Skvělá kombinace těstovin a řapíkatého celeru v našich receptech. Vyzkoušejte a uvidíte!

Těstoviny se dají připravit v mnoha různých variacích.

My jsme si pro vás tentokrát připravili recepty na těstoviny s řapíkatým celerem, které vás překvapí svou skvělou chutí.

Je libo variantu s cizrnou, pestem či šunkou a smetanou?

Najděte si svého favorita a potěště své chuťové buňky!

Veganské těstoviny s řapíkatým celerem a cizrnou

Lahodné těstoviny s cizrnou, řapíkatým celerem, čerstvou petrželkou, červeným chilli a citronovou kůrou si zamilují nejen vegani! Jsou zdravé, výživné a jednoduché na přípravu. Co víc si od jídla přát.

Co budete potřebovat

  • 230 g těstovin dle vašeho výběru
  • 1 šálek uvařené cizrny, scezené
  • 1/4 šálku nebo více čerstvé petrželky, nasekané, plus více na ozdobu
  • 4 stonky řapíkatého celeru, nakrájené diagonálně (listy můžete nakrájet na ozdobu)
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1-3 lžičky drceného červeného chilli (nebo podle chuti)
  • 1-2 lžíce citronové kůry
  • 1 šalotka, nakrájená na kostičky
  • olivový olej
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  • Uvařte těstoviny podle návodu na obalu a sceďte.
  • Mezitím nalijte vodu do dalšího hrnce, nechte dojít k varu a přidejte do ní nakrájené stonky řapíkatého celeru.
  • Přidejte trochu soli a minutu nebo dvě blanšírujte, poté sceďte, propláchněte pod studenou vodou a dejte stranou.
  • Zahřejte 1-2 lžíce olivového oleje ve velké pánvi na středně vysokém plameni.
  • Přidejte šalotku a restujte do měkka – několik minut.
  • Přidejte cizrnu, řapíkatý celer a možná špetku nasekané petrželky a prohřejte.
  • Přidejte česnek, červené chilli a 1/4 šálku nebo více nasekané petrželky a restujte další minutu.
  • Přidejte těstoviny a promíchejte.
  • Přidejte citronovou kůru a dochuťte solí a pepřem.
  • Podávejte s další petrželkou a pokud máte, tak i nakrájenými listy řapíkatého celeru.
  • Pokud chcete, dochuťte citronovou šťávou, případně ještě trochou drceného červeného chilli.
  • Dobrou chuť!
Těstoviny s cizrnou, řapíkatým celerem, čerstvou petrželkou, červeným chilli a citronovou kůrou v míse.
www.delightfuldeliciousdelovelyblog.wordpress.com

Vyzkoušejte i naše další recepty s řapíkatým celerem. Ať už hledáte inspiraci na nové polévky, smoothie, džus, salát nebo pomazánku, vše máme připraveno!

Rigatoni s pestem z řapíkatého celeru

Tento recept na těstoviny rigatoni s jednoduchým a lahodným pestem z listů řapíkatého celeru, parmazánu a kešu ořechů vám zabere méně než 20 minut a pochutná si na něm celá vaše rodina!

Co budete potřebovat

Na pesto:

  • 4 šálky čerstvých listů řapíkatého celeru
  • 2 stroužky česneku, oloupané
  • ½ šálku jemně nastrouhaného parmazánu
  • ¼ šálku opečených nesolených kešu ořechů
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • ⅓ šálku extra panenského olivového oleje

Na těstoviny:

  • ½ šálku pesta z řapíkatého celeru viz výše
  • 300 g sušených těstovin rigatoni
  • 2 lžíce kešu ořechů, nahrubo nasekaných
  • 1-2 lžíce citronové šťávy
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1-2 lžíce jemně nastrouhaného parmazánu

Postup

  • Listy řapíkatého celeru dobře omyjte a osušte.
  • Kešu ořechy nasucho opražte na pánvi.
  • Do mísy kuchyňského robotu přidejte listy řapíkatého celeru, česnek, parmezán a opečené kešu a mixujte na nízké úrovni, dokud nebude vše jemně nasekané.
  • Nechte kuchyňský robot běžet na nízké úrovni a pomalým a stálým proudem přilévejte olivový olej.
  • Pesto máte hotové.
  • Nyní přiveďte k varu vodu ve velkém hrnci.
  • Do vody přidejte štědré 3-4 lžičky soli a promíchejte.
  • Přidejte těstoviny a vařte podle návodu na obalu nebo do al dente.
  • Odeberte 1 šálek vody z těstovin a dejte stranou.
  • Těstoviny sceďte, zbylou vodu vylijte.
  • Přidejte těstoviny zpět do hrnce a přidejte pesto, polovinu kešu ořechů a polovinu citronové šťávy.
  • Dobře promíchejte.
  • Po troškách přidávejte vodu z těstovin, dokud nebude mít omáčka požadovanou konzistenci.
  • Ochutnejte a případně přidejte více citronové šťávy a sůl a pepř podle chuti.
  • Podávejte se zbylými kešu ořechy a parmazánem rozsypaným po vrchu.
  • Užijte si to!
Rigatoni s jednoduchým a lahodným pestem z listů řapíkatého celeru, parmazánu a kešu ořechů na talíři.
www.sugarsaltmagic.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze plynových sporáků, ve kterých vám prozradíme vše důležité a zmíníme i oblíbené kombinované modely. Kdo vyhrál v našem srovnání?

Těstovinový salát s tuňákem a zeleninou

Zapomeňte na kupované saláty a připravte si svůj vlastní domácí salát z těstovin, tuňáka a spousty zeleniny a promíchejte ho s úžasným jogurtovém dresinkem s majonézou, bílým jogurtem a sušeným koprem. Lahůdka!

Co budete potřebovat

  • 4 šálky sušených těstovin dle vaší volby
  • 1 šálek mraženého hrášku
  • 1 šálek nakrájené mrkve
  • 1 šálek nakrájeného řapíkatého celeru
  • 1 šálek nakrájených cherry rajčat
  • 340 g konzervovaného tuňáka, okapaného
  • 1/3 nízkotučného bílého řeckého jogurtu
  • 1/3 šálku majonézy
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 1 lžička sušeného kopru
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře

Postup

  • Těstoviny vařte podle návodu na obalu, na poslední 4 minuty vaření přidejte hrášek.
  • Sceďte a propláchněte studenou vodou, dejte stranou.
  • Do velké mísy přidejte mrkev, řapíkatý celer, rajčata a tuňáka.
  • V malé misce prošlehejte jogurt, majonézu, ocet, hořčici, česnek, kopr, sůl a pepř.
  • Těstoviny přidejte do mísy s tuňákem a zeleninou a zalijte dresinkem.
  • Míchejte, dokud se vše dobře nespojí.
  • Servírujte!
  • V lednici vám salát vydrží až 5 dní.
Salát z těstovin, tuňáka a spousty zeleniny a promíchejte ho s úžasným jogurtovém dresinkem s majonézou, bílým jogurtem a sušeným koprem v míse s vařečkou.
www.erinliveswhole.com

Farfalle se šunkou, hráškem, řapíkatým celerem a vlašskými ořechy

Tento recept je opravdu jednoduchý a zvládne ho i úplný začátečník. Navíc je kombinace těstovin, šunky, zeleniny, smetanové omáčky a vlašských ořechů opravdu výborná!

Co budete potřebovat

  • 400 g farfalle
  • sůl dle chuti
  • 200 g řapíkatého celeru
  • 200 g mraženého hrášku
  • 150 g plátků šunky
  • 1 malá cibule
  • 2 lžíce másla
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 50 ml mléka
  • čerstvě mletý pepř
  • čerstvě mletý muškátový oříšek
  • 50 g vlašských ořechů
  • 2 lžíce čerstvého kopru
  • 1 bio citron

Postup

  • Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě do al dente.
  • Opláchněte pod studenou vodou, dokud nevychladnou, poté sceďte.
  • Řapíkatý celer omyjte, oloupejte a nakrájejte na plátky.
  • Smíchejte ho s hráškem a poté blanšírujte ve vroucí osolené vodě 2 minuty.
  • Sceďte, opláchněte pod studenou vodou a znovu sceďte.
  • Nakrájejte šunku.
  • Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  • Ve velké pánvi rozpusťte máslo a cibuli na něm zpěňte do měkka.
  • Přidejte těstoviny, zeleninu a šunku a promíchejte, aby se vše spojilo.
  • Přidejte smetanu a mléko a dochuťte solí, pepřem a čerstvě mletým muškátovým oříškem.
  • Vlašské ořechy rozpulte a opečte na suché pánvi dozlatova.
  • Citron opláchněte v horké vodě, osušte a nastrouhejte najemno kůru.
  • Těstoviny nandejte na nahřáté servírovací talíře, posypte vlašskými ořechy, čerstvým koprem a citronovou kůrou.
  • Nechte si chutnat!
Těstoviny se šunkou, zeleninou a ořechy na talíři.
www.eatsmarter.com

Salát z těstovin linguine se zeleninou

Úžasný těstovinový salát s čerstvými cherry rajčaty, řapíkatým celerem, červenou cibulí, semínky a lahodnou zálivkou, který se perfektně hodí jako příloha třeba ke grilovanému masu!

Co budete potřebovat

Na salát:

  • 230 g sušených linguine
  • 1 a ½ šálku cherry rajčat nakrájených na poloviny
  • ½ šálku nakrájené červené cibule nakrájené na centimetrové kousky
  • ½ šálku nakrájeného řapíkatého celeru nakrájeného na 0,5 cm silné kousky

Na zálivku:

  • ¼ šálku olivového oleje
  • 3 lžíce šampaňského octa
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžíce papriky
  • 1 a ½ lžičky sezamových semínek
  • 1 lžička máku
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky česnekového prášku
  • ½ lžičky celerových semínek
  • ¼ lžičky mletého černého pepře

Postup

  • Linguine uvařte podle návodu.
  • Po uvaření je přeceďte a dejte vychladit do lednice.
  • Zatímco se linguine vaří, nakrájejte rajčata, cibuli a řapíkatý celer a přendejte do velké mísy.
  • Jakmile je zelenina nakrájená, přidejte všechny přísady na zálivku do malé misky.
  • Šlehejte, dokud se vše důkladně nepromíchá a dejte stranou.
  • Vezměte vychladlé linguine a přidejte je do velké mísy se zeleninou.
  • Smíchejte dohromady.
  • Poté přelijte zálivkou a míchejte všechny ingredience dohromady, dokud nebude vše promíchané.
  • Dejte chladit do lednice alespoň na 2 hodiny, ideálně přes noc.
  • Užijte si to! Uchovávejte v lednici alespoň 2 hodiny vychladit a pro nejlepší výsledky ideálně přes noc.
Těstovinový salát s čerstvými cherry rajčaty, řapíkatým celerem, červenou cibulí, semínky a lahodnou zálivkou v míse.
www.shortgirltallorder.com

Máme pro vás i další skvělé recepty na saláty s těstovinami a zeleninou! Vychutnejte si dokonalou souhru ingrediencí.

Jak řapíkatý celer skladovat?

  • Řapíkatý celer se často konzumuje čerstvý a nakrájený s různými dipy. Jakmile se však uvaří, hodí se do spousty pokrmů.
  • V obchodě hledejte pevný řapíkatý celer s rovnoměrnými stonky a listy, které vypadají svěže. Doma ho dobře omyjte a osušte.
  • Často vydrží i několik týdnů, ale doporučujeme ho spotřebovat do dvou.
  • Uchovávejte ho v lednici a stonky nechte připevněné k základu, dokud je nebudete potřebovat.
  • Pokud ho neplánujete rovnou spotřebovat, zamrazte ho.
  • Syrový řapíkatý celer můžete opláchnout a nakrájet, poté jej na několik hodin dejte do mrazáku na pečicím plechu a pak ho přendejte do pytlíků.
  • V mrazáku vydrží několik měsíců.
  • Případně ho blanšírujte, důkladně sceďte a zamrazte až na 6 měsíců.

A jak se vám naše dnešní recepty na těstoviny s řapíkatým celerem líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X