Jste fanoušci asijské kuchyně?
Nemůžete odolat té božské umami chuti a zároveň milujete rychlá a snadná jídla?
Pak jsou naše recepty na čínské nudle s kuřecím masem to pravé pro vás!
Připravte si luxusní oběd či večeři a to do 30 minut.
Čínské křupavé nudle Chow Mein
Křupavé nudle s lahodnou čínskou omáčkou s kuřecím masem a zeleninou si zamilujete! Navíc jsou jednoduché na přípravu a na stole je můžete mít už za 20 minut.
Co budete potřebovat
- 150 g kuřecího masa, nakrájeného na tenké plátky
- 1 lžíce arašídového nebo rostlinného oleje
- 2 stroužky česneku, nakrájené najemno
- 1/2 cibule nakrájená na plátky
- 1 malá mrkev, podélně rozpůlená a nakrájená na tenké proužky
- 1 pak choi, oddělte stonky a listy a stonky nařežte svisle na tyčinky
- 2 jarní cibulky nakrájené na 5 cm kousky
- 2 šálky zelí, nakrájené na 2,4 cm čtverečky
- 125 ml vody
Na omáčku:
- 1 lžíce ústřicové omáčky
- 2 lžíce čínského vína na vaření (shaoxing)
- 1,5 lžíce světlé sójové omáčky
- 1/4 lžičky sezamového oleje
- 1 lžička cukru
- špetka bílého pepře
- 185 ml kuřecího vývaru
- 3 lžíce kukuřičné mouky nebo kukuřičného škrobu
Na křupavé nudle:
- 200 g nudlí chow mein
- 4 lžíce vody
- 2 lžíce arašídového nebo rostlinného oleje
Postup
- Smíchejte všechny přísady na omáčku kromě kukuřičné mouky a kuřecího vývaru.
- Odeberte 1 polévkovou lžíci omáčky a promíchejte s kuřecím masem.
- Nechte marinovat 10 minut.
- Přidejte do omáčky kukuřičnou mouku nebo škrob a míchejte, dokud nebude omáčka
- Zapněte troubu na nízkou teplotu (potřebujete to pouze na to, aby nudle zůstaly teplé).
- Nudle rozdělte na 2 části a vytvarujte je do 20cm koleček.
- Udržujte je zamotané – při vaření tak drží pohromadě.
- Na pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje na středně vysokém plameni.
- Vložte 1 nudlové kolečko do pánve a pokapejte 2 lžícemi vody.
- Počkejte, až se voda odpaří, poté pánví lehce poklepejte a nechte nudle vařit další 1 až 2 minuty, dokud nebude spodek nudlí zlatavě hnědý (pro kontrolu nadzvedněte špachtlí).
- Přesuňte nudle na talíř a otočte je dnem vzhůru zpět do pánve.
- Vařte ještě 1 a 1/2 – 2 minuty dozlatova, poté přendejte na plech a vložte do trouby, aby zůstaly teplé.
- Opakujte se zbývajícím nudlovým kolečkem.
- V případě potřeby přidejte do pánvi 1 lžíci oleje a zvyšte plamen na vysoký.
- Přidejte česnek a cibuli a restujte 30 sekund.
- Přidejte kuřecí maso a restujte, dokud nezbělá.
- Dále přidejte mrkev a stonky pak choi a restujte 30 sekund.
- Do pánve přidejte také zelí a listy pak choi a vařte 1 minutu, dokud nezačnou vadnout.
- Přilijte kuřecí vývar, vodu, poté omáčku a promíchejte.
- Nechte 1 – 2 minuty provařit, dokud omáčka nezhoustne do sirupové konzistence.
- Na talíř položte nudlové kolečko a na jeho střed nandejte kuřecí směs se zeleninou (okraje nechte křupavé).
- Spotřebujte všechnu omáčku, aby nudle krásně nasákly.
- Podávejte ihned!

Studené nudle s trhaným kuřecím masem
Tento úžasný sečuánský pokrm je extrémně populární v celé Číně. Je chutný a v horkých dnech krásně ochladí. Vyzkoušejte ho i vy s naším jednoduchým návodem!
Co budete potřebovat
- 1 kuřecí prso
- 2 plátky zázvoru
- 1 jarní cibulka, nakrájená na 7,5 cm proužky
- 2 porce nudlí dle vaší volby
- 1/2 salátové okurky, nakrájená na tenké proužky
- 1 a 1/2 šálku fazolových klíčků
- 1/3 – 1/2 šálku pražených arašídů, nahrubo nasekaných
- 1 jarní cibulka, nasekaná najemno
- malá hrst nasekaného čerstvého koriandru
Na omáčku:
- 2 lžičky cukru
- 1 lžíce sezamového oleje
- 4 stroužky česneku, jemně nasekané
- 4 lžíce rýžového octa
- 3 lžíce světlé sójové omáčky
- 2 – 3 lžičky chilli oleje (vynechte, pokud nemáte rádi pikantní)
- sůl dle chuti
Postup
- Naplňte malý hrnec dostatečným množstvím vody, aby bylo kuřecí prso ponořeno (ale ještě maso do vody nepřidávejte) a přidejte zázvor a jarní cibulku.
- Když voda dojde k varu, přidejte kuře a znovu přiveďte k varu.
- Okamžitě hrnec přikryjte, vypněte oheň a nechte kuře 22–25 minut ve vodě.
- Mezitím si připravte zbytek ingrediencí.
- Smíchejte všechny ingredience na omáčku v misce.
- Uvařte si nudle podle návodu na obalu.
- Nudle sceďte a důkladně propláchněte pod studenou vodou.
- Pokud je nebudete jíst hned, vmíchejte asi 1-2 lžičky oleje, aby se neslepily.
- Smíchejte nudle, natrhané kuřecí maso, proužky okurky, fazolové klíčky, sekané arašídy, jarní cibulku a koriandr.
- Vše zalijte omáčkou a promíchejte.
- Dobrou chuť!

Máme pro vás i další recepty na čínské nudle 4x jinak. S masem i bez!
Objevte podobné tipy
Asijské nudle s kuřecím a zeleninou
Užijte si tyto lahodné vaječné nudle s kuřecím masem a barevnou zeleninou, to vše je promíchané s dokonalou čínskou omáčkou. Vaše rodina neuvěří, že jste si jídlo nepřinesli z čínského bistra!
Co budete potřebovat
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 300 g kuřecích prsou bez kosti a kůže, nakrájených na tenké plátky
- 280 g čínských předvařených nudlí
- 3/4 šálku hub shiitake nakrájených na tenké plátky
- 1/2 šálku nakrájené nebo nastrouhané mrkve
- 1/4 šálku řapíkatého celeru, nakrájeného na tenké plátky
- 1/2 šálku červené papriky nakrájené na tenké plátky
- 1 lžička nasekaného česneku
- 1/2 lžičky nasekaného zázvoru
- 1/4 šálku kuřecího vývaru
- 2 lžíce hoisin omáčky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- 1/4 šálku nakrájené jarní cibulky (použijte pouze tmavě zelenou část)
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Předehřejte rostlinný olej ve velké pánvi na středně vysokém plameni.
- Přidejte kuřecí maso a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Restujte 3–4 minuty z každé strany nebo do zlatohněda.
- Vyjměte maso z pánve.
- Přidejte do pánve houby, mrkev, řapíkatý celer a červenou papriku a restujte 4-5 minut nebo dokud vše nezměkne.
- Přidejte česnek a zázvor a restujte 30 sekund.
- Dále přidejte nudle spolu s kuřecím masem.
- Promíchejte.
- V malé misce prošlehejte kuřecí vývar, omáčku hoisin, sójovou omáčku, sezamový olej a kukuřičný škrob.
- Nalijte omáčku do pánve a přiveďte k varu.
- Vařte 1 minutu nebo dokud omáčka nezhoustne.
- Posypte jarní cibulkou a podávejte.

Rýžové nudle s marinovanými kuřecími nudličkami, mrkví a fazolkami
Dokonalé kombinaci jemných kuřecích kousků, rýžových nudlí a barevné křupavé zeleniny rozhodně přijdete na chuť. Navíc vše zvládnete připravit za méně než 30 minut. Ideální jako rychlý oběd či lehká večeře!
Co budete potřebovat
- 150 g kuřecích prsních nebo stehenních řízků
- 120 g rýžových nudlí vermicelli
- 1 malá mrkev, nakrájená na proužky julienne
- ½ cibule, nakrájená na tenké plátky
- 10-12 zelených fazolek, nakrájených na poloviny
- 1 červená chilli paprička, nakrájená na tenké plátky (volitelně)
- 2-3 jarní cibulky, nakrájené na 5 cm kousky
- 2-3 lžíce rostlinného oleje
Na omáčku:
- 2 lžíce světlé sójové omáčky
- 2 lžíce ústřicové omáčky
- 1 lžička tmavé sójové omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- ¼ lžičky bílého pepře
Na marinádu na kuřecí maso:
- 1 lžíce světlé sójové omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- ¼ lžičky bílého pepře
Postup
- Nejprve namočte rýžové nudle na 4-5 minut do teplé vody.
- Sceďte vodu a dejte stranou.
- Smíchejte ingredience na omáčku v malé misce.
- Kuřecí maso nakrájejte na tenké plátky.
- Několik minut ho marinujte spolu se sójovou omáčkou, sezamovým olejem a bílým pepřem.
- Mrkvové nudličky a zelené fazolky nakrájejte na poloviny.
- Zahřejte wok nebo pánev na středně vysokém plameni a pokapejte 2 lžícemi oleje.
- Přidejte kuřecí maso a za stálého míchání opékejte 1-2 minuty, dokud není propečené.
- Poté přidejte zelené fazolky, mrkev a plátky cibule a za stálého míchání restujte další 1 minutu.
- Přidejte nudle do woku a zalijte směsí omáčky.
- Dobře promíchejte a vařte další 1 minutu.
- Přidejte jarní cibulku a dobře promíchejte, aby se všechny ingredience rovnoměrně spojily.
- Ozdobte nakrájenou jarní cibulkou a ihned podávejte!

Na asijská jídla se skvěle hodí hluboká pánev wok. Pokud ji ještě nemáte ve své kuchyni, nezapomeňte se podívat na naše recenze nejlepších pánví wok a zjistěte, jaká je pro vás ta ideální!
Restované kuřecí maso s kešu oříšky a zeleninou na čínský způsob
Křupavé kousky kuřete a nudle se skvěle hodí do chutné, pikantní omáčky spolu s praženými kešu oříšky a zeleninou. Rychlé a jednoduché jídlo, které si zamiluje celá rodina!
Co budete potřebovat
Na kuřecí maso:
- 700 g kuřecích prsou bez kůže a kostí, nakrájených na 2,5 cm kousky
- 1 a ½ lžíce kukuřičného škrobu
- ¾ lžičky soli
- 3 lžíce rostlinného oleje
Na restovanou směs:
- 250 g nudlí
- 1 lžička rostlinného oleje
- 1 lžíce prolisovaného česneku
- 2-3 celé červené chilli papričky
- 1 šálek růžiček brokolice
- ½ šálku papriky nakrájené na kostičky
- ½ šálku cukety nakrájené na kostičky
- ½ šálku pražených kešu ořechů
Na omáčku:
- 2 lžíce rýžového octa
- 4 lžíce omáčky Hoisin
- 1 lžíce sójové omáčky
- sůl podle chuti
- na ozdobu opečená sezamová semínka a nakrájená jarní cibulka
Postup
- Nudle uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente.
- Sceďte a dejte stranou.
- Kuřecí maso osušte a ujistěte se, že není mokré.
- Maso promíchejte s kukuřičným škrobem a solí.
- Na velké široké pánvi rozehřejte olej a přidejte kousky kuřete, dávejte pozor, abyste pánev nepřeplnili.
- Možná budete muset pracovat po dávkách.
- Kuře opékejte 3 minuty z obou stran, dokud nebude světle hnědé a křupavé.
- Zahřejte zbývající olej na stejné pánvi nebo použijte wok, pokud jej máte.
- Přidejte česnek a celé červené chilli.
- Restujte asi minutu a poté přidejte brokolici, papriku, cuketu a kuřecí maso.
- Za stálého míchání smažte na vysoké teplotě po dobu 2-3 minut, dokud zelenina mírně nezměkne, ale nepřevaří se.
- Všechny ingredience na omáčku smíchejte v malé misce.
- Přidejte omáčku a nudle, vše dobře promíchejte a vařte, dokud omáčka úplně nepokryje nudle.
- Vmíchejte opražené kešu oříšky, posypte sezamovými semínky, jarní cibulkou a podávejte horké.

A co takhle vyzkoušet naše skvělé recepty na čínské Kung Pao? Posvítíme si nejen na kuřecí, ale i na vepřovou a vegetariánskou variantu!
A jak se vám naše dnešní recepty na čínské nudle s kuřecím masem líbily? Napište nám do komentářů!