Recepty na skleničky plné cheesecaku! Vyzkoušejte všechny naše recepty a zvolte si svého oblíbence

Vypadají krásně a chutnají ještě lépe!

Připravte se naše recepty na cheesecake do skleničky.

A jestli nevíte, zda je lepší použít smetanový sýr nebo mascarpone?

Toto dilema vám pomůžeme rozlousknout na konci článku.

Nepečený cheesecake do skleničky s ostružinami

Mascarpone je skvělou ingrediencí pro přípravu neskutečně jednoduchého dezertu ve skleničce. Přidává mu krémovost a bohatost, která je dochucena ostrostí ostružin. Ostružiny si zavařte podle našich receptů a používejte domácí zásoby!

Co budeme potřebovat

  • 150 g ostružin
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1 citron (jemně nastrouhaná kůra a šťáva)
  • 4 sušenky
  • kousek másla (rozpuštěný)
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 125 g mascarpone nebo ricotty

Postup

  • Do malého hrnce přidejte ostružiny, moučkový cukr a 1 polévkovou lžíci citronové šťávy.
  • Mírně zahřívejte 3-4 minuty nebo dokud ostružiny nezačnou praskat. Nechte vychladnout.
  • Mezitím smíchejte rozdrcené sušenky a rozpuštěné máslo.
  • Vsypte do 2 sklenic.
  • Do mascarpone nebo ricotty jemně vmíchejte zbytek citronové šťávy, citronovou kůru a moučkový cukr.
  • Do sklenic rozdělte mascarpone, poté na něj lžičkou nalijte ostružiny a jejich šťávu.
Lahodný trojvrstvý koláč s mascarpone, sušenkovou krustou a ostružinami.
Zdroj: kitchensanctuary.com

Tvarohový koláč se zakysanou smetanou ve skleničce

Tento recept je věnovaný domácím nepečeným cheesecakům ve skleničce. Použijte tento jednoduchý postup, když potřebujete rychlý dezert, který potěší všechny strávníky a je hotový za 30 minut. Bavte se také s různými příchutěmi a polevami. Nebo si připravte jeden z našich dokonalých receptů na jahodový cheesecake, neodoláte!

Co budeme potřebovat

  • 30 g másla (rozpuštěného)
  • 100 g grahamových sušenek
  • 240 ml husté smetany
  • 230 g plnotučného tvarohu
  • 65 g krystalového cukru
  • 30 g zakysané smetany
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1/2 lžičky čistého vanilkového extraktu

Postup

  • Máslo rozpusťte v mikrovlnné troubě a vmíchejte sušenky. Směs bude připomínat mokrý písek.
  • Do každé sklenice přidejte asi 2 polévkové lžíce.
  • Mixérem vyšlehejte studenou hustou smetanu do tuha.
  • Vyšlehejte tvaroh, cukr, zakysanou smetanu, citronovou šťávu a vanilkový extrakt na středně vysokou rychlost, dokud nebude hladká a krémová.
  • Vmíchejte šlehačku do tvarohové náplně, dokud se nespojí.
  • Na krustu ve sklenicích navrstvěte několik velkých lžic náplně.
  • Před přidáním polevy je chlaďte alespoň 30 minut a až 3 dny.

Polevu doporučujeme přidat přímo při podávání nebo až 2 hodiny předem.
Zakryjte a zbylé sklenice s cheeseecakem uložte v lednici po dobu až 5 dnů.
Tipy na toping:
Poleva: Čokoládová ganache, jahodový toping, borůvková omáčka, šlehačka, náplň do višňového koláče, citronový tvaroh, slaný karamel.
Ozdoby: Čerstvé jahody, nakrájené ovoce, ořechy, čokoládové lupínky, plátky citronu, plátky limetky, strouhaný kokos, barevné sypání, máta
.

Malá sklenička naplněná krémem, sušenkovým základem a ozdobená malinou.
Zdroj: sohappyyoulikedit.com

Oreo cheesecake ve skle

Dózy na tvarohové koláče No Bake Oreo jsou plné chuti sušenek a smetany! Snadný dezert bez pečení, přípravy a naprosto shovívavý dezert. Naučte se dělat Oreo cheesecake v dóze pomocí tohoto jednoduchého receptu. Pokud hledáte něco pompéznějšího, není nic jednoduššího než si připravit dokonalý oreo dort!

Co budeme potřebovat

  • 12 Oreo sušenek
  • 1 lžíce cukru
  • 30 g rozpuštěného másla
  • 230 g smetanový sýr
  • 50 g cukru
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • 10 rozdrcených Oreo sušenek

Na šlehačku

  • 240 ml husté smetany ke šlehání
  • 2 lžíce cukru
  • 1/4 lžičky vanilkového extraktu
  • další Oreo

Postup

  • Rozdrťte 12 sušenek a smíchejte s 1 lžící cukru a rozpuštěným máslem, dokud se důkladně nespojí.
  • Krustu rozdělte rovnoměrně mezi 4 skleničky.
  • So smetanového sýra vmíchejte 50 g cukru, ½ lžičky vanilkového extraktu a špetku soli.
  • Směs šlehejte, dokud se cukr zcela nezapracuje a směs nebude hladká, asi 1-2 minuty.
  • 10 čokoládových sušenek rozdrťte nahrubo a vmíchejte do sýrové náplně.
  • Lžící přidejte náplň do sklenic.
  • Sklenice dejte do lednice na 6–12 hodin, aby ztuhly.
  • Až budete připraveni k podávání, připravte si šlehačku.
  • Vyšlehejte si hustou smetanu, cukr a vanilkový extrakt. Šlehejte, dokud šlehačka nezačne tvořit tuhé vrcholy.
  • Na každý cheesecake rovnoměrně naneste šlehačku a posypte drcenými Oreo.
Skleničky se šlehačkou a oreo sušenkami.
Zdroj: lifeasmama.com

Plněné skleničky mascarpone a sušenkami s bílou čokoládou

Lahodný malinový cheesecake s bílou čokoládou ve skleničce je domácí nepečený dezert s tvarohovou náplní, čerstvým malinovým pyré a křupavou krustou z grahamových sušenek.

Co budeme potřebovat

  • 250 g mascarpone
  • 130 g bílé čokolády (rozpuštěné)
  • 2 lžíce husté smetany
  • 3 lžíce cukru
  • 2 lžičky vanilkového extraktu

Na malinové pyré

  • 1 šálek čerstvých malin
  • 50 g krystalového cukru
  • 1 lžíce vody

Na krustu

  • 3 grahamové sušenky (rozdrcené)
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 lžička krystalového cukru

Na ozdobu

  • Čerstvé maliny
  • Hobliny z bílé čokolády
  • Rozdrcené kousky grahamového sušenky

Postup

  • Rozpuštěným máslem zalijte rozdrcené grahamového sušenky.
  • Dobře promíchejte, aby se spojily.
  • Ve velké míse vyšlehejte mascarpone a cukr do hladka. Přidejte bílou čokoládu, smetanu a vanilku a míchejte, dokud směs nebude hladká a krémová.
  • Do malého hrnce přidejte maliny, cukr a vodu. Maliny rozmačkejte šťouchadlem na brambory a vařte na střední teplotu, dokud nezačnou bublat. Snižte teplotu na minimum a za častého míchání vařte, dokud se nezredukují na polovinu.
  • Do sklenic přidejte krustu, náplň z mascarpone, malinové pyré a ozdoby – 3 čerstvé maliny, hoblinkami bílé čokolády a drobenku ze sušenek.

K takové dobrotě, jako je cheesecake do skleničky nemůžete servírovat nic jiného než výbornou kávu! Vyberte si ten nejlepší kávovar na kapsle a doveďte svou sladkou tečku k dokonalosti.

Skleničky naplněné sušenkami, tvarohem a ovocem.
Zdroj: satoridesignforliving.com

Čokoládový cheesecake s borůvkami do skleničky

Tento jednoduchý recept na nepečený tvarohový koláč s čokoládou a borůvkami v dóze je bohatý, hustý a krémový a bez přidaného cukru. Lahodný, ale ne příliš sladký, je to snadný recept, který lze připravit na rodinné večeře, nedělní grilování a setkání s přáteli.

Co budeme potřebovat

  • 200 g mandlové mouky
  • 30 g másla
  • 2 lžíce kokosového cukru
  • 2 lžíce neslazeného kakaového prášku
  • 450 g smetanového sýra
  • 240 ml smetany
  • 50 g kokosového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 lžíce neslazeného kakaového prášku
  • Navrch čerstvé nebo mražené borůvky
  • Čokoládová tyčinka bez cukru

Postup

  • Na základ smíchejte mouku, máslo a cukr.
  • Směs rozdělte do šesti skleniček.
  • Během přípravy zbytku tvarohového koláče je dejte do lednice.
  • Do velké mísy vložte smetanový sýr, cukr, kakaový prášek a vanilkový extrakt. Promíchejte, aby se vše spojilo.
  • V jiné misce ušlehejte hustou smetanu, dokud nebude pevná.
  • Dále smíchejte šlehačku se smetanovým sýrem.
  • Náplň na cheesecake náplň rozdělte do připravených skleniček a dejte na jednu až dvě hodiny do lednice, aby cheesecake ztuhl.
  • Před podáváním ozdobte čerstvým ovocem, šlehačkou nebo strouhanou čokoládou.
Velká sklenička naplněná čokoládovými sušenkami, čokoládovým mascarpone a šlehačkou.
Zdroj: gastrosenses.com

Mascarpone vs. smetanový sýr

Je lepší do cheesecaku přidávat smetanový sýr nebo mascarpone? Pojďte se s námi podívat na základní rozdíly a zda je možné je v receptech zaměňovat.

Mascarpone vs. smetanový sýr: Jaký je rozdíl?

Mascarpone a smetanový sýr jsou bílé, měkké sýry s jemnou chutí, ale jsou mezi nimi rozdíly.

Chuť: Mascarpone má jemně nasládlou, téměř ořechovou chuť se svěžím máslovým charakterem. Mascarpone je méně pikantní než srovnatelné sýry, jako je ricotta a klasický smetanový sýr. Smetanový sýr je pevnější a chuťově výraznější než jeho italský protějšek.

Textura: Smetanový sýr má hladkou texturu, která je měkká a snadno se roztírá. Mascarpone má mazlavější sametovou texturu a zanechává bohatý pocit v ústech.

Obsah tuku: Smetanový sýr vyrobený z husté smetany a plnotučného mléka má obsah tuku padesát pět procent. Mascarpone se vyrábí z máslového tuku a má vyšší obsah tuku, až sedmdesát pět procent tuku.

Může se mascarpone a smetanový sýr zaměňovat v receptech?

Mnoho receptů vyžaduje kombinaci smetanového sýra a mascarpone, takže v závislosti na použití může být smetanový sýr dobrou náhradou, zejména v pečivu. Můžete také přidat lžíci zakysané smetany nebo smetany ke šlehání, abyste napodobili vzdušnou, rozplývavou konzistenci mascarpone v pokrmech, jako je rizoto nebo polévka.

Chcete-li použít mascarpone místo smetanového sýra v cheesecaku, přidejte trochu citronové šťávy, aby měl cheesecake charakteristickou kyselost. Použití mascarpone může vytvořit chuťově příjemnější tvarohový koláč. Náhradu mascarpone můžete vyrobit také smícháním smetanového sýra s hustou smetanou ke šlehání a zakysanou smetanou.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X