Tisk receptu

Krůtí knedlíčky na smetaně

Recept přidán 14.01.2010


Ingredience
60 dkg krůtího mletého masa, sůl, mletý pepř, 5 dkg anglické slaniny, 2 vejce, sekaná petrželka, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžíce kaparů nebo sterilovaných okurek, 1 cibule, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce strouhanky, 1/4 l sladké smetany, 10 dkg másla, 1 citron, muškátový oříšek.

Příprava receptu

Jemně umleté maso vložíme do misky, přidáme polohrubou mouku, vejce, na jemné kostičky nakrájenou slaninu, sůl, mletý pepř, sekanou petrželku, muškátový oříšek a strouhanou citronovou kůru, vše dobře promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Směs vložíme na hodinu do chladničky proležet. Pak z ní vyválíme kulaté knedlíčky velikosti ořechu, poprášíme je moukou a opečeme na rozpáleném másle. Do výpeku vložíme kostičky cibule, osmažíme je dozlatova, zalijeme vodou a do tohoto základu vložíme opečené knedlíčky a pod pokličkou je asi 20 minut dusíme. Hotové knedlíčky vybereme, vydušenou šťávu zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku, přidáme hořčici a citronovou šťávu, prošleháme metličkou a 30 minut povaříme. Omáčku přecedíme přes jemný cedník, vložíme knedlíčky, kapary a prohřejeme. Dochutíme solí. Příloha: houskové knedlíky..



Hodnocení receptu
  Nicmoc Průměrný Dobrý Velmi dobrý Výborný

Množství pro:    4 osob(y)
Doba přípravy:  60 minut
Obtížnost:         zvládne každý zvládne každý


Poslat recept mailem
Kategorie receptu: Maso > Krůtí maso




K receptu doporučujeme

Přílohy

Uživatelské fotografie receptu

Přidat vlastní fotografii receptuPovedl se Vám tento recept? Vyfoťte ho a přidejte Vaší vlastní fotografii!

Příspěvky k receptu: Krůtí knedlíčky na smetaně

Vložit nový příspěvek




Nové příspěvky