejte na 30 minut do lednice.
- Troubu si předehřejte na 175°C.
- Z těsta vytvarujte hrudky a ukládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
- Dejte péct do trouby na 12-14 minut.

Objevte podobné tipy
Zdravé sušenky z ovesných vloček s banánem
Těmto sušenkám s vločkami nelze opravdu nic vytknout. Jsou prostě zdravé, chutné a vláčné. Pokud si lámete hlavu, co vašim dětem na uspokojení jejich mlsné dát, zde je jeden tip.
Ingredience:
- 1 zralý banán střední velikosti
- 1 hrnek ovesných vloček
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce změklého kokosového oleje
- 50 g nasekané čokolády
- špetka soli
Postup:
- Banán rozmačkejte vidličkou, přidejte k němu vločky, med, olej a vše důkladně smíchejte.
- Těsto nechte 10 minut odstát.
- Potom přidejte nasekanou čokoládu a sůl.
- Z těsta vytvarujte placky s ukládejte je na pečicím papírem vyložený plech.
- Pečte na 170°C asi 15 minut.

K těmto sušenkám se hodí i výborná káva. Připravit si ji můžete snadno v kávovarech DeLonghi. Jak jsme je ohodnotili?
Sušenky s ovesných vloček s datlemi a mandlemi (bez lepku)
Šťavnaté datle s křupavými mandlemi snoubící se s chutí kokosu a rozinek. Domácí sušenky z ovesných vloček si můžete připravit i bez lepku. Stačí přidat bezlepkové ovesné vločky a je to.
Ingredience:
Vlhké ingredience:
- 100 g datlí
- ⅓ hrnku vařící vody
- 1 vejce
- 3 lžíce javorového sirupu nebo medu
- 3 lžíce změklého kokosového oleje
- 1 lžička vanilkového extraktu
Suché ingredience:
- 1 a ¼ hrnku ovesných vloček (bezlepkových)
- ½ hrnku mandlových plátků
- ¼ hrnku kokosu
- ½ hrnku rozinek
- ¾ mandlové mouky
- ½ lžičky prášku do pečiva
- ½ lžičky skořice
Postup:
- Datle nasekejte nahrubo, zalijte je horkou vodou a nechte 10 minut přikryté odstát.
- Poté je rozmačkejte vidličkou na kaši.
- Přidejte ostatní tekuté ingredience a vše dobře smíchejte.
- Nakonec přidejte suché ingredience a znovu promíchejte.
- Z těsta tvořte hrudky a ukládejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte při 180°C asi 20 minut.

Existuje více variant, jak si z ovesných vloček připravit chutnou snídani i svačinu. Zkoušeli jste si udělat domácí müsli z ovesných vloček?
Jak vidíte, ani příprava obědu není nijak obtížná. Vločky se dají snadno nahradit i moukou.