Nechce se vám vyvářet nic složitého, ale chcete si pochutnat?
Pak vyzkoušejte naše skvělé recepty na kuřecí nudličky se zeleninou v 5 různých variantách.
Máme pro vás červené kari, kuřecí fajitas i asijskou restovanou směs.
Užijte si to!
Kuřecí fajitas s paprikami
Jednoduché kuřecí fajitas se zeleninou, které chutnají lépe než v restauraci? Připravte si tento pokrm podle našeho receptu a už nebudete nikdy chtít jiný!
Co budete potřebovat
- 500 g kuřecích prsou (bez kostí a kůže)
- 1 velká cibule
- 1 střední červená paprika
- 1 střední zelená paprika
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 a 1/2 lžíce fajita koření
- 1 jalapeňo (volitelně)
K podávání:
- 8 středních tortil
- salsa (volitelně)
- zakysaná smetana (volitelně)
Postup
- Kuřecí prsa nakrájejte na dlouhé nudličky a dejte stranou.
- Nakrájejte cibuli na dlouhé proužky.
- Papriky nakrájejte na dlouhé 0,5 cm tenké proužky.
- Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej.
- Přidejte maso, posypte ho polovinou koření fajita a promíchejte.
- Maso opékejte 5 až 10 minut, dokud není zcela uvařené, již není růžové a je mírně připálené, ale nespálené.
- Maso přendejte na talíř a dejte stranou.
- V případě potřeby přidejte na pánev další lžíci olivového oleje.
- Přidejte cibuli a restujte několik minut, dokud nebude mírně průsvitná.
- Přidejte papriky a zbývající fajita koření a promíchejte.
- Restujte dalších 3 až 5 minut, aby se papriky mírně provařily a stále zůstaly trochu křupavé.
- Přidejte maso zpět na pánev a promíchejte s paprikou.
- Podávejte na tortilách, ozdobené salsou, zakysanou smetanou a jakýmkoli vaším oblíbeným toppingem.
- Dobrou chuť!

Máme pro vás i další chutné recepty na kuřecí nudličky! Vyzkoušejte variantu se zeleninou, na čínský způsob nebo s omáčkou z nivy.
Asijské kuřecí nudličky se zelenou zeleninou
Vynikající asijská restovaná směs z kuřecího masa a zelené zeleniny, kterou si připravíte během chvilky, takže je skvělá jako večeře během náročných pracovních dní. Užijte si to!
Co budete potřebovat
- 1/4 šálku řepkového oleje
- 1 střední cibule, rozpůlená a nakrájená na tenké plátky
- 1/2 kila kuřecích stehen bez kůže a kostí, nakrájených na tenké nudličky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 malá brokolice, nakrájená na 2,5 cm růžičky
- 1 řapík řapíkatého celeru, nakrájený na tenké plátky
- 110 g cukrového hrášku
- 1 stroužek česneku, nakrájený na tenké plátky
- 1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 1 lžička asijské chilli česnekové omáčky
- 1 lžíce hoisin omáčky
- 1 lžíce ústřicové omáčky
- 1 šálek mungo klíčků
- 2 lžíce nasekaných lístků bazalky
- 1 lžíce čerstvé limetkové šťávy
- dušená jasmínová rýže, k podávání
Postup
- Zahřejte wok, dokud nebude velmi horký.
- Přidejte 2 lžíce řepkového oleje a když se z něj téměř kouří, přidejte nakrájenou cibuli a kuřecí nudličky.
- Za stálého míchání opékejte na vysokém ohni, dokud maso lehce nezhnědne, ale není propečené, asi 3 minuty.
- Přidejte rybí omáčku a za stálého míchání restujte 10 sekund.
- Přendejte kuře na talíř.
- Ve woku rozehřejte zbylé 2 lžíce oleje.
- Přidejte brokolici, řapíkatý celer, cukrový hrášek, česnek a zázvor a za stálého míchání opékejte na vysokém plameni do křupava, 3 až 4 minuty.
- Vraťte maso do woku spolu s případnou nahromaděnou šťávou.
- Přidejte chilli česnekovou omáčku, hoisin a ústřicovou omáčku a za stálého míchání opékejte, dokud není maso propečené, další 3 až 4 minuty.
- Přidejte mungo klíčky, bazalku a limetkovou šťávu a dobře promíchejte.
- Přendejte do misky a ihned podávejte s dušenou jasmínovou rýží.

Tento pokrm se nejlépe připravuje ve woku. Na výběr je široký sortiment produktů, které se liší nejenom v ceně, ale i kvalitě. Jak vybrat ten správný? Jaké materiály, typy a tvary jsou dostupné, jak se v nich vyznat a k čemu všemu je lze využít? Přečtěte si naši recenzi pánví wok a zjistěte, jaká je pro vás ta ideální.
Objevte podobné tipy
Thajské kuřecí červené kari se zeleninou
Bohaté a krémové thajské červené kari s kuřecím masem a zeleninou je plné čerstvých chutí a jeho příprava vám zabere pouhých 30 minut. Chutná naprosto fantasticky!
Co budete potřebovat
- 500 g kuřecích stehenních řízků nakrájených na tenké proužky
- 2 lžíce oleje
- 4 lžíce červené kari pasty
- ½ cibule nakrájená na plátky
- ½ lžičky lisovaného česneku
- 1 lžička strouhaného zázvoru
- ½ lžíce nasekaného stonku koriandru
- 1 stonek citronové trávy
- 2 lžičky rybí omáčky
- ½ lžíce třtinového cukru
- 1 červená paprika nakrájená na klínky
- 1 šálek nakrájené cukety
- 1,5 hrnku plnotučného kokosového mléka
- ½ šálku vývaru / vody
- 2 lžičky citronové šťávy
- 8-10 listů thajské bazalky nahrubo natrhaných
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej. Přidejte nakrájenou cibuli, zázvor a česnek.
- Restujte jednu minutu.
- Přidejte červenou kari pastu a nasekaný stonek koriandru.
- Restujte 2-3 minuty.
- Přidejte kokosové mléko, vývar, citronovou kůru, třtinový cukr, rybí omáčku a citronovou trávu.
- Dobře promíchejte a nechte vše přejít varem.
- Poduste a nechte 2-3 minuty vařit.
- Přidejte maso a nechte 7-8 minut probublávat.
- Zeleninu přidejte, když je maso téměř uvařené a omáčka se zredukuje téměř na polovinu (nebo na konzistenci, kterou hledáte).
- Vařte další 2 minuty, dokud nebude zelenina uvařená, ale stále křupe.
- Odstraňte stonek citronové trávy a přidejte natrhanou thajskou bazalku.
- Podávejte s rýží, další thajskou bazalkou a lístky čerstvého koriandru.

Pečené kuřecí maso se zeleninou
Voňavé a lehké letní jídlo, jehož příprava je až směšně jednoduchá. Navíc díky barevné zelenině i krásně vypadá. Vyzkoušejte ho i vy!
Co budete potřebovat
- 600 g kuřecích prsních nebo stehenních řízků, nakrájených na nudličky
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžička papriky
- 2 cukety, nakrájené na plátky
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
- 2 velká rajčata, nakrájená na velké kostičky
- 2 stroužky česneku, neoloupané
- lístky bazalky
- sůl a mletý pepř
Postup
- Do salátové mísy dejte kuřecí nudličky spolu se 2 lžícemi olivového oleje, paprikou, solí a pepřem.
- Zabalte do potravinářské fólie a dejte na 2 hodiny do lednice.
- Veškerou zeleninu dejte do další mísy spolu se zbylými 2 lžícemi olivového oleje, solí, pepřem, česnekem a bazalkou, zabalte do potravinářské fólie a také vložte na 2 hodiny do lednice.
- Po 2 hodinách předehřejte troubu na 180 °C.
- Zeleninu a maso dejte na plech nebo pekáč vyložený pečicím papírem.
- Pečte asi 45 minut a v polovině pečení maso i zeleninu obraťte – v případě potřeby přidejte 1/2 šálku vody.
- Nechte si chutnat!

A co takové recepty na pečené kuře? Připravte si ho klasicky nebo třeba s medem či ovocem!
Kuřecí se zeleninou, fetou a olivami na řecký způsob
Tento pokrm je zdravý, snadno se připravuje a překypuje chutí. Koření použité v tomto receptu je inspirováno řeckou kuchyní – od koriandru, přes kopr až po cibuli a česnek. Chutná marináda z balzamikového octa, citronu a medu dokonale doplňuje kuřecí maso, které se pak peče na čerstvé zelenině. Nakonec přidejte sýr feta a olivy a rázem máte to nejlahodnější jídlo, které si zamilujete!
Co budete potřebovat
Na kuřecí maso:
- 1 kg kuřecích prsou, nakrájených na nudličky
- 2 lžíce balzamikového octa
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce olivového oleje
- šťáva a kůra z 1 citronu
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky cibulového prášku
- 1 lžička česnekového prášku
- 1 lžička papriky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného kopru
- 1/2 lžičky koriandru
- 1/4 lžičky muškátového oříšku
Na zeleninu:
- 2 střední cukety
- 1 střední lilek
- 1 střední červená cibule
- 500 g cherry rajčat
- 1 lžička soli
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej ve spreji
- 60 g fety
- 60 g oliv kalamata
- 2 lžíce čerstvé petrželky
- 2 lžíce čerstvé máty
Postup
- Cukety rozkrojte podélně napůl a pak tyto kousky podélně rozpulte.
- Poté cukety nakrájejte na kousky o velikosti sousta.
- Lilek rozkrojte podélně napůl a pak tyto kousky podélně rozpulte.
- Poté lilek nakrájejte na kousky o velikosti sousta.
- Nakrájejte červenou cibuli.
- Plech postříkejte olivovým olejem ve spreji.
- Na plech dejte nakrájenou cuketu, nakrájený lilek, nakrájenou červenou cibuli a cherry rajčata.
- Postříkejte olivovým olejem ve spreji.
- Posypte 1 lžičkou soli.
- Přidejte čerstvý mletý pepř.
- Nakrájejte kuřecí prsa na proužky.
- V míse smíchejte balzamikový ocet, olivový olej, med, kůru a šťávu z citronu, česnek a koření.
- Vše spolu prošlehejte.
- Přidejte maso do mísy a promíchejte, aby se ve směsi obalilo.
- Přidejte maso na vršek zeleniny na plechu a nalijte navrch extra marinádu.
- Pečte 25 minut.
- Zvyšte teplotu trouby na 230 stupňů Celsia.
- Vyjměte z trouby a na plech nasypte fetu a olivy.
- Plech vraťte na 5 minut do trouby.
- Nasekejte bylinky a nasypte na vrch směsi na plechu.
- Servírujte s případnou šťávou, která se vám utvořila během pečení.
- Nechte si chutnat!

Jste milovníci středomořské kuchyně? Pokud ano, tak se vám určitě budou líbit naše recepty na souvlaki v 5 různých variantách. Ochutnejte kuřecí, vepřovou, ale i veganskou verzi tohoto oblíbeného řeckého pokrmu.
A jak se vám naše dnešní recepty na kuřecí nudličky se zeleninou líbily? Napište nám do komentářů!