Vypadají krásně a chutnají ještě lépe!
Připravte se naše recepty na cheesecake do skleničky.
A jestli nevíte, zda je lepší použít smetanový sýr nebo mascarpone?
Toto dilema vám pomůžeme rozlousknout na konci článku.
Nepečený cheesecake do skleničky s ostružinami
Mascarpone je skvělou ingrediencí pro přípravu neskutečně jednoduchého dezertu ve skleničce. Přidává mu krémovost a bohatost, která je dochucena ostrostí ostružin. Ostružiny si zavařte podle našich receptů a používejte domácí zásoby!
Co budeme potřebovat
- 150 g ostružin
- 1 lžíce moučkového cukru
- 1 citron (jemně nastrouhaná kůra a šťáva)
- 4 sušenky
- kousek másla (rozpuštěný)
- 2 lžíce moučkového cukru
- 125 g mascarpone nebo ricotty
Postup
- Do malého hrnce přidejte ostružiny, moučkový cukr a 1 polévkovou lžíci citronové šťávy.
- Mírně zahřívejte 3-4 minuty nebo dokud ostružiny nezačnou praskat. Nechte vychladnout.
- Mezitím smíchejte rozdrcené sušenky a rozpuštěné máslo.
- Vsypte do 2 sklenic.
- Do mascarpone nebo ricotty jemně vmíchejte zbytek citronové šťávy, citronovou kůru a moučkový cukr.
- Do sklenic rozdělte mascarpone, poté na něj lžičkou nalijte ostružiny a jejich šťávu.

Tvarohový koláč se zakysanou smetanou ve skleničce
Tento recept je věnovaný domácím nepečeným cheesecakům ve skleničce. Použijte tento jednoduchý postup, když potřebujete rychlý dezert, který potěší všechny strávníky a je hotový za 30 minut. Bavte se také s různými příchutěmi a polevami. Nebo si připravte jeden z našich dokonalých receptů na jahodový cheesecake, neodoláte!
Co budeme potřebovat
- 30 g másla (rozpuštěného)
- 100 g grahamových sušenek
- 240 ml husté smetany
- 230 g plnotučného tvarohu
- 65 g krystalového cukru
- 30 g zakysané smetany
- 1 lžička citronové šťávy
- 1/2 lžičky čistého vanilkového extraktu
Postup
- Máslo rozpusťte v mikrovlnné troubě a vmíchejte sušenky. Směs bude připomínat mokrý písek.
- Do každé sklenice přidejte asi 2 polévkové lžíce.
- Mixérem vyšlehejte studenou hustou smetanu do tuha.
- Vyšlehejte tvaroh, cukr, zakysanou smetanu, citronovou šťávu a vanilkový extrakt na středně vysokou rychlost, dokud nebude hladká a krémová.
- Vmíchejte šlehačku do tvarohové náplně, dokud se nespojí.
- Na krustu ve sklenicích navrstvěte několik velkých lžic náplně.
- Před přidáním polevy je chlaďte alespoň 30 minut a až 3 dny.
Polevu doporučujeme přidat přímo při podávání nebo až 2 hodiny předem.
Zakryjte a zbylé sklenice s cheeseecakem uložte v lednici po dobu až 5 dnů.
Tipy na toping:
Poleva: Čokoládová ganache, jahodový toping, borůvková omáčka, šlehačka, náplň do višňového koláče, citronový tvaroh, slaný karamel.
Ozdoby: Čerstvé jahody, nakrájené ovoce, ořechy, čokoládové lupínky, plátky citronu, plátky limetky, strouhaný kokos, barevné sypání, máta.

Oreo cheesecake ve skle
Dózy na tvarohové koláče No Bake Oreo jsou plné chuti sušenek a smetany! Snadný dezert bez pečení, přípravy a naprosto shovívavý dezert. Naučte se dělat Oreo cheesecake v dóze pomocí tohoto jednoduchého receptu. Pokud hledáte něco pompéznějšího, není nic jednoduššího než si připravit dokonalý oreo dort!
Co budeme potřebovat
- 12 Oreo sušenek
- 1 lžíce cukru
- 30 g rozpuštěného másla
- 230 g smetanový sýr
- 50 g cukru
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- špetka soli
- 10 rozdrcených Oreo sušenek
Na šlehačku
- 240 ml husté smetany ke šlehání
- 2 lžíce cukru
- 1/4 lžičky vanilkového extraktu
- další Oreo
Postup
- Rozdrťte 12 sušenek a smíchejte s 1 lžící cukru a rozpuštěným máslem, dokud se důkladně nespojí.
- Krustu rozdělte rovnoměrně mezi 4 skleničky.
- So smetanového sýra vmíchejte 50 g cukru, ½ lžičky vanilkového extraktu a špetku soli.
- Směs šlehejte, dokud se cukr zcela nezapracuje a směs nebude hladká, asi 1-2 minuty.
- 10 čokoládových sušenek rozdrťte nahrubo a vmíchejte do sýrové náplně.
- Lžící přidejte náplň do sklenic.
- Sklenice dejte do lednice na 6–12 hodin, aby ztuhly.
- Až budete připraveni k podávání, připravte si šlehačku.
- Vyšlehejte si hustou smetanu, cukr a vanilkový extrakt. Šlehejte, dokud šlehačka nezačne tvořit tuhé vrcholy.
- Na každý cheesecake rovnoměrně naneste šlehačku a posypte drcenými Oreo.

Objevte podobné tipy
Plněné skleničky mascarpone a sušenkami s bílou čokoládou
Lahodný malinový cheesecake s bílou čokoládou ve skleničce je domácí nepečený dezert s tvarohovou náplní, čerstvým malinovým pyré a křupavou krustou z grahamových sušenek.
Co budeme potřebovat
- 250 g mascarpone
- 130 g bílé čokolády (rozpuštěné)
- 2 lžíce husté smetany
- 3 lžíce cukru
- 2 lžičky vanilkového extraktu
Na malinové pyré
- 1 šálek čerstvých malin
- 50 g krystalového cukru
- 1 lžíce vody
Na krustu
- 3 grahamové sušenky (rozdrcené)
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 1 lžička krystalového cukru
Na ozdobu
- Čerstvé maliny
- Hobliny z bílé čokolády
- Rozdrcené kousky grahamového sušenky
Postup
- Rozpuštěným máslem zalijte rozdrcené grahamového sušenky.
- Dobře promíchejte, aby se spojily.
- Ve velké míse vyšlehejte mascarpone a cukr do hladka. Přidejte bílou čokoládu, smetanu a vanilku a míchejte, dokud směs nebude hladká a krémová.
- Do malého hrnce přidejte maliny, cukr a vodu. Maliny rozmačkejte šťouchadlem na brambory a vařte na střední teplotu, dokud nezačnou bublat. Snižte teplotu na minimum a za častého míchání vařte, dokud se nezredukují na polovinu.
- Do sklenic přidejte krustu, náplň z mascarpone, malinové pyré a ozdoby – 3 čerstvé maliny, hoblinkami bílé čokolády a drobenku ze sušenek.
K takové dobrotě, jako je cheesecake do skleničky nemůžete servírovat nic jiného než výbornou kávu! Vyberte si ten nejlepší kávovar na kapsle a doveďte svou sladkou tečku k dokonalosti.

Čokoládový cheesecake s borůvkami do skleničky
Tento jednoduchý recept na nepečený tvarohový koláč s čokoládou a borůvkami v dóze je bohatý, hustý a krémový a bez přidaného cukru. Lahodný, ale ne příliš sladký, je to snadný recept, který lze připravit na rodinné večeře, nedělní grilování a setkání s přáteli.
Co budeme potřebovat
- 200 g mandlové mouky
- 30 g másla
- 2 lžíce kokosového cukru
- 2 lžíce neslazeného kakaového prášku
- 450 g smetanového sýra
- 240 ml smetany
- 50 g kokosového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 3 lžíce neslazeného kakaového prášku
- Navrch čerstvé nebo mražené borůvky
- Čokoládová tyčinka bez cukru
Postup
- Na základ smíchejte mouku, máslo a cukr.
- Směs rozdělte do šesti skleniček.
- Během přípravy zbytku tvarohového koláče je dejte do lednice.
- Do velké mísy vložte smetanový sýr, cukr, kakaový prášek a vanilkový extrakt. Promíchejte, aby se vše spojilo.
- V jiné misce ušlehejte hustou smetanu, dokud nebude pevná.
- Dále smíchejte šlehačku se smetanovým sýrem.
- Náplň na cheesecake náplň rozdělte do připravených skleniček a dejte na jednu až dvě hodiny do lednice, aby cheesecake ztuhl.
- Před podáváním ozdobte čerstvým ovocem, šlehačkou nebo strouhanou čokoládou.

Mascarpone vs. smetanový sýr
Je lepší do cheesecaku přidávat smetanový sýr nebo mascarpone? Pojďte se s námi podívat na základní rozdíly a zda je možné je v receptech zaměňovat.
Mascarpone vs. smetanový sýr: Jaký je rozdíl?
Mascarpone a smetanový sýr jsou bílé, měkké sýry s jemnou chutí, ale jsou mezi nimi rozdíly.
Chuť: Mascarpone má jemně nasládlou, téměř ořechovou chuť se svěžím máslovým charakterem. Mascarpone je méně pikantní než srovnatelné sýry, jako je ricotta a klasický smetanový sýr. Smetanový sýr je pevnější a chuťově výraznější než jeho italský protějšek.
Textura: Smetanový sýr má hladkou texturu, která je měkká a snadno se roztírá. Mascarpone má mazlavější sametovou texturu a zanechává bohatý pocit v ústech.
Obsah tuku: Smetanový sýr vyrobený z husté smetany a plnotučného mléka má obsah tuku padesát pět procent. Mascarpone se vyrábí z máslového tuku a má vyšší obsah tuku, až sedmdesát pět procent tuku.
Může se mascarpone a smetanový sýr zaměňovat v receptech?
Mnoho receptů vyžaduje kombinaci smetanového sýra a mascarpone, takže v závislosti na použití může být smetanový sýr dobrou náhradou, zejména v pečivu. Můžete také přidat lžíci zakysané smetany nebo smetany ke šlehání, abyste napodobili vzdušnou, rozplývavou konzistenci mascarpone v pokrmech, jako je rizoto nebo polévka.
Chcete-li použít mascarpone místo smetanového sýra v cheesecaku, přidejte trochu citronové šťávy, aby měl cheesecake charakteristickou kyselost. Použití mascarpone může vytvořit chuťově příjemnější tvarohový koláč. Náhradu mascarpone můžete vyrobit také smícháním smetanového sýra s hustou smetanou ke šlehání a zakysanou smetanou.