Vyzkoušejte naše recepty na guláš z krůtího masa na 5 různých způsobů. Skvělé jako oběd!

Neradi trávíte v kuchyni věčnost a nebaví vás mýt tu horu špinavého nádobí?

Zároveň byste ale rádi dopřáli rodině chutné a vydatné jídlo?

Pak se inspirujte našimi vynikajícími recepty na krůtí guláš, které jsou snadné a zároveň uspokojí všechny vaše chuťové buňky.

Máme pro vás variantu se zeleninou, žampiony či cizrnou.

Guláš s krůtím masem a paprikou

Rychlý a jednoduchý krůtí guláš s červenou paprikou a rajčaty, který si můžete kdykoli vychutnat jako nízkotučnou večeři. Podávejte spolu s tagliatelle!

Co budete potřebovat

  • 2 červené papriky
  • 600 – 700 g krůtích prsou
  • extra panenský olivový olej ve spreji
  • 1 velká cibule, rozpůlená a nakrájená na tenké plátky
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 2 lžíce sladké uzené papriky
  • 200 g nakrájených rajčat v plechovce
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 300 g tagliatelle
  • 150 g plnotučného jogurtu
  • 1 lžička kukuřičné mouky
  • hrst nasekané čerstvé plocholisté petrželky

Postup

  • Předehřejte troubu na 220°C.
  • Papriky dejte na malý plech a pečte 25 minut.
  • Nechte chladit v uzavřeném plastovém sáčku.
  • Zbavte papriky stonků, semínek a slupek a nakrájejte je na tenké proužky.
  • Dejte stranou.
  • Krůtí prsa nakrájejte na 1 cm proužky.
  • Zahřejte nepřilnavou pánev na vysokém plameni a 6x postříkejte olejem.  
  • Přidejte polovinu krůtího masa a opékejte 2 minuty.
  • Nechte okapat na kuchyňském papíru.
  • Opakujte se zbylým masem.
  • Pánev postříkejte ještě 6 střiky oleje, přidejte cibuli a opékejte 5 minut, dokud nezměkne a lehce nezezlátne.
  • Přidejte ocet a vařte minutu, dokud se téměř neodpaří.
  • Vmíchejte uzenou papriku a vařte 1 minutu.
  • Přidejte rajčata a vývar a vařte 10 minut, dokud se omáčka nezredukuje a nezhoustne.
  • Sundejte pánev z ohně.
  • Mezitím uvařte tagliatelle podle návodu na obalu do al dente.
  • Smíchejte jogurt s kukuřičnou moukou do hladka.
  • Postupně zašlehejte do omáčky, vraťte pánev na oheň a vařte 1-2 minuty.
  • Vmíchejte maso a papriku a 2 minuty duste.
  • Dochuťte.
  • Posypte čerstvou petrželkou a omáčku podávejte s uvařenými tagliatelle.
Guláš s krůtím, červenou paprikou a rajčaty servírovaný s tagliatelle na talíři s vidličkou.
www.deliciousmagazine.co.uk

Vyzkoušejte i naše skvělé recepty na drůbeží guláš 5x jinak. Máme pro vás kuřecí, krůtí, slepičí i kachní variantu!

Krůtí guláš s cizrnou

Tato verze guláše je rychlá, jednoduchá na přípravu a hlavně výtečně chutná! Zkuste ho naservírovat své rodině a uvidíte, že všichni budou spokojeni.

Co budete potřebovat

  • 1 kg krůtích prsou nakrájených na malé kostičky
  • 1-2 červené cibule, nakrájené nadrobno
  • 2 lžíce uzené červené papriky
  • 1 lžička mleté ​​skořice
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 dl vývaru
  • 2 dl husté rajčatové omáčky
  • 1 malá plechovka cizrny
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • olej
  • čerstvá nasekaná petrželka k podávání

Postup

  • Na oleji zpěňte cibuli, přidejte maso a opékejte, dokud nezbělá.
  • Přidejte lžíci mouky a zarestujte.
  • Zalijte rajčatovou omáčkou a pár minut poduste.
  • Zalijte vývarem, vmíchejte koření a vařte, dokud maso nezměkne.
  • Přidejte propláchnutou cizrnu, ještě pár minut povařte, promíchejte se zakysanou smetanou a podávejte ozdobené petrželkou.
Guláš s kuřecím masem a cizrnou ná pánvi se lžící s vedle položeným příborem.
www.szeretemapulykat.blog.hu

Možná se vám budou hodit i recenze nejlepších digestoří, kde se dozvíte vše potřebné pro to, abyste si vybrali tu správnou!


Dýňový guláš s krůtím masem

Vyzkoušejte lehčí verzi klasického maďarského guláše, která je i tak vydatná a lahodná! Skvěle se hodí pro pohodovou podzimní večeři. Dýňové pyré pokrmu dodává úžasnou bohatost a krůtí maso krásně doplňuje.

Co budete potřebovat

  • 1 kg vykostěných krůtích stehen bez kůže, nakrájených na cca 2,5 cm kousky
  • ¼ šálku sladké maďarské papriky
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 velké cibule, nakrájené
  • 2 střední červené brambory, oloupané a nakrájené na 2,5 cm kousky
  • 2 šálky kuřecího vývaru
  • 425 g dýňového pyré
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1 bobkový list
  • 1 velká snítka čerstvého tymiánu plus 2 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
  • vařené těstoviny k podávání (volitelně)
  • kmín, lehká zakysaná smetana a nakrájená jarní cibulka na ozdobu (volitelně)

Postup

  • Vložte krůtí maso, papriku a sůl do velkého uzavíratelného sáčku.
  • Sáček uzavřete a protřepejte.
  • Ve velkém těžkém hrnci rozehřejte olej na středně vysokém plameni.
  • Přidejte maso do hrnce a restujte 5 minut.
  • Do hrnce přidejte cibuli a brambory a za občasného míchání vařte 5 minut.
  • Přidejte vývar, dýňové pyré, česnek, bobkový list, snítku tymiánu a nasekaný tymián.
  • Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a přikryjte.
  • Vařte asi 1 hodinu nebo dokud brambory nezměknou.
  • Podávejte s těstovinami a ozdobte kmínem, lehkou zakysanou smetanou a nakrájenou jarní cibulkou.
  • Užijte si to!
Guláš z dýňového pyré s krůtím masem servírovaný s těstovinami na talíři, ozdobený smetanou a jarní cibulkou.
www.joylovefood.com

Krůtí guláš s žampiony

Tento luxusní guláš s kousky krůtího masa, cibulí, česnekem, paprikou a žampiony v pikantním jogurtovo-rajčatovém základu prostě musíte vyzkoušet. Je totiž naprosto vynikající!

Co budete potřebovat

  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená na plátky
  • až 4 papriky různých barev, nakrájené na tenké plátky
  • 2 velké stroužky česneku, nasekané
  • trocha kajenského pepře
  • 1 lžička papriky
  • 700 – 1000 g krůtích stehen nebo prsou bez kostí a kůže, nakrájených na velké kousky
  • 110 g žampionů, nakrájených na plátky
  • 400 g konzervovaných krájených rajčat
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička čerstvého rozmarýnu, nasekaného
  • čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • sůl dle chuti
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 3/4 šálku plnotučného jogurtu

Postup

  • Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje na vysokém plameni.
  • Přidejte cibuli a papriku a opékejte, dokud nezačnou měknout a lehce hnědnout.
  • Přidejte papriku (koření) a česnek a opékejte dalších 30 sekund, dokud se česnek nerozvoní.
  • Papriku, cibuli a česnek vyjměte z pánve a dejte stranou.
  • Zbývající 2 lžíce oleje opět rozehřejte na vysokém plameni.
  • Přidejte do pánve žampiony a maso.
  • Za častého míchání opékejte 3–4 minuty, dokud maso a žampiony nezačnou hnědnout.
  • Snižte teplotu na střední, vraťte směs papriky a cibule do pánve a dobře promíchejte.
  • Přidejte do pánve rajčata spolu s worchesterskou omáčkou, citronovou šťávou, rozmarýnem a černým pepřem.
  • Dobře promíchejte, snižte teplotu na středně nízkou, pánev přikryjte a vařte 15–20 minut.
  • Kukuřičný škrob vmíchejte do jogurtu a přidejte do omáčky.
  • Vařte na mírném ohni, občas promíchejte, dokud omáčka trochu nezhoustne.
  • Podávejte s rýží, polentou nebo bramborovou kaší.
uláš s kousky krůtího masa, cibulí, česnekem, paprikou a žampiony v pikantním jogurtovo-rajčatovém základu na pánvi.
www.simplyrecipes.com

Máme pro vás připravených i 5 vynikajících receptů na hovězí guláš, s kterými sklidíte zaručený úspěch! Vyzkoušejte verzi s žampiony, z pomalého hrnce či s kapustou a zelenými fazolkami.

Guláš z krůtího masa a zeleniny

Připravte si lahodný oběd z jednoho hrnce pro celou rodinu. Navíc na něj potřebujete pouze jednoduché ingredience, takže nezatíží vaši peněženku. Tak si ho spolu pojďme připravit!

Co budete potřebovat

  • 750 g krůtího masa
  • 750 g cibule
  • 750 g brambor
  • 400 ml rajčatového protlaku
  • 2 mrkve
  • česnek
  • 1/4 menšího celeru
  • 2 bobkové listy
  • pepř a sůl dle chuti
  • 1 lžíce červené papriky
  • majoránka
  • olivový olej

Postup

  • Nakrájejte cibuli a osmahněte ji na olivovém oleji dozlatova, což může trvat i 10 minut.
  • K cibuli přidejte na kostičk nakrájené krůtí maso.
  • Restujte a postupně přidávejte pepř, bobkový list a majoránku.
  • Když je maso orestované a začíná pouštět šťávu, přidejte lžíci červené papriky, promíchejte a podlijte rajčatovým protlakem.
  • Mezitím si očistěte celer a mrkev a přidejte je do omáčky.
  • Podlijte vodou (část můžete nahradit vývarem) a nechte vařit na mírném ohni.
  • Nakonec přidejte očištěné nakrájené brambory a sůl a vařte ještě 20-30 minut, než brambory změknou.
  • Dobrou chuť!
Zeleninový guláš s krůtím masem v hlubokém talíři se lžící.
www.zosrdcadohrnca.sk

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X