Tisk

Pekanové ořechy

Pekanové ořechy jsou plody stromu z názvem ořechovec pekanový. Ačkoliv jsou příbuzné s vlašským ořechem, pocházejí ze Severní Ameriky, kde jsou také velmi rozšířené. Pekanové ořechy, někdy také nazývané pumy, se konzumují vyloupané jako stolní ořechy a pro chuť se někdy solí. Kromě toho se z nich vyrábí ořechové máslo a v Americe jsou rozšířené především jako přísada do nejrůznějších moučníků, dezertů a zmrzlin.


Další pojmy slovníku:

  • Tvrdý sýr

    Tvrdým sýrem pro použití v kuchyni je myšlen sýr, který je tuhé konzistence, takže jej lze krájet na plátky a především strouhat. Sýr těchto...

  • Jogurt

    Jogurt je vyráběn z kravského mléka zakvašeného jogurtovým zákvasem. Při domácí výrobě podobnou službu udělá zralý jogurt. Jogurt má hustou téměř...

  • Kapary

    Kapary jsou velmi malá a uzavřená poupata tropického keře kapary. Mají ostře pikantní, nahořklou a nakyslou chuť. Používají se nakládaná a to...

  • Hrášek

    Drobnější kulaté zelené hrášky se získávají z nezralých dřeňových hrachů, které se pro tyto účely pěstují. Zelený hrášek, nazývaný také cukrový...

  • Konkase (Concasse)

    Konkase je termín z francouzštiny, který znamená nasekanou, rozmačkanou nebo rozmixovanou základní surovinu. Většinou se jedná o zeleninu....



Nové příspěvky