Jednoduchý oběd či večeře pro celou rodinu aneb brambory s kuřecím masem z jedné pánve!

Nemáte čas ani energii po náročném pracovním dni trávit věčnost u plotny a připravovat své rodině večeři?

Pak vám možná přijdou vhod naše snadné recepty na bramborovou pánev s kuřecím masem!

Zvládnete je připravit z jedné pánve a navíc jsou výživné a chutné.

Pojďte se na ně s námi společně podívat!

Kuřecí prsa s bramborami ve smetanové omáčce s čerstvými bylinkami

30 minut, pánev a několik jednoduchých ingrediencí! To je vše, co potřebujete na tento chutný a vydatný pokrm z jedné pánve.

Co budete potřebovat

  • 4 kuřecí prsa bez kosti a kůže, naklepaných na stejnoměrnou tloušťku
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 šálek na tenké plátky nakrájených brambor
  • 1 lžíce prolisovaného česneku
  • ½ lžičky najemno nasekaného rozmarýnu
  • ½ lžičky najemno nasekaného tymiánu
  • ¼ lžičky najemno nasekaného oregana
  • 1 šálek smetany ke šlehání
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvé bylinky na ozdobu (volitelně)

Postup

  • Vymažte velkou pánev olejem.
  • Kuřecí maso osolte a opepřete podle chuti.
  • Přidejte maso na pánev a opékejte na středním plameni 5–6 minut z každé strany, dokud nezhnědne a nepropeče se.
  • Přendejte na talíř a přikryjte, aby zůstalo teplé.
  • Přidejte do pánve brambory, česnek a bylinky a vařte 5–7 minut, dokud se brambory nedají snadno propíchnout vidličkou a nezhnědnou na okrajích. (Nezapomeňte brambory v polovině obrátit, aby se opekly z obou stran.)
  • Přidejte smetanu a vařte dalších 4–5 minut, dokud ezhoustne, přičemž nezapomeňte pravidelně míchat.
  • Dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  • Přidejte do pánve maso a obalte ho ve smetanové omáčce.
  • Podle potřeby pokrm ozdobte celými stroužky česneku a bylinkami a podávejte horké.
Kuřecí maso s bramborami v krémové omáčce na pánvi.
www.lecremedelacrumb.com

Vyzkoušejte i naše výborné recepty na brambory zapékané s kuřecím masem 4x jinak. Pochutnáte si!

Pečené kuřecí maso se zeleninou a žampiony

Skvělý oběd či večeře pro celou rodinu! Navíc vše zvládnete připravit v jedné pánvi. Kombinace kuřecího masa, brambor, žampionů a baby karotky nikdy nezklame.

Co budete potřebovat

Na kuřecí maso:

  • 700 – 1000 g naporcovaného kuřete
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • 1/2 lžičky kajunského koření
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 nastrouhané stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje + navíc na opékání kuřete

Na zeleninu:

  • 700 g baby brambor
  • 250 g baby karotky
  • 230 g žampionů
  • 1/2 střední cibule
  • 1/4 lžičky římského kmínu
  • 1/2 lžičky kajunského koření
  • 1 lžička soli
  • 1 nastrouhaný stroužek česneku
  • 4 lžíce olivového oleje

Postup

  • V misce smíchejte naporcované kuře, římský kmín, kajunské koření, sůl, 2 prolisované stroužky česneku a olivový olej.
  • Dejte litinovou pánev na středně vysoký plamen a přidejte štědrou kapku olivového oleje (dostatek na pokrytí dna pánve).
  • Poté opečte obě strany každého kousku kuřete.
  • Opečené maso vyjměte.
  • Mezitím překrájejte brambory na poloviny.
  • Poté nakrájejte žampiony a cibuli na měsíčky.
  • V samostatné misce smíchejte brambory, baby karotku, žampiony, cibuli, římský kmín, kajunské koření, sůl, 1 prolisovaný stroužek česneku a olivový olej.
  • Do litinové pánve vložte ochucenou zeleninu a navrch přidejte opečené kuře.
  • Zakryjte alobalem a pečte při 200 stupních Celsia 1 hodinu.
  • V posledních 15 minutách vaření odstraňte alobal.
  • Dobrou chuť!
Kuřecí maso se zeleninou na pánvi.
www.simplyhomecooked.com

Středomořská bramborová pánev s kuřecími prsy

Tento luxusní středomořský pokrm s tahini omáčkou, kuřecím masem, zeleninou, sušenými rajčaty a artyčokovými srdíčky si zamilujete! Čerstvá citronová šťáva mu dodává kyselost a čerstvé bylinky zase svěžest.

Co budete potřebovat

Na omáčku:

  • 1 a ½ šálku kuřecího vývaru
  • ½ šálku tahini
  • šťáva ze 2 citronů
  • ½ lžičky sušeného oregana
  • ¼ lžičky soli
  • ¼ lžičky pepře

Na brambory a kuře:

  • 500 g brambor
  • 2 lžíce olivového oleje
  • ¼ lžičky soli a pepře
  • 1 červená paprika
  • 3 stroužky česneku
  • 600 g kuřecích prsou bez kosti a bez kůže
  • sůl a pepř
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ¾ šálku artyčokových srdíček
  • 2 lžíce nakrájených sušených rajčat
  • nasekaná plocholistá petrželka
  • nasekané čerstvé oregano
  • klínky citronu

Postup

  • Předehřejte troubu na 190 stupňů Celsia.
  • Ve střední misce smíchejte kuřecí vývar, tahini, citronovou šťávu, sušené oregano, sůl a pepř do hladké omáčky.
  • Dejte stranou.
  • Brambory nakrájejte na cca 2 cm kostky.
  • Mezitím rozpalte velkou pánev vhodnou do trouby na středním až středně vysokém plameni.
  • Do rozehřáté pánve přidejte olivový olej.
  • Přidejte brambory, osolte, opepřete a za častého míchání opékejte 5 minut.
  • Přidejte papriku nakrájenou na 2,5 cm kousky a restujte další minutu.
  • Přidejte nasekaný česnek a restujte 30 sekund nebo dokud nebude voňavý.
  • Brambory, papriku a česnek vyjměte z pánve a dejte stranou do mísy, zatímco budete opékat maso.
  • Kuřecí prsa z obou stran osolte a opepřete.
  • Přidejte olivový olej do pánve.
  • Maso opékejte 4 minuty z každé strany, nebo dokud se na něm nevytvoří zlatohnědá kůrka.
  • Přidejte brambory, papriku a česnek zpět do pánve a rozmístěte je kolem kuřete v rovnoměrné vrstvě.
  • Vršek posypte artyčokovými srdíčky a sušenými rajčaty.
  • Vše zalijte omáčkou a dejte do trouby.
  • Pečte 15 minut, nebo dokud není kuře propečené a brambory měkké.
  • Posypte nasekanou plocholistou petrželkou a oreganem a podávejte s měsíčky citronu.
Středomořský pokrm s tahini omáčkou, kuřecím masem, zeleninou, sušenými rajčaty a artyčokovými srdíčky v pánvi.
www.soomfoods.com

Nezapomeňte se podívat i na naše recenze litinových pánví. Mimo jiné se dozvíte k čemu všemu se dá použít, jak rozpoznat kvalitní provedení a jaké pánve lze sehnat na českém trhu.

Španělské kuře se zeleninou z jedné pánve

Chutný recept plný zářivých barev vás ohromí. Podávejte ho ideálně s křupavým chlebem či rýží jako vydatný oběd či večeři.

Co budete potřebovat

  • 1/2 šálku olivového oleje
  • 1 velká žlutá cibule, nakrájená na plátky
  • 3 stroužky česneku
  • 5 zralých rajčat, nakrájených na poloviny
  • 1/2 velkého lilku, oloupaného a nakrájeného na kostičky
  • 1 a 1/2 lžičky soli
  • 700 g kuřecích prsou
  • 1 velký brambor, nakrájený na plátky
  • sůl a pepř na dochucení
  • 1 lžička koření na drůbež
  • 1/2 šálku čerstvé petrželky
  • křupavý chléb nebo rýže k podávání

Postup

  • Olivový olej rozehřejte ve velké hluboké pánvi na středně vysokém plameni.
  • Přidejte cibuli a česnek.
  • Do pánve vydlabejte šťávu, semínka a dužinu z rajčat.
  • Přidejte kousky lilku a směs vařte 5 minut nebo dokud není vše změklé.
  • Na omáčku položte vydlabané poloviny rajčat otevřenou stranou dolů.
  • Vařte několik minut, dokud se rajčata nezapaří a nezměknou.
  • Rozdělte je do pánve a vařte dalších 5-10 minut.
  • Omáčku přeneste do mixéru nebo kuchyňského robotu a mixujte, dokud směs nedosáhne požadované konzistence.
  • Vmíchejte sůl.
  • Ochutnejte a dochuťte podle sebe.
  • Do stejné pánve přidejte ještě jednu kapku olivového oleje a přidejte kuřecí maso a plátky brambor.
  • Posypte solí, pepřem a kořením.
  • Restujte několik minut z každé strany, dozlatova.
  • Přidejte omáčku zpět do pánve, přikryjte a vařte 10 minut, nebo dokud nejsou kuře a brambory zcela uvařené.
  • Posypte čerstvou petrželkou a podávejte s křupavým bílým chlebem nebo rýží.
Kuřecí maso s bramborami v omáčce v pánvi s vařečkou.
www.pinchofyum.com

A co takové recepty na španělskou paellu? Blýskněte se klasikou španělské kuchyně!

Kuřecí maso s bramborami na pomerančích a citronech

Posuňte pečené kuřecí maso a brambory na vyšší úroveň! Čerstvé citrony a pomeranče pokrmu dodají dokonalou svěžest a zázvor, česnek a chilli pro změnu pikantnost. Večeře nikdy nebyly tak snadné a chutné!

Co budete potřebovat

  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 1 cm kousek čerstvého zázvoru, jemně nastrouhaný
  • 1/2 lžičky chilli prášku (volitelně)
  • 2 lžičky lístků čerstvého tymiánu a navíc k podávání
  • 1 lžíce nasekaných čerstvých listů oregana a navíc k podávání
  • 1/3 šálku kuřecího vývaru
  • 1/3 šálku citronové šťávy
  • 1/3 šálku pomerančové šťávy
  • 500 g baby brambor, červených
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 8 malých kuřecích stehenních řízků s kůží
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 malý pomeranč, nakrájený na plátky
  • 1 citron, nakrájený na plátky
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 100 g zelených fazolek, oloupaných, nakrájených na třetiny

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
  • Smíchejte česnek, zázvor, chilli prášek (pokud používáte), tymián, oregano, vývar a citronovou a pomerančovou šťávu ve džbánu.
  • Každou bramboru v horní části nařízněte na 2 mm tlustý plátek, ale neprořízněte celou bramboru.
  • Na dno velké pánve vhodné do trouby nasypte cibuli.
  • Navrch dejte maso.
  • Mezi kousky kuřete naaranžujte brambory.
  • Kuře a brambory zalijte vývarovou směsí.
  • Posypte paprikou.
  • Navrch dejte plátky pomeranče a citronu.
  • Pokapejte olejem.
  • Dobře dochuťte solí a pepřem.
  • Pečte 50 minut, během pečení podlévejte vývarem.
  • Přidejte fazolky, které zatlačte do omáčky.
  • Pečte dalších 10 minut, nebo dokud kuře a brambory nezezlátnou a nebudou propečené.
  • Podávejte posypané extra tymiánem a oreganem.
Pečené kuřecí maso a brambory s citrusy v pánvi s vedle položenou lžící.
www.taste.com.au

Brambor patří celosvětově k nejvyužívanějším potravinářským plodinám. I v české kuchyni je součástí obrovského množství nejrůznějších pokrmů. Víte, jaké brambory jsou nejvhodnější na přípravu salátu a jaké naopak na knedlíky? Je lepší je konzumovat se slupkou, nebo bez? Je pravda, že sladké brambory neboli batáty jsou zdravější? To vše a mnohem více se dozvíte v našem podrobném článku o bramborách!

A jak vám naše dnešní recepty na bramborovou pánev s kuřecím masem chutnaly? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X