3 nadýchané recepty na rychlé rohlíčky s tvarohem! Vychutnejte si je do sytosti

Toužíte po těstu, které se vám doslova rozplyne a jazyku? Upečte si jeden z těchto receptů na tvarohové rohlíčky a vychutnejte si toto sladké pokušení!

Ale pozor toto sladké pečivo je vysoce návykové a může se stát, že ho budete péct stále a stále dokola!

Nadýchanému těstu a krémové náplni se jen těžko odolává. Tak neváhejte a pusťte se do pečení s námi.

Rohlíčky z tvarohového těsta

Toto sladké pečivo je tak chutné a snadné na výrobu, že se stane běžnou součástí vaší sobotní snídaně nebo jako sladká tečka na závěr výborného nedělního oběda, ke kávě. Listové těsto je plněno plnotučným tvarohem a rozinkami namočených v rumu s vanilkovým extraktem.

Co budeme potřebovat

  1. Balení listového těsta
  2. 230 g tvarohu (nebo smetanového sýru)
  3. Velké vejce
  4. 50 g cukru
  5. Špetka soli
  6. 60 g rozinek
  7. Lžíce rumu
  8. Kůra z 1 citronu
  9. Lžička vanilkového extraktu
  10. Vejce (na potření rohlíčků)

Postup

  1. Rozmrazíme si lisové těsto
  2. Plech vyložíme pečícím papírem
  3. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů
  4. Rozinky dáme do misky, zalijeme rumem a vanilkovým extraktem a necháme 10 minut odležet
  5. Ve střední míse smícháme tvaroh, rozšlehané vejce, rozinky s rumem a vanilkou, cukr a sůl
  6. Na pomoučněnou plochu položíme plát listového těsta
  7. Těsto vyválíme do kruhu a rozkrájíme ho na trojúhelníky
  8. Na nejširší část těsta přidáme kopeček tvarohové náplně
  9. Těsto od nejširšího konce začneme rolovat směrem ke středu
  10. Postup opakujeme, dokud nám nedojdou ingredience
  11. Každý rohlíček potřeme rozšlehaným vejcem
  12. Tvarohové rohlíčky pečeme při 200 stupních přibližně 17-20 minut do zlatohněda
  13. Posypeme je moučkovým cukrem a podáváme teplé nebo studené
Nadýchané rohlíčky ala croissant z tvarohového těsta a náplní.
Zdroj: glutenfreeonashoestring.com

Křehké tvarohové rohlíčky jako od babičky

Extrémně jemné a vysoce návykové tvarohové těsto! Toto lahodné, malé pečivo je sváteční pokrm, který pochází z ostrova Kréta, ale dnes se servíruje téměř všude a po celý rok. Podávejte je jako lahodný dezert k odpolední kávě pokapaný teplým medem, posypaný skořicí a namletými pistáciemi.

Co budeme potřebovat

  1. 250 g olivového oleje
  2. 250 g jogurtu
  3. Vejce
  4. 300 g cukru
  5. 1 kg hladké mouky
  6. 4 lžičky prášku do pečiva
  7. ½ lžičky vanilkového extraktu
  8. Šťáva z ½ pomeranče
  9. Kůra z 1 citronu

Na náplň

  1. 1 kg plnotučného tvarohu (nebo mascarpone nebo ricotty)
  2. 250 g cukru
  3. Vejce
  4. Bílek
  5. Lžička mleté skořice

Na polevu

  1. 2 vejce
  2. Lžíce vody
  3. Lžička mleté skořice

Postup

  1. K přípravě těsta na tvarohové rohlíčky přidáme do velké mísy olivový olej, cukr, jogurt a vejce
  2. Vše společně dobře promícháme, dokud se ingredience nespojí
  3. Přilijeme pomerančovou šťávu, přidáme citronovou kůru a vanilkový extrakt a znovu promícháme
  4. Mouku prosejeme s práškem do pečiva a postupně přidáváme do směsi
  5. Těsto hněteme rukama, dokud nezměkne
  6. V závislosti na mouce možná budeme muset použít o něco méně nebo více mouky, než vyžaduje recept
  7. Těsto by mělo být měkké, ale ne lepivé
  8. Když je těsto hotové necháme ho asi na 30 minut odpočinout
  9. Mezitím si připravíme náplň do rohlíčků
  10. Do velké mísy rozmícháme sýr a přidáme cukr, vejce a skořici
  11. Vše dobře promícháme, dokud se ingredience nespojí
  12. Těsto položíme na pomoučený povrch
  13. Pomocí válečku těsto vyválíme na tloušťku asi 0,5 centimetrů a do tvaru koláče
  14. Těsto rozkrájíme na 8 trojúhelníků
  15. Na konec každého trojúhelníku přidáme lžíci tvarohové náplně
  16. Těsto zarolujeme směrem do středu
  17. Troubu předehřejeme na 180-200 stupňů
  18. Tvarohové rohlíčky dáme na velký plech vyložený pečicím papírem a necháme 20 minut odpočívat
  19. V míse rozšleháme vejce a 1 lžíci vody a touto směsí rohlíčky potřeme
  20. Posypeme je skořicí a pečeme asi 25 minut dozlatova
  21. Tvarohové rohlíčky podáváme pokapané medem

Tvarohu není nikdy dost a proto čerpejte další inspiraci z výběru těch nejlepších dortů z tvarohu! Upečte podle nás například tento nadýchaný mrkvový dort a pochutnejte si jako nikdy.

Křehké tvarohové rohlíčky plněné jemným sladkým krémem.
Zdroj: cdkitchen.com

Tradiční nekynuté rohlíčky z listového těsta

Dokonalá chuť a dokonalá textura. Nejlepší rohlíčky z tvarohu, které kdy ochutnáte. Velkou výhodou je, že jsou bez kynutí a naplněné tou nejsladší náplní, kterou si můžete jen představit.

Co budeme potřebovat

  1. 1 kg tvarohu
  2. 125 g moučkového cukru
  3. ½ lžičky vanilkového extraktu
  4. ½ lžičky citronové kůry
  5. 125 g másla (rozpuštěného)
  6. 100 ml olivového oleje
  7. 500 g listového těsta
  8. Vejce
  9. Lžíce mléka
  10. 2 lžíce krystalového cukru

Postup

  1. Ve střední misce smícháme tvaroh s moučkovým cukrem, vanilkou a citronovou kůrou
  2. Směs dáme do chladničky alespoň na 30 minut
  3. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů
  4. Listové těsto si na pomoučené pracovní ploše vyválíme do tvaru kruhu
  5. Plech na pečení si vyložíme pečícím papírem nebo ho postříkáme sprejem na pečení
  6. V malé misce vyšleháme dohromady rozpuštěné máslo a olivový olej
  7. Směsí potřeme plát těsta a rozkrájíme ho na 8 stejných trojúhelníků
  8. Na každý trojúhelník navrstvíme náplň z tvarohu
  9. Jednotlivé rohlíčky zarolujeme a znovu potřeme směsí z másla
  10. V malé misce rozšleháme vejce s mlékem
  11. A znovu každý srolovaný rohlíček potřeme vajíčkem
  12. Rohlíčky s tvarohem uvnitř ještě navrch posypeme krystalovým cukrem
  13. Pečeme je v předehřáté troubě 40 až 50 minut dozlatova
  14. Před podáváním je necháme na 10 minut vychladnout

Toužíte po dalších chutných, snadných, ale hlavně rychlých nápadech na sladké i slané pečení? S našimi recepty na šneky z listového těsta už v kuchyni nestrávíte více jak 30 minut! Nestojí to za vyzkoušení? Já myslím, že ano.

Křupavé rohlíčky bez kynutí s tvarohovou náplní a polité cukrovou polevou.
Zdroj: lemontreedwelling.com

Tipy na další náplně do rohlíčků

Udělejte si naše recepty trochu více pestré a vyberte si ze široké škály dalších lahodných náplní, které jsme pro vás připravili níže.

Svatomartinská tvarohová náplň

  1. 250 g tučného tvarohu
  2. Vejce
  3. Balíček vanilkového cukru
  4. Lžíce cukru krystal
  5. Rozinky
  6. Mléko

Postup

  1. Tvaroh si smícháme s vejcem, cukrem, vanilkovým cukrem a rumem
  2. Pokud chceme řidší směs můžeme ho naředit mlékem
  3. Nakonec přidáme rozinky

Rozinky můžeme před použitím namočit na 30 minut do rumu.

Povidlová náplň

  1. 200 g švestkových povidel
  2. 2 lžíce rumu
  3. Lžička mletá skořice
  4. ½ balení vanilkového cukru
  5. Lžíce cukru krystal
  6. Lžička citronové kůry
  7. Strouhaný perník (perníkové koření)

Postup

  1. Hustá povidla smícháme s rumem, do krémové konzistence
  2. Do směsi přidáme malinko mleté skořice, vanilkového cukru, strouhané citronové kůry a i trochu cukru
  3. Pokud jsou povidla příliš hustá zahustíme je perníkem

Maková náplň

  1. 200 g mletého máku
  2. 400 ml mléka
  3. 70 g cukru krupice
  4. ½ lžičky skořice
  5. Lžička citronové kůry
  6. 2 lžíce rumu
  7. Lžíce hrubé mouky

Postup

  1. V hrnci přivedeme k varu mléko a přisypeme namletý mák
  2. Poté snížíme teplotu a lehce mák povaříme, dokud než mák nezačne houstnout
  3. Na konci vaření přisypeme k máku hrubou moukou a promícháme, aby se mák zahustil
  4. Hrnec s mákem stáhneme z plotny a ještě horký mák osladíme, přidáme strouhanou citronovou kůru, rum a skořici
  5. Promícháme a necháme vychladnout

Jablečná náplň

  1. 20 g másla
  2. 1 kg jablek
  3. 100 g cukru
  4. Kousek celé skořice

Postup

  1. Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme
  2. Vložíme je do hrnce a podusíme je na másle se skořicí a s trochou cukru
  3. Když je jablečná náplň dostatečně hustá, odstavíme jí z ohně, skořici vyndáme a dosladíme podle chuti
  4. Jestli chceme přidáme i citrónovou šťávu

Ořechová náplň

  • 40 g másla
  • 150 g mletých ořechů
  • 100 g moučkového cukru
  • 200 ml horkého mléka
  • Hrst drcených piškotů

Postup

  • Máslo si rozpustíme v hrnci a poté na něm opečeme ořechy
  • Přidáme cukr a promícháme a necháme je pražit a lehce zkaramelizovat
  • Přilijeme mléko a důkladně promícháme
  • Poté hrnec sundáme z plotny a necháme vychladnout
  • Nakonec ořechovou náplň zahustíme hrstí piškotů a můžeme jí dochutit trochou rumu

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X