Uzeniny u nás patří mezi oblíbené pokrmy.
Sbíhají se vám sliny při představě šunky, párečků či salámu?
Pak jste tu správně!
Připravili jsme si pro vás totiž 5 nejlepších receptů s uzeninami v hlavní roli.
Vyzkoušejte rolky ze šunky nebo třeba klobásové jednohubky.
Šunkové rolky
Tyto šunkové rolky jsou snadným a elegantním předkrmem, který si navíc můžete připravit předem. Potěší všechny vaše hosty!
INGREDIENCE
- 700 g smetanového sýra, změkčeného
- 3 lžíce křenu ve sklenici
- 2 lžíce nadrobno nakrájené cibule
- 230 g zakysané smetany
- 1 kg šunky, nakrájené na tenké plátky
POSTUP
- Ve střední misce smícháme smetanový sýr, křen, cibuli a zakysanou smetanu.
- Směs rozetřeme na plátky šunky.
- Plátky pevně srolujeme a zajistíme párátky.
- Dobrou chuť!

Vyzkoušet také můžete naše výborné recepty na rolky z mletého masa 5x jinak. Pochutnáte si!
Smažený salát v těstíčku
Tento pokrm není nic pro dietáře! Ale věříme, že si najde své fanoušky. Je jednoduchý na přípravu i ingredience a vaše chuťové buňky potěší zejména po náročném dni.
INGREDIENCE
- 400 g salámu
- 3 vejce
- špetka soli
- 3 lžíce polohrubé mouky
- strouhanka
- tuk na smažení
POSTUP
- Oloupaný salám nakrájíme na tenká kolečka.
- Žloutky dobře promícháme se solí a moukou, přidáme vodu a rozmícháme.
- Z bílků ušleháme tuhý sníh a přimícháme k těstíčku.
- Salám obalíme ve směsi ze žloutků a bílků, potom ve strouhance a na rozpáleném sádle nebo tuku osmažíme dozlatova.
- Podáváme s bramborovou kaší a hlávkovým salátem.

Možná se vám budou hodit i naše recenze fritovacích hrnců. Kdo vyhrál v našem srovnání?
Objevte podobné tipy
Okurkové jednohubky s klobásou
Skvělá svačinka nejen pro fanoušky nízkosacharidového stravování! Na téhle pochoutce si pochutnají také děti.
INGREDIENCE
- 1 okurka, nakrájená na plátky
- 2 bio kuřecí klobásy
- 2 lžíce hummusu
- 6 cherry rajčat
POSTUP
- Ogrilujeme si nebo osmažíme kuřecí klobásy.
- Nakrájené okurky položíme na tác nebo talíř.
- Na každý plátek okurky přidáme kopeček hummusu.
- Nakrájíme klobásy a plátky pokládáme na hummus.
- Nakrájíme cherry rajčátky na poloviny a každou polovinu položíme na klobásu,
- Nakonec jednohubky zajistíme párátkem.
- Můžeme podávat!

Šunkový salát
Tento salát ze šunky, majonézy, řapíkatého celeru a cibule je naprosto luxusní! Navíc je jednoduchý a rychlý na přípravu. Vyzkoušejte ho i vy a zamiluje si ho celá vaše rodina.
INGREDIENCE
- 700 g šunky bez kosti, nakrájené na kostičky
- 1 vejce uvařené natvrdo
- 1 řapík řapíkatého celeru, nakrájený nahrubo
- 2 lžičky jemně nakrájené cibule
- ¾ šálku majonézy
- 1 lžíce hořčice
- sůl a pepř podle chuti
- krekry nebo rohlíky k podávání
POSTUP
- Šunku, vejce, řapíkatý celer a cibuli dáme do mixéru nebo kuchyňského robotu a ochutíme trochou čerstvého černého pepře.
- Pulsujeme 20-25 krát, aby se vše krásně rozsekalo.
- Seškrábneme strany mixéru a vše promícháme.
- Zbývající ingredience promícháme v samostatné míse.
- Poté přidáme směs rozmixované šunky a vše ještě jednou promícháme.
- Zakryjeme a dáme na několik hodin chladit do lednice.
- Salát podáváme namazaný na krekrech či rohlících.

Zpestřete si své předkrmy či pohoštění na oslavy našimi recepty na saláty na chlebíčky 5x jinak!
Párky v listovém těstě
Dali byste si nějakou chuťovku? Pak tu pro vás máme inspiraci, kterou ocení děti i dospělí. Párky v listovém těstě se skvěle hodí na různé oslavy, ale můžete si je připravit i jen tak jako svačinku. Navíc na ně potřebujete pouhé 4 ingredience!
INGREDIENCE
- 275 g chlazeného listového těsta
- 6 párků (můžete použít i mini párečky)
- 1 vajíčko na potření
- mořská sůl
- kmín nebo sezam
POSTUP
- Nejprve si předehřejeme troubu na 180 °C.
- Na podlouhlý plech položíme pečící papír.
- Pokud máme obdélníkové listové těsto, rozválíme si ho na pomoučeném vále na tenký plát.
- Ten rozkrojíme na 6 dlouhých pásů, kterými obalíme párky.
- Takto připravené a obalené párky poklademe na plech a potřeme rozšlehaným vajíčkem, aby listové těsto chytilo pěkný zlatavý nádech.
- Podle chuti můžeme povrch posypat mořskou solí, kmínem nebo sezamem.
- Párky v těstě pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 15 až 20 minut.
- Podáváme s kečupem, hořčicí nebo oblíbeným dipem.
- Dobrou chuť!

A jak se vám aše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!