Toužíte po těstu, které se vám doslova rozplyne a jazyku? Upečte si jeden z těchto receptů na tvarohové rohlíčky a vychutnejte si toto sladké pokušení!
Ale pozor toto sladké pečivo je vysoce návykové a může se stát, že ho budete péct stále a stále dokola!
Nadýchanému těstu a krémové náplni se jen těžko odolává. Tak neváhejte a pusťte se do pečení s námi.
Rohlíčky z tvarohového těsta
Toto sladké pečivo je tak chutné a snadné na výrobu, že se stane běžnou součástí vaší sobotní snídaně nebo jako sladká tečka na závěr výborného nedělního oběda, ke kávě. Listové těsto je plněno plnotučným tvarohem a rozinkami namočených v rumu s vanilkovým extraktem.
Co budeme potřebovat
- Balení listového těsta
- 230 g tvarohu (nebo smetanového sýru)
- Velké vejce
- 50 g cukru
- Špetka soli
- 60 g rozinek
- Lžíce rumu
- Kůra z 1 citronu
- Lžička vanilkového extraktu
- Vejce (na potření rohlíčků)
Postup
- Rozmrazíme si lisové těsto
- Plech vyložíme pečícím papírem
- Troubu si předehřejeme na 200 stupňů
- Rozinky dáme do misky, zalijeme rumem a vanilkovým extraktem a necháme 10 minut odležet
- Ve střední míse smícháme tvaroh, rozšlehané vejce, rozinky s rumem a vanilkou, cukr a sůl
- Na pomoučněnou plochu položíme plát listového těsta
- Těsto vyválíme do kruhu a rozkrájíme ho na trojúhelníky
- Na nejširší část těsta přidáme kopeček tvarohové náplně
- Těsto od nejširšího konce začneme rolovat směrem ke středu
- Postup opakujeme, dokud nám nedojdou ingredience
- Každý rohlíček potřeme rozšlehaným vejcem
- Tvarohové rohlíčky pečeme při 200 stupních přibližně 17-20 minut do zlatohněda
- Posypeme je moučkovým cukrem a podáváme teplé nebo studené

Křehké tvarohové rohlíčky jako od babičky
Extrémně jemné a vysoce návykové tvarohové těsto! Toto lahodné, malé pečivo je sváteční pokrm, který pochází z ostrova Kréta, ale dnes se servíruje téměř všude a po celý rok. Podávejte je jako lahodný dezert k odpolední kávě pokapaný teplým medem, posypaný skořicí a namletými pistáciemi.
Co budeme potřebovat
- 250 g olivového oleje
- 250 g jogurtu
- Vejce
- 300 g cukru
- 1 kg hladké mouky
- 4 lžičky prášku do pečiva
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- Šťáva z ½ pomeranče
- Kůra z 1 citronu
Na náplň
- 1 kg plnotučného tvarohu (nebo mascarpone nebo ricotty)
- 250 g cukru
- Vejce
- Bílek
- Lžička mleté skořice
Na polevu
- 2 vejce
- Lžíce vody
- Lžička mleté skořice
Postup
- K přípravě těsta na tvarohové rohlíčky přidáme do velké mísy olivový olej, cukr, jogurt a vejce
- Vše společně dobře promícháme, dokud se ingredience nespojí
- Přilijeme pomerančovou šťávu, přidáme citronovou kůru a vanilkový extrakt a znovu promícháme
- Mouku prosejeme s práškem do pečiva a postupně přidáváme do směsi
- Těsto hněteme rukama, dokud nezměkne
- V závislosti na mouce možná budeme muset použít o něco méně nebo více mouky, než vyžaduje recept
- Těsto by mělo být měkké, ale ne lepivé
- Když je těsto hotové necháme ho asi na 30 minut odpočinout
- Mezitím si připravíme náplň do rohlíčků
- Do velké mísy rozmícháme sýr a přidáme cukr, vejce a skořici
- Vše dobře promícháme, dokud se ingredience nespojí
- Těsto položíme na pomoučený povrch
- Pomocí válečku těsto vyválíme na tloušťku asi 0,5 centimetrů a do tvaru koláče
- Těsto rozkrájíme na 8 trojúhelníků
- Na konec každého trojúhelníku přidáme lžíci tvarohové náplně
- Těsto zarolujeme směrem do středu
- Troubu předehřejeme na 180-200 stupňů
- Tvarohové rohlíčky dáme na velký plech vyložený pečicím papírem a necháme 20 minut odpočívat
- V míse rozšleháme vejce a 1 lžíci vody a touto směsí rohlíčky potřeme
- Posypeme je skořicí a pečeme asi 25 minut dozlatova
- Tvarohové rohlíčky podáváme pokapané medem
Tvarohu není nikdy dost a proto čerpejte další inspiraci z výběru těch nejlepších dortů z tvarohu! Upečte podle nás například tento nadýchaný mrkvový dort a pochutnejte si jako nikdy.

Objevte podobné tipy
Tradiční nekynuté rohlíčky z listového těsta
Dokonalá chuť a dokonalá textura. Nejlepší rohlíčky z tvarohu, které kdy ochutnáte. Velkou výhodou je, že jsou bez kynutí a naplněné tou nejsladší náplní, kterou si můžete jen představit.
Co budeme potřebovat
- 1 kg tvarohu
- 125 g moučkového cukru
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- ½ lžičky citronové kůry
- 125 g másla (rozpuštěného)
- 100 ml olivového oleje
- 500 g listového těsta
- Vejce
- Lžíce mléka
- 2 lžíce krystalového cukru
Postup
- Ve střední misce smícháme tvaroh s moučkovým cukrem, vanilkou a citronovou kůrou
- Směs dáme do chladničky alespoň na 30 minut
- Troubu si předehřejeme na 180 stupňů
- Listové těsto si na pomoučené pracovní ploše vyválíme do tvaru kruhu
- Plech na pečení si vyložíme pečícím papírem nebo ho postříkáme sprejem na pečení
- V malé misce vyšleháme dohromady rozpuštěné máslo a olivový olej
- Směsí potřeme plát těsta a rozkrájíme ho na 8 stejných trojúhelníků
- Na každý trojúhelník navrstvíme náplň z tvarohu
- Jednotlivé rohlíčky zarolujeme a znovu potřeme směsí z másla
- V malé misce rozšleháme vejce s mlékem
- A znovu každý srolovaný rohlíček potřeme vajíčkem
- Rohlíčky s tvarohem uvnitř ještě navrch posypeme krystalovým cukrem
- Pečeme je v předehřáté troubě 40 až 50 minut dozlatova
- Před podáváním je necháme na 10 minut vychladnout
Toužíte po dalších chutných, snadných, ale hlavně rychlých nápadech na sladké i slané pečení? S našimi recepty na šneky z listového těsta už v kuchyni nestrávíte více jak 30 minut! Nestojí to za vyzkoušení? Já myslím, že ano.

Tipy na další náplně do rohlíčků
Udělejte si naše recepty trochu více pestré a vyberte si ze široké škály dalších lahodných náplní, které jsme pro vás připravili níže.
Svatomartinská tvarohová náplň
- 250 g tučného tvarohu
- Vejce
- Balíček vanilkového cukru
- Lžíce cukru krystal
- Rozinky
- Mléko
Postup
- Tvaroh si smícháme s vejcem, cukrem, vanilkovým cukrem a rumem
- Pokud chceme řidší směs můžeme ho naředit mlékem
- Nakonec přidáme rozinky
Rozinky můžeme před použitím namočit na 30 minut do rumu.
Povidlová náplň
- 200 g švestkových povidel
- 2 lžíce rumu
- Lžička mletá skořice
- ½ balení vanilkového cukru
- Lžíce cukru krystal
- Lžička citronové kůry
- Strouhaný perník (perníkové koření)
Postup
- Hustá povidla smícháme s rumem, do krémové konzistence
- Do směsi přidáme malinko mleté skořice, vanilkového cukru, strouhané citronové kůry a i trochu cukru
- Pokud jsou povidla příliš hustá zahustíme je perníkem
Maková náplň
- 200 g mletého máku
- 400 ml mléka
- 70 g cukru krupice
- ½ lžičky skořice
- Lžička citronové kůry
- 2 lžíce rumu
- Lžíce hrubé mouky
Postup
- V hrnci přivedeme k varu mléko a přisypeme namletý mák
- Poté snížíme teplotu a lehce mák povaříme, dokud než mák nezačne houstnout
- Na konci vaření přisypeme k máku hrubou moukou a promícháme, aby se mák zahustil
- Hrnec s mákem stáhneme z plotny a ještě horký mák osladíme, přidáme strouhanou citronovou kůru, rum a skořici
- Promícháme a necháme vychladnout
Jablečná náplň
- 20 g másla
- 1 kg jablek
- 100 g cukru
- Kousek celé skořice
Postup
- Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme
- Vložíme je do hrnce a podusíme je na másle se skořicí a s trochou cukru
- Když je jablečná náplň dostatečně hustá, odstavíme jí z ohně, skořici vyndáme a dosladíme podle chuti
- Jestli chceme přidáme i citrónovou šťávu
Ořechová náplň
- 40 g másla
- 150 g mletých ořechů
- 100 g moučkového cukru
- 200 ml horkého mléka
- Hrst drcených piškotů
Postup
- Máslo si rozpustíme v hrnci a poté na něm opečeme ořechy
- Přidáme cukr a promícháme a necháme je pražit a lehce zkaramelizovat
- Přilijeme mléko a důkladně promícháme
- Poté hrnec sundáme z plotny a necháme vychladnout
- Nakonec ořechovou náplň zahustíme hrstí piškotů a můžeme jí dochutit trochou rumu