6 top receptů na vánočního cukroví s kokosem: kuličky, linecké a další!

Máte rádi kokos? Jeho jemnou vůni a vláčnou chuť?

Podívejte se na následující recepty, které stihnete i na poslední chvíli a většinu ingrediencí máte pravděpodobně ve své spíži.

Inspirujte se těmi nejlepšími recepty na kokosové cukroví! 

Nepečené kokosové kuličky Rafaelo

Vyzkoušejte tento oblíbený recept na nepečené vánoční cukroví z kokosu. Nejlepší kokosové potěšení pro vaše chuťové buňky.

Ingredience

  • 1 plechovka kondenzovaného mléka
  • 2 hrnky (250g) strouhaného kokosu + za obalování
  • Oloupané celé mandle

Postup

  • V misce smíchejte kondenzované mléko se strouhaným kokosem a nechte v lednici 15 minut tuhnout.
  • Pomocí lžíce naberte přibližně 3/4 polévkové lžíce směsi a vytvaruje malou kouli.
  • Doprostřed koule zatlačte mandli, zakoulejte a obalte v kokosu.
  • Koule nechejte 30 minut chladit v lednici. Uchovávejte v lednici ve vzduchotěsné nádobě a spotřebujte ideálně do 10 dnů.
Kuličky s kokosem, plněné celými mandlemi.
Zdroj: juliarecipes.com

Kokosová linecká kolečka

Ozvláštněte si tradiční linecké cukroví přídavkem kokosu. Milovníci kokosu si tuto chuť zamilují.

Ingredience

  • 380g hladké mouky
  • 100g moučkového cukru
  • 250g Hery (nebo jiného tuku)
  • 2 žloutky
  • Kůra z jednoho malého citronu (nebo balení citronové kůry)
  • 50g strouhaného kokosu
  • Marmeláda na slepování

Postup

  • Do misky prosejte mouku a moučkový cukr. Dále přisypejte strouhaný kokos a nastrouhanou citronovou kůru. Pořádně promíchejte.
  • Přidejte dva žloutky (oddělené od bílků) a nakonec změklou Heru.
  • Ze všech surovin vypracujte hladké těsto, nejlépe rukama. Poté dejte těsto na hodinu do ledničky.
  • Posypejte si vál hladkou moukou. Těsto poté rozdělte na několik kusů a z těch vyválejte několik milimetrů tlustou placku. Pomocí vykrajovátek vykrajujte různé tvary, nejlépe kolečka.
  • Kusy jednotlivých koleček si propočítejte, aby vám poté seděl počet na slepování k sobě.
  • Na plech vyložený pečícím papírem pokládejte vykrojené tvary alespoň centimetr od sebe.
  • Troubu předehřejte na 180°C a poté cukroví pečte do zrůžovění. Dobu pečení si pozorně sledujte. Každá trouba se liší a peče jinak rychle.
  • Upečené cukroví nechejte 3 minuty stát a ztvrdnout, poté přendejte na talíře, aby lépe chladlo.
  • Linecká kolečka skladujte na chladném místě. Změklé linecké cukrové poté slepujte marmeládou. Můžete navíc ozdobit podle své fantazie např. čokoládou.
Vánoční linecké cukroví s kokosem, jahodovou marmeládou a posypané cukrem.
Zdroj: pinabresciani.com

Kokosový krém z pudinku do cukroví

Vyzkoušejte letos jako náplň do cukroví kokosový krém. Je mimořádně lahodný.

Ingredience

  • 0,5 l mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 150 g kokosu
  • cukr (dle chuti)
  • máslo (dle chuti)

Postup

  1. Dle návodu na balení uvařte hustý pudink ze dvou balení. Použijte opravdu jen půl litru mléka, aby byl hustý.
  2. Poté vmíchejte strouhaný kokos.
  3. Pudink nechte trochu vychladnout a poté podle chuti vmíchejte cukr a máslo.
  4. Podle potřeby zahustíte dalším kokosem.
  5. Nechte zcela ztuhnout v lednici a natírejte na vaše cukroví.
Hotový pudinkový krém s kokosem na slepované cukroví.
Zdroj: seasonsandsuppers.ca

Rychlé kokosové pusinky

Toto cukroví se skvěle hodí nejen na vánoční stůl, ale i jen tak na chuť a posezení. Kokosovým pusinkám můžete dát mnoho podob – můžete je máčet v rozpuštěné čokoládě, dát do nich loupané mandle a nebo třeba potřít linecké kolečko marmeládou. Záleží na Vaší chuti.

Ingredience

  1. 200 g strouhaného kokosu
  2. 3 bílky
  3. 1 limetka v bio kvalitě
  4. 225 g moučkového cukru
  5. 60 g hladké mouky
  6. 50 lineckých koleček zhruba o průměru 3 centimetry (Recepty na linecké cukroví)

Postup

  • Strouhaný kokos lehce opražte bez tuku na pánvi. Jenom tak, aby chytl zlatavou barvu. Poté nechte zchladit.
  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Najemno nastrouhejte kůru z limetky a poté vymačkejte šťávu.
  • Do misky dejte bílky a 1 lžíci limetkové šťávy a vyšlehejte v tuhý sníh.
  • Přidejte opražený kokos, limetkovou kůru a zbývající limetkovou šťávu.
  • Poté opatrně přidávejte prosátý moučkový cukr a hladkou mouku a jemně promíchejte.
  • Na pečicím papírem vyložený plech narovnejte linecká kolečka.
  • Pomocí dvou lžiček dávejte na kolečka vzniklou kokosovou hmotu (zhruba 1 lžíci na kolečko).
  • Pečte zhruba 10 minut. Nechte zcela vychladnout a můžete podávat.
Vánoční kokosové pusinky

Zdroj: www.brigitte.de

Zdravé rohlíčky z kokosové mouky

Vyzkoušejte tuto zdravější alternativu vánočních rohlíčků. Chuťově božské a rozpadající se kokosové cukroví.

Ingredience

  • 200g mandlové mouky (nebo najemno namletých mandlí)
  • 40g kokosové mouky
  • 100g změklého tuku (např. Hera)
  • 2 vejce
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku
  • 30g moučkového cukru + na obalování
  • Špetka soli
  • 1/4 lžičky vanilkového extraktu
  • Kůra z bio citronu

Postup

  • V míse smíchejte všechny suché suroviny. Poté přidejte vejce, vařečkou promíchejte a přidejte změklý tuk nakrájený na menší kousky.
  • Rukama vytvoříte hladké jednotvárné těsto. Vytvořte kouli, která trochu lepí a dejte na 2-3 hodiny do lednice.
  • Ztuhlé těsto poté rozdělte na 4 díly. Z každého dílu odlupujte kusy těsta, ze kterých vytvarujete kuličku, tu rozválíte na váleček a na plechu zahnete okraje do tvaru rohlíčků.
  • Máte-li těsto příliš drobivé, přidejte navíc žloutek. Pokud je naopak příliš mokré, přidejte více kokosové mouky.
  • Pečte na 160°C přibližně 10-12 minut, podle druhu trouby a tloušťce rohlíčků. Hlavně rohlíčky hlídejte.
  • Pečeme na 160 stupňů cca 12 minut. Rohlíčky hlídejte, záleží na jejich velikosti – podle toho přizpůsobte délku pečení.
  • Ještě teplé rohlíčky obalujte v moučkovém cukru.
  • Hotové rohlíčky můžete máčet v čokoládě nebo je udělat tenčí a slepovat marmeládou či krémem.
Vanilkové rohlíčky s kokosem obalované v moučkovém cukru.
Zdroj: foodtempel.de

Ty nejlepší recepty na vanilkové rohlíčky najdete pouze u nás! Neváhejte a upečte si vanilkové potěšení.

Kokosové strojkové cukroví

Vyzkoušejte tento recept na kokosové cukroví do strojku. Nebudete litovat!

Ingredience

  1. 100 ml kokosového oleje
  2. 70 g třtinového cukru
  3. 2 balíčky vanilkového cukru
  4. 1 lžička soli
  5. 100 ml kokosového mléka
  6. 160 g strouhaného kokosu
  7. 200 g hladké mouky
  8. 150 g moučkového cukru
  9. 1 lžíce kůry z bio limetky
  10. 4 lžíce limetkové šťávy

Postup

  • Zahřejte kokosový olej, aby získal tekutou konzistenci.
  • Utřete rozehřátý kokosový olej, třtinový cukr, vanilkový cukr, sůl a kokosové mléko.
  • Smíchejte 100 g strouhaného kokosu, mouku a limetkovou kůru a tuto směs přimíchejte ke kokosové směsi.
  • Postupně protlačujte strojkem a tvořte libovolné tvary, pěkně budou vypadat věnečky nebo srdíčka.
  • Hotové tvary pokládejte na pečicím papírem vyložený plech a v předehřáté troubě pečte na 200°C po dobu zhruba 20 minut.
  • Z moučkového cukru a limetkové šťávy vytvořte hustou polevu a potírejte jí hotové vary a dávejte do talířku se zbylým kokosem. Tím své cukroví krásně ozdobíte.
  • Hotové cukroví můžete slepovat nebo polévat čokoládou a zdobit cukrářským zdobením.
Strojkové kokosové cukroví

Zdroj: www.simply-yummy.de

Kromě přidávání do těst a krému lze kokos využít i na zdobení. Bílá barva dobře ladí s tmavším cukrovím a jako posyp na tmavé polevy.

Pokud máte více kokosu a také času, určitě vyzkoušejte kokosové řezy, po kterých se celá vaše rodina utluče.

Kokosové těsto na cukroví hotové do pěti minut!

Jako bonus vám přinášíme kokosové těsto na cukroví, které je hotové opravdu za chvilku!

Potřebujete pouze:

  • 1 vejce,
  • 200g másla
  • 100g strouhaného kokosu
  • 100g moučkového cukru
  • 200g hladké mouky
  • Čerstvou citronovou kůru
  • 1 lžíci smetany

V misce smíchejte prosátou mouku, moučkový cukr, kokos, změklý tuk, citronovou kůru a vejce. Vše důkladně promíchejte, zapracujte těsto a dle potřeby přidejte smetanu. Vytvarujte bochánek, zabalte ho do fólie a dejte na hodinu do lednice.

Z těsta poté na pomoučněném vále vyválejte placku a vykrajujte tvary podle vaší fantazie. Těsto se peče na 180°C podle velikosti tvarů po dobu 15-25 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X