Potřebujete připravit opravdu rychlý pokrm, který zažene hlad a je navíc vydatný? Nejspíš sáhnete po omeletě.
Hodí se na každé hlavní jídlo dne a je opravdu jednoduchá.
Na co tedy čekáte? Inspirujte se našimi pěti recepty a pochutnejte si na skvělé omeletě ještě dnes.
Vaječná omeleta se zeleninou
Představte si křupavou opečenou anglickou slaninu, doplněnou rajčaty a paprikou. Jedinečnou chuť spojíme rozšlehaným vejcem a omeletu máme připravenou.
Víte, že? Rajčata působí jako účinný antioxidant a zároveň mají vliv na úpravu hladiny cukru v krvi? Umějí zmírňovat nespavost a deprese a jsou bohaté na provitamín A.
INGREDIENCE NA 1 PORCI:
- 2 plátky anglické slaniny
- 2 vejce
- 1 cibule
- 1 bílá paprika
- 1 rajské jablko
- 50 g tvrdého sýru
- sůl
- pepř mletý
- olej
POSTUP:
- Na pánvi rozehřejeme olej a na něm opečeme zprudka anglickou slaninu z obou stran do křupava.
- Přidáme cibuli, rajčata a papriku nakrájené na plátky.
- Osolíme a opepříme a zalijeme rozšlehaným vejce a posypeme strouhaným tvrdým sýrem.
- Pod pokličkou chvíli dosíme, až vejce ztuhnou.
zdroj: bawarchi.com
Objevte podobné tipy
Vaječná omeleta se sýrem
Velmi rychlé občerstvení, které je navíc snadné na přípravu, vyrobíme z vajec a strouhaného sýru. Můžeme použít eidam, goudu či ementál.
INGREDIENCE PRO 1 PORCI:
- 2 vejce
- plátek tvrdého sýru
- 50 g strouhaného tvrdého sýru
- sůl
- koření – dle chuti provensálské, pizza, grilovací apod.
- olej
POSTUP:
- Vejce rozšleháme v hrnku a osolíme a přidáme do něho strouhaný sýr.
- Na pánvičce rozpálíme olej, nalijeme na něho vejce a ochutíme kořením.
- Necháme ztuhnout.
- Na talířku zdobíme omeletu plátkem sýru a zeleninou – čerstvým rajčetem.
zdroj: foodnetwork.ca
Vaječná omeleta se šunkou
Šunka se po celém světě používá ve studené i teplé kuchyni. Vaječné omeletě dodá vynikající chuť a příznivci masných pokrmů si přijdou na své.
INGREDIENCE PRO 1 PORCI:
- 2 vejce
- 50 g dušené nebo uzené šunky
- sádlo
- sůl
POSTUP:
- Šunku si nakrájíme na nudličky a na pánvičce opečeme na sádle.
- Vejce rozklepneme do hrnku a vidličkou je rozšleháme a osolíme.
- Vejce nalijeme na šunku na pánvičce a necháme ztuhnout.
- Podáváme s čerstvým pečivem nebo vařenými brambory.
zdroj: taste.com.au
Tip pro vás – slepičí vejce jsou bohatá na bílkoviny, tuky a lecitin, který umí snižovat množství cholesterolu v krvi.
Vaječná omeleta s bramborem
Nemáme-li doma nic jiného než brambory a vejce, i tak z nich můžeme připravit chutnou omeletu.
INGREDIENCE PRO 1 PORCI:
- 2 brambory
- 2 vejce
- sůl
- mletá paprika
- sádlo nebo olej
POSTUP:
- Brambory omyjeme, oloupeme a uvaříme doměkka.
- Pak je nakrájíme na kostičky a na tuku je opečeme na pánvičce.
- Osolíme brambory a posypeme mletou paprikou.
- Vejce rozklepneme a v hrnku rozšleháme vidličkou a nalijeme je na brambory.
- Omeletu necháme ztuhnout.
zdroj: onionringsandthings.com
Víte, že žampiony se díky jemné a kořenité chuti používají pro přípravu polévek, omáček, omelet nebo do salátů či pod maso v mnohých národních kuchyních? Žampiony můžeme také nakládat do kyselých nálevů.
Vaječná omeleta se žampiony
Žampiony jsou v supermarketech k dostání po celý rok, a není proto problém z nich vykouzlit chutnou vaječnou omeletu.
INGREDIENCE PRO 1 PORCI:
- 2 vejce
- 100 g žampionů
- 50 g tvrdého sýru
- sůl
- pepř
- olej nebo sádlo
POSTUP:
- Na tuku na pánvičku dáme omyté a na plátky nakrájené žampiony.
- Osolíme je a opepříme a dusíme doměkka.
- V hrnku rozšleháme vejce a přidáme do něho strouhaný sýr a vše nalijeme na hotové žampiony.
- Necháme omeletu ztuhnout.
zdroj: bawarchi.com
Tip: K upečení chutné omelety s minimem tuku postačí i elektrická pánev. Zajímá vás to? Čtěte recenzi elektrických pečicích pánví.
Jak již bylo řečeno, omeletu podáváme okamžitě po sejmutí z pánve. Vejce sama o sobě jsou dost sytivá a obsahují řadu výživných látek, ale zcela jim chybí vitamín C. Ten doplňujeme oblohou z čerstvé zeleniny nebo zeleninovými saláty.
Dochucujeme hořčicí, kečupem, strouhaným křenem nebo pikantním sýrem.
K omeletám, které neobsahují část základních příloh, jako jsou brambory, rýže a další, podáváme pečivo. Pokud si chcete připravit domácí pečivo, navštivte náš článek, kde vás naučíme, jak si domácí pečivo upéci.
Já jsem tento recept připravovala hrozně dávno. Hned začnu připravu. Vejce i pažitku na zahrádce mám. Moc díky za inspiraci.
Další Blbka, která neví co je smažení, pečení, vaření atd. – napsat necháme opéct na pánvi může myslet vážně opravdu jenom gastronomicky nevzdělané Tele…..