Luxusní recepty na recepty na nudličky z kuřecího masa se zeleninou 5x jinak. Inspirujte se!

Nechce se vám vyvářet nic složitého, ale chcete si pochutnat?

Pak vyzkoušejte naše skvělé recepty na kuřecí nudličky se zeleninou v 5 různých variantách.

Máme pro vás červené kari, kuřecí fajitas i asijskou restovanou směs.

Užijte si to!

Kuřecí fajitas s paprikami

Jednoduché kuřecí fajitas se zeleninou, které chutnají lépe než v restauraci? Připravte si tento pokrm podle našeho receptu a už nebudete nikdy chtít jiný!

Co budete potřebovat

  • 500 g kuřecích prsou (bez kostí a kůže)
  • 1 velká cibule
  • 1 střední červená paprika
  • 1 střední zelená paprika
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 a 1/2 lžíce fajita koření
  • 1 jalapeňo (volitelně)

K podávání:

  • 8 středních tortil
  • salsa (volitelně)
  • zakysaná smetana (volitelně)

Postup

  • Kuřecí prsa nakrájejte na dlouhé nudličky a dejte stranou.
  • Nakrájejte cibuli na dlouhé proužky.
  • Papriky nakrájejte na dlouhé 0,5 cm tenké proužky.
  • Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej.
  • Přidejte maso, posypte ho polovinou koření fajita a promíchejte.
  • Maso opékejte 5 až 10 minut, dokud není zcela uvařené, již není růžové a je mírně připálené, ale nespálené.
  • Maso přendejte na talíř a dejte stranou.
  • V případě potřeby přidejte na pánev další lžíci olivového oleje.
  • Přidejte cibuli a restujte několik minut, dokud nebude mírně průsvitná.
  • Přidejte papriky a zbývající fajita koření a promíchejte.
  • Restujte dalších 3 až 5 minut, aby se papriky mírně provařily a stále zůstaly trochu křupavé.
  • Přidejte maso zpět na pánev a promíchejte s paprikou.
  • Podávejte na tortilách, ozdobené salsou, zakysanou smetanou a jakýmkoli vaším oblíbeným toppingem.
  • Dobrou chuť!
Kuřecí fajitas se zeleninou servírované na tortilách.
www.jocooks.com

Máme pro vás i další chutné recepty na kuřecí nudličky! Vyzkoušejte variantu se zeleninou, na čínský způsob nebo s omáčkou z nivy.

Asijské kuřecí nudličky se zelenou zeleninou

Vynikající asijská restovaná směs z kuřecího masa a zelené zeleniny, kterou si připravíte během chvilky, takže je skvělá jako večeře během náročných pracovních dní. Užijte si to!

Co budete potřebovat

  • 1/4 šálku řepkového oleje
  • 1 střední cibule, rozpůlená a nakrájená na tenké plátky
  • 1/2 kila kuřecích stehen bez kůže a kostí, nakrájených na tenké nudličky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 malá brokolice, nakrájená na 2,5 cm růžičky
  • 1 řapík řapíkatého celeru, nakrájený na tenké plátky
  • 110 g cukrového hrášku
  • 1 stroužek česneku, nakrájený na tenké plátky
  • 1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 lžička asijské chilli česnekové omáčky
  • 1 lžíce hoisin omáčky
  • 1 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 šálek mungo klíčků
  • 2 lžíce nasekaných lístků bazalky
  • 1 lžíce čerstvé limetkové šťávy
  • dušená jasmínová rýže, k podávání

Postup

  • Zahřejte wok, dokud nebude velmi horký.
  • Přidejte 2 lžíce řepkového oleje a když se z něj téměř kouří, přidejte nakrájenou cibuli a kuřecí nudličky.
  • Za stálého míchání opékejte na vysokém ohni, dokud maso lehce nezhnědne, ale není propečené, asi 3 minuty.
  • Přidejte rybí omáčku a za stálého míchání restujte 10 sekund.
  • Přendejte kuře na talíř.
  • Ve woku rozehřejte zbylé 2 lžíce oleje.
  • Přidejte brokolici, řapíkatý celer, cukrový hrášek, česnek a zázvor a za stálého míchání opékejte na vysokém plameni do křupava, 3 až 4 minuty.
  • Vraťte maso do woku spolu s případnou nahromaděnou šťávou.
  • Přidejte chilli česnekovou omáčku, hoisin a ústřicovou omáčku a za stálého míchání opékejte, dokud není maso propečené, další 3 až 4 minuty.
  • Přidejte mungo klíčky, bazalku a limetkovou šťávu a dobře promíchejte.
  • Přendejte do misky a ihned podávejte s dušenou jasmínovou rýží.
Asijská restovaná směs z kuřecího masa a zelené zeleniny na talíři s vedle položenými hůlkami.
www.foodandwine.com

Tento pokrm se nejlépe připravuje ve woku. Na výběr je široký sortiment produktů, které se liší nejenom v ceně, ale i kvalitě. Jak vybrat ten správný? Jaké materiály, typy a tvary jsou dostupné, jak se v nich vyznat a k čemu všemu je lze využít? Přečtěte si naši recenzi pánví wok a zjistěte, jaká je pro vás ta ideální.


Thajské kuřecí červené kari se zeleninou

Bohaté a krémové thajské červené kari s kuřecím masem a zeleninou je plné čerstvých chutí a jeho příprava vám zabere pouhých 30 minut. Chutná naprosto fantasticky!

Co budete potřebovat

  • 500 g kuřecích stehenních řízků nakrájených na tenké proužky
  • 2 lžíce oleje
  • 4 lžíce červené kari pasty
  • ½ cibule nakrájená na plátky
  • ½ lžičky lisovaného česneku
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • ½ lžíce nasekaného stonku koriandru
  • 1 stonek citronové trávy
  • 2 lžičky rybí omáčky
  • ½ lžíce třtinového cukru
  • 1 červená paprika nakrájená na klínky
  • 1 šálek nakrájené cukety
  • 1,5 hrnku plnotučného kokosového mléka
  • ½ šálku vývaru / vody
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 8-10 listů thajské bazalky nahrubo natrhaných

Postup

  • Na pánvi rozehřejte olej. Přidejte nakrájenou cibuli, zázvor a česnek.
  • Restujte jednu minutu.
  • Přidejte červenou kari pastu a nasekaný stonek koriandru.
  • Restujte 2-3 minuty.
  • Přidejte kokosové mléko, vývar, citronovou kůru, třtinový cukr, rybí omáčku a citronovou trávu.
  • Dobře promíchejte a nechte vše přejít varem.
  • Poduste a nechte 2-3 minuty vařit.
  • Přidejte maso a nechte 7-8 minut probublávat.
  • Zeleninu přidejte, když je maso téměř uvařené a omáčka se zredukuje téměř na polovinu (nebo na konzistenci, kterou hledáte).
  • Vařte další 2 minuty, dokud nebude zelenina uvařená, ale stále křupe.
  • Odstraňte stonek citronové trávy a přidejte natrhanou thajskou bazalku.
  • Podávejte s rýží, další thajskou bazalkou a lístky čerstvého koriandru.
Thajské červené kari s kuřecím masem a zeleninou na pánvi s vařečkou.
www.theflavoursofkitchen.com

Pečené kuřecí maso se zeleninou

Voňavé a lehké letní jídlo, jehož příprava je až směšně jednoduchá. Navíc díky barevné zelenině i krásně vypadá. Vyzkoušejte ho i vy!

Co budete potřebovat

  • 600 g kuřecích prsních nebo stehenních řízků, nakrájených na nudličky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička papriky
  • 2 cukety, nakrájené na plátky
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
  • 2 velká rajčata, nakrájená na velké kostičky
  • 2 stroužky česneku, neoloupané
  • lístky bazalky
  • sůl a mletý pepř

Postup

  • Do salátové mísy dejte kuřecí nudličky spolu se 2 lžícemi olivového oleje, paprikou, solí a pepřem.
  • Zabalte do potravinářské fólie a dejte na 2 hodiny do lednice.
  • Veškerou zeleninu dejte do další mísy spolu se zbylými 2 lžícemi olivového oleje, solí, pepřem, česnekem a bazalkou, zabalte do potravinářské fólie a také vložte na 2 hodiny do lednice.
  • Po 2 hodinách předehřejte troubu na 180 °C.
  • Zeleninu a maso dejte na plech nebo pekáč vyložený pečicím papírem.
  • Pečte asi 45 minut a v polovině pečení maso i zeleninu obraťte – v případě potřeby přidejte 1/2 šálku vody.
  • Nechte si chutnat!
Kuřecí maso se zeleninou na pánvi.
www.eatwell101.com

A co takové recepty na pečené kuře? Připravte si ho klasicky nebo třeba s medem či ovocem!

Kuřecí se zeleninou, fetou a olivami na řecký způsob

Tento pokrm je zdravý, snadno se připravuje a překypuje chutí. Koření použité v tomto receptu je inspirováno řeckou kuchyní – od koriandru, přes kopr až po cibuli a česnek. Chutná marináda z balzamikového octa, citronu a medu dokonale doplňuje kuřecí maso, které se pak peče na čerstvé zelenině. Nakonec přidejte sýr feta a olivy a rázem máte to nejlahodnější jídlo, které si zamilujete!

Co budete potřebovat

Na kuřecí maso:

  • 1 kg kuřecích prsou, nakrájených na nudličky
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • šťáva a kůra z 1 citronu
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky cibulového prášku
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného kopru
  • 1/2 lžičky koriandru
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku

Na zeleninu:

  • 2 střední cukety
  • 1 střední lilek
  • 1 střední červená cibule
  • 500 g cherry rajčat
  • 1 lžička soli
  • čerstvě mletý pepř
  • olivový olej ve spreji
  • 60 g fety
  • 60 g oliv kalamata
  • 2 lžíce čerstvé petrželky
  • 2 lžíce čerstvé máty

Postup

  • Cukety rozkrojte podélně napůl a pak tyto kousky podélně rozpulte.
  • Poté cukety nakrájejte na kousky o velikosti sousta.
  • Lilek rozkrojte podélně napůl a pak tyto kousky podélně rozpulte.
  • Poté lilek nakrájejte na kousky o velikosti sousta.
  • Nakrájejte červenou cibuli.
  • Plech postříkejte olivovým olejem ve spreji.
  • Na plech dejte nakrájenou cuketu, nakrájený lilek, nakrájenou červenou cibuli a cherry rajčata.
  • Postříkejte olivovým olejem ve spreji.
  • Posypte 1 lžičkou soli.
  • Přidejte čerstvý mletý pepř.
  • Nakrájejte kuřecí prsa na proužky.
  • V míse smíchejte balzamikový ocet, olivový olej, med, kůru a šťávu z citronu, česnek a koření.
  • Vše spolu prošlehejte.
  • Přidejte maso do mísy a promíchejte, aby se ve směsi obalilo.
  • Přidejte maso na vršek zeleniny na plechu a nalijte navrch extra marinádu.
  • Pečte 25 minut.
  • Zvyšte teplotu trouby na 230 stupňů Celsia.
  • Vyjměte z trouby a na plech nasypte fetu a olivy.
  • Plech vraťte na 5 minut do trouby.
  • Nasekejte bylinky a nasypte na vrch směsi na plechu.
  • Servírujte s případnou šťávou, která se vám utvořila během pečení.
  • Nechte si chutnat!
Řecké kuřecí nudličky s cuketou, cherry rajčaty, lilkem, fetou a olivami na pečícím plechu.
www.sweetsavoryandsteph.com

Jste milovníci středomořské kuchyně? Pokud ano, tak se vám určitě budou líbit naše recepty na souvlaki v 5 různých variantách. Ochutnejte kuřecí, vepřovou, ale i veganskou verzi tohoto oblíbeného řeckého pokrmu.

A jak se vám naše dnešní recepty na kuřecí nudličky se zeleninou líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X