Vynikající recepty s masem a hořčicí: patří k sobě

Maso a hořčice jsou jeden bez druhého jako krupicová kaše bez kakaa.

Hořčice totiž dodá každému masu říz, pro který stojí zato poohlédnout se po dobrém receptu.

A právě proto jsou tu 3 snadné recepty na maso s hořčicí, které si oblíbíte!

Vepřové maso s hořčicí

INGREDIENCE

  • 500 g vepřového masa
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce plnotučné hořčice
  • půl hrnku mléka
  • smetana na vaření (9%)
  • cibule
  • sojová omáčka
  • grilovací koření
  • 2 jablka
  • kari
  • sůl, pepř

POSTUP

  1. Maso nakrájíme na plátky, okořeníme (ale kari dáváme až do omáčky!). Jablka také.
  2. Obojí  dáme péct do vyhřáté trouby, pečeme asi hodinu při 180ºC, podléváme vodou.
  3. Na pánvi orestujeme pokrájenou cibuli.
  4. Potom přidáme nakrájená jablka.
  5. Přilijeme trochu vody a podusíme do měkka.
  6. Nakonec zalijeme smetanou a přidáme hořčici.
  7. Dochutíme kari kořením a sojovou omáčkou.
  8. Zahustíme moukou rozšlehanou v mléce.
  9. Omáčkou přelijeme plátky masa až na talíři.
  10. Servírujeme  s lehčí přílohou, například fazolkami, posypané pažitkou.

Vepřové maso a hořčice se k sobě výborně hodí.

Hovězí maso s hořčicovou omáčkou

INGREDIENCE

  • 4 hovězí plátky
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžíce kuličkového pepře trojbarevného
  • 1 lžička tymiánu

na omáčku

  • 1 lžíce oleje
  • 1 šalotka, nadrobno
  • 1/2 hrnku whiskey (pokud servírujeme jen dospělým)
  • 1 hrnek vývaru
  • špetka sukru
  • 4 lžíce kremžské hořčice
  • 2 lžíce másla
  • 4 lžíce petrželky

POSTUP

  1. Nakrájíme, osolíme, opepříme maso. Přídáme tymián..
  2. Opečeme maso na oleji, z každé strany 8 minut, nebo jak máme rádi.
  3. Necháme maso odpočinout pod pokličkou.
  4. Orestujeme šalotku.
  5.  Podlijeme ji whiskey.
  6. (dobrovolný bod: zapálíme dlouhou kuchyňskou sirkou)
  7. Vmícháme vývar, cukr a hořčici a vaříme asi 6 minut.
  8. Odstavíme, přidáme máslo a petrželku.
  9. Maso servírujeme přelité omáčkoou až na talíři.

Výborný recept na vepřové maso s hořšicí

Hořčicová omáčka s kuřecím masem

INGREDIENCE

    • 4 kuřecí prsa
    • půl hrnku bílého vína
    • půl hrnku dijonské hořčice
    • 1 lžíce medu
    • 1 lžička tymiánu
    • 2 lžíce mléka
    • petrželka 
    • sůl, pepř
    • 1 lžíce sušeného česneku
    • 5 snítek rozmarýnu

POSTUP

  1. Předehřejeme troubu na 180 °C.
  2. Maso osolíme a opepříme.
  3. Kuře orestujeme na pánvi z každé strany 3 minuty.
  4. Kuře vložíme do pečící formy a pečeme 10 minut.
  5. Do pánve mezitím nalejeme víno a vývar, zahustíme mlékem a hořčicí.
  6. Promícháme s kořením a pak omáčku vlijeme do pečící formy ke kuřeti.
  7. Dozdobíme rozmarýnem.
  8. Dopečeme do zlatova.
  9. Servírujeme s bramborem nebo bramborovou kaší.

Recept na hořčicovou omáčku s kuřecím masem

Hořčici využijeme i u smažené úpravy masa. Můžeme smažit maso marinované v hořčičné omáčce, můžeme hořčici přidat do rozšlahaného vejce u trojobalu nebo použít jako jednu z ingrediencí pro dokořenění těstíčka pro menší masové kostky.

Dobrý hořčice se hodí i na skvělé grilované hamburgery. Dejte této kombinaci šanci.

Jak jste hořčici využili při přípravě masa vy? Dejte nám o tom vědět v sekci komentářů pod článkem!

Uvažujete o nákupu nové kvalitní pánve? Zvolte pánve Lamart – nebudete litovat!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.