Neradi trávíte v kuchyni věčnost a nebaví vás mýt tu horu špinavého nádobí?
Zároveň byste ale rádi dopřáli rodině chutné a vydatné jídlo?
Pak se inspirujte našimi vynikajícími recepty na krůtí guláš, které jsou snadné a zároveň uspokojí všechny vaše chuťové buňky.
Máme pro vás variantu se zeleninou, žampiony či cizrnou.
Guláš s krůtím masem a paprikou
Rychlý a jednoduchý krůtí guláš s červenou paprikou a rajčaty, který si můžete kdykoli vychutnat jako nízkotučnou večeři. Podávejte spolu s tagliatelle!
Co budete potřebovat
- 2 červené papriky
- 600 – 700 g krůtích prsou
- extra panenský olivový olej ve spreji
- 1 velká cibule, rozpůlená a nakrájená na tenké plátky
- 1 lžíce červeného vinného octa
- 2 lžíce sladké uzené papriky
- 200 g nakrájených rajčat v plechovce
- 300 ml kuřecího vývaru
- 300 g tagliatelle
- 150 g plnotučného jogurtu
- 1 lžička kukuřičné mouky
- hrst nasekané čerstvé plocholisté petrželky
Postup
- Předehřejte troubu na 220°C.
- Papriky dejte na malý plech a pečte 25 minut.
- Nechte chladit v uzavřeném plastovém sáčku.
- Zbavte papriky stonků, semínek a slupek a nakrájejte je na tenké proužky.
- Dejte stranou.
- Krůtí prsa nakrájejte na 1 cm proužky.
- Zahřejte nepřilnavou pánev na vysokém plameni a 6x postříkejte olejem.
- Přidejte polovinu krůtího masa a opékejte 2 minuty.
- Nechte okapat na kuchyňském papíru.
- Opakujte se zbylým masem.
- Pánev postříkejte ještě 6 střiky oleje, přidejte cibuli a opékejte 5 minut, dokud nezměkne a lehce nezezlátne.
- Přidejte ocet a vařte minutu, dokud se téměř neodpaří.
- Vmíchejte uzenou papriku a vařte 1 minutu.
- Přidejte rajčata a vývar a vařte 10 minut, dokud se omáčka nezredukuje a nezhoustne.
- Sundejte pánev z ohně.
- Mezitím uvařte tagliatelle podle návodu na obalu do al dente.
- Smíchejte jogurt s kukuřičnou moukou do hladka.
- Postupně zašlehejte do omáčky, vraťte pánev na oheň a vařte 1-2 minuty.
- Vmíchejte maso a papriku a 2 minuty duste.
- Dochuťte.
- Posypte čerstvou petrželkou a omáčku podávejte s uvařenými tagliatelle.

Vyzkoušejte i naše skvělé recepty na drůbeží guláš 5x jinak. Máme pro vás kuřecí, krůtí, slepičí i kachní variantu!
Krůtí guláš s cizrnou
Tato verze guláše je rychlá, jednoduchá na přípravu a hlavně výtečně chutná! Zkuste ho naservírovat své rodině a uvidíte, že všichni budou spokojeni.
Co budete potřebovat
- 1 kg krůtích prsou nakrájených na malé kostičky
- 1-2 červené cibule, nakrájené nadrobno
- 2 lžíce uzené červené papriky
- 1 lžička mleté skořice
- sůl
- mletý pepř
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 dl vývaru
- 2 dl husté rajčatové omáčky
- 1 malá plechovka cizrny
- 2 lžíce zakysané smetany
- olej
- čerstvá nasekaná petrželka k podávání
Postup
- Na oleji zpěňte cibuli, přidejte maso a opékejte, dokud nezbělá.
- Přidejte lžíci mouky a zarestujte.
- Zalijte rajčatovou omáčkou a pár minut poduste.
- Zalijte vývarem, vmíchejte koření a vařte, dokud maso nezměkne.
- Přidejte propláchnutou cizrnu, ještě pár minut povařte, promíchejte se zakysanou smetanou a podávejte ozdobené petrželkou.

Možná se vám budou hodit i recenze nejlepších digestoří, kde se dozvíte vše potřebné pro to, abyste si vybrali tu správnou!
Objevte podobné tipy
Dýňový guláš s krůtím masem
Vyzkoušejte lehčí verzi klasického maďarského guláše, která je i tak vydatná a lahodná! Skvěle se hodí pro pohodovou podzimní večeři. Dýňové pyré pokrmu dodává úžasnou bohatost a krůtí maso krásně doplňuje.
Co budete potřebovat
- 1 kg vykostěných krůtích stehen bez kůže, nakrájených na cca 2,5 cm kousky
- ¼ šálku sladké maďarské papriky
- 1 lžička soli
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 velké cibule, nakrájené
- 2 střední červené brambory, oloupané a nakrájené na 2,5 cm kousky
- 2 šálky kuřecího vývaru
- 425 g dýňového pyré
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1 bobkový list
- 1 velká snítka čerstvého tymiánu plus 2 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
- vařené těstoviny k podávání (volitelně)
- kmín, lehká zakysaná smetana a nakrájená jarní cibulka na ozdobu (volitelně)
Postup
- Vložte krůtí maso, papriku a sůl do velkého uzavíratelného sáčku.
- Sáček uzavřete a protřepejte.
- Ve velkém těžkém hrnci rozehřejte olej na středně vysokém plameni.
- Přidejte maso do hrnce a restujte 5 minut.
- Do hrnce přidejte cibuli a brambory a za občasného míchání vařte 5 minut.
- Přidejte vývar, dýňové pyré, česnek, bobkový list, snítku tymiánu a nasekaný tymián.
- Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a přikryjte.
- Vařte asi 1 hodinu nebo dokud brambory nezměknou.
- Podávejte s těstovinami a ozdobte kmínem, lehkou zakysanou smetanou a nakrájenou jarní cibulkou.
- Užijte si to!

Krůtí guláš s žampiony
Tento luxusní guláš s kousky krůtího masa, cibulí, česnekem, paprikou a žampiony v pikantním jogurtovo-rajčatovém základu prostě musíte vyzkoušet. Je totiž naprosto vynikající!
Co budete potřebovat
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 velká cibule, nakrájená na plátky
- až 4 papriky různých barev, nakrájené na tenké plátky
- 2 velké stroužky česneku, nasekané
- trocha kajenského pepře
- 1 lžička papriky
- 700 – 1000 g krůtích stehen nebo prsou bez kostí a kůže, nakrájených na velké kousky
- 110 g žampionů, nakrájených na plátky
- 400 g konzervovaných krájených rajčat
- 1 lžíce worcesterské omáčky
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička čerstvého rozmarýnu, nasekaného
- čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- sůl dle chuti
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- 3/4 šálku plnotučného jogurtu
Postup
- Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje na vysokém plameni.
- Přidejte cibuli a papriku a opékejte, dokud nezačnou měknout a lehce hnědnout.
- Přidejte papriku (koření) a česnek a opékejte dalších 30 sekund, dokud se česnek nerozvoní.
- Papriku, cibuli a česnek vyjměte z pánve a dejte stranou.
- Zbývající 2 lžíce oleje opět rozehřejte na vysokém plameni.
- Přidejte do pánve žampiony a maso.
- Za častého míchání opékejte 3–4 minuty, dokud maso a žampiony nezačnou hnědnout.
- Snižte teplotu na střední, vraťte směs papriky a cibule do pánve a dobře promíchejte.
- Přidejte do pánve rajčata spolu s worchesterskou omáčkou, citronovou šťávou, rozmarýnem a černým pepřem.
- Dobře promíchejte, snižte teplotu na středně nízkou, pánev přikryjte a vařte 15–20 minut.
- Kukuřičný škrob vmíchejte do jogurtu a přidejte do omáčky.
- Vařte na mírném ohni, občas promíchejte, dokud omáčka trochu nezhoustne.
- Podávejte s rýží, polentou nebo bramborovou kaší.

Máme pro vás připravených i 5 vynikajících receptů na hovězí guláš, s kterými sklidíte zaručený úspěch! Vyzkoušejte verzi s žampiony, z pomalého hrnce či s kapustou a zelenými fazolkami.
Guláš z krůtího masa a zeleniny
Připravte si lahodný oběd z jednoho hrnce pro celou rodinu. Navíc na něj potřebujete pouze jednoduché ingredience, takže nezatíží vaši peněženku. Tak si ho spolu pojďme připravit!
Co budete potřebovat
- 750 g krůtího masa
- 750 g cibule
- 750 g brambor
- 400 ml rajčatového protlaku
- 2 mrkve
- česnek
- 1/4 menšího celeru
- 2 bobkové listy
- pepř a sůl dle chuti
- 1 lžíce červené papriky
- majoránka
- olivový olej
Postup
- Nakrájejte cibuli a osmahněte ji na olivovém oleji dozlatova, což může trvat i 10 minut.
- K cibuli přidejte na kostičk nakrájené krůtí maso.
- Restujte a postupně přidávejte pepř, bobkový list a majoránku.
- Když je maso orestované a začíná pouštět šťávu, přidejte lžíci červené papriky, promíchejte a podlijte rajčatovým protlakem.
- Mezitím si očistěte celer a mrkev a přidejte je do omáčky.
- Podlijte vodou (část můžete nahradit vývarem) a nechte vařit na mírném ohni.
- Nakonec přidejte očištěné nakrájené brambory a sůl a vařte ještě 20-30 minut, než brambory změknou.
- Dobrou chuť!

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!