Výborné recepty na nákyp ze sýru 5x jinak. Vychutnejte si různé variace a receptury!

Už zase přemýšlíte, co budete tento týden vařit?

Už nemusíte!

Připravili jsme si pro vás 5 chutných receptů na sýrový nákup, které vás zasytí a navíc uspokojí vaše chuťové buňky.

Vyzkoušejte variantu se špenátem a jáhlami či s bešamelovou omáčkou.

Dobrou chuť!

Sýrový nákyp s jemnou bešamelovou omáčkou

Jste milovníci sýru? Zkuste si z něj připravit chutný nákyp, jehož příprava není vůbec náročná. Navíc na něj potřebujete jen pár jednoduchých surovin.

INGREDIENCE

  • 1 cibule
  • 80 g másla
  • 80 g hladké mouky
  • 300 ml mléka
  • 4 vejce
  • 50 g šunky na kostičky
  • 100 g čedaru
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • 1 lžíce oleje
  • 50 g parmazánu

POSTUP

  1. Cibuli nasekáme na jemno a necháme zesklovatět na rozehřátém másle.
  2. Zaprášíme ji hladkou moukou a orestujeme.
  3. Za stálého míchání postupně přilijeme mléko a přivedeme k varu.
  4. Vaříme, dokud směs nezhoustne.
  5. Pak odstavíme a necháme částečně vychladnout.
  6. Do omáčky postupně vmícháme žloutky, šunku, čedar, pepř a sůl.
  7. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do sýrové omáčky.
  8. Zapékací formu vymažeme olejem a vysypeme nastrouhaným parmazánem.
  9. Nalijeme sýrovou směs a posypeme zbývajícím nastrouhaným čedarem.
  10. Vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme při 180 °C asi 30 minut.
Nákyp ze sýru na talíři s vidličkou a salátem.
www.sobeys.com

Máme pro vás i další nejlepší recepty z bešamelu, na kterých si pochutná celá rodina. Inspirujte se!

Nákyp ze sýru se špenátem a jáhlami

Vyzkoušejte tento zdravý sýrový nákyp s čerstvým špenátem a jáhlami. Pochutná si na něm celá rodina!

INGREDIENCE

  • 1 hrníček jáhel
  • 1 hrnek čerstvého špenátu
  • 3 vejce
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • pažitka
  • mořská sůl
  • olivový olej
  • 250 g sýru (eidam, gouda, mozarella,…)

POSTUP

  1. Připravíme si jáhly.
  2. Propláchneme je horkou vodou, poté dáme do kastrůlku, zalijeme vodou.
  3. Vaříme asi 15 minut, dokud se z nich nevyvaří všechna voda.
  4. Mezitím si rozšleháme vejce, přidáme do nich tymián, trochu soli a snítek na jemno nasekané pažitky.
  5. Po uvaření necháme jáhly na pár minut vychladnout a zatím si připravíme špenát.
  6. Špenátové listy na hrubo nasekáme.
  7. Jáhly smícháme v míse se špenátem a dochutíme solí.
  8. Vzniklou směs dáme do olejem vymazané zapékací mísy  a zalijeme rozšlehanými vajíčky s bylinkami.
  9. Pečme na 190°C po dobu 20 minut.
  10. Po dvaceti minutách přidáme na vrch nákypu nastrouhaný sýr a zapékáme dalších 5 minut.
  11. Nákyp chutná opravdu výborně s rajčaty nebo rajčatovým salátem.
Jáhlovo-sýrový nákyp se špenátem v zapékací míse.
www.naturallyella.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze vestavných trub. Kdo vyhrál v našem srovnání?


Sýrový nákyp s rohlíky

Nákyp z rohlíků, sýru a vajec ochucený muškátovým květem je skvělou a vydatnou večeří, kterou si navíc zvládne připravit úplně každý!

INGREDIENCE

  • 3 vejce
  • 4 rohlíky, starší
  • 100 g tvrdého sýra
  • 300 ml mléka
  • pažitka
  • sůl
  • 50 g másla
  • špetka muškátového květu

POSTUP :

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky
  2. Přidáme 2/3 strouhaného sýru, jemně sekanou pažitku, nakrájenou uzeninu a promícháme.
  3. Směs dáme do tukem vymazané zapékací misky a zalijeme osoleným mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce.
  4. Poklademe kousky tuku, posypeme zbytkem sýra a ve vyhřáté troubě zapečeme.
  5. Jako příloha se hodí zeleninový salát, salát z červené řepy nebo nakládaná okurka.
Nákyp z rohlíků, sýru a vajec na talíři s vidličkou.
www.theworktop.com

Jemný nákyp ze sýru se šunkou

Tento nákyp je naprosto vynikající díky utřeným žloutkům a ušlehanému sněhu z bílků. Přidáním šunky mu dodáte další skvělou chuť.

INGREDIENCE

  • 150 g sýr typu ementálu, nakrájeného na kusy
  • 4 kusy vajec
  • 60 g hladká mouka
  • 300 g mléko
  • 80 g máslo
  • 1 špetka muškátového oříšku, nastrouhaného
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 špetka pepře, mletý
  • 150 g plátkové šunky, na kostičky
  • 1 smetana ke šlehání, min. 30 % tuku

POSTUP

  1. Předehřejeme troubu na 180°C.
  2. Vložte sýr  do mixovací nádoby a strouháme pár vteřin.
  3. Přendáme do nádoby a odložíme stranou.
  4. Do mixovací nádoby vložíme žloutky, mouku, mléko, máslo, muškátový oříšek, sůl a pepř a mixujeme 3 minuty.
  5. Přidáme sýr a smetanu a mixujeme dalších 10 vteřin.
  6. Do směsi zamícháme šunku a ušlehaný sníh z bílků.
  7. Směs přendáme do 6 máslem vymazaných a moukou vysypaných nákypových misek.
  8. Vložte je do trouby předehřáté na 180°C a pečte 30–35 minut.
  9. Ihned podáváme.
Sýrovo-šunkový nákyp v zapékací mističce s vedle položenou vidličkou.
www.allfreecopycatrecipes.com

A co takové recepty na sladký nákyp z rýže? Vyzkoušejte variantu s meruňkami, broskvemi či lesním ovocem a tvarohem!

Sýrovo-pórkový nákyp

Tento snadný vegetariánský slaný nákyp se sýrem a pórkem skvěle zahřeje během chladných zimních dní.  Navíc je nejen chutný, ale i zdravý.

INGREDIENCE

  • 2 střední pórky, nakrájené na plátky
  • 400 g celozrnného chleba,  nakrájeného na plátky a poté na trojúhelníky     
  • 150 g sýra čedar, nastrouhaného
  • 40 g slaného másla
  • 600 ml mléka
  • 3 střední vejce
  • čerstvě mletý černý pepř
  • ½ lžičky mořské soli

POSTUP

  • Zapékací misku o objemu 1,5 litru vymažeme trochou másla.
  • Na pánvi rozpustíme zbylé máslo a pórek na něm zlehka opékáme asi pět minut, dokud nezměkne.
  • Na dno zapékací misky dáme vrstvu chleba.
  • Navrch nasypeme polovinu pórku a posypeme polovinou strouhaného sýra.
  • Nahoru položíme zbývající chlebové trojúhelníčky a poté zbytek pórku.
  • Mléko a vejce prošleháme a okořeníme podle chuti.
  • Nalijeme rovnoměrně na vršek nákypu, poté posypeme zbylým sýrem.
  • Necháme 20 až 30 minut odstát.
  • Předehřejeme troubu na 170 °C.
  • Nákyp pečeme 30 až 35 minut, dokud se nenafoukne a nezezlátne.
Zbytek nákypu se sýrem a pórkem v zapékací míse.
www.tinandthyme.uk

Podívejte se na náš katalog sýrů, kde vám představíme ty nejznámější sýry a vše podstatné, co o nich potřebujete vědět!

Kromě těchto základních surovin lze sýrový nákyp doplnit například :

  • masem
  • zeleninou
  • dušenými houbami
  • bramborami
  • těstovinami
  • čerstvými bylinkami

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X