Nejlepší recepty na placičky z brokolice. Karbanátky, po kterých bude olizovat až za ušima!

Brokolice je skvělou surovinou, která by neměla chybět v našem jídelníčku.

Ne každému však chutná.

Pokud nepatříte mezi milovníky této zdravé zeleniny, nezoufejte!

Máme pro vás totiž luxusní recepty na brokolicové karbanátky, které zachutnají všem.

Přesvědčte se sami!

Karbanátky z brokolice se sýrem a šunkou

Připravte si tyto skvělé brokolicové placičky, u kterých nebudete vůbec postrádat maso. Servírujte je jako zdravý oběd či večeři.

INGREDIENCE

  • 500 g brokolice
  • 200 g tvrdého sýra
  • 200 g šunky
  • 3 vejce
  • 3 hrsti strouhanky
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení

POSTUP

  1. Brokolici omyjeme a rozdělíme na růžičky.
  2. Uvaříme doměkka a nasekáme nadrobno.
  3. Přidáme nastrouhaný sýr a na jemno nakrájenou šunku.
  4. Vmícháme vejce.
  5. Osolíme.
  6. Opepříme.
  7. Pro hustší těsto můžeme přisypat trochu strouhanky.
  8. Brokolicové karbanátky obalíme ve strouhance.
  9. Na pánvi si rozpálíme olej a osmažíme z obou stran dozlatova.
  10. Podáváme s bramborami nebo kaší.
Brokolicové placičky se šunkou a sýrem naskládané na sobě a servírované na talíři.
www.thehealthymaven.com

Vyzkoušejte také naše recepty na brokolicovou pomazánku. Její příprava je velmi jednoduchá a pochutnávat si na ní můžete k snídani, svačině, obědu i večeři!

Dietní brokolicové placičky

Skvělé placičky, na které nepotřebujete mouku, ale zdravější ovesné vločky. Jsou vhodné na dietu nebo i jen tak pro chuť.

INGREDIENCE

  • 500 g brokolice
  • 8 vajec
  • 130 g ovesných vloček (rozmixovaných)
  • 130 g tvrdého sýra
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička oleje na smažení

POSTUP

  1. Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme doměkka.
  2. Brokolici nakrájíme nadrobno.
  3. Přimícháme ovesné vločky, vejce a sýr.
  4. Dochutíme pepřem a solí.
  5. Vypracujeme těsto.
  6. Karbanátky osmažíme na kapce oleje z obou stran.
  7. Podáváme s vařenými bramborami nebo jen tak.
Placky z brokolice naskládané na sobě a servírované na talíři.
www.healthiersteps.com

Pečené brokolicové karbanátky s parmazánem

Tyto kabanátky jsou výborné a jednoduché na přípravu! A díky pečení v troubě navíc lehké a dobře stravitelné. Můžete vyzkoušet i další druhy sýra, brokolice se skvěle hodí i k výraznějším sýrům typu gorgonzola, niva nebo vyzrálý čedar.

INGREDIENCE

  • 200 g brokolice
  • ½ cibule
  • 1 vejce
  • 30 g jemně nastrouhaného parmazánu
  • 30 g sýru nastrouhaného sýru typu gouda
  • 1 lžička italských bylin (rozmarýn, tymián, oregano, bazalka)
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1 polévková lžíce rostlinného oleje

POSTUP

  1. Troubu předehřejeme na 200°C.
  2. Brokolici nakrájejíme na malé kousky.
  3. Do velkého hrnce dáme vodu, přivedeme k varu a vložíme do ní brokolici.
  4. Vaříme cca 2 minuty, poté slijeme a ochladíme ve studené vodě.
  5. Cibuli nakrájíme nadrobno.
  6. V pánvi rozehřejeme olej a dáme na něj restovat cibulku.
  7. Jakmile zesklovatí, stáhneme z ohně a necháme mírně vychladnout.
  8. Ve velké míse smícháme brokolici, oba sýry, cibuli, sůl, pepř a bylinky a dobře promícháme.
  9. Přidáme vejce a vytvoříme lepivé těsto.
  10. Z těsta tvoříme malé placičky a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.
  11. Pečeme cca 15 minut, poté obrátíme placičky na druhou stranu a pečeme dalších 10 – 15 minut.
  12. Vyjmeme z trouby a podáváme.
  13. Jsou chutné teplé i za studena.
Karbanátky z brokolice se sýrem naskládané na sobě a servírované na talíři.
www.sherbakes.com

Máme pro vás také vydatné a chutné recepty na polévky z brokolice. Vyzkoušejte je všechny!


Vegetariánské placky z brokolice s hráškem

Tyto skvělé zelené placičky se skvěle hodí do vegetariánských burgerů. Dobře drží tvar a jejich chuť je prostě neodolatelná!

INGREDIENCE

  • 300 g zmrazeného hrášku
  • 150 g kadeřavé kapusty
  • 1/2 brokolice
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 150 g ovesných vloček
  • 150 g strouhanky
  • 30 g mletých vlašských ořechů
  • 1 lžička italských bylinek (oregano, bazalka, rozmarýn, tymián, šalvěj a petržel)
  • 2 lžičky sojové omáčky
  • 1 polévková lžíce hořčice
  • sůl a pepř podle chuti

POSTUP:

  1. Ve velkém hrnci přivedeme vodu k varu.
  2. Vložíme kapustu a vaříme 2 minuty.
  3. Poté přidáme hrášek a vaříme dalších 5 minut.
  4. Přidáme brokolici a vaříme 2 minuty.
  5. Ihned slijeme a ponoříme do studené vody.
  6. V pánvi rozejřeme olej a restujeme na něm nasekanou cibulku, dokud nezesklovatí.
  7. Ke konci přidáme rozmačkaný česnek.
  8. Uvařenou zeleninu dáme do kuchyňského robota a přidáme řapíkatý celer a rozmixujeme ne zcela dohladka.
  9. Vmícháme cibulku s česnekem, strouhanku a ořechy.
  10. Dochutíme solí, pepřem, sojovou omáčkou, bylinkami a hořčicí.
  11. Vytvoříme tlustší karbanátky.
  12. V pánvi rozehřejeme olej a dáme smažit karbanátky na cca 3 minuty z každé strany.
  13. Ihned podáváme jako součást burgeru nebo jen tak s oblíbeným dresingem.
Karbanátky z brokolice s hráškem naskládané na sobě na pečícím papíru s vedle položenými růžičkami čerstvé brokolice.
www.veganheaven.org

Nadýchané brokolicovo-mrkvové karbanátky

Pokud hledáte recept na vynikající karbanátky bez masa, tak budete nadšeni! Díky tomuto chutnému pokrmu do jídelníčku zařadíte více zeleniny a navíc si pochutnáte.

INGREDIENCE

  • 500 g mrkve
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 3 vejce, oddělená
  • 1 lžička růžové himalájské soli
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 1/4 šálku strouhanky Panko (50 g)
  • 1 šálek ploché listové petrželky, nahrubo nasekané
  • slunečnicový olej na smažení

POSTUP

  1. Brokolici a mrkev opláchneme pod tekoucí vodou.
  2. Mrkev oloupeme a nastrouháme najemno.
  3. Brokolici nakrájíme nahrubo a zpracujeme v kuchyňském robotu.
  4. Bude to trvat méně než minutu.
  5. V míse smícháme rozmixoanou brokolici, nastrouhanou mrkev, sůl, černý pepř, strouhanku, mouku a žloutky.
  6. Bílky vyšleháme elektrickým šlehačem do tuha.
  7. Do brokolicové směsi vmícháme bílky.
  8. Smažíme každý karbanátek 2-3 minuty z každé strany.
  9. Použijeme trochu oleje, jen tolik, aby pokryl povrch, a podle potřeby přidáváme během smažení.
  10. Podávejte s dipem dle vlastního výběru nebo jako přílohu.
Placky z brokolice a mrkve naskládané na sobě a položené na prkýnku, zakrytém pečícím papírem.
www.happyfoodstube.com

Placky z brokolice a kuřecího masa

Tato kombinace šťavnatého kuřecího masa a jemné brokolice, která tvoří placičku s křupavou zlatou kůrkou, je vážně lahodná. Přesvědčte se sami!

INGREDIENCE

Na placičky:

  • 1 velká brokolice,nakrájená na růžičky
  • 500 g kuřecích prsních nebo stehenních řízků, nakrájených na 0,8 cm kousky
  • 1/2 šálku (75 g) hladké mouky
  • 1/2 šálku (50 g) parmazánu, strouhaného
  • 2 vejce
  • 2 stroužky česneku, lisované
  • 3/4 lžičky soli
  • pepř dle chuti
  • 3-4 lžíce olivového oleje

Na dip:

  • 2/3 šálku (165 g) zakysané smetany nebo řeckého jogurtu
  • 2 lžíce kečupu
  • šťáva z citronu

POSTUP

  1. Předehřejeme si troubu na 100 stupňů Celsia.
  2. Brokolici uvaříme v páře do měkka, poté ji nahrubo nasekáme.
  3. Do mísy přidáme brokolici a zbývající ingredience na placičky kromě oleje, na kterém budeme smažit, a dobře promícháme.
  4. Přidáme dostatek oleje na pánev.
  5. Zahřejeme na středně vysoký plamen.
  6. Nalijeme 1/4 šálku směsi na pánev a vytvoříme placičku.
  7. Smažíme 2,5 minuty dozlatova, poté otočíme a smažíme další 2 minuty.
  8. Přendáme do trouby na mřížku a udržujeme teplé.
  9. Ingredience na dip promícháme a podáváme s placičkami.
Kousky placek z brokolice a masa naskládané na sobě vedle misky dipu.
www.recipetineats.com

Představili jsme vám skvělé recepty na karbanátky a placky z brokolice.

Všechny recepty lze konzumovat jako oběd i jako večeři. K obědu obvykle volíme přílohu v podobě brambor nebo bramborové kaše. Večer můžeme podávat i samotné.

Brokolice je velice blízká květáku. Ve všech receptech ho tedy můžeme nahradit právě touto zelenou příbuznou. Zkuste to například v receptech na zapečený květák. Věřte nám, že si pochutnáte! 🙂

Komentáře
  1. No já si ji můžu jen a jen vynachválit, zatím jsme si v ní udělali všichni to co máme rádi a dělá se to v ní velmi dobře.
    jen to chce trošku víc zainvestovat a ne ji kupovat někde na stánku, opravdu se to vyplatí.

  2. Plně souhlasím s paní, nekupovat žádný šunt za pár kaček, nemá to pak ten efekt pánve wok, aby jse zjistili co je nani tak dobrého?

  3. Ahoj, jj, je super. Mám ho doma. Info na stránce je podle mého názoru pravdivé. Mám ho zatím 2 roky a spokojenost. Rád doporučuji.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X