Vychutnejte si recepty na pomazánku z avokáda a rajčat na různé způsoby! Neodoláte

Avokádová pomazánka s rajčaty je recept, který rozhodně nebudete dělat jen jednou.

Chuť je naprosto dokonalá a tato kombinace se hodí téměř ke všemu.

Tipy, jak si na něm ještě pochutnat najdete na konci článku!

Avokádová pomazánka s rajčaty a česnekem

Toast s rajčaty a pomazánkou z avokáda je oblíbený sendvič s krémovou a česnekovou náplní. Je to perfektní letní občerstvení, které lze podávat na chlebu, tortille, toastu nebo naší domácí bagetě jako výživný oběd nebo svačinu!

Co budeme potřebovat

  • 1 avokádo (zralé)
  • 1 stroužek česneku
  • 40 g majonézy
  • černý pepř
  • 1 bageta (nakrájená na plátky)

Postup

  • Nakrájejte zralého avokádo a vložte ho do misky.
  • Rozmělněte vidličkou.
  • Vmíchejte majonézu a prolisovaný česnek.
  • Pomazánku z avokáda namažte nakrájenou bagetu.
  • Navrch dejte čerstvě nakrájená rajčata a čerstvě mletý černý pepř.
Opečená bageta s pomazánkou z avokáda a rajčetem.
Zdroj: thewholeserving.com

Pomazánka z avokáda s opečenými rajčaty

Jednoduché, snadné a chutné to je toast s pečenými rajčaty a avokádovou pomazánkou. Krémová textura, sladká rajčata, pokapaná balzamikem opečené toasty posouvají na zcela novou úroveň.

Co budeme potřebovat

  • 3 římská rajčata
  • italské koření
  • panenský olivový olej
  • sůl
  • 2 zralá avokáda
  • šťáva z 1 limetky
  • 4 plátky celozrnného chleba
  • petržel
  • balzamikový ocet
  • vločky červené papriky

Postup

  • Předehřejte troubu na 160 stupňů a vyložte mělký plech pečicím papírem.
  • Rajčata nakrájejte na plátky a dejte na pekáč.
  • Posypte italským kořením, mořskou solí a pokapejte trochou olivového oleje.
  • Rajčata opékejte 15 až 20 minut.
  • Zatímco se rajčata opékají, nakrájejte avokádo na polovinu, odstraňte pecku a dužinu dejte so mísy.
  • Přidejte limetkovou šťávu a rozmačkejte avokádo, dokud nedosáhne požadované struktury.
  • Chleba opečte v toustovači nebo v troubě.
  • Avokádovou pomazánu rozetřete na toasty a položte na ni plátky opečených rajčat, pokapejte balzamikem a ozdobte petrželkou a červenou paprikou.
Opečený chléb s rozmačkaným avokádem a opečeným rajčetem na vrchu.
Zdroj: thecuriousplate.com

Pošírovaná vejce s rozmačkaným avokádem a rajčaty

Recept na avokádovou pomazánkou s rajčaty a pošírovným vejcem je dokonalou snídaní na klidné nedělní ráno. Ochutnejte a přesvědčte se sami, jak chutné to může být. Podávejte k němu i smoothie z hrušek a zdravá snídaně je kompletní.

Co budeme potřebovat

  • 2 rajčata (rozpůlená)
  • ½ lžičky oleje
  • 2 vejce
  • 1 malé zralé avokádo
  • 2 plátky chleba
  • 2 hrsti rukoly

Postup

  • Rozpalte nepřilnavou pánev, řeznou plochu rajčat velmi lehce potřeme trochou oleje a poté je opečeme řeznou stranou dolů na pánvi, dokud nezměknou a lehce zkaramelizují.
  • Mezitím rozehřejte hrnec s vodou a lžičkou octa, opatrně rozklepněte vejce a nechte 1-2 minuty povařit, dokud nejsou bílky pevné, ale žloutky stále tekuté.
  • Avokádo rozmačkejte a namažte na chleba.
  • Přidejte vejce, opepřete a ke každé porci přidejte hrst rukoly.
  • Rajčata podávejte vedle.

Připravte si i domácí chléb z domácí pekárny, kterou si můžete vybrat, díky naší detailní recenzi! Připravujte si pečivo jako z kamenné pekárny.

Pomazánkou namazaný chléb s pošírovaným vejcem a cherry rajčátky.
Zdroj: jordanseasyentertaining.com

Guacamole se slaninou, sýrem a rajčaty

Grilovaný sýrový toast se slaninou, avokádovou pomazánkou a rajčaty! Příliš dobré jídlo na to, abyste odolali! Stejně tak neodoláte dalším avokádovým receptů, jako je kuřecí quesadilla.

Co budeme potřebovat

  • 2 plátky slaniny
  • 2 plátky chleba
  • 2 lžičky másla
  • čedar
  • 2 plátky rajčat
  • 1/2 zralého avokáda

Postup

  • Vložte slaninu do velké nepřilnavé pánve a opékejte středně mírnou teplotu ohni, občas obracejte, dokud není celá křupavá.
  • Přendejte slaninu na talíř vyložený papírovou utěrkou.
  • vysušte pánev od tuku a zahřejte ji na střední teplotu.
  • Oba plátky chleba potřete změkčeným máslem a položte na pánev, asi 2 minuty.
  • Přendejte na prkénko opečenou stranou nahoru.
  • Na krajíc chleba položte jeden plátek sýra, poté slaninu, rajče a rozmačkané avokádo.
  • Navrch dejte druhý plátek sýra a sendvič uzavřete.
  • Na pánev položte sendvič a opékejte, dokud není z obou stran zlatavě opečené a sýr se nerozpustí, přibližně 8 minut.
Toastový chléb s avokádem a opečenou slaninou.
Zdroj: thecozyapron.com

Toast s uzeným lososem a rajčatovo-avokádovou pomazánkou

Posuňte průměrný avokádový toast s rajčaty na novou úroveň pomocí několika chutných přísad navrstvené na hutný chléb. Čerstvý uzený losos, zralá cherry rajčátka, bohatá balzamiková poleva a čerstvá bazalka vytvářejí kombinaci chutí a textur, které dokonale doplňují krémové avokádo! Vyzkoušejte i další varianty na pomazánky s avokádem.

Co budeme potřebovat

  • avokádo
  • chléb
  • uzeného lososa
  • cherry rajčata (rozpůlená)
  • balzamikový ocet
  • čerstvou bazalku

Postup

  • Opečte několik chleba.
  • Na chléb rozetřete rozmělněné avokádo, kousky uzeného lososa, půlky cherry rajčat, čerstvou bazalku a trošku balzamikového octa.
  • Dochuťte solí a pepřem.
Chlebík s avokádem, lososem a rajčetem.
Zdroj: twohealthykitchens.com

Kam lze avokádo přidat?

Připravte si avokádový krém

Pro máslový krém v receptu na čokoládový dort použijte zralé avokádo smíchané s neslazenou čokoládou, máslem, vanilkovým extraktem, cukrem a trochou soli. Avokádo by mělo být zralé, aby se dužina dokonale spojila s krémem.

Použijte avokádo k přípravě zdravějších dezertů

Avokádem může nahradit máslo a olej v některých receptech na dezerty a vejce v receptech na zmrzlinu a dorty.

Vmíchejte avokádo do nápoje

Avokádo s kondenzovaným mlékem a ledem, podávané jako nápoj i dezert, je atraktivní, protože je sladké, krémové, osvěžující a plné chuti. Můžete ho doplnit čímkoli, co považujete za chutné, jako je mango, želé nebo tapiokové perly.

Připravte si avokádovou margaritu

Avokádo dělá mraženou margaritu krémovější. Chcete-li vyrobit avokádově-koriandrovou mraženou margaritu, smíchejte avokádo, koriandr, limetkovou šťávu a sůl a poté přidejte pyré do směsi margarity. Smíchejte ingredience s kostkami ledu, dokud nebude hladká.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X