Výborné recepty na naložené sýry 6x jinak. Jakou variantu vyzkoušíte jako první?

Sýry rozhodně patří mezi oblíbené potraviny.

Proto jsme si pro vás tentokrát připravili 6 chutných receptů na nakládané sýry.

Jsou jednoduché na přípravu a potěší celou vaši rodinu!

Pojďte si s námi připravit naloženou goudu, ovčí sýr či hermelín.

Ovčí sýr naložený s bylinkami

I ovčí sýr se dá úžasně naložit. Vyzkoušejte kombinaci se sušenými rajčaty, nakládanou kapií a tymiánem!

INGREDIENCE

  • 200 g čerstvého ovčího sýra
  • 2 lžíce nadrobno nasekaných sušených rajčat
  • 3 lžíce nakrájené nakládané kapie
  • ½ lžičky mleté ​​pálivé papriky
  • lžička čerstvého tymiánu
  • sůl
  • panenský olivový olej

POSTUP

  • Sýr nakrájejte na menší kousky, obalte ho v koření, přidejte sušená rajčata, nakládano kapii a sůl.
  • Zalijte olejem a nechte minimálně 6 hodin marinovat.
  • Před podáváním včas vyjměte, aby sýr dosáhl pokojové teploty.
  • Podávejte s opečenými plátky bagety jako předkrm.
Naložený sýr s bylinkami a sušenými rajčaty na talíři a ve sklenici.
www.zena.sme.sk

Máme pro vás i recepty na nakládaná rajčata na různé způsoby. Vychutnejte si je všechny!

Nakládaný hermelín

Naložený hermelín je oblíbenou nejen hospodskou pochoutkou, která je navíc jednoduchá na přípravu. Ideálně ho podávejte s čerstvým chlebem a pivem.

INGREDIENCE

  • 4 hermelíny  
  • 1 velká cibule
  • 8 stroužků česneku
  • 1 šálek feferonek
  • 1 lžička celého pepře
  • 1 lžička papriky
  • 2 – 3 bobkové listy
  • 2 lžíce tymiánu (čerstvého nebo sušeného)
  • extra panenský olivový olej – tolik, kolik potřebujete k zakrytí sýra
  • sůl podle chuti

POSTUP

  • Budete potřebovat velkou zavařovací sklenici– čistou a suchou.
  • Všechny hermelíny nakrájejte podélně napůl.
  • Česnek oloupejte a prolisujte, cibuli nakrájejte.
  • Česnek rozetřete na všechny vnitřní strany hermelínů.
  • Posypte paprikou a solí, přidejte plátky cibule a přiklopte druhou polovinou hermelínu.
  • Vložte hermelíny do sklenice a přidejte bobkové listy a celý pepř.
  • Pokuste se hermelíny na sebe naskládat co nejtěsněji, abyste nemuseli použít příliš mnoho olivového oleje na jejich zakrytí.
  • Přidejte tymián, feferonky a případnou zbylou cibuli.
  • Polévejte extra panenským olivovým olejem, dokud nebude sýr zcela zakrytý.
  • Zatřeste nádobou, abyste dostali vzduchové bubliny ven.
  • Uzavřete zavařovací sklenici a chraňte ji před přímým slunečním zářením při pokojové teplotě po dobu 1 – 6 týdnů.
  • Každé 2 – 3 dny protřepejte, abyste dostali vzduch ven.
  • Doba nakládání závisí na tom, jak je hermelín zralý.
  • Pokud je již měkký, může to trvat i 5 dní.
  • Pokud je jemný, bude nakládání trvat přibližně 2 týdny.
  • Jakmile hermelín dozraje a změkne, uchovávejte ho v lednici až 2 týdny.
  • Podávejte s feferonkami, kolečky cibule a chlebem.
Marinovaný hermelín s cibulí a feferonkami.
www.tastyfoodtour.com

Vyzkoušejte i naše další recepty z hermelínu! Máme pro vás pomazánku, salát i plněný dortíček.

Feta marinovaná v olivovém oleji s rozmarýnem

Feta naložená v olivovém oleji s rozmarýnem, citrónovou kůrou a chilli je dokonalým předkrmem, který ocení snad všichni strávníci!

INGREDIENCE

  • 280 g fety
  • 2 čerstvé snítky rozmarýnu
  • ½ lžičky chilli vloček
  • kůra ze 2 citronů
  • 2 šálky extra panenského olivového oleje

POSTUP

  • Sýr nakrájejte na kostičky a přendejte do sklenice.
  • Opláchněte a osušte čerstvé snítky rozmarýnu.
  • Vezměte jeden, otrhejte lístky a ty jemně nasekejte.
  • Zbylou snítku vhoďte do sklenice celou spolu s nakrájenými listy, chilli vločkami a kůrou ze dvou citronů.
  • Mírně protřepejte, aby bylinky nebyly přilepené na jednom místě.
  • Přelijte olivovým olejem.
  • Ujistěte se, že je sýr zcela ponořený.
  • Sklenici uzavřete a dejte do lednice.
  • Nechte marinovat alespoň 24 hodin.
Feta naložená v olivovém oleji s rozmarýnem, citrónovou kůrou a chilli ve sklenici.
www.appetizeraddiction.com

Nakládaný kozí sýr

Užijte si tento jednoduchý a příjemný recept na rychlý předkrm či svačinku. Čerstvý měkký kozí sýr marinovaný v olivovém oleji s rukolou si můžete užít jen tak samotný či s křupavým chlebem, dát si ho na toast, do salátu, ale i na pizzu.

INGREDIENCE

  • 20 cl extra panenského olivového oleje
  • 300 g čerstvého kozího sýra
  • 60 g čerstvé rukoly
  • 10 kuliček černého pepře
  • sůl

POSTUP

  • Rozdrťte kuličky pepře a přidejte ho do mísy spolu s nasekanou rukolou.
  • Osolte.
  • Nakrájejte kozí sýr na plátky o tloušťce přibližně 1 cm.
  • Sýr obalte okořeněnou rukolou a vložte na dno sklenice.
  • Naplňte nádobu olivovým olejem tak, aby byl kozí sýr zcela pokryt.
  • Před podáváním nechte alespoň 24 hodin odpočinout v lednici.
Čerstvý měkký kozí sýr marinovaný v olivovém oleji s rukolou ve sklenici.
www.eatwell101.com

Středomořský marinovaný sýr

Vynikající balkánský sýr naložený spolu s olivami, česnekem, chilli, paprikou a bylinkami si zamilujete. Je to delikatesa!

INGREDIENCE

  • 200 g balkánského sýra
  • 50 g zelených oliv bez pecky
  • 50 g černých oliv bez pecky
  • 5 stroužků česneku
  • 1 menší cibule
  • plátek červené papriky
  • 1 chilli paprička
  • 200 – 300 ml olivového oleje
  • čerstvé lístky šalvěje
  • několik kuliček barevného pepře
  • směs provensálských bylinek

POSTUP

  • Česnek oloupejte a dejte asi na minutu vařit.
  • Vyndejte ho vody a spolu s olivami nechte na sítu okapat.
  • Cibuli rozřežte na čtvrtiny a rozeberte na jednotlivé vrstvy, papriku nakrájejte na proužky, sýr na kostičky a do chilli papričky udělejte nožem jemné zářezy.
  • Suroviny začněte vrstvit do sklenice, do středu vložte i chilli papričku, šalvěj, kuličky pepře, provensálskou směs a postup opakujte, dokud není sklenice plná.
  • Zalijte olivovým olejem, navrch uložte lístky šalvěje, dokonale uzavřete a nechte několik dní odležet na tmavém a chladném místě.
  • Neuškodí, pokud po dvou dnech sklenici na chvilku převrátíte a opět postavíte, aby se olej a bylinky promíchaly.
  • Servírujte s čerstvým pečivem.
Balkánský sýr naložený spolu s olivami, česnekem, chilli, paprikou a bylinkami ve sklenici.
www.zena.sme.sk

Možná se vám budou hodit i naše recenze elektrických kráječů potravin. Kdo vyhrál v našem srovnání?

Nakládaná gouda

Vyzkoušejte tento ultra snadný recept na luxusně namarinovanou goudu. Je jednoduchý na ingredience i na čas přípravy, přitom chutná naprosto skvěle!

INGREDIENCE

  • 1 šálek olivového oleje
  • 1 lžíce čerstvého rozmarýnu, nasekaného
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu, nasekaného
  • 2 proužky pomerančové kůry
  • 280 g goudy, nakrájené na 2,5 cm kostičky

POSTUP

  • V malé pánvi na středním plameni prošlehejte olej, rozmarýn, tymián a pomerančovou kůru.
  • Vařte 5 – 6 minut.
  • Nechte vychladnout.
  • Vložte sýr do misky.
  • Nalijte vychladlou olejovou směs na sýr a promíchejte, aby se ve směsi obalil.
  • Nechte uležet alespoň hodinu.
  • Přendejte do skleněné nádoby, ozdobte snítkou rozmarýnu a podávejte s krekry.
Marinovaná gouda ve sklenici.
www.kitchycooking.com

K nakládanému sýru se nejlépe hodí pečivo. Vyzkoušejte třeba naše recepty na domácí bagety!

I mezi dalšími druhy sýra najdeme sýry vhodné k nakládání.

Dobře se nakládá romadur, který připravujeme podobně jako hermelín a ke kterému se hodí ostřejší koření.

Z tvarohových sýrů, například z lučiny, ricotty a podobných druhů sýra, nebo jenom z ochuceného tvarohu můžeme tvarovat kuličky a nakládat je do kořeněného nálevu.

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X