Snadné recepty na sýrové utopence

Utopenci ze sýra neboli nakládané hermelíny a další nakládané sýry nejsou již jen náhražkou klasických utopenců z uzeniny.

Máte-li pro ně slabost a chcete si je připravit doma, jste na správné adrese!

Velká okurková lahev plná nakládaného hermelínu je také vhodným dárkem pro známé i příbuzné. Jejich příprava není žádná věda a s těmito 3 snadnými recepty na utopence ze sýra to zvládnete i vy!

Nakládaný Hermelín

Hermelín nejčastěji nakládáme pouze v oleji.

INGREDIENCE

  • 6 hermelínů
  • 400 ml slunečnicového oleje
  • 1 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 2 kapie
  • 1 feferonka
  • sůl, pepř
  • bobkový list
  • 3 lžíce petrželky

POSTUP

  1. Hermelín na nakládání krájíme na plátky.
  2. Do vhodné sklenice, nejlépe okurkové, která jde zašroubovat, skládáme postupně plátky Hermelínu a ostatních ingrediencí.
  3. Vždy Hermelín doplníme kolečky cibule a plátky česneku.
  4. Koření využíváme různě podle chuti. Zaléváme olejem.

Recept na nakládaný hermelín

K nakládanému sýru se nejlépe hodí pečivo – proč nezkusit domácí bagety?

Nakládaný Eidam

Eidam se většinou nakládá v nálevu s octem a olejem.

INGREDIENCE

  • 300 g eidamu vcelku
  • 1 cibule
  • 1 kapie
  • sůl, pepř
  • 1 lžička kopru
  • tymián
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce vody
  • 100 ml octa
  • 100 ml oleje

POSTUP

  1. Eidam na naložení nakrájíme na kostky.
  2. Do uzavíratelné sklenice naskládáme na střídačku kostky sýru, cibuli, česnek, kapii.
  3. Dobře okořeníme a zalijeme zálivkou z vody, octa a oleje.
  4. Necháme v lednici 3 dny stát a pak do týdne spotřebujeme.

Recept na nakládaný eidam

Nakládané olomoucké tvarůžky

Olomoucké tvarůžky jsou speciální surovinou pro nakládání. Kromě obvyklých nálevů je můžeme nakládat i do piva nebo nálevu ze zakysané smetany. Tvarůžky doplňujeme cibulí nebo česnekem.

INGREDIENCE

  • 8 tvarůžků
  • 1 feferonka
  • hrst bobkového listu
  • 1/2 litru piva
  • 1 lžička mleté papriky
  • 2 lžíce zakysané smetany

POSTUP

  1. Syrečky dáme do uzavíratelné sklenice a zalijeme pivem.
  2. Tři dny necháme stát. Syrečky zvětší objem.
  3. Pak přidáme zbylé ingredience, ale nesolíme.
  4. Uchováváme v lenici, spotřebujeme do 7 dnů.

Recept na nakládané olomoucké tvarůžky

Proč mají tradiční syrečky tvar kolečka nebo kde je muzeum těchto tvarůžků se dozvíte v článku na wikipedii.

I mezi dalšími druhy sýra najdeme sýry vhodné k nakládání. Dobře se nakládá Romadur, který připravujeme podobně jako Hermelín a ke kterému se hodí ostřejší koření.

Z tvarohových sýrů, například z Lučiny, Ricotty a podobných druhů sýra nebo jenom z ochuceného tvarohu můžeme tvarovat kuličky a nakládat je do kořeněného nálevu.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.