Výborné recepty na rolády z plátkového sýra na jednom místě. Jakou variantu vyzkoušíte jako první?

Jaké je nejlepší a nejchutnější občerstvení na všech oslavách?

Tyto recepty na sýrovou roláda z plátkového sýra a nejen z něho!

Doporučujeme dělat 2 až 3 dávky, protože se na stole moc dlouho neohřejí.

Sýrová roláda z plátkového sýra

Klasický recept na roládu ze sýra, která se skvěle hodí, jako občerstvení na každou párty.

Co budeme potřebovat

  • 50 g másla
  • 50 g mouky (pšeničná mouka)
  • 250 ml mléka
  • 200 g plátkového sýra
  • 4 žloutky
  • Sůl
  • pepř
  • Muškátový oříšek (strouhaný)
  • 4 bílky
  • 2 červené papriky
  • 2 svazky pažitky
  • 300 g smetanového sýra
  • kajenský pepř

Postup

  • Na těsto si v hrnci rozpustíme máslo.
  • Přidáme mouku a restujeme dozlatova. Zalijeme mlékem a krátce povaříme.
  • Poté ve směsi rozpustíme 200 g plátkového sýra.
  • Do směsi mléka a sýra vmícháme žloutek, směs dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  • Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme.
  • Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně rozetřeme.
  • Pečeme v předehřáté troubě na 180°C 15 minut.
  • Plát těsta necháme mírně vychladnout.
  • Papriky nakrájíme na malé kostičky. Pažitku nakrájíme na malé válečky.
  • Smetanový sýr smícháme s paprikou a pažitkou a dochutíme solí, pepřem a kajenským pepřem.
  • Sýrové těsto příčně rozpůlíme a každé potřeme směsí sýra a papriky.
  • Srolujte s pečícím papírem do dvou malých rolád. Rolády posypeme sýrem a necháme krátce gratinovat pod grilem.

Milujete sýry? Potom by vám neměl utéct tyto perfektní recepty ze sýrů, které si zamilujete!

Jemná roláda ze sýru s krémovou smetanovou náplní.
Zdroj: foodgawker.com

Sýrová roláda s plátkovým sýrem a se slaninou

Roláda z plátkového sýra může mít více podob. Zkuste tento recept na roládu se sýrem, plné masa a slaniny!

Co budeme potřebovat

  • 2 kusy hovězí roštěné
  • 2 lžíce hořčice
  • 200 g rukoly
  • špalíček slaniny
  • Gouda
  • 300 g plátkového sýra
  • 300 g zeleného chřestu
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Na jednu roládu potřebujete podle velikosti 3-4 plátky Goudy a 5-6 plátků slaniny.
  • Vnitřek hovězí rolády nejprve dochuťte solí a pepřem, poté potře hořčicí.
  • Poté poklaďte sýrem a rukolou a nakonec srolujte.
  • Nakonec pevně zabalíme proužky slaniny.
  • Roláda tak později při opékání dobře drží a nepotřebuje špejle.
  • Nyní roládu opečeme na pánvi ze všech stran a vložíme do zapékací mísy.
  • Na rolády položíme ještě plátkový sýr a dáme péct do trouby na 200 stupňů na 45 minut.
  • Těsně před podáváním omyjeme zelený chřest a v případě potřeby oloupeme.
  • Pak je jednoduše vložte do pánve s trochou olivového oleje a na středním stupni restujte asi 5-10 minut.
Rozprostřený plátek masa naplněný zelenou rukolou a sýrem.
Zdroj: compelledtocook.com

Roláda ze tří druhů sýra

Neuvěříte, jak sýrová roláda může být chutná, když se dají do kupy parmezán, s kozím sýrem a ricottou. Pochutnejte si!

Co budeme potřebovat

  • 500 ml mléka
  • 75 g másla
  • 100 g hladké mouky
  • 7 vajec (oddělených)
  • 125 g parmezánu (jemně nastrouhaného)
  • špetka kajenského pepře
  • 125 g měkkého kozího sýra bez kůry (rozdrobený)
  • 120 g crème fraîche nebo zakysané smetany
  • 250g ricotty
  • 40 g jemných pikantních papriček (nahrubo nasekaných)
  • 40 g sušených rajčat (nakrájených nahrubo)
  • 30 g černých oliv bez pecky (nasekaných)
  • hrst nasekaných lístků bazalky plus malé lístky na ozdobu
  • 75 g čerstvého bazalkového pesta
  • 1 lžíce panenského olivového oleje

Postup

  • Troubu předehřejte na 200°C.
  • Plech si vyložíme pečícím papírem a jemně pomažeme máslem.
  • V malé pánvi přiveďte mléko k varu a odstavte stranou.
  • Ve středně velké pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání minutu restujeme na střední teplotu.
  • Postupně vmícháme ohřáté mléko a míchejte 2 minuty, dokud nebude hladké a husté.
  • Sundejte pánev z plotny, ochlaďte na minutu.
  • Vmíchejte žloutky, 50 g parmezánu, kajenský pepř a trochu koření.
  • Bílky dejte do velké čisté mísy a šlehejte, dokud nevytvoří měkké špičky.
  • Vmíchejte do omáčky.
  • Směs rozetřeme do připravené formy a povrch posypeme dalšími 25 g parmazánu.
  • Pečte 15 minut, dokud se nenafoukne a nezezlátne.
  • Vyjměte z trouby a nechte 5 minut odležet a poté zcela vychladnout.
  • Mezitím smíchejte kozí sýr s crème fraîche nebo zakysanou smetanou do hladka, poté vmíchejte ricottu, zbývajících 25 g parmezánu a trochu koření.
  • Po vychladnutí opatrně lžící naneste směs kozího sýra na povrch rolády do vzdálenosti 2,5 cm od každého dlouhého okraje a posypte nakrájenými pikantními paprikami, rajčaty, černými olivami a bazalkou.
  • Roládu smotejte, zabalte do papíru, a poté potravinářskou fólii.
  • Dejte na plech a nechte alespoň 4 hodiny chladit.
  • Pro podávání roládu rozbalte a nakrájejte na 12 plátků silných asi 3-4 cm.
  • Položte je na plech vyložený nepřilnavým papírem a nechte vyhřát na pokojovou teplotu.
  • Posypte extra 25 g parmezánu a zahřejte v troubě nastavené na 180 °C, po dobu 5-6 minut, ale hlídejte je, aby se náplň neroztekla a nevytekla.
  • Mezitím smíchejte pesto s extra panenským olivovým olejem.
  • Plátky rolády přendejte na nahřáté talíře a podávejte s pestem na boku, ozdobené malými lístky bazalky.

Jako přílohu k tomuto recepty na sýrovou roládu můžete zvolit i pečivo. A co může být lepší než chléb z domácí pekárny? Tu nejlepší pekárnu si můžete vybrat z naší recenze na našem webu! V obchodě už si žádný nekoupíte!

Krásně obložený talíř čerstvou roládou, bramborami a fazolkami.
Zdroj: sainsburysmagazine.co.uk

Roláda ze sýra a cukety

Místo plátkového sýra, plátky cukety, ale i tak je tato roláda se sýrem jedním z nejlepších receptů vůbec! Náplň můžete libovolně obměňovat, místo parmezánu použít fetu nebo místo oliv sušená rajčata.

Co budeme potřebovat

  • 250 g odtučněného sýra ricotta
  • 30 g strouhaného parmazánu
  • 100 g plátkového sýra
  • 2 lžíce mleté čerstvé bazalky
  • 1 lžíce kapary
  • 1 lžíce nasekaných řeckých oliv
  • 1 lžička nastrouhané citronové kůry
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1/8 lžičky soli
  • 1/8 lžičky pepře
  • 4 střední cukety

Co budeme potřebovat

  • V malé misce smíchejte prvních 9 ingrediencí.
  • Nakrájejte cuketu podélně na silnější plátky.
  • Na vymaštěném grilovací pánvi opékejte zakrytou cuketu na střední teplotu.
  • Grilujte do měkka, 2–3 minuty z každé strany.
  • Plátkový sýr překrojte na půl.
  • Na konec každého plátku cukety položte po celé délce kusy plátkového sýra a poté na něj rozetřete 1 polévkovou lžíci směsi ricotty.
  • Každý srolujte a zajistěte párátkem.

Víte, že se cuketa hodí i do sladkých pokrmů? Vyzkoušejte jí v těchto nejlepších moučnících z cukety a uvidíte, o jaké dobroty jste až do teď přicházeli!

Na dřevěném prkénku vyskládané závitky z cukety plněné sýrovou směsí.
Zdroj: simply-delicious-food.com

Závitky z grilovaného plátkového sýra

O tolik jednodušší a chutnější než tradiční recepty na sýrovou roládu z plátkového sýra! Tři ingredience jsou vše, co potřebujete!

Co budeme potřebovat

  • 8 plátků bílého toastu (okrájené kůrky)
  • 8 plátků sýra čedar
  • 60 g másla

Postup

  • Pomocí válečku vyválejte toastový chléb na tenký plátek.
  • Na každý krajíc chleba položte plátek sýra a pevně ho srolujte.
  • Rozpusťte 2 lžíce másla ve velké pánvi na středně vysoké teplotě.
  • V dávkách přidávejte rolky na pánev a grilujte, dokud nejsou všechny strany zlatavě hnědé a sýr se neroztaví, asi 3-4 minuty, podle potřeby přidejte další máslo.
  • Ihned podávejte.
Opečený toastový chléb do křupava s ugrilovaným sýrem uvnitř.
Zdroj: thebakermama.com

Sýrové závitky z tortilly

Tortillové wrapy s grilovaným plátkovým sýrem nabízí chutnou variantu klasického jídla. Vyzkoušejte tyto rolky, jako svačinu nebo kdykoli, když budete potřebovat zahnat chuť na slané.

Co budeme potřebovat

  • 4 tortilly
  • 250 g sýra čedar
  • 100 g plátkového sýra
  • 15 ml rozpuštěného másla
  • 60 ml kečupu

Postup

  • Na tortilly poklademe plátkový sýr, který posypeme čedarem.
  • Tortilly srolujte.
  • Vnějšek tortill potřeme rozpuštěným máslem.
  • Opékejte za občasného obracení asi 5 minut, nebo dokud se sýr nerozpustí a tortilly nebudou ze všech stran dozlatova opečené.
  • Nakonec je překrojíme napůl a podáváme s kečupem na namáčení.
Měkká tortilla plněná jemným plátkovým sýrem.
Zdroj: sugarapron.com

Tipy na náplně do sýrové rolády

  • Tvaroh, šunka, bylinková sůl
  • Pomazánkovým máslem a taveným sýrem
  • Sýr, šunka, majonéza, hořčice, vejce natvrdo
  • Čerstvý sýr s červenou řepou
  • Pomazánkovým máslem, kapií, česnekem, šunka
  • Pomazánkové máslo s hroznovým vínem
  • Smetanový sýr s hroznovým vínem
  • Pažitkové pomazánkové máslo, salám junior, kapie, česnek

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X