Naše recepty na bábovky s jablky jsou dokonale vláčné a sladké! Vyzkoušejte všechny varianty

S našimi recepty na jablečnou bábovku se vám její těsto už nikdy nebude zdát suché!

Jablka jí dodávají neskutečnou vláčnost a zajímavou chuť.

Připravte si společně s námi tuto dobrotu.

Jablečná bábovka s polevou

Tato lahodná vláčná a kořeněná bábovka s jablky, je přivedena k dokonalosti pomocí máslové cukrové polevě. Použijte svou oblíbenou odrůdu jablek, jako je Granny Smith nebo Honeycrisp. Je to jako hutnější, skořicovější verze těchto čerstvých jablečných koláčů.

Co budeme potřebovat

  • 375 g hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 3 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky soli
  • 300 ml rostlinného oleje
  • 120 g bílého jogurtu nebo zakysané smetany
  • 250 g hnědého cukru
  • 100 g krystalového cukru
  • 3 velká vejce
  • 1 lžíce čistého vanilkového extraktu
  • 360 g oloupaných a nakrájených jablek (asi 2–3 velká jablka)

Poleva

  • 200 g hnědého cukru
  • 60 g másla
  • 120 ml husté smetany
  • 60 g moučkového cukru

Postup

  • Předehřejte troubu na 160 °C. Vymažte si bábovkovou formu.
  • Ve velké míse šlehejte mouku, jedlou sodu, skořici, muškátový oříšek a sůl, dokud se nespojí.
  • Ve středně velké míse šlehejte olej, jogurt, hnědý cukr, krystalový cukr, vejce a vanilku, dokud se nespojí.
  • Mokré ingredience nalijte do suchých a pomalu šlehejte.
  • Opatrně vmíchejte kousky jablek.
  • Nalijte husté těsto do připravené formy.
  • Pečte 55–75 minut, nebo dokud párátko zapíchnuté do koláče nevyjde čisté.
  • Zhruba v polovině koláče volně přikryjte hliníkovou fólií, abyste zabránili zhnědnutí na povrchu.
  • Nechte vychládnout.
  • Jak dort chladne, připravte polevu z hnědého cukru.
  • Smíchejte máslo, hnědý cukr a hustou smetanu ve středním hrnci na střední teplotu.
  • Neustále míchejte, dokud se máslo nerozpustí, a poté přestaňte míchat a nechte směs rychle přejít varem. Vařte 1 minutu.
  • Snižte teplotu na minimum, rychle zamíchejte a nechte 1 minutu vařit.
  • Sundejte z plotny a zašlehejte prosátý cukrářský cukr.
  • Polevu necháme alespoň 10 minut vychladnout a mírně zhoustnout.
  • Těsně před podáváním jablečnou bábovku potřete polevou.
Nadýchaná bábovka plná jablečné chuti s polevou z karamelu.
Zdroj: bakerstable.net

Bábovka s ořechy a jablky

Křehká, vláčná a plná jablek, tento recept na jablečnou bábovku s ořechy se stane vaším novým oblíbeným podzimním dezertem. Pokud si letos na podzim budete chtít připravit něco dobrého, tak je to právě tato bábovka nebo lahodný závin z jablek.

Co budeme potřebovat

  • 430 g hnědého cukru
  • 200 ml slunečnicového oleje
  • 2 velká vejce
  • 1 lžíce vanilky
  • 360 g mouky
  • 3 lžičky skořice
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžičky muškátového oříšku
  • 1 lžička soli
  • 450 g nakrájených a oloupaných jablek
  • 60 g nasekaných vlašských nebo pekanových ořechů

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů a vymažte si formu na bábovku.
  • Ve velké míse smíchejte hnědý cukr a olej.
  • Vmíchejte vejce a vanilku.
  • Přidejte mouku, skořici, jedlou sodu, muškátový oříšek a sůl.
  • Vmíchejte jablka a ořechy. Těsto bude velmi husté, jako těsto na sušenky.
  • Nalijte do připravené formy.
  • Pečte jednu hodinu, nebo dokud se zapíchnuté párátko nevytáhne čisté.
  • Nechte vychladnout asi 20 minut na pánvi a poté vyklopte na mřížku.
Talířky s kousky nakrájené jablečné bábovky s ořechy.
Zdroj: news.fitnyc.edu

Hrnková bábovka z jablek a skořice

Koření, jablka a lahodná poleva dělají z této jablečné bábovky se skořicí dokonalý podzimní dezert. Tento jednoduchý recept je ideální na víkend nebo na setkání s přáteli a rychle se stane oblíbeným v rodině.

Co budeme potřebovat

  • 5 lžic bílého cukru
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 4 jablka (oloupaná, zbavená jádřinců a nakrájená na plátky)
  • 3 hrnky hladké mouky
  • 2 hrnky bílého cukru
  • 1 šálek rostlinného oleje
  • 4 velká vejce
  • 1 pomeranč (odšťavněný)
  • 3 lžičky prášku do pečiva
  • 2 ½ lžičky vanilkového extraktu

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů. Vymažte bábovkovou formu.
  • V misce smíchejte 5 lžic cukru a skořice.
  • Přidejte jablka a promíchejte, aby se obalila.
  • Smíchejte ve velké míse mouku, 2 hrnky cukru, rostlinný olej, vejce, pomerančovou šťávu, prášek do pečiva a vanilkový extrakt.
  • Do připravené pánve nalijte trochu těsta, aby pokrylo dno, a navrstvěte plátky pocukrovaných jablek.
  • Opakujte vrstvy a dokončete těstem nahoře.
  • Pečte v předehřáté troubě, dokud párátko zapíchnuté do středu nevyjde čisté, asi 1 hodinu 10 minut.

Do toho samého hrníčku, jako jste použili na vážení si můžete připravit lahodnou kávu z kávovaru Tchibo, které prošly naší recenzí! Tak si jeden také pořiďte do vaší kuchyně.

Do zlatova upečená bábovka politá polevou a ochucená jablky.
Zdroj: thecrumbykitchen.com

Čokoládová bábovka s jablky

Jak udělat lahodnou čokoládovou bábovku ještě lepší? Přidáte jablka a vznikne vám jablečná bábovka plná sladké čokolády s čokoládovou polevou. Pokud si chcete pochutnat na samotné jablečné chuti, musíte si připravit jeden z těchto receptů na buchty s jablky.

Co budeme potřebovat

  • 180 g cukru
  • 240 g mouky
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 60 g kakaového prášku
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička soli
  • 200 ml jablečného pyré
  • 10 ml rostlinného oleje
  • 2 lžičky vanilky

Na polevu

  • 5 lžic másla
  • 6 lžic kakaového prášku
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 lžička vanilky
  • 2 lžíce jablečného džusu

Postup

  • Předehřejte troubu na180 °C.
  • Ve velké míse prosejeme cukr, mouku, jedlou sodu, kakao, skořici a sůl.
  • Přidejte jablečné pyré, rostlinný olej a vanilku a dobře promíchejte, aby se spojily.
  • Nalijte do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy a pečte 50 minut, nebo dokud špejle nevyjde čistá.
  • Vyjměte z trouby a nechte vychladnout, zatímco budete dělat polevu.
  • V malém hrnci rozpusťte máslo a kakaový prášek na mírné teplotě a míchejte, dokud se dobře nespojí.
  • Sundejte z plotny a vmíchejte moučkový cukr.
  • Přidejte vanilku a horkou jablečnou šťávu a míchejte, dokud není poleva hladká.
  • Nalijte na vychladlou jablečnou bábovku.
Bábovka plná čokolády a kakaa s polevou z jablečného džusu.
Zdroj: olivemagazine.com

Jaká jsou nejlepší jablka do sladkých receptů?

Existuje mnoho odrůd jablek, které se hodí do sladkých receptů, ale některé jsou pro tento účel více vhodné než jiné. Obecně platí, že nejlepší jablka pro sladké recepty jsou ta, která jsou za své podstaty sladká, šťavnatá a pevná.

Následující odrůdy jablek jsou považovány za nejlepší pro sladké recepty:

  1. Golden Delicious: Toto jablko má sladkou chuť a krásně šťavnatou dužinu, která se dobře hodí do sladkých receptů, jako jsou koláče a muffiny.
  2. Honeycrisp: Toto jablko má křupavou a sladkou chuť a je plné šťávy. Je skvělou volbou pro dezerty, jako jsou štrůdly, kde se jeho chuť a textura dobře hodí.
  3. Pink Lady: Toto jablko je sladké a má křupavou, šťavnatou dužinu. Je ideální pro sladké recepty, které vyžadují lehkou chuť jablek.
  4. Braeburn: Toto jablko má pevnou dužinu a sladkou chuť s mírnou kyselostí. Je to skvělá volba pro sladké pečení, jako jsou koláče a buchty.
  5. Fuji: Toto jablko má sladkou a křupavou dužinu s vysokým obsahem cukru a je velmi šťavnaté. Je to skvělá volba pro sladké recepty, jako jsou koláče, muffiny a jablečné muffiny.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X